pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:196/267)

Kotlety mielone z pieczarkami 232

mięsa indyczego. Oprócz tradycyjnych z cebulką, bułką i rosołem przyrządzam także: - kotlety mielone z papryką i serem lub oddzielnie, - kotlety mielone z kiszonymi ogórkami i koperkiem, - kotlety mielone z pomidorami i szczypiorem, - kotlety mielone z kukurydzą, groszkiem lub fasolką, - dziś kotlety mielone z pieczarkami. Świetnie smakują także z dodatkiem kiszonej kapusty i suszonych grzybów, polecam! Kotlety tradycyjnie podaję z ziemniakami

Zasmakuj Kuchni
FRANCUSKA TARTA Z POREM 117

smażę na rozgrzanej patelni. Dodaję przyprawy. Pora myję i drobno siekam. Pieczarki myję i drobno siekam. Pieczarki i pora dodaję do mięsa dodaję sos sojowy duszę ok 7 min co jakiś czas mieszając. Zdejmuję z palnika. Farsz musi przestygnąć. Do farszu dodaję tarty ser. Mieszam. Natkę pietruszki myję i drobno siekam dodaję do farszu. Ciasto rozwijam i lekko rozwałkowuję. Przekładam

Gotowanie Patki
Pizza moja ulubiona 142

koncentratu 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę Składniki  kilka pieczarek - kroje w plastry można dać surowe lub lekko przesmażyć na suchej patelni z odrobiną soli salami- lekko przesmażyć na suchej patelni aż się wytopi niechciany tłuszcz ser- najlepiej mozzarella, ale żółty gouda też oki ogórki w occie- 2-3 ogórki pokroić w kostkę

Kubki smaku
Francuskie poduszeczki ze sprytnym farszem 126

wędzoną paprykę. Smażymy chwilę i dorzucamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i papryczkę chilli.  Pieczarki ścieramy na tarce, dodajemy do farszu, doprawiamy solą i pieprzem i i smażymy, aż grzyby puszczą sok. Mieszamy, dopóki  płyn nie wyparuje. Wyłączamy i studzimy. Starty ser łączymy z wystudzonym farszem. Ma się roztopić dopiero w piekarniku. Ciasto francuskie rozwijamy, lekko

Kuchnia od dwojga
Zapiekanka z szynką à la pizza 321

już nie raz prezentowałam na blogu. Dziś przedstawiam makaronową zapiekankę o smaku pizzy, z mnóstwem ziół, sera i typowych dla pizzy dodatków. 300g makaronu 300g szynki dobrej jakości, u mnie Szynka ze wsi Buczkowice od Hańderek 1 puszka kukurydzy 100g czarnych oliwek 500g pieczarek 2 cebule 500g przecieru pomidorowego 150g mozzarelli  10 pomido rków kok tajlowych 1 łyżeczka ziół

Szefowa kuchni
Coś jak pizza, ale inaczej. Super 280

pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę. Smażyć aż lekko zmięknie, wtedy dodać pieczarki. Doprawić solą i pieprzem, obsypać ziołami. Ja miałam włoską mieszankę ziół, ale możecie dodać oregano lub mieszankę ziół suszonych. Kiełbasę pokroić w małą kostkę. Mozzarellę pokruszyć, ser twardy zetrzeć na tarce. Cisto drożdżowe – Następnie wyrośnięte drożdże dodać do mąki i dokładnie zagnieść ciasto

Kuchnia Pokoleń
Pizza, różne wariacje w dodatkach 214

całej pizzy, na jednej położyła: Pokrojonego ananasa i kukurydzę z puszki, na drugiej pieczarki i kukurydzę.Na trzeciej i czwartej połówce znalazły się pokrojone oliwki, tuńczyk w sosie własnym, papryka słodka świeża i  papryczki ze słoika łagodne.Całość sypiemy startym serem, w ilości jaka Wam odpowiada.Wkładamy do piekarnika nagrzanego 200 ° na  20 minut.SMACZNEGO.CMOK

Pasje Jolki
Makaronove love! Test makaronu z komosą ryżową. 178

wrzątkiem) i chłodzimy. Obieramy ze skórek, wydrążamy środek i resztę kroimy na drobną kostkę. Dorzucamy do pieczarek i cebuli i mieszamy dolewając odrobinę wody. Doprawiamy do smaku. Do całości możemy dodać przecier pomidorowy. Po przyrządzeniu sosu polewamy nim spaghetti i posypujemy startym żółtym serem :) Gotowe! Podsumowanie: makaron był łatwy do przyrządzenia, nie sprawiał żadnych „kłopotów”. Smak miał inny od tradycyjnego

Emcia Pichci
Na kalarepkę marsz! ZAPIEKANE KALAREPKI FASZEROWANE. 158

pomocą mocnej, twardej łyżeczki do kawy. To, co zostało, starłam na tarce i dodałam do mięsa. Pieczarki również starłam, cebulę drobno posiekałam, dorzuciłam do mięsa. Wbiłam jajko, dodałam przyprawy, bułkę tartą i dokładnie wyrobiłam jak masę na mielone. Napełniłam dołki kalarepek. Połowę przykryłam serem, połowę zostawiłam bez niczego. Piekarnik nagrzałam do 200 stopni. Kalarepki umieściłam w naczyniu żaroodpornym, wlałam

W kuchni Karmel-itki
Sos boloński 161

mięsa, posypany serem, prostota, a wszyscy się nim zajadali z wielkim apetytem. Ja w domu na szczęście niejadków nie posiadam, sama również od małego uwielbiałam jeść, co się nie zmieniło, a już to danie przywołuje dzieci do kuchni z pytaniami „kiedy obiad” Składniki: - 1 duża cebula; - 1 ząbek czosnku; - 1 średnia marchewka; - 4 duże pieczarki

dom-agi.pl
Vege Calzone (faszerowane smażonym tofu i warzywami ) 152

złudzenia podobnie do posypki ze zwykłego sera. Polecam.  N a ciasto :  500 g mąki pszennej chlebowej Melvit 20 g świeżych drożdży lub 10 g suszonych  280 ml mleka sojowego  2,5  łyżki oleju kokosowego /oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli  Na farsz :  300 g pieczarek   1 średniej wielkości marchewka  1 opakowanie(...)kroimy w 2 cm talarki i podsmażamy na oliwie po 10 minutach dodajemy syrop/melasę i podważamy do skameralizowania się cukru.  4. Warzywa kroimy w zgrabną kostkę (paprykę,pieczarki, cebulę,pora i cukinię.). Odsączamy kapary z zalewy, siekamy drobno czosnek a oliwki kroimy na plasterki .  5. Tofu wyjmujemy i posypujemy kurkumą oraz imbirem, oraz odrobiną pieprzu/ pozostawiamy

vaniliowoczekoladowa
Wytrawne racuchy z pieczarkami 217

kostkę. Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. W międzyczasie przygotować nadzienie. Na rozgrzanym na patelni oleju lekko podsmażyć cebulę. Następnie dodać pieczarki i paprykę, oprószyć solą i podsmażać, aż warzywa będą miękkie. Na koniec smażenia dodać szczypiorek i doprawić przyprawą do pizzy, solą i pieprzem do smaku. Usmażone, gorące racuchy przekroić(...)dowolnie komponować. Można dodać oliwki, kiełbasę, szynkę, żółty ser, pomidory itp. W razie ręcznego wyrabiania ciasta, ciasto należy ostrożnie podsypywać mąką, aż przestanie kleić się do rąk. Wyrabiane robotem ciasto nie wymaga dodatkowej mąki. Podczas smażenia racuchów nie należy układać ich blisko siebie, gdyż sporo urosną na patelni. Ja nie obieram pieczarek, tylko dokładnie je myję pod bieżącą wodą. Źródło

Gospodyni Miejska
30 przepisów na listopad 145

wytrawnie, kolejna czeka na swoją kolej na parapecie!. Długo by wymieniać wszystkie listopadowe warzywa i owoce, znajdziecie jest pod tym linkiem, gorąco polecam tutaj . Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Prażone jabłka babci Małgosi Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami(...)pomidorach Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Pieczarkowa z kuskusem

Moja smaczna kuchnia
Pizza prosciutto – pizza z szynką parmeńską 124

oliwek Sos pomidorowy: • puszka pomidorów • 1 łyżka oliwy z oliwek • oregano świeże lub suszone • ząbek czosnku • sól, pieprz, cukier Dodatki: kilka plastrów szynki parmeńskiej, ewentualnie innej szynki suszonej kilka pieczarek około 150 g mozzarelli garść zielonych oliwek świeża bazylia świeży duży pomidor albo kilka koktajlowych 2 łyżki startego parmezanu opcjonalnie rukola Wykonanie: Drożdże rozpuścić w 60 ml ciepłej wody, dodać(...)pizze posmarować warstwą sosu (najlepiej rysując okręgi), posypać suszonym albo świeżym oregano, ułożyć ser mozzarella pokrojony w plastry. Na to kładziemy plastry pomidora albo pomidorki koktajlowe pokrojone w 1/2 lub 1/4 (połowę porcji). Teraz szynkę (można ewentualnie dać połowę porcji, a drugą połowę po upieczeniu), pieczarki, oliwki. Jeśli dodajecie rukolę, to dopiero po upieczeniu! Pizzę pieczemy około 10-12 minut

Pociąg Do Kuchni
Faszerowana papryka 97

papryki (na 4 papryczki) koncentrat pomidorowy Farsz: mięso mielone (500 g mięsa mielonego) 1 cebula pieczarki (około 500 g) ryż 1 torebka Sól, pieprz Wszystkie składniki farszu wymieszać. Papryki umyć, pokroić górę, wydrążyć i nadziewać farszem. Można na wierzch farszu posypać żółtym startym serem. Nadziane papryczki włożyć do naczynia żaroodpornego (nie przykrywać). Do szklanki 1 wody dodać 2 łyżki koncentratu

MojaQchnia.pl
Naleśnik z piekarnika 180

stanowi porcję dla 3 - 4 osób. Naleśnika można podać zarówno na słodko (np. z białym serem, dżemem, oprószonego cukrem pudrem) jak i z wytrawnym nadzieniem (np. z tuńczykiem i oliwkami, albo z serkiem śmietankowym, wędzonym łososiem i szczypiorkiem, czy z podsmażonym mięsem mielonym, pieczarkami i papryką). Ciasto na naleśnika ma być rzadkie - nie należy dosypywać większej ilości mąki niż wskazana

Gospodyni Miejska
9 najlepszych sylwestrowych przekąsek 579

sylwestrową. Wszystkie są proste i szybkie do przygotowania, a na pewno zasmakują biesiadnikom. Bułeczki z pieczarkami Flaczki cielęce w rosole Knapka z grillowanym łososiem Domowe nuggets'y Kruche paluchy z ciasta piwnego Kruche miseczki z sałatką tuńczykową Kruche drożdżowe paszteciki z szynką i serem Sałatka z ryżem, kukurydzą i fasolką flażoletką, z dodatkiem pieczonego kurczaka Tatar ze śledzia na krakersowej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Podsumowanie akcji "Na moim obrusie potrawa z amarantusem" 187

amarantusem z bloga Ewa kuchennie Ewy Z mojego bloga w akcji brały udział: Drożdżówki z serem i amarantusem Amarantusowe sezamki Ciastka "Bogactwo minerałów" Strucla z rabarbarem i amarantusem Naleśniki amarantusowo-orkiszowo-owsiane   Pieczone jabłka z amarantusem Amarantusowe roladki warzywne Amarantusowa polenta z pieczarkami

Weekendy w domu i ogrodzie
karnawał w królestwie garów 131

słodko słone poduszeczki z halloumi muffinki z serem i suszonymi pomidorami   chipsy ziemniaczane z serem mini tarty z porem i szynką mini tarty ze szpinakiem chorizo z pomidorkami koktajlowymi chorizo z krewetkami krewetki w szynce serrano małże zapiekane pierożki  z rukola i pieczarkami pączki z oliwkami chipsy z topinambura z tzatzikami roladki wieprzowe z figami suszonymi tosty

królestwo garów
Pizza z mozzarellą, suszonymi pomidorami i rukolą 172

wypróbować dosyć nietypowe dla mnie zestawienie składników. Zazwyczaj pizzę jem z mięsem, cebulą i pieczarkami, ale dziś będzie pyszna pizza w wersji śródziemnomorskiej. Idealna na sycącą kolację lub późny obiad. Potrzebujemy:- 1 porcję ciasta na pizzę- 3 łyżki keczupu- garść tartego żółtego sera- opakowanie mozzarelli- 16 plasterków salami- garść zielonych oliwek- 1-2 pomidory suszone z zalewy- zioła prowansalskie- dużą

W poszukiwaniu inspiracji

Proponowane wyszukiwania