startej rolady ustrzyckiej - sól - pieprz - masło/olej Przygotowanie omletu: Jajka mieszamy. Dodajemy do nich mleko oraz ser. Doprawiamy. Smażymy z tłuszczem lub bez (dowolnie). Najlepiej po przygotowaniu farszu, żeby omlet nie zdążył ostygnąć. Składniki na nadzienie: - ½ puszki krojonych pomidorów - 1 parówka - 3 pieczarki - sól - pieprz - zioła prowansalskie - masło/olej Przygotowanie nadzienia: Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (nie jest to konieczne
Życie zamknięte w smakuSzybka, smaczna sałatka z gotowanych pieczarek. Ja wprawdzie przygotowałam ją na drugie śniadanie do pracy, ale doskonale sprawdza się na wszelkiego rodzaju spotkaniach. Z powodzeniem można dodać do niej starty żółty ser, będzie jeszcze smaczniejsza :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytyorkiszowo-pszenne naleśniki z jajecznicą, duszonymi pieczarkami, i szynką drobiową, pomidorki koktajloweWytrawne śniadania pojawiają się u mnie rzadko, ale jak już są to jest to zazwyczaj jajecznica :PMiał być jeszcze ser żółty, ale okazało się, że nie ma sera w domu, w ogóle jak tak można? Koniecznie trzeba odwiedzić dzisiaj sklep. To nie dopuszczalne (i dziwne) by w domu
More food, love and dreamsmożecie sobie zobaczyć jak powstawała. Pokrojoną w kostkę szybkę przesmażamy bez tłuszczu. Dorzucamy pokrojone w kosteczkę pieczarki. Oraz paprykę czerwoną pokrojoną w paski. Wszystko przyprawiamy. Moja przyprawa do pizzy króluje ostatnio w kuchni. Ciepłe wykładamy na ulubione pieczywo. Na to cienkie plasterki sera żółtego. I ulubiony ketchup,bądź sos. Co kto lubi
Magiczne Życie Martycebulę w kostkę. Na odrobinie oleju usmażyć mięso. Gdy zrobi się „szare” dodać do niego pieczarki i cebulę. Smażyć do odparowania wody. Posolić i popieprzyć do smaku. Przed końcem smażenia dodać paprykę. Odstawić do ostygnięcia. Dodać do mięsa kukurydzę i starty ser żółty. Całość wymieszać. Ciasto francuskie podzielić na 10 części. Nakładać farsz na środek ciasta i składać na pół
Fabryka pomysłówPolecam również inne zapiekanki: ZAPIEKANKA Z MAKARONEM KURCZAKIEM I PIECZARKAMI ZAPIEKANKA Z MAKARONEM ŁOSOSIEM I BROKUŁAMI ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Składniki: 1kg ziemniaków (najlepiej jesiennych) parę różyczek brokuł bakłażan cukinia cebula 2 ząbki czosnku puszka pomidorów (można oczywiście użyć świeżych) parę plasterków wędzonego boczku (opcjonalnie) opakowanie jogurtowej (jest lżejsza) śmietany kawałek sera mozzarella słodka czerwona papryka zioła prowansalskie bazylia, tymianek sól, czarny
potrawyregionalnemięsa indyczego. Oprócz tradycyjnych z cebulką, bułką i rosołem przyrządzam także: - kotlety mielone z papryką i serem lub oddzielnie, - kotlety mielone z kiszonymi ogórkami i koperkiem, - kotlety mielone z pomidorami i szczypiorem, - kotlety mielone z kukurydzą, groszkiem lub fasolką, - dziś kotlety mielone z pieczarkami. Świetnie smakują także z dodatkiem kiszonej kapusty i suszonych grzybów, polecam! Kotlety tradycyjnie podaję z ziemniakami
Zasmakuj Kuchnismażę na rozgrzanej patelni. Dodaję przyprawy. Pora myję i drobno siekam. Pieczarki myję i drobno siekam. Pieczarki i pora dodaję do mięsa dodaję sos sojowy duszę ok 7 min co jakiś czas mieszając. Zdejmuję z palnika. Farsz musi przestygnąć. Do farszu dodaję tarty ser. Mieszam. Natkę pietruszki myję i drobno siekam dodaję do farszu. Ciasto rozwijam i lekko rozwałkowuję. Przekładam
Gotowanie Patkikoncentratu 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę Składniki kilka pieczarek - kroje w plastry można dać surowe lub lekko przesmażyć na suchej patelni z odrobiną soli salami- lekko przesmażyć na suchej patelni aż się wytopi niechciany tłuszcz ser- najlepiej mozzarella, ale żółty gouda też oki ogórki w occie- 2-3 ogórki pokroić w kostkę
Kubki smakuwędzoną paprykę. Smażymy chwilę i dorzucamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i papryczkę chilli. Pieczarki ścieramy na tarce, dodajemy do farszu, doprawiamy solą i pieprzem i i smażymy, aż grzyby puszczą sok. Mieszamy, dopóki płyn nie wyparuje. Wyłączamy i studzimy. Starty ser łączymy z wystudzonym farszem. Ma się roztopić dopiero w piekarniku. Ciasto francuskie rozwijamy, lekko
Kuchnia od dwojgajuż nie raz prezentowałam na blogu. Dziś przedstawiam makaronową zapiekankę o smaku pizzy, z mnóstwem ziół, sera i typowych dla pizzy dodatków. 300g makaronu 300g szynki dobrej jakości, u mnie Szynka ze wsi Buczkowice od Hańderek 1 puszka kukurydzy 100g czarnych oliwek 500g pieczarek 2 cebule 500g przecieru pomidorowego 150g mozzarelli 10 pomido rków kok tajlowych 1 łyżeczka ziół
Szefowa kuchnipokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę. Smażyć aż lekko zmięknie, wtedy dodać pieczarki. Doprawić solą i pieprzem, obsypać ziołami. Ja miałam włoską mieszankę ziół, ale możecie dodać oregano lub mieszankę ziół suszonych. Kiełbasę pokroić w małą kostkę. Mozzarellę pokruszyć, ser twardy zetrzeć na tarce. Cisto drożdżowe – Następnie wyrośnięte drożdże dodać do mąki i dokładnie zagnieść ciasto
Kuchnia Pokoleńcałej pizzy, na jednej położyła: Pokrojonego ananasa i kukurydzę z puszki, na drugiej pieczarki i kukurydzę.Na trzeciej i czwartej połówce znalazły się pokrojone oliwki, tuńczyk w sosie własnym, papryka słodka świeża i papryczki ze słoika łagodne.Całość sypiemy startym serem, w ilości jaka Wam odpowiada.Wkładamy do piekarnika nagrzanego 200 ° na 20 minut.SMACZNEGO.CMOK
Pasje Jolkiwrzątkiem) i chłodzimy. Obieramy ze skórek, wydrążamy środek i resztę kroimy na drobną kostkę. Dorzucamy do pieczarek i cebuli i mieszamy dolewając odrobinę wody. Doprawiamy do smaku. Do całości możemy dodać przecier pomidorowy. Po przyrządzeniu sosu polewamy nim spaghetti i posypujemy startym żółtym serem :) Gotowe! Podsumowanie: makaron był łatwy do przyrządzenia, nie sprawiał żadnych „kłopotów”. Smak miał inny od tradycyjnego
Emcia Pichcipomocą mocnej, twardej łyżeczki do kawy. To, co zostało, starłam na tarce i dodałam do mięsa. Pieczarki również starłam, cebulę drobno posiekałam, dorzuciłam do mięsa. Wbiłam jajko, dodałam przyprawy, bułkę tartą i dokładnie wyrobiłam jak masę na mielone. Napełniłam dołki kalarepek. Połowę przykryłam serem, połowę zostawiłam bez niczego. Piekarnik nagrzałam do 200 stopni. Kalarepki umieściłam w naczyniu żaroodpornym, wlałam
W kuchni Karmel-itki