pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:201/267)

NADZIANA BEZGLUTENOWA CIABATTA 138

cebulę i czosnek.  Dodajemy pokrojoną w małe kawałeczki kiełbasę. Dodajemy pieczarki pokrojone w małe kawałki - smażymy ok 3-4 minut. Doprawiamy do smaku - solą, pieprzem, słodką papryką. Teraz zajmujemy się naszą ciabatta - wyciągamy jej "środek" tworząc wgłębienie.  Faszerujemy nasze bułki, układamy na blachę i posypujemy serem Zapiekamy do momentu roztopienia się sera - ok 10 minut, 180 stopni

BezglutenowaIzabela
Wegański bekon z grzybów portobello 164

kawałki naszego wegańskiego bekonu, bo grzyby bardzo się kurczą w wysokiej temperaturze. Pieczarki są zdrowe, to wiemy, ale w razie wątpliwości polecam zajrzeć tutaj po więcej informacji na temat ich wartości odżywczych. Ten wegański bekon wybornie smakuje solo albo na kromce świeżego chlebie, świetnie dopełnia kanapek z serem wegańskim czy z pastą buraczaną, wzbogaca też smak burgerów. Na spotkaniach rodzinnych

Lamarida.pl
MAKARON Z PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ W SOSIE POMIDOROWYM 114

kroję w półplasterki, cebulę siekam. Podsmażam na maśle z dodatkiem przypraw. Kiedy pieczarki lekko się przyrumienią dodaję pomidory, drobno posiekany czosnek, przyprawy i cukier. Chwilę gotuję na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodaję pokrojoną w kostkę mozzarellę, zostawiam na ogniu do momentu rozpuszczenia się sera, mieszam. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Sos podaję z wcześniej przygotowanym

JejKuchnia
Quinoa z łuskwiakiem nameko, szpinakiem i kozim serem 148

Moje kolejne grzybowe odkrycie dzięki Ekologicznym Pieczarkom z Dąbrówki :) Tym razem mieli w ofercie nameko, który ponoć zawiera dużo związków mineralnych i witamin zwłaszcza z grupy B, a także obniża stężenie cholesterolu LDL. W każdym razie jest smaczny :) Z quinoą, kozim serem (ja miałam akurat ser łomnicki z rozmarynem) i szpinakiem wyszło całkiem apetycznie. Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy

Quinoa Raz!
Bakłażany faszerowane kurkami 199

Piekarnik nagrzałam do 180 °C. Nafaszerowane bakłażany posypałam serem i włożyłam do natłuszczonej formy do zapiekania i wstawiłam do piekarnika na około 20 – 25 minut do lekkiego zrumienienia.     Takie bakłażany można podać na kolację.     Farsz grzybowy można zrobić również ze   świeżych grzybów, z pieczarek. Wszystko zależy od Waszych upodobań smakowych. Jeśli zasmakuje Wam moja wersja

Kuchnia u Krysi
Fit cukinia faszerowana (77 kcal) 458

drobną kostkę. Pieczarki również kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce. Pieczarki, marchew i miąższ cukinii podsmażamy na patelni. Następnie odstawiamy, aż farsz trochę przestygnie. Szczypiorek siekamy, jajko i jogurt mieszamy ze sobą. Składniki dodajemy do farszu, przyprawiamy i mieszamy. Farsz nakładamy do cukinii. Można posypać serem żółtym. Cukinie układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku w temp

e-PrzepisyKulinarne
Serowe roladki z papryką 163

papryką, to kolejna wersja tej fantastycznej przekąski, którą można również zrobić z pieczarkami, szynką, ogórkiem kiszonym, szpinakiem lub innymi składnikami. Wersja z papryką jest o tyle fajna, że można ją zrobić tradycyjnie lub na ostro. Dla mnie wszystkie wersje tej przekąski są dobre :) spróbujcie sami :) Składniki: ½ kg sera Gouda 150gr serka topionego 3 jajka (ugotowane na twardo) 100gr masła

Smakowy Raj
Sałatka z boczniakami, porami i groszkiem 255

okazję sprawdzi się idealnie. Zamiast boczniaków można również użyć pieczarek. Nie polecam natomiast groszku z puszki, a groszek mrożony, który jest dużo lepszy w smaku można znaleźć w każdym większym sklepie. Składniki: 250 g boczniaków 4-5 jajek ugotowanych na twardo 150 g żółtego sera w kawałku szklanka mrożonego groszku 2/3 puszki kukurydzy kilka korniszonów (użyłam 2/3 słoika ogórków

Czerwień i błękit
FRYKADELKI W SOSIE PIECZARKOWYM 179

standardowych mielonych. To takie zrazy tylko, że z mięsa mielonego. W środku z dodatkiem boczku, papryki lub ogórka. Oczywiście przepis można modyfikować wg uznania dodając do środka mozzarellę, ser żółty, suszone pomidory lub inne ulubione dodatki.Składniki:800g mięsa mielonego2 czerstwe kajzerki3 jajka2 cebula (z tego 1 do sosu)sólpieprz20 dag boczku wędzonego1 czerwona papryka50 dkg pieczarekłyżeczka musztardyśmietana(...)Ruloniki obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony w głębokim tłuszczu. Po usmażeniu przekładamy na talerz, na oleju po frykadelkach podsmażamy  1 cebulę, następnie pokrojone w kostkę pieczarki. Podlewamy odrobiną bulionu.Doprawiamy solą i pieprzem. Po 15 minutach dodajemy śmietanę 18% i posypujemy obficie koperkiem. na sos pieczarkowy wykładamy nasze frykadelki. Podajemy z ziemniakami lub kopytkami. Smacznego

Walijskie Pichcenie
Bułki pizza 1774

wody i smarujemy nim 6 placków tylko na środku. cebule,pomidora i pieczarki kroimy w kostkę, następnie mieszamy razem z kukurydzą. Dodajemy po około dwie łyżki posiekanych składników na środek placków. Posypujemy całość suszonym oregano i solą. Układamy plaster salami na każdy krążek, następnie posypujemy całość tartym serem. 3.Pozostałe krążki układamy z góry na placki i zaklejamy boki

zjem to blog kulinarny
Pomidory faszerowane jajecznicą 185

szklista Wbić jajka , posolić i wymieszać Nakładać farsz jajeczny do pomidorów , posypać serem Możemy podać gościom jako samodzielne danie , a jeśli zaserwujemy je na liściach sałaty będziemy mieć elegancką, szybką kolację . Zamiast jajecznicy można zrobić farsz z jajek gotowanych , drobno pokrojonych , zmieszanych z cebulką, (ewentualnie dołożyć przesmażone pieczarki, czy rzodkiewki) z majonezem . Tym napełnić wydrążone pomidory :) Pycha

Proste Potrawy
Nadziewany bakłażan 116

Składniki: dla 1-2 osób 1 większy bakłażan ok. 5 średnich pieczarek 1/2 cerwonej papryki puszka czerwonej fasoli 40 g białej części pora 3 żabki czosnku pół pęczka szczypiorku 4 łyżki oleju rzepakowego dobrej jakości do smaku: sól, pieprz, słodka papryka, zielona czubryca opcjonalnie drobno starty żółty ser Wykonanie: Bakłażana przekroić wzdłuż i wydrążyć jego wnętrze. Warzywa (również wydrążoną część

gutfut
Na pierogi tylko do Sopockiego Młyna! 204

pierogi z wody Zamówiłam gotowane pierogi z boczniakiem, cebulą, czosnkiem, serem feta i okrasą. Odpłatnośc 21 PLN , choć w ramach   Weekendu za pół ceny   wyjątkowo kosztowały połowę tego Nie zawiodłam się ich smakiem! Grubo nadziane, z intensywnym posmakiem boczniaka (a nie jakimiś tam zamiennikami w postaci pieczarek), okraszone niemal słodką w smaku cebulką . Mało brakowało, a wylizałabym talerz

Grunt to przepis!
Nadziewane babeczki 143

kurczaka: 2 udka wędzone z kurczaka 2 kiszone ogórki 15dkg żółtego sera (starty na grubych oczkach) 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki majonez jogurt naturalny S&P Wszystkie składniki drobno kroimy i mieszamy z sosem jogurtowo-majonezowym. Sałatka warzywna: 1 cukinia 1 papryka czerwona ok. 20szt pieczarek 1ząbek czosnku 1 cebula chili S&P Wszystko drobno kroimy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Schab pieczony/ sos pieczarkowy/ kluseczki szpinakowe 237

wody - masło do smażenia pieczarek - pieprz, sól, - ząbek czosnku Pieczarki i czosnek podsmaż na maśle, podlej wodą. Gotuj 15 minut. Dodaj śmietankę, gotuj 3 minuty. Jeżeli lubisz gęste sosy dodaj mąkę. KLUSECZKI JAGLANE SZPINAKOWO- SEROWE - 2 torebeczki kaszy jaglanej ugotowanej do miękkości i wystudzonej - 250 sera białego - opakowanie liści szpinaku (szpinak usmaż na maśle) - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki serka

SMYKWKUCHNI
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i beszamelem 385

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i beszamelem...Dwie warstwy cienutkich plasterków ziemniaków.Między nimi mięso mielone podsmażone z cebulą.Przyprawione czosnkiem i słodką papryką.Zalane kremowym

Gospodyni Miejska
Roladki z kurczaka z pomidorami suszonymi i fetą 126

szpinakiem i  z pieczarkami dołączają roladki z suszonymi pomidorami i fetą. Mogą być podawane na ciepło i na zimno. Świetne jako imprezowa przystawka, szczególnie w towarzystwie poprzednich roladek, o których wspomniałam wcześniej. Składniki: • 3 filety z kurczaka Farsz • 200 g sera typu feta • 1 słoiczek pomidorków suszonych w oliwie

To co kocham
Kapuśniaczki, ale bez kapusty 172

rosołu;) co kto ma;) 20 dag podsmażonych z cebulką pieczarek jajko sól  świeżo mielony pieprz papryka słodka Przygotowanie: Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować i wykrawać prostokąty o grubości pół centymetra.  Ciasto zawijać z farszem. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać czarnuszką, kminkiem lub serem żółtym.  Upiec na złoty kolor i wcinać

Lawendowe Niebo
#3 Zapiekana dynia makaronowa 146

następnie zdejmujemy folię i zapiekamy jeszcze kilka minut do zrumienienia sera. 5. SMACZNEGO! :) Rady: Do gotowej już masy dyniowo-śmietanowo-jajeczno-serowej możemy dodać właściwie wszystko. Ja jednak polecę dwie wersje: posiekana papryka, trochę cebulki , pokrojone twarde pomidory (moja ulubiona wegewersja ;) ) LUB mielone mięso przesmażone z pieczarkami i cebulą (ulubiona wersja mojej rodziny). Przy okazji - dołączyliśmy do Durszlaka, mam nadzieję

Kuchnia w szuwarach
Obiad w 20 minut ( makaron z sezonowymi dodatkami ) 189

pieprz. Delikatnie wymieszać, przykryć. Dusić ok 6 minut ( papryka zmięknie, pieczarki się podduszą ). Spróbować, dosolić ( pamiętajmy, że wędlina jest słona i oddaje część soli do dania). Wymieszać z ugotowanym makaronem. Wyłączyć ogień. Przykryć i odczekać ok 5 minut, żeby makaron przeszedł aromatem dodatków.  Można posypać startym żółtym serem. Podawać ciepłe. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej

kawawszklance
Kasza gryczana z pieczarkami i suszonymi pomidorami 157

Na obiad często jem kaszę gryczaną z warzywami. Zwłaszcza kasza gryczana z pieczarkami bardzo mi smakuje. Dziś moje obiadowe danie urozmaiciłam suszonymi pomidorami.... The post Kasza

Eksperymentalnie.com
KROKIETY BEZGLUTENOWE 137

Smażyć na nagrzanej patelni. Mój FARSZ skłądał się z : podsmażonych pieczarek podsmażonej cebulki  oraz podsmażonego mielonego mięsa (drobiowego) po połączeniu składników (po ich ostygnięciu) dodać jajko aby farsz się "zawiązał". Doprawić solą i pierzem. Gotowe. :)) Nie używam bułki tartej, tak przygotowane podgrzewam jeszcze lekko na patelni albo posypuję serem (mozzarellą) i zapiekam w piekarniku do momentu roztopienia się sera

BezglutenowaIzabela
Pizza z patelni z tuńczykiem i pomidorami 142

połowę plasterków pomidora i część krążków cebuli. Zasypać garścią tartego sera. Zmniejszyć ogień jeszcze o 1/3 mocy. Przykryć pokrywką. Po 3-4 minutach pizza jest gotowa. * jeżeli robimy pizze z ulubioną wędliną warto ją delikatnie podsmażyć przed wyłożeniem na placek ( patelnia to jednak nie piekarnik) *jeżeli chcemy dodać pieczarki - odparujmy je najpierw na suchej patelni aż uzyskają połowę swojej wyjściowej

kawawszklance
Ale jaja ….z makaronem ! 161

jaja 3 łyzki mleka łyżka parmezanu lub grana padano lub sera owczego . Chodzi o wyrazisty smak. Masło MASMAL * ok. 1 łyżka, moje ulubione. Bo smakuje jak masło i potrawa ma maślany smaczek rzeżucha ogrodowa makaron 5 jajeczny , który gotujemy nie dłużej niż 5 minut. Sól uduszone na maśle pieczarki. Ja miałam już w lodówce. Może być bez pieczarek. Międzyczasie

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania