pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:205/267)

Wytrawne roladki z ciasta francuskiego 235

momentu, gdy się zeszkli, a następnie dorzucam pieczarki. Dodaję sól i pieprz, smażę do momentu odparowania całego płynu. Ciasto francuskie układam na papierze lub stolnicy oprószonej lekko mąką, całość smaruję jajkiem oraz posypuję ziołami oraz chilli. Na wierzch układam plasterki boczku oraz wędliny. Na to wykładam przestudzony farsz pieczarkowy i posypuję całość serem. Całość zawijam w roladę. Nie musicie robić

Cooking Monster
Pizza bianca z ziołowym pesto, serem z niebieską pleśnią, szparagami i botwiną 128

poszaleć nieco bardziej. Można użyć pomidorków koktajlowych, pieczarek, rukoli, plastrów cukinii, jednak należy pamiętać by nie przesadzać z ilością dodatków oraz o tym by nadal to ciasto grało pierwsze skrzypce w tym daniu. Uznałam, że o tej porze roku najlepszym dodatkiem będzie wiosenne, ziołowe pesto oraz moje ukochane szparagi, liście botwiny i ser z niebieską pleśnią. Składniki (na 1 dużą

Mango Papaja
Środowe pomysły 118

wody dolewam jeszcze dwa kieliszki wina. Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę i balnszujemy na patelni. Dodajemy do ryżu razem z łyżeczką kurkumy i pół łyżeczki soli. Na koniec dodajemy groszek zielony – może być mrożony i pół pęczka ciętej drobno natki pietruszki. Podajemy z kawałkami mango i roladą Ustrzycką. Wybrałam ten ser z kilku powodów. Przede wszystkim pasuje

Kucharzyca
OMLET Z WĘDLINĄ I PIECZARKAMI - KOLACJA DIETA 1500 KCAL. 166

smaku wspaniały. Przypomina mi pizze bez sera :).Danie bardzo sycące i łatwe w wykonaniu , akurat fajny sposób nie tylko na dietetyczną kolację.Zapraszam. Danie ma 363 kcal. 2 jaja 100 g. 2 łyżki mąki 20 g. odrobina wody 1 łyżeczka oleju rzepakowego 5 g. 2 plasterki szynki drobiowej 40 g. 2 pieczarki pokrojone w plasterki 30 g. herbata nieslodzona

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Warzywne calzone 165

margaryny. 3. Dodajemy mrożone warzywa oraz pieczarki.  4. Do usmażonych warzyw dodajemy sos pomidorowy z czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.  5. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 kawałków, każdy wałkujemy na grubość ok 6 mm, mocno podsypując mąką. Smarujemy sosem pomidorowym. 6. Na jedną część krążka nakładamy farsz i kilka plasterków sera mozzarelli. 7. Zawijamy ciasto na kształt

Kuchnia w czekoladzie
Tatarskie naleśniki 173

żółtego sera ( dałam light) sól i pieprz (dałam duże ilości, bo lubię) Z ciasto wyszło 12 naleśników. Nałożyłam na nie farsz i obsmażyłam na bardzo małej ilości oleju, tak że tylko lekko się świeciła. Naleśniki były lekkie i nie ociekały tłuszczem. Do tego zrobiłam sos z pieczarek

AZgotuj!
Vol-au-vent z drobiowym ragout z grzybami 318

ragout: 1 łyżka masła 50 g pieczarek, drobno posiekanych 50 g kurek, drobno posiekanych 50 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę 250 g piersi z kurczaka, pokrojonej w cienkie krótkie paski 1 gałązka oregano lub tymianku 150 g śmietany 18% 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, pieprz do smaku Dodatkowo: wędzony tarty ser do posypania szczypiorek do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA

My Culinary Art
Chrupiąca zapiekana z opieńkami 158

wykorzystamy grzyby "opieńki" pieczarki też są spoko ale takiej wersji nigdy nie jadłam więc postanowiłam je wykorzystać. Wyszło obłędnie i bardzo chrupiąco - po prostu obłędnie. Składniki na 2 zapiekanki: 2 ciabatte  500 g opieńków 200 g kiełbasy ja użyłam jałowcowej  1 duża cebula czerwona 2 pomidory 200 g sera  1 łyżka masła sól, pieprz

Niezły Młynek
Pomysł na śniadanie - pieczywo na dwa sposoby. 444

kcal. (chleb = 2x 60kcal, polędwica = 10kcal, pieczarki 10g = 2kcal, mozzarella ok. 15g = 33kcal.)Śniadanie to jest bogate w węglowodany co będzie dawało nam energię stopniowo przez kilka godzin. Ponadto jest bardzo smaczne i nie różni się praktycznie niczym (poza niższą kalorycznością) od tej gorszej wersji z pszennym chlebem tostowym i żółtym serem (nierzadko ze stekiem czy hamburgerem).W zależności

All My Fit Life
Wigilijna kapusta z pieczarkami i olejem lnianym 145

Kochani, coraz bliżej święta, świąteczne nastroje, świąteczni goście, świąteczne wyjazdy i ... świąteczne obżarstwo. Z uwagi na to ostatnie przedstawiam Wam naszą domową wigilijną kapustę z pieczarkami, którą podtrzymując zwyczaj babci wzbogacamy w olej lniany.  Moja babcia kobieta o bogatych nawykach żywieniowych, promujących przede wszystkim zdrowe odżywianie zapoczątkowała dodawanie oleju lnianego do kapusty, nie jest to czysty wymysł bowiem(...)jest praktykowane. Począwszy od śniadaniu do którego piję szklankę gorącego mleka z cukrem i łyżeczką siemienia lnianego, skończywszy na kolacji, kiedy to olej lniany najlepiej smakuje jako pasta (biały ser + cebula w kostkę + olej lniany) - jest to tzw pasta dr Budwig, która ma właściwości antynowotworowe.  Olej lniany ma dość specyficzny zapach i smak, za którym nie każdy przepada, więc

Kuchenne aromaty
Pierożki z ciasta francuskiego II 145

podduszamy lekko cebulkę. Do niej dodajemy pieczarki i dusimy, aż wyparuje z nich woda, którą puściły podczas duszenia. Do niej dodajemy drobno pokrojonego kurczaka (jeżeli kawałki będą za duże będziemy mieć kłopoty żeby zmieścić je do ciasta) doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem i dusimy. Gdy mięso jest już białe dodajemy pokrojone kawałki sera topionego i podgrzewamy dopóki ser się

Państwo Wojtczuk gotują
Zapiekane naleśniki z mielonym mięsem 3115

dodać do niego na przykład pieczarki, paprykę czy czerwoną fasolę, ale i bez tych dodatków niczego mu nie brakuje :) Składniki na ok. 8 sztuk: (inspiracja: " Na talerzu ")     8 sztuk usmażonych naleśników (ja smażę naleśniki wg tego przepisu , wychodzi ich z niego więcej, a z nadwyżki przygotowuję na kolację np. naleśniki z serem na słodko:) 500 g mięsa mielonego

Simply Food
Makaron w sosie serowym z pieczarkami i brokułami 807

kostkę, dołożyć do kurczaka, smażyć. Pieczarki pokroić w półplasterki, dorzucić na patelnię, posolić, smażyć pod przykryciem, aż zmiękną i puszczą sok. Czosnek obrać i wycisnąć na patelnię do smażących się składników, wymieszać.    Dolać trochę wody, wrzucić pokrojony na mniejsze części serek topiony, wlać śmietanę, dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż ser się rozpuści, mieszając od czasu

Simply Food
Gruzińskie chaczapuri po mojemu 185

dodać mięso mielone, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą,wędzoną paprykę, oregano, przecier pomidorowy. Dokładnie wszystko wymieszać i smażyć aż mięso będzie przesmażone. Podlać odrobiną wody, mięso wtedy nie będzie suche. Smażyć tak długo, aż cała woda wyparuje. Na środek rozwałkowanego ciasta rozłożyć mięso. Rozrzucić kawałki mozzarelli, ser potarty i listki bazylii lub posypać suszoną

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka z makaronem razowym i szparagami 375

maśle klarowanym.  Makaron, pokrojone szparagi, pieczarki i kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i wymieszać. Zalać śmietaną wymieszaną z mleczkiem kokosowym, żółtkami i doprawionej solą i pieprzem. Na górze posypać tartą mozzarellą. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i zapiekać około 20 minut. Pod koniec zapiekania możemy włączyć funkcję grilla by ser lekko się zapiekł

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania