pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:205/267)

Wytrawne roladki z ciasta francuskiego 240

momentu, gdy się zeszkli, a następnie dorzucam pieczarki. Dodaję sól i pieprz, smażę do momentu odparowania całego płynu. Ciasto francuskie układam na papierze lub stolnicy oprószonej lekko mąką, całość smaruję jajkiem oraz posypuję ziołami oraz chilli. Na wierzch układam plasterki boczku oraz wędliny. Na to wykładam przestudzony farsz pieczarkowy i posypuję całość serem. Całość zawijam w roladę. Nie musicie robić

Cooking Monster
Pizza bianca z ziołowym pesto, serem z niebieską pleśnią, szparagami i botwiną 134

poszaleć nieco bardziej. Można użyć pomidorków koktajlowych, pieczarek, rukoli, plastrów cukinii, jednak należy pamiętać by nie przesadzać z ilością dodatków oraz o tym by nadal to ciasto grało pierwsze skrzypce w tym daniu. Uznałam, że o tej porze roku najlepszym dodatkiem będzie wiosenne, ziołowe pesto oraz moje ukochane szparagi, liście botwiny i ser z niebieską pleśnią. Składniki (na 1 dużą

Mango Papaja
Środowe pomysły 122

wody dolewam jeszcze dwa kieliszki wina. Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę i balnszujemy na patelni. Dodajemy do ryżu razem z łyżeczką kurkumy i pół łyżeczki soli. Na koniec dodajemy groszek zielony – może być mrożony i pół pęczka ciętej drobno natki pietruszki. Podajemy z kawałkami mango i roladą Ustrzycką. Wybrałam ten ser z kilku powodów. Przede wszystkim pasuje

Kucharzyca
OMLET Z WĘDLINĄ I PIECZARKAMI - KOLACJA DIETA 1500 KCAL. 177

smaku wspaniały. Przypomina mi pizze bez sera :).Danie bardzo sycące i łatwe w wykonaniu , akurat fajny sposób nie tylko na dietetyczną kolację.Zapraszam. Danie ma 363 kcal. 2 jaja 100 g. 2 łyżki mąki 20 g. odrobina wody 1 łyżeczka oleju rzepakowego 5 g. 2 plasterki szynki drobiowej 40 g. 2 pieczarki pokrojone w plasterki 30 g. herbata nieslodzona

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Warzywne calzone 171

margaryny. 3. Dodajemy mrożone warzywa oraz pieczarki.  4. Do usmażonych warzyw dodajemy sos pomidorowy z czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.  5. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 kawałków, każdy wałkujemy na grubość ok 6 mm, mocno podsypując mąką. Smarujemy sosem pomidorowym. 6. Na jedną część krążka nakładamy farsz i kilka plasterków sera mozzarelli. 7. Zawijamy ciasto na kształt

Kuchnia w czekoladzie
Tatarskie naleśniki 177

żółtego sera ( dałam light) sól i pieprz (dałam duże ilości, bo lubię) Z ciasto wyszło 12 naleśników. Nałożyłam na nie farsz i obsmażyłam na bardzo małej ilości oleju, tak że tylko lekko się świeciła. Naleśniki były lekkie i nie ociekały tłuszczem. Do tego zrobiłam sos z pieczarek

AZgotuj!
Vol-au-vent z drobiowym ragout z grzybami 326

ragout: 1 łyżka masła 50 g pieczarek, drobno posiekanych 50 g kurek, drobno posiekanych 50 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę 250 g piersi z kurczaka, pokrojonej w cienkie krótkie paski 1 gałązka oregano lub tymianku 150 g śmietany 18% 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, pieprz do smaku Dodatkowo: wędzony tarty ser do posypania szczypiorek do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA

My Culinary Art
Chrupiąca zapiekana z opieńkami 163

wykorzystamy grzyby "opieńki" pieczarki też są spoko ale takiej wersji nigdy nie jadłam więc postanowiłam je wykorzystać. Wyszło obłędnie i bardzo chrupiąco - po prostu obłędnie. Składniki na 2 zapiekanki: 2 ciabatte  500 g opieńków 200 g kiełbasy ja użyłam jałowcowej  1 duża cebula czerwona 2 pomidory 200 g sera  1 łyżka masła sól, pieprz

Niezły Młynek
Pomysł na śniadanie - pieczywo na dwa sposoby. 448

kcal. (chleb = 2x 60kcal, polędwica = 10kcal, pieczarki 10g = 2kcal, mozzarella ok. 15g = 33kcal.)Śniadanie to jest bogate w węglowodany co będzie dawało nam energię stopniowo przez kilka godzin. Ponadto jest bardzo smaczne i nie różni się praktycznie niczym (poza niższą kalorycznością) od tej gorszej wersji z pszennym chlebem tostowym i żółtym serem (nierzadko ze stekiem czy hamburgerem).W zależności

All My Fit Life
Wigilijna kapusta z pieczarkami i olejem lnianym 148

Kochani, coraz bliżej święta, świąteczne nastroje, świąteczni goście, świąteczne wyjazdy i ... świąteczne obżarstwo. Z uwagi na to ostatnie przedstawiam Wam naszą domową wigilijną kapustę z pieczarkami, którą podtrzymując zwyczaj babci wzbogacamy w olej lniany.  Moja babcia kobieta o bogatych nawykach żywieniowych, promujących przede wszystkim zdrowe odżywianie zapoczątkowała dodawanie oleju lnianego do kapusty, nie jest to czysty wymysł bowiem(...)jest praktykowane. Począwszy od śniadaniu do którego piję szklankę gorącego mleka z cukrem i łyżeczką siemienia lnianego, skończywszy na kolacji, kiedy to olej lniany najlepiej smakuje jako pasta (biały ser + cebula w kostkę + olej lniany) - jest to tzw pasta dr Budwig, która ma właściwości antynowotworowe.  Olej lniany ma dość specyficzny zapach i smak, za którym nie każdy przepada, więc

Kuchenne aromaty
Pierożki z ciasta francuskiego II 150

podduszamy lekko cebulkę. Do niej dodajemy pieczarki i dusimy, aż wyparuje z nich woda, którą puściły podczas duszenia. Do niej dodajemy drobno pokrojonego kurczaka (jeżeli kawałki będą za duże będziemy mieć kłopoty żeby zmieścić je do ciasta) doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem i dusimy. Gdy mięso jest już białe dodajemy pokrojone kawałki sera topionego i podgrzewamy dopóki ser się

Państwo Wojtczuk gotują
Zapiekane naleśniki z mielonym mięsem 3118

dodać do niego na przykład pieczarki, paprykę czy czerwoną fasolę, ale i bez tych dodatków niczego mu nie brakuje :) Składniki na ok. 8 sztuk: (inspiracja: " Na talerzu ")     8 sztuk usmażonych naleśników (ja smażę naleśniki wg tego przepisu , wychodzi ich z niego więcej, a z nadwyżki przygotowuję na kolację np. naleśniki z serem na słodko:) 500 g mięsa mielonego

Simply Food
Makaron w sosie serowym z pieczarkami i brokułami 814

kostkę, dołożyć do kurczaka, smażyć. Pieczarki pokroić w półplasterki, dorzucić na patelnię, posolić, smażyć pod przykryciem, aż zmiękną i puszczą sok. Czosnek obrać i wycisnąć na patelnię do smażących się składników, wymieszać.    Dolać trochę wody, wrzucić pokrojony na mniejsze części serek topiony, wlać śmietanę, dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż ser się rozpuści, mieszając od czasu

Simply Food
Gruzińskie chaczapuri po mojemu 191

dodać mięso mielone, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą,wędzoną paprykę, oregano, przecier pomidorowy. Dokładnie wszystko wymieszać i smażyć aż mięso będzie przesmażone. Podlać odrobiną wody, mięso wtedy nie będzie suche. Smażyć tak długo, aż cała woda wyparuje. Na środek rozwałkowanego ciasta rozłożyć mięso. Rozrzucić kawałki mozzarelli, ser potarty i listki bazylii lub posypać suszoną

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka z makaronem razowym i szparagami 380

maśle klarowanym.  Makaron, pokrojone szparagi, pieczarki i kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i wymieszać. Zalać śmietaną wymieszaną z mleczkiem kokosowym, żółtkami i doprawionej solą i pieprzem. Na górze posypać tartą mozzarellą. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i zapiekać około 20 minut. Pod koniec zapiekania możemy włączyć funkcję grilla by ser lekko się zapiekł

Ala piecze i gotuje
Naleśnikowe placuszki z szynką, serem i innymi dodatkami a'la pizzerinki. 250

dodatków panuje pełna dowolność, można dodać pieczarki,kukurydzę czy groszek konserwowy, kiełbasę parówki pomidory itp. U mnie dziś takie składniki jak poniżej. Polecam :) Składniki - 2 szklanki mąki - 1 szklanka mleka - 1/4 szklanki wody - 1 jajko - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - domowa wegeta ( ew.sól i pieprz ) - przyprawa do pizzy - kilka plastrów szynki - ser żółty ok.10-15 dkg - kawałek czerwonej papryki - kilka

Kuchnia z widokiem na ogród
Nadziewane Jajka 214

oliwie, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć aż pieczarki będą miękkie i odparuje cały płyn, ostudzić. Jajka przekroić na pół wzdłuż, wyciągnąć żółtka. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać pieczarki, odrobinę musztardy i majonezu, wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Farszem wypełnić miejsce, które zostało po żółtkach. Farsz z Awokado I Składniki: jajka do faszerowania + dodatkowe jajko do farszu(...)żółtka, czosnek, sok z cytryny i oliwę zmiksować na pastę w blenderze, doprawić. W razie potrzeby dodać oliwę. Tak przygotowanym nadzieniem wypełnić miejsce po żółtkach. Farsz serowy Składniki: jajka ser żółty majonez musztarda pieprz sól Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół, wyciągnąć żółtka. Ser zetrzeć na tarce. Utrzeć ze sobą żółtka, ser żółty i majonez, doprawić solą pieprzem

Mama Gotuje
Roladki z szynki i papryki 159

ogórkiem - świeżym, kiszonym, konserwowym lub tartymi pieczarkami - próbowałam, będą smaczne. Można je maczać w dipach, udekorować natką pietruszki, koperkiem, różnymi kiełkami, podać na liściach sałaty czy rukoli. Ma być kolorowo i kusząco! Składniki: 6 plastrów szynki eksportowej Krakusa - jest prostokątna i idealnie nadaje się do takiej przekąski zwiniętej w rulon 6 plastrów żółtego sera - ma być wielkości 3/4 szynki, łatwiej

Zasmakuj Kuchni
Ziemniaki zapiekane z pieczarkami i warzywami 14280

łyżki oleju rzepakowego 250 g pieczarek, obranych, pokrojonych w grube plastry 1 żółta i czerwona papryka, pokrojone w 1,5 cm kawałki 400 g pomidorów pokrojonych na kawałki 1 duża cebula pokrojona na plasterki 1 kg ziemniaków, obranych i pokrojonych w 0,5 cm plasterki sól, pieprz 1 łyżka masła 100 g sera cheddar, startego na tarce 100 g mozzarelli

Dzieje kuchennej Wiewióry
38 Najlepszych przekąsek na Sylwestra 188

Pieczone kasztany Surówka z białą rzodkwią Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną Pieczona cieciorka Lekki krem orzechowy Hummus buraczany Żołnierzyki z owoców z dipem Frytki z batatów Różyczki z ciasta francuskiego Przekąska z białej rzodkwi Parówki w cieście francuskim Banana Bites Przekąska a'la tacos Pischinger'y Dip serowy z ziemniaka Naleśniki z parówkami i serem

Be Fit Be Strong
Cebulaki / Mini pizze cebulowe 213

dodać co się lubi, czy pieczarki czy szyneczkę, a może oliwki albo salami. Ile pomysłów tyle przepisów. Składniki na ok. 10 sztuk: 3 szklanki mąki 30 g drożdży lub 14 g drożdży instant 1 łyżka cukru 0,5 szklanki ciepłego mleka  4 łyżki oleju 1 jajko  3 duże cebulę 1 szklanka starego sera Sól, pieprz, czosnek sypki ,zioła

Pelusiowa Kuchnia
Makowe Pappardelle z sosem czekoladowym z gorgonzolą i orzechami włoskimi 172

Dodać dwie kosteczki czekolady gorzkiej, mieszać delikatnie aż do momentu gdy czekolada się rozpuści. 3. Dodać ser gorgonzola, podzielony na mniejsze fragmenty, ciągle mieszając aż do momentu gdy ser połączy się z sosem. 4.  Na makaron nakładać sos, posypać kawałkami gorgonzoli i posiekanymi orzechami włoskimi. Można polać odrobinką śmietanki. Podawać na ciepło od razu po przyrządzeniu, nie odgrzewać sosu(...)Różowy makaron z buraczkowym pesto i orzechami włoskimi Farfalle z kurczakiem, bakłażanem i pieczarkami Przepis bierze udział w akcji

KreatywnePiny
Sałatka słoikowa 1159

brokuła, gotowany bób, pieczarki marynowane– mięsa: pieczone lub gotowane (np. kurczak, indyk, schab)– wędliny (np. szynka gotowana, polędwica sopocka, chude wędliny dojrzewające)– nasiona (np. dynia, sezam, słonecznik) i orzechy (np. laskowe, migdały i włoskie), bakalie (np. rodzynki, suszona żurawina, śliwki i morele),– ugotowane na sypko kasze ( np. kuskus, quinoa, pęczak),– sery: np. żółty, feta

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię