pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:126/369)

Dyniowe kluski gnocchi (bez oleju, bez glutenu) 147

daniem. Polecam! Składniki: Gnocchi: zamiennik jajka: 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego 3 łyżki wody 1 szklanka puree z dyni 1 1/2 szklanki mąki ryżowej Sos: 1/4 szklanki wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 8 pieczarek 1 duży pomidor 2 łyżki płatków drożdżowych 1/2 łyżeczki papryki chilli w proszku 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżeczki ziół(...)wrzucam cebulę i czosnek i gotuję przez około jedną minutę mieszając. Dorzucam pieczarki, pomidory, przyprawy i płatki drożdżowe i mieszam. Gotuję przez kilka minut, co jakiś czas mieszając. W szklance mieszam mąkę z mlekiem i zalewam tym warzywa, skręcam ogień i pozwalam im się gotować aż sos zgętnieje. W tym czasie do gotującej się wody wrzucamy gnocchi i gotujemy

Lamarida.pl
Noodles z kurczakiem, pieczarkami i warzywami 154

dodajemy pokrojone  w kostkę papryki oraz przyprawy. Brokuła dzielimy na różyczki, zalewamy wrzątkiem, solimy, gotujemy do miękkości i odcedzamy. Gdy pieczarki i papryka będą miękkie to dodajemy odcedzoną kukurydzę, brokuła, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz 2 łyżki sosu sojowego. Wszystko przyprawiamy do smaku.  Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon, myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju(...)kurczaka dodajemy odrobinę kurkumy, sos sojowy oraz sól i pieprz do smaku. Usmażonego kurczaka łączymy z warzywami.   Makaron zalewamy wrzątkiem i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie makaron odcedzamy i łączymy z kurczakiem, warzywami i pieczarkami. Mam nadzieję, że Wam posmakuje

kulinarne odsłony pati
Pieczona karkówka pod pierzynką z żółtego sera i pieczarek 131

łyżka soku z cytryny szczypta pieprzu Cayenne pieprz czarny sól Dodatkowo: ziemniaki kilka plasterków żółtego sera 250 g pieczarek opakowanie dowolnej mieszanki sałat masło Wykonanie: Zaczynamy od zrobienia marynaty do mięsa: czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy olej, keczup, koncentrat, musztardę, sos sojowy, przyprawę do mięsa, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Mięso kroimy na plastry grubości(...)dokładnie mieszamy (najlepiej w shakerze lub w szczelnie zamkniętym słoiku). Przed samym podaniem polewamy sałatę i mieszamy, aby sos dokładnie pokrył wszystkie liście. Na patelni roztapiamy 2-3 łyżki masła (może być też klarowane) i wrzucamy pokrojone na niezbyt cienkie plasterki pieczarki. Delikatnie solimy i smażymy, aż nabiorą pięknego brązowo-złotego koloru. Kawałki upieczonej karkówki przykrywamy plasterkami żółtego sera

MyCookBook.pl
Krokiety z serem i pieczarkami 189

starty ser mieszamy z pieczarkami. Gotowy farsz dzielimy na porcje i zawijamy w naleśnik .  Tak przygotowane "zawijańce" obtaczamy w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.  Polecam jeść prosto zdjęte z patelni, kiedy ser jest roztopiony i pięknie się ciągnie. Zachęcam do podawania ich z sosem czosnkowym - klik Smacznego

Kolejny blog o gotowaniu
Spaghetti bolognese a'la elwirski 137

sycące. Robię zawsze z podwójnej porcji i mam obiad na 2 dni. Pierwszego dnia makaron polewam sosem, a drugiego makaron mieszam bezpośrednio w rondlu z sosem:)  Składniki: 250 g mięsa mielonego 250 g pieczarek duża cebula 2-3 ząbki czosnku 2 czerwone papryki puszka krojonych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego sól pieprz oregano, bazylia oliwa(...)mięso, przesmażyć, wyłożyć do rondla. Pieczarki obrać, drobno pokroić, przesmażyć na oleju, wrzucić do rondla. To samo zrobić z papryką. Do rondla wlać zawartość pomidorów, ketchup, przecier, doprawić solą, pieprzem, ziołami i dusić na małym ogniu, przez około 20 min. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, wyłożyć na talerze i polać gorącym sosem z mięsem. Smacznego

na moim stole...
Orientalny gulasz ze śliwką. 150

wieprzowa 10 dag boczek wędzony 2 cebule 20 dag pieczarki 10 dag suszone śliwki 4 łyżki cebulki perłowe w zalewie 4 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki tymianek 1 łyżeczka posiekanego imbiru 150 ml wino czerwone Kadarka 1 łyżeczka cukru 300 ml bulion z drobiu 0,5 łyżeczki cynamon 2 łyżki sos sojowy kikkoman sól, pieprz olej do smażenia i marynaty(...)koniec zalać winem. Całość dodać do mięsa, posypać cynamonem, wymieszać i dusić około 1 godziny. W miarę ubytku wytworzonego sosu, uzupełnić bulionem. Mięso powinno być całe zalane. Po godzinie dodać pokrojone w plasterki i przesmażone pieczarki, cebulki perłowe i suszone śliwki. Całość dusić jeszcze około 20 minut. Na koniec dodać śmietanę. Jeżeli sos jest za rzadki, zaciągnąć 1 łyżeczką mąki

Kulinarny karnet Christophera
Wegańskie kremowe casserole z fasolki szparagowej i chrupiącej cebulki (bez glutenu) 106

łyżeczki pieprzu mielonego 2 szklanki oleju do smażenia Caserrole: 450 g fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 dużych pieczarek 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1/4 szklanki wody Sos: 2/3 szklanki ziaren słonecznika 1 szklanka wrzątku Wykonanie: Sos: Słonecznik płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą na sitku. Następnie, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy(...)wrzucamy cebulkę i czosnek, podlewamy wodą i “smażymy” aż cebulka się zmięknie i zacznie wydzielać przyjemnie słodkawy smak. Dodajemy pokrojone pieczarki, które zaczną uwalniać zawartą w sobie wodę. Smażymy całość aż do całkowitego odparowania wody. Następnie zalewamy patelnię sosem ze słonecznika, wrzucamy fasolkę i solimy i pieprzymy. Gotujemy na wolnym ogniu aż fasolka będzie miękka, ale jednocześnie chrupiąca. Na końcu

Lamarida.pl
Zapiekane bolognese 186

Składniki: 500 g makaronu rurki 2 puszki pomidorów krojonych 3 ząbki czosnku sos do spaghetti w proszku zioła prowansalskie 0,5 kg pieczarek sól kucharek pieprz 250 ml wody 500 g mięsa mielonego kulka mozzarelli Pomidory przekładamy do garnka, doprawiamy odrobiną soli i ziół, gotujemy około 15 minut. W tym czasie podsmażamy pieczarki pokrojone w paski i dodajemy mięso, doprawiamy

Kuchenne inspiracje Sylwii
Przepis # 16 Tymiankowe naleśniki 147

tarce. Dodałam do mięsa i dusiłam około 15-20 minut. Na koniec przyprawiłam farsz.  Następnie na naleśnikach ułożyłam farsz i zwinęłam w rulon. Sos tatarski Składniki - 1 jogurt grecki - 3 ogórki konserwowe - 6 pieczarek marynowanych - pół pęczka szczypiorku - sól, pieprz oraz czosnek Do miseczki wrzuciłam jogurt oraz pokrojone w kostkę: pieczarki oraz ogórki konserwowe. Szczypiorek drobno posiekałam i także

Health-Fit-Life
Piersi z kurczaka w sosie grzybowym ze śmietanką i porami 269

masło z pozostałym olejem i na sporym ogniu smażymy pieczarki, do zrumienienia. Dodajemy do nich czosnek, ½ kostki grzybowej (polecam Wam borowikowe z Knorra) lub mielone grzyby. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone pory i wlewamy śmietankę. Solimy i pieprzymy do smaku, wkładamy piersi z kurczaka usmażone wcześniej i gotujemy do zgęstnienia sosu, na małym ogniu, aż smaki się połączą a pory(...)pasuje i pieczywo, i kopytka, i gnocchi. Kasza czy ryż będzie równie smaczna – też świetnie wchłonie ten pyszny, kremowy i aromatyczny sos. SKŁADNIKI 500g piersi z kurczaka, bez ‘polędwiczek’ 2 pory – tylko biała i jasnozielona część 300g pieczarek 50ml białego wina lub cydru 250ml śmietany 30% tłuszczu 1 duży ząbek czosnku 4 łyżki oleju 2 łyżki masła ½ kostki bulionowej – grzybowej

Karo in the Kitchen
Kurczak w pomidorowym sosie 224

Kurczak w miodowym sosie  Naleśniki zapiekane z kurczakiem Kurczak w sosie miodowo musztardowym Szybki sos z kurczakiem Szaszłyki na grilla Kurczak zapiekany z brzoskwiniami Składniki: 200 g piersi z kurczaka 1/2 cukinii 1 papryka czerwoan 200 ml pomidorowej passaty 5 małych pieczarek 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki creme fraiche (t utaj można poczytać jak zrobić creme(...)link ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 łyżka oregano 1 łyżka bazylii 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka sosu worcestershire 1/2 szklanki bulionu Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i podsmażamy na oliwie z oliwek. Cebulę kroimy w piórka dodajemy do kurczaka, pieczarki i cukinię kroimy w ćwiartki, paprykę w dużą kostkę i dodajemy do kurczaka, smażymy przez około 3 minuty

Delusional Trine
Kurczak w czerwonym winie według przepisu Julii Child ( Coq au vin) 211

dużym ogniu przez 4-5 minut. Kiedy kurczak będzie gotowy w ½ szklanki chłodnej wody rozprowadzamy mąkę. Mieszamy, aż nie będzie grudek i dodajemy kilka łyżek sosu. Ponownie mieszamy i dolewamy do brytfanki. Dorzucamy pieczarki, doprowadzamy do wrzenia i kosztujemy. Jeśli istnieje taka konieczność doprawiamy solą i pieprzem. Następnie wyłączamy i podajemy. Smacznego. *W oryginale należy polać mięso ¼ szklanki koniaku

Kolizje Smaków
Sałatka z tuńczykiem i jajkami z delikatnym sosem musztardowo – majonezowym (śniadanie do pudełka) 191

około ½ opakowania ) Tuńczyk z puszki (1 szt.) Niewielka ilość tartego sera ( typu mozzarella ) 2 łyżki groszki mieszanki groszku z marchewką i kukurydzą Kilka pieczarek marynowanych 4 pomidorki koktajlowe 2 jajka ugotowane na twardo Szczypiorek Sól Pieprz Sos: 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka majonezu light 2 łyżeczki jogurtu naturalnego Wykonanie: Na dno pudełka wykładamy sałatę, ścieramy niewielką ilość sera a następnie(...)odsączony tuńczyk z puszki. W dalszej kolejności dodajemy po łyżce mieszanki groszku z marchewką oraz pokrojone marnowane pieczarki razem z pokrojonymi pomidorkami. Całość lekko doprawiamy solą i pieprze. W ostatniej kolejności wykładamy pokrojone w ćwiartki jajko. Z podanym składników robimy sos. Mieszamy. Sos dodajemy pomiędzy jajka a całość posypujemy siekanym szczypiorkiem. Teraz wystarczy zamknąć i zabrać pudełko do pracy

Smaki Ewy
Pasztet z selera z suszonymi śliwkami 174

światu. :) Składniki: 2 duże selery 250 g pieczarek 2 cebule 2-3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę garść suszonych śliwek, pokrojonych na kawałki 1 szklanka otrębów lub zmielonych płatków owsianych (w wersji bezglutenowej, wybieraj te, które nie są nim zanieczyszczone) 3 łyżki mielonego siemienia lnianego 250 ml warzywnego bulionu 1 łyżka sosu sojowego 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżka(...)czubrycy 1 łyżeczka kozieradki kilka listków laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek jałowca oliwa z oliwek sól, świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Pieczarki obierz, pokrój na nieduże kawałki i przysmaż na oliwie. Dodaj sosu sojowego i przypraw pieprzem, a następnie odstaw. W międzyczasie obierz selera i zetrzyj go na tartce na średnich oczkach. Cebulę pokrój w drobną kostkę

Food Square
LASAGNE ZE SZPINAKIEM I ..... 107

opakowanie sera feta 1 jajko 4-5 ząbków drobno posiekanego czosnku gałko muszkatołowa sól,pieprz olej Farsz II 500 g pieczarek 20 dag gotowanej szynki 1 drobno pokrojona cebula sól, pieprz olej Sos 4 łyżki masła 3 łyżki mąki 2 szklanki mleka 2-3 łyżki mozzarelli skórka lub sok z cytryny gałka muszkatołowa sól, pieprz starty żółty(...)się zahartowały. Szpinak rozmrozić, podgrzewając go na lekko natłuszczonej olejem patelni,odparować, ostudzić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Pieczarki obrać i drobno pokroić, podsmażyć na rozgrzanej patelni razem z cebulką i pokrojoną w kostkę szynką doprawiając do smaku. Przygotować sos (beszamel):Na patelni roztopić masło, domieszać mąkę i chwilę razem podgrzewać. Następnie powoli, wciąż mieszając, by nie potworzyły się grudki

Kuchnia w opałach