pieczarki faszerowane - 1601 przepisów (strona:37/107)

PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z MIĘSEM I PIECZARKAMI 135

Dziś zapraszam na drożdżowe paszteciki z mięsem i pieczarkami. Do nich filiżanka czerwonego barszczu i mamy pyszne jedzonko. Składniki: Ciasto: 4 szklanki maki pszennej 1 szklanka

potrawyregionalne
Ziemniaczane kulki z pieczarkami 133

Ziemniaczane kulki z pieczarkami Kuchnia wegetariańska , od czasu do czasu gości na naszym stole . Oczywiście nie z uwag na fakt ,że zmieniliśmy upodobania . Absolutnie nadal jesteśmy

Ogrodnik w podróży
Grillowane pieczarki z mięsem mielonym 183

Składniki: 6 pieczarek do faszerowania 400 g mięsa mielonego ok. 70 g fety (1/3 opakowania) 3-4 suszone pomidory ulubiona mieszanka ziołowa pieprz masło natka pietruszki Przygotowanie: Z pieczarek wyciąć ogonki … Czytaj dalej Grillowane pieczarki z mięsem mielonym

czarrna od kuchni
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Pieczona w pomidorowym sosie. 109

faszerowana to danie, którego nie może zabraknąć w letnim menu. Faszeruję ją na różne sposoby. Dziś zapraszam na jeden z nich, najbardziej tradycyjny - cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Ja swoją faszeruję surowym mięsem, nie smażę go wcześniej. Piekę ją w lekkim sosie pomidorowym, bez śmietany. Jest lżejsza, mniej kaloryczna, taką lubimy najbardziej. Czasem do farszu dodaję potarte pieczarki, czasem(...)sosem. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.  Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Zupa krem z cukinii. Smaczna, szybka, pożywna. Marchewka duszona z cukinią. Smaczna

Kuchnia z widokiem na ogród
BUŁKA NADZIEWANA PIECZARKAMI 144

W weekend spacerowałam po Rynku Starego Miasta w Warszawie. Od lat sprzedawane są tam  bułki nadziewane farszem z pieczarek . Często na spacerach z koleżankami z

potrawyregionalne
Jajka faszerowane musem z pieczarek z dodatkiem granatu 134

słodka papryka połowa łyżki masła pestki granatu do smacznej ozdoby Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. wystudź, przekrój wzdłuż, wydrąż żółtko, tak by powstała łódeczka do faszerowania. Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę, przesmaż na połowie łyżki masła, gdy zmiękną zmiksuj w blenderze na gładką masę. Dodaj majonez, przypraw do smaku, wymieszaj dokładnie, faszeruj jajka. Posyp pestkami granatu

Zasmakuj Kuchni
Zapiekana cukina 161

też ciast. Można ją jeść także smażoną w formie talarków obtoczonych bułką tartą oraz zapiekać faszerowaną. Poniżej przepis  na smaczne i bardzo szybkie danie, czyli cukinia faszerowana pomidorem, serem mozzarella i pieczarkami.  Składniki (1 porcja - jak na zdjęciu): - 1 średniej wielkości cukinia, - opakowanie sera mozzarella, - 1 pomidor - 6 dużych pieczarek Przygotowanie : 1. Cukinię umyć, następnie obrać ze skórki

Kuchenne innowacje
PIECZONE PAPRYKI FASZEROWANE MIĘSEM RYŻEM I BOCZNIAKAMI 184

Paprykę można faszerować dowolnie. Jest idealnym daniem na przyjęcia i obiadokolacje. Pięknie się prezentuje i wyśmienicie smakuje.  Można podawać ją w wersji bezmięsnej. Ja z racji ,że miałam boczniaki - wykorzystałam je w przepisie. Można zamiast nich użyć pieczarek, bądź pominąć grzyby. Pasują też świeże kurki a zamiast ryżu - kasza kuskus lub inna ulubiona. Kombinacja składników zależy od smaków

potrawyregionalne
PIEROGI Z MIĘSEM KAPUSTĄ I GRZYBAMI 170

chyba osoby która by ich nie lubiła. Faszerowałam je już : jagodmi  serem i ziemniakami     szpinkiem i serem pleśniowym  Dziś ponownie zagościły na moim stole ( i ... w zamrażalce;-)) Proponuję dziś chyba najbardziej popularne pierogi! Mięso,kapusta i grzyby ;-) Składniki: ugotowane mięso kapusta kiszona grzyby suszone / ewentualnie pieczarki cebula szklanka rosołu gotowana marchewka sól,pieprz Ciasto: 500 g mąki

potrawyregionalne
Pieczarki faszerowane 150

masło dać pokrojone  trzonki i kiełbasę przyprawić  - Smażyć aż odparuje woda przełożyć wszystko  do miski Gdy ostygnie dodać jajko i starty ser 2. - Powstałym farszem faszerować  kapelusze pieczarek  - Pieczarki panierować w jaku i bułce smażyć  na głębokim oleju

W królestwie smaków Beaty
Schab z pieczarkami 157

farszu dodajemy natkę pietruszki, bułkę tartą i jajko. Całość dokładnie mieszamy. Mięso przecinamy w środku przez całą długość, tworząc "rękaw". Najlepiej zrobić to długim nożem. Tak przecięty schab faszerujemy przygotowanymi pieczarkami.  Nafaszerowany schab posypujemy z wierzchu dość obficie solą i pieprzem.  Mięso wkładamy na całą noc do lodówki. Schab najlepiej upiec w żeliwnej brytfannie. Ja to robię

Smak mojego domu
GRILLOWANY SER BRIE W SZYNCE PARMEŃSKIEJ FASZEROWANY PIECZARKAMI 140

Odkładamy na bok. Środek wydrążamy za pomocą łyżeczki. Wydrążony ser możemy zjeść, zostawić do sałatki, lub rozpuścić na patelni, dodać ulubione zioła i przygotować sos np do tego faszerowanego camemberta.  * Pieczarki kroimy w kosteczkę, dodajemy cebulkę drobno posiekaną. Szklimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz wkładamy do sera, uciskamy łyżeczką, przykrywamy odłożonym plastrem- wierzchem  sera

Z Majeczką w kuchni
Literackie pieczarki nadziewane 200

Jednym z podstawowych zapachów jesieni jest zapach grzybów. Uwielbiam dania z leśnymi grzybami, jednak mimo rodzinnej tradycji grzybobrania, sama boję się zbierać. Dlatego najczęściej zadowalam się

Wiszniówka
PIECZARKI PORTOBELLO FASZEROWANE RYŻEM I WARZYWAMI 148

Duże kapelusze pieczarek portobello, faszerowane ryżem z warzywami i zapiekane pod warstwą ciągnącego sera mozzarella. To łatwa do przygotowania przekąska, która sprawdzi się jako dodatek do mięs i ryb lub jako samodzielne danie.  Całość jest banalnie prosta do przygotowania, świetna na eleganckie przyjęcia rodzinne i mniej oficjalne imprezy w gronie znajomych.  Farsz do pieczarek można przygotować wcześniej, nawet

cool and minty
jajka faszerowane z pieczarkami 170

podać je jako przekąskę na zimno, nawet teraz, w okresie nie-wielkanocnym :) Mimo, że wszelkich wymyślnych faszerowanych jaj nie lubię, to te, proste, bardzo mi posmakowały :) JAJKA FASZEROWANE Z PIECZARKAMI przepis mamy ;) // 8 porcji ~8 jajek ~150g pieczarek ~łyżeczka masła ~łyżka posiekanej natki pietruszki i koperku (u nas trochę więcej) ~majonez/jogurt naturalny/śmietana (do 'zlepienia' masy) ~sól, pieprz do smaku

chili & sugar