pianka na biszkopcie - 422 przepisów (strona:14/29)

Biszkopt ptasie mleczko z truskawkami i galaretką 218

szklanka). Pozostawić do stężenia (gęstość śmietany). Mleko skondensowane podzielić na 3 części , każdą z części ubić i dodać tężejącą galaretkę , a następnie wylewać na biszkopt. Czynność powtarzać z każdą z części. Następnie na ostatniej piance ułożyć umyte i pokrojone truskawki.  Truskawkowe galaretki rozpuścić w 750 ml wody i pozostawić do stężenia ,a następnie wylać na wierzch ciasta. Gotowe ciasto

Aromatyczne Podróże
CIASTO SHREK 431

Shrek – znany nie tylko jako bajkowy stwór z filmu ” Shrek „, który podbił sera zarówno dzieci i dorosłych , ale również jako ciasto o intensywnie

Ostra na Słodko
Pianka z galaretką. 5229

pół szkl gorącej wody, odstawiamy, a by przestygła. Trzecią część mleka wlewamy do miski i miksujemy do uzyskania lekkiej pianki dodając letnią i zaczynającą się delikatnie ścinać galaretkę. Całość szybko wylewamy na blaszkę wyłożoną folią spożywczą i biszkoptami. Wstawiamy do lodówki. Kiedy jest ścięte przygotowujemy kolejną galaretkę i kolejną część mleka, którą wylewamy na pierwszą warstwę. Kiedy zastygnie wylewamy część

Malinowe Pocałunki
Biszkopt z galaretką, pianką i ananasem 156

Lekkie ciasto dla odmiany od tych z kremami. Jako pierwsza wersja z ananasem. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Pianka: 400 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka agrestowa Dodatkowo: 2 galaretki malinowe puszka plastrów ananasa Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek

Na Ciasteczkowych Papierach
Malinowa rozkosz 205

dużą ilością malin zachwyci każdego. Pyszne, rozpływające się w ustach. Może jest trochę pracochłonne, ale dobrze schłodzone idealnie pasuje na upalne dni.  To prawdziwa malinowa rozkosz .   Składniki: Biszkopt: 6 jajka 1 szklanka cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 0,6 szklanki mąki pszennej 0,6 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kakao Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo(...)wody rozpuszczamy obie galaretki  i studzimy. "Śnieżki" przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Do niej dodajemy tężejącą galaretkę. Biszkopt ponczujemy i na niego nakładamy krem.  Na kremie układamy maliny  i zalewamy tężejącą galaretką.  Na galaretkę nakładamy malinową piankę. Smacznego

Pyszności Słodkości
Malinowa rozkosz 158

Ciasto z dużą ilością malin zachwyci każdego. Pyszne, rozpływające się w ustach. Może jest trochę pracochłonne, ale dobrze schłodzone idealnie pasuje na upalne dni. To prawdziwa malinowa rozkosz . Składniki: Biszkopt: 6 jajka 1 szklanka cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 0,6 szklanki mąki pszennej 0,6 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kakao Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo(...)wrzącej wody rozpuszczamy obie galaretki i studzimy. "Śnieżki" przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Do niej dodajemy tężejącą galaretkę. Biszkopt ponczujemy i na niego nakładamy krem. Na kremie układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Na galaretkę nakładamy malinową piankę. Smacznego

Salonik smaków
Miętusek 907

budynie waniliowe 60 g 300 g landrynek miętowych  3 łyżki cukru  1/2 szklanki wody  4 łyżki syropu miętowego (victoria cymes) 1,5 kostki masła Pianka agrestowa: 600 ml kremówki  3/4 szklanki wrzącej wody 2 galaretki Ponadto:  200 g herbatników czekolada gorzka Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić z szczyptą soli na sztywną pianę. Kolejno(...)miętowy syrop, wymieszać i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Gdy masa budyniowa będzie zimna utrzeć ją z miękkim masłem. Miętową masę wyłożyć na  wystudzony biszkopt, przykryć herbatnikami i wsadzić do lodówki na czas przygotowania agrestowej pianki. Galaretki rozpuścić w szklance wrzącej wody i pozostawić do lekkiego zgęstnienia i przestudzenia. Kremówkę przelać do misy miksera i ubijać, pod koniec ubijania stopniowo

Krakowskie smaki Ani
Bananowiec 916

maki ziemniaczanej Masa bananowa: 400g masła 3/4 szklanki cukru pudru 4 banany 1 galaretka cytrynowa 2 galaretki truskawkowe Różowa pianka: 4 białka 4 łyżki cukru 1 galaretka truskawkowa Wierzch: 3 galaretki agrestowe 4 banany Sposób przygotowania: 1. Przed przygotowaniem biszkoptu rozpuszczamy 1 galaretkę cytrynową w 3/4 szklanki gorącej wody. Pozostawiamy do stężenia, ale tak by można ją było bez problemów(...)wykładamy na biszkopt (w formie), wygładzamy dokładnie po bokach, by nie było żadnych szpar. Rozpuszczamy także 3 galaretki agrestowe w 1,5l wody.  3. Na masę bananową delikatnie po jednej łyżce wylewamy galaretkę truskawkową. Pozostawiamy w lodówce do stężenia. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier. Do piany dolewamy powoli galaretkę truskawkową rozpuszczoną w szklance wody. Gotową piankę przelewamy

Kuchnia w czekoladzie
Szarlotka Charlotta - szarlotka z pianką bez pieczenia 131

nazwałam swoją szarlotkę bez pieczenia Charlottą.  SZARLOTKA CHARLOTTA   Składniki: 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1 galaretka brzoskwiniowa (na wierzch) masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek (najlepiej antonówki) 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1/2 łyżeczki cynamonu 1 szczypta kardamonu 2 galaretki (cytrynowe, brzoskwiniowe lub agrestowe) pianka śmietankowa: 400 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 łyżeczki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa(...)cynamon i kardamon. Całość studzimy. Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody, studzimy, łączymy z jabłkami. pianka śmietankowa: Mleko ubijamy mikserem, aż powstanie gęsta piana. Do piany dodajemy cukier puder oraz ostudzoną, rozrobioną wcześniej w 3/4 szklanki gorącej wody galaretkę.  wykonanie: Biszkopty układamy na dnie tortownicy, zalewamy cienką warstwą masy jabłkowej i odstawiamy na kilka minut do lodówki

Bon appetit mon amie
Piankowa rozkosz 135

kosteczkę. Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix.  Do ubitej śmietany stopniowo dodajemy chłodną galaretkę truskawkową.  Dno blaszki wykładamy biszkoptami (ja delikatnie je naponczowałam, ale nie jest to konieczne). Na nie nakładamy połowę bitej śmietany z galaretką.  Na piance układamy brzoskwinie w dowolny sposób i zalewamy je galaretką agrestową. Na chwilę ciasto wkładamy do lodówki, aby stężała galaretka. Następnie

Pyszności Słodkości
,,Kawałek nieba- śnieżne chmurki’’ 458

czekoladą. Kopułki przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki.pl http://www.garneczki.pl/ którą śmiało z czystym sercem mogę polecić każdemu . Składniki: Biszkopt: 4 jaja 60 g cukru około ¼ szklanki 80 g mąki około ¾ szklanki 30 g stopionego masła ziarenka z 1 laski wanilii kremowa pianka: 200 ml śmietany kremówki 30% 250 g mascarpone 5 łyżek cukru pudru Dodatkowo: kilka łyżek dżemu porzeczkowego(...)kółek o średnicy spodu foremki. Kremowa pianka: Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone i znowu ubijamy, aby otrzymać gładką masę. Efekt końcowy: Wycięte wcześniej kółka smarujemy jedną stronę dżemem porzeczkowym. Wyjmujemy foremkę z zamrażalnika i do każdej półkuli wylewamy masę, zostawiając miejsce o grubości naszego biszkoptu. Na wierz wkładamy biszkopty i lekko

Podróż w kulinaria
Biszkopt z malinową pianką i galaretką 158

Life Latte Składniki na ciasto (na formę 25x35 cm) : 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 6 jaj 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Pianka : 2 galaretki malinowe 1 szklanka wody 400 gram smietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo : dowolna ilość malin świeżych lub mrożonych i 3 galaretki malinowe Wykonanie : Oddzielamy białka(...)lubimy słodsze to dajemy więcej cukru. Do ubitej śmietany [schłodzonej] dodajemy wystudzoną galaretkę i jeszcze chwilkę mieszamy. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na dwie części. Jedną część z powrotem dajemy na blachę jako spód; na to dajemy piankę malinową i przykrywamy to drugą częścią ciasta. Lekko dociskamy. Na to układamy maliny i polewamy tężejącą galaretką. Najpierw dajemy trochę

cucinare
kokosek 155

delikatne ciasto na pewno zasmakuje amatorom koksu i ciast z alkoholem. Kremowy warstwa kokosowa doskonale łączy się z lekką advocatową pianką i wiórkami białej czekolady. Po prostu rozpływa się w ustach.  *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem kokosowy: 700 ml mleka szklanka kokosu(...)żółtka 2 kopiate łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 duże łyżki cukru kostka masła na piankę: 300 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie śnieżki 70 ml likieru jajecznego 1 tabliczka białej czekolady dodatkowo: 2 małe paczki herbatników 2 łyżki kokosu kilka kostek białej czekolady 1/2 szklanki posłodzonej herbaty kieliszek wódki Białka ubić z cukrem, następnie nadal ubijając dodawać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na zimno z malinami i kolorową pianką 168

żeby nie były całe. To spowoduje, że aromat malin rozejdzie się po całej masie. Wylać tak przygotowaną masę na dół biszkoptu i przykryć drugim biszkoptem. Całość lekko przydusić. Wstawić do lodówki. Thermomix masa serowa – serki, cukier puder, jogurt, cukier waniliowy wrzucić do naczynia miksującego, założyć motylek, ubijać 1 minutę obroty 3 – żelatynę zalać odrobiną soku, zostawić, aż napęcznieje(...)Znowu dokładnie wymieszać i odstawić do stężenia. Jak już będzie prawie gęsta za pomocą miksera i widełek do ubijania piany, ubijać kilka minut do utworzenia się puszystej piany. Przelać piankę na masę serową, przykryć ciasto dokładnie. Zostawić w lodówce co najmniej 8 godzin, najlepiej przez całą noc. Thermomix – przygotować żelatynę jak wyżej – prawie gęstą galaretkę wlać do naczynia

Kuchnia Pokoleń
Pianka z musem jabłkowym i herbatnikami 163

Ciasto a raczej deser bez pieczenia. Delikatna pianka z mleka skondensowanego i galaretki przełożona musem jabłkowym i kakaowymi biszkoptami. Na pewno zachwyci Waszych gości. Polecam! Składniki na "keksówkę" o wymiarach 30x12 cm: ze strony Mała Cukierenka 1 kg jabłek 1 galaretka brzoskwiniowa 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cukru 200 g herbatników kakaowych 200 mleka skondensowanego niesłodzonego, schłodzonego

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania