prostokąty lub wycinać foremką. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, zanurzać w niej pianki i odstawić na kratkę, aby nadmiar czekolady spłynął. Ja poszłam troszkę na łatwiznę i zamiast pobawić się trochę z tą polewą, po prostu wylałam masę na biszkopty i całość polałam polewą- też bardzo dobre
Ciasteczkowy Potwórprzygotowałam deser - mix moich ulubionych owoców - jabłek i truskawek, do tego puszysta pianka z waniliowej bitej śmietany. Wszystko to brzmi tak pysznie, że zaraz zjem drugą porcję! " Składniki na 3 pucharki 3 jabłka 50 ml wody mielony cynamon 100 ml śmietanki pół laski wanilii 10 truskawek okrągłe biszkopty Sposób przygotowania: Jabłka obieramy i wydrążamy środki. Kroimy na mniejsze kawałki
Słodkie PrzyjemnościPyszne orzeźwiające ciasto z grejpfrutem, które można jeść i jeść i jeść.... ;) Składniki na biszkopt 3 jajka 3/4 szkl mąki 3/4 szkl cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy lub esencja Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe bez cukru 100-150 gr cukru ( zależy czy lubimy mniej słodkie czy bardziej słodkie ciasta) 500 ml wody razem z sokiem z grejpfruta(...)białej czekolady 1. Jajka miksujemy z cukrem pudrem na puszysta piankę. dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i całość delikatnie mieszamy. Przelewamy do blaszki wyścielanej papierem do pieczenia (potem łatwiej wyciągać i wkładać ciasto) Pieczemy w 190 stop przez 30-35 min do suchego patyczka. 2. W czasie gdy biszkopt się piecze szykujemy masę budyniową. Wyciskamy sok z połowy grejpfruta
Gotowanie...to proste !ustach pianka śmietankowo-jogurtowa z orzeźwiającym brzoskwiniowym musem i błyszczącą taflą galaretki... mmmm :)))) Koniecznie wypróbujcie! Pianka śmietankowa: 400 ml śmietanki 30% 400 ml jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów 1 galaretka brzoskwiniowa W tortownicy (26cm) wyłożyć warstwę biszkoptów. Żelatynę wymieszać z 1/3 szkl zimnej
Smakołyki Asiodrobinie zimnej wody, podgrzać do rozpuszczenia, wymieszać z serkiem i kokosem Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt, odstawić do stężenia. Galaretki przeznaczone do ptasiego mleczka rozpuścić w szklance wrzącej wody. Kiedy zaczną tężeć mleko skondensowane przelać do wysokiego naczynia (będzie mocno chlapać), ubić na piankę, pod koniec dodając tężejącą galaretkę. Ptasie mleczko wylać na masę serową, odstawić do stężenia. Galaretki przeznaczone
6nieboorzeźwiający torcik z dużą ilością owoców kiwi, dżemem kiwi i delikatną pianką. Nie jest przesłodzony a lekko kwaśny i świeży. Doskonale nada się na letnie upały a zanim one nadejdą to taki torcik wniesie trochę koloru w te szare i pochmurne dni. *tortownica 21 cm Składniki: na biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki maki 1 duża łyżka(...)ubić na sztywno. Dwie łyżki ubitej śmietany odłożyć na wierzch ciasta. Kilka łyżek płynnej galaretki rozmieszać z dżemem. Resztę wlać do kremówki i zmiksować. Na blat biszkoptowy wyłożyć połowę pianki, wstawić na kilka minut do lodówki, następnie wyłożyć warstwę dżemu i resztę pianki. Przykryć całość drugą częścią biszkopta, posmarować odłożoną bita śmietaną. Przed podaniem tortu kiwi obrać, pokroić w plasterki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżeczki proszku do pieczenia Kolejność: biszkopt orzechowy-krem pomarańczowy-kokos-masa ananasowa-biszkopt-krem waniliowy jak piersi użyłam galaretkę :)mój mąż mówi że wyszły jak implanty Kolejna część Wykrawanie kształtów :) naszych kobiecych "atutów". Masa Marshmallows do dekoracji To masa ze znanych pianek, mi się udało kupić jedynie kolorowe(biało-różowo-żółte) Chyba, że z góry wiecie
Kuchcikowoasi...Kawałek mnieWstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 40 min, do suchego patyczka. Ciasto po wystudzeniu przekroić na dwa blaty, ścinając jednocześnie wyrośniętą „górkę”. Pianka kawowa. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na 10 min, żeby napęczniała. Kawę rozpuszczalną wsypać do gorącego naparu z kawy parzonej i dodać napęczniałą żelatynę. Wymieszać i odstawić do wystudzenia(...)cukiernicze. Ciasto pociąć na kostki. Smacznego :) Napar z kawy musi być gorący, żeby żelatyna się rozpuściła. Można też żelatynę rozpuścić samą i wlać do kawy. Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem Tagged: jogurt naturalny , kawa , kremówka , mleko skondensowane , żelatyna
https:KKuchniaMniamproste do zrobienia, składa się z biszkopta, mlecznego kremu z białą czekoladą i czekoladowej pianki. Wykończone orzechami. Wcale nie jest przesłodzone więc bez problemu można wciągnąć większy kawałek. Zresztą jest tak smaczne, że ręka sama sięga po dokładkę. *blaszka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatradycyjny sposób ale niestety mój zepsuty piec nie pozwala mi na pieczenie biszkoptów, no chyba, że ktoś lubi zakalce. Ja nie bardzo. Postanowiłam więc wymyśleć jaki sposób aby obejść pieczenie biszkopta i o to efekt. Ciasto ucierane z masą migdałową oraz kokosową pianką. W końcu trzeba sobie radzić w każdej sytuacji, a złej baletnicy przeszkadza wiadomo co więc
ciastkarnia na kruchym spodziemelona, na końcu wlewamy cienką stróżką zimną (ale jeszcze płynną) żelatynę. Masę wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Galaretkę rozpuszczamy w 100 ml wody. Mleko ubijamy mikserem na pianę. Powoli dodajemy zimną (płynną) galaretkę i miksujemy do połączenia składników. Mleczną piankę wylewamy na zastygniętą masę serową. Sernika ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin
e-PrzepisyKulinarneskładniki: 250 g margaryny 4 jajka 1 szklanka mleka 1 niepełna szklanka cukru pudru 4 łyżki żelatyny 2 łyżki kakao 1 galaretka o dowolnym smaku 100
Monia miesza i gotujerozpuszczamy w 0,5l gorącej wody, dokładnie zamieszać i odstawić do wystudzenia. Biszkopt upiec według przepisu , wystudzić i przekroić na dwa krążki. W misie miksera ubić na sztywno kremówkę razem z mascarpone. Następnie dodawać stopniowo zimną bliską tężenia galaretkę i dokładnie zamieszać. Otrzymamy różową, delikatną piankę. Na pierwszym blacie biszkoptowym (najlepiej nałożyć boki tortownicy by masa nam nie spływała) rozsmarować
Smaczne Zdrowe