zamiast masła, można z nim zrobić makaron albo ryż czy kaszę, można także dodać do zupy czy sosów. Zastosowań ma wiele i w każdym podbija smak dania. Sezamowe pesto z rukoli. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesmakuje z makaronem spaghetti czy ryżem. Warto wypróbować przepis by cieszyć się daniem godnym mistrzów. Można przechowywać w lodówce do dwóch tygodni zalane w słoiczku z wierzchu olejem. Pesto z rukoli i pistacji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePESTO Z RUKOLI I MIGDAŁÓW SKŁADNIKI; - 300 g rukoli - 1/2 szklanki migdałów sparzonych bez skórki - 1/3 szklanki oliwy z oliwek - sól, pieprz Palce lizać
SMYKWKUCHNImięso krewetek. U mnie serek z grillowaną papryką i oliwkami. Do owoców morza warto wypróbować z innym rodzajem serka może to być np. kremowy serek naturalny lub pesto z rukolą Apetiny. Na początku formowanie pierożków jest trudne - już myślałam, że nic mi z tego nie wyjdzie (pierwszy pierożek bez szans na jakikolwiek sukces ) , ale farsz tak fajny mi wyszedł
Moja Książka Kucharskamięsa z udek kurczaka bez skóry 15 dag kolorowego tortellini z szynką prosciutto 1 mała cukinia 2 cebule dymki ze szczypiorem 1 opakowanie serka Apetina Pesto i Rukola 4 suszone pomidory w zalewie olejowej 2 łyżki oleju Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Tortellini gotuję do miękkości wg przepisu na opakowaniu, odcedzam
Wanilia i KardamonSkładniki: ok. 1 kg schabu wieprzowego 2 średnie cebule 1 kolorowa papryka, u mnie 3 mini papryczki 1 serek pesto i rukola Apetina 150 g szpinaku w brykiecie sól, pieprz 1/2 … Czytaj dalej Bitki schabowe w sosie szpinakowym
czarrna od kuchniPolecam szybkie i zdrowe jednocześnie piersi z kurczaka ze szpinakiem. Składniki: - 2 piersi z kurczaka - 200 g szpinaku - 80 g serka Apetina Pesto i Rukola - 1 ząbek czosnku - 10 g startego parmezanu - sól - pieprz - papryka - 2 łyżki masła - 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Odkładamy na bok kilka liści szpinaku, pozostały podsmażamy na patelni z przeciśniętym czosnkiem i solą
Kulinarne życieBabci Halinki Kasza jęczmienna z boczniakami Orzechowa kasza bulgur z jabłkiem i truskawkami Papryka faszerowana kaszą gryczaną i warzywami Pasta z soczewicy i liści rzodkiewki Pełnoziarniste fusilli z pesto z rukoli Pęczotto ze świeżymi kurkami Placek jaglany z borówkami Pieczarki z dymką i szczypiorem z patelni Pieczona jaglanka z suszonymi morelami i orzechami laskowymi Pieczona owsianka z brzoskwiniami Pieczone
My Chcemy Jeśćkremowym serkiem Składniki / na 20 sztuk: opakowanie ciasta francuskiego w kształcie prostokąta 1 jajko garść wybranych ziaren, np. sezamu, maku, siemienia lnianego 80 g kremowego serka Apetina Pesto i Rukola 120 g wędzonego łososia w plastrach (w wersji wegetariańskiej zastąp łososia plastrami pieczonej czerwonej papryki) Przygotowanie palmier: Jeżeli kupiłeś mrożone ciasto francuskie, rozmroź je przez noc w lodówce. Ciasto
Chilli Czosnek i Oliwakońcu kupiłam jarmuż :))))) Dodałam go do łososia z warzywami, resztę do pesto z rukoli. Fajny jest, bardzo mi posmakował :) Nawet młody nic nie mówił tylko zjadł wszystko ze smakiem :) Jak zwykle tylko suszone pomidory mu nie smakowały. Jakoś nie może się do nich przekonać. Ja je uwielbiam :) Mój łosoś tak jak widać z cukinią, suszonym pomidorem, jarmużem, do tego
kruche babeczkiIdąc za ciosem – kolejne pesto. Tym razem zmiksowany został jarmuż. Jest troszeczkę ostrzejsze w smaku od pesto z rukoli . Smakowo fajnie będzie pasował z mięsami, których raczej nie jadam, no ale reszta rodziny i owszem. Ale znając mnie na pewno wymyślę z czym, dla mnie jadalnym będzie pasować idealnie i nie zapomnę się podzielić pomysłem Składniki
gutfutprzelewem i jedyne co nam pozostaje to czekać na dostawę. Tagliatelle w sosie śmietanowo - parmezanowym z pastą truflową i kurczakiem oraz mini mozzarella w szynce dojrzewającej z pomidorami, pesto i rukolą Presto to sieć restauracji działając a w różnych miastach Polski , ja swoją znalazłam na warszawskim Ursynowie. Presto jest dla mnie miejscem, do którego bardzo chętnie wracam. W lokalu
Projekty ze smakiempapryką pieczoną - Szaszłyki z łososia - Kotlety siekane z łososia - Dorsza w panierce sezamowej - Rybę po grecku - Łososia pieczonego w niskiej temperaturze - Pollocka (dorsza) w cieście piwnym - Dogfish na rukoli, z pesto bazyliowym - Chrupiącego łososia Gordona Ramsaya - Dogfish z patelni - Mielone kotlety rybne - Tuńczyka w papirusie, w marynacie grejpfrutowej - Łososia w cieście francuskim Wydrukuj przepis The post Roladki z pstrąga
mojewypiekiinietylkoidealne do niedzielnej kawy. Jeżyny i chrupiący boczek ZOBACZ Ciecierzyca i feta ZOBACZ Jajko i awokado ZOBACZ Focaccia z pomidorami i pietruszką ZOBACZ Muffinki z kremem czekoladowym ZOBACZ Pesto z rukoli i słonecznika ZOBACZ Tarta z truskawkami ZOBACZ Tarta z rabarbarem ZOBACZ Bezy z lemon curd ZOBACZ
Pink Envelopeidealny do makaronu jak i chleba. Proste połączenie składników, banalne wykonanie :) Wystarczy wszystkie składniki zmiksować za pomocą blendera. Jeżeli macie ochotę na inne pasty to zachęcam do przygotowania pesto z rukoli lub z jarmużu . Składniki na 1 mały słoik: 150 g świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1 niepełna łyżeczka soli gruboziarnistej
Ugotowaćmini pomidory koktajlowe czarne oliwki suszone zioła do pizzy sól i świeżo mielony pieprz olej do wysmarowania blaszki Bagietkę pokroić w kromki grubości 1-1,5 cm, posmarować pesto z rukolą, wyłożyć szynkę, pokrojone w cienkie plastry pomidory, pokrojone w pasterki oliwki i przekrojone na pół kuleczki mozzarelli. Posypać ziołami, solą i świeżo mielonym pieprzem. Blaszkę wysmarować olejem, ułożyć
Czerwień i błękitprzypalić cebuli. My Polacy przypalamy cebulkę a we Włoszech to niedopuszczalne!;) Peperonata Kalabryjska Kolejny etap gotowania. Paperonata Kalabryjska - końcowy etap przygotowania Spaghetti z pesto z rukolą . Pyszne, delikatne w smaku. Sałatka z bobem i serem pecorino 800 gram bobu 50 gram pecorino ząbek czosnku natka pietruszki ocet balsamiczny oliwa sól pieprz Proste. Bardzo proste. Bób
AZgotuj!Pierogi z serem i cynamonem Derelye-wegierskie pierogi z dżemem Pierogi z farszem mięsno-gryczanym Knedle ziemniaczane ze śliwkami Knedle serowe ze sliwkami Ziołowe knedle z anchois i pesto z rukoli Pełnoziarniste knedle serowe z konfiturą porzeczkową Owsiane leniwe z syropem klonowym
Wiem co jemszklanka mąki pszennej - 1 żółtko - 1/2 szklanki wody - 2 łyżki oleju rzepakowego - pieprz, sól, przyprawy Na farsz - serek arla apetina feta kremowy pesto i rukola - 1 szklanka ciecierzycy (z puszki lub ugotowana) Przygotowanie : Wymieszać składniki, wyrobić ciasto, rozwałkować, wykroić kółeczka nakładać farsz, skleić wbić patyk i piec około 15 minut
zdrowa vege kuchniabumerang! Pyszota! Polecam na obiad, lunch lub wczesną kolację! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 5 różdżek kalafiora - zioła: tajska bazylia (4 porcje), koperek i kolendra (1 porcja) - opakowanie serka Arla Apetina Pesto i Rukola - 150 ml śmietanki 12% - łyżka masła - otarta skórka z limonki - oliwa z oliwek Kalafior wrzucamy na wrzątek gotujemy 20 minut pod przykryciem. Odcedzamy. W rondelku roztapiamy masło
SMYKWKUCHNIpuszka łososia w kawałkach w oleju 200 g szpinaku świeżego lub mrożonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 10 sztuk czarnych oliwek 1 serek kremowy Apetina pesto i rukola 3 łyżki kefiru 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka suszonego tymianku sól, pieprz Przygotowanie: Piekarni ustawimy na 220 stopni, żeby zdążył się nagrzać. Wszystkie składniki
Symfonia smakowasałatka, która nie tylko fajnie się prezentuje, ale również świetnie smakuje. Polecam Składniki na 2 porcje: 170 g krewetek (małych) 1 awokado 2 szparagi zielone 1/2 opakowania serka Pesto i rukola „Apetina” 1 łyżka majonezu 1 łyżka soku z limonki szczypta chili 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka orzechów nerkowca sól Przygotowanie
Oryginalny smakmłodego groszku cukrowego, którego ziarna są jeszcze małe, wtedy groszek jest słodki i miękki, im starszy tym bardziej gorzknieje. 1/2 opakowania serka Apetina Pesto i Rukola 1/2 opakowania serka Apetina Pomidor i Bazylia sól Groszek cukrowy gotować 2 minuty w osolonej wodzie, następnie wyjąć z wody i ostrym nożykiem przeciąć wzdłuż, jeżeli kuli groszku są naprawdę jeszcze
Jadło i czytadłoLekka, szybka i zdrowa przekąska z serkiem, ziarnami słonecznika oraz aromatyczną kolendrą może być porannym zastrzykiem energii na cały dzień. 1 serek Apetina pesto i rukola pieczywo kukurydziane 6 krążków 1/2 szklanki ziaren słonecznika mały pęczek kolendry 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz Ziarna słonecznika podsmażyć na suchej patelni. Serek wymieszać z słonecznikiem (odrobinę
Jadło i czytadłoSKŁADNIKI: 250 g szpinaku baby 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 opakowania serka Arla Apetina® kremowego pesto i rukola garść świeżych listków bazylii sól i pieprz makaron spaghetti PRZYGOTOWANIE: Do garnka wlej gorącą przegotowaną wodę, to jeden z trików Jamiego Oliviera. Posól i dodaj makaron. Gotuj go według zaleceń producenta. Na patelni rozgrzej
ClauditteMissCookingdomowego bulionu, 1/2 młodego kalafiora, 2-3 młode ziemniaki, 2 łodygi selera naciowego, 2 garście listków pokrzywy, 1 chili (opcjonalnie), 125 g serka Arla Apetina Pesto i rukola lub 200 ml śmietany 30%, sól i biały pieprz do smaku 5 filecików anchois (opcjonalnie). Przygotowanie: Warzywa umyć, pokroić na małe kawałki, ziemniaki w drobna kostkę. Zalać bulionem, dodać fileciki anchois
SzczyptaSmaQGrzanki i to nie byle jakie, bo z dodatkiem pesto z rukoli i słonecznika. Z mocno zielonym kolorem i zapachem prażonego słonecznika zapraszam na wizualną degustację ;) Bazowałam na przepisie od Oli z Kuchni szeroko otwartej. Składniki 2 garście rukoli 2 ząbki czosnku 3 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki startego parmezanu 4 łyżki oliwy
Pink Envelopesmakowity obiad czyli w prostocie siła. Makaron ugotowałam w kilka minut, w tym czasie zrobiłam pesto i w 15 minut obiad gotowy. Polecam bo smakowity. Muszelki z pesto z rukoli i fetą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczasie grypy czy przeziębienia. Danie daje niezłego "kopa" i wracamy do zdrowia. Dziś było zaćmienie słońca a przy okazji jest pierwszy dzień wiosny. Rurki z pesto z rukoli i pulled pork. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieGrzanki i to nie byle jakie, bo z dodatkiem pesto z rukoli i słonecznika. Z mocno zielonym kolorem i zapachem prażonego słonecznika zapraszam na wizualną degustację ;) Bazowałam na przepisie od Oli z Kuchni szeroko otwartej . Składniki 2 garście rukoli 2 ząbki czosnku 3 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki startego parmezanu 4 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz
pink envelopeburaczki śledzi - to bardzo zgrany i smaczny duet, dziś w towarzystwie serka Apetina i ciastka francuskiego. Całość tworzy niepowtarzalną przekąskę. 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie serka Apetina Pesto i Rukola 1 mały buraczek 1 słodkie jabłko sok z połówki cytryny 1 płat śledzia z oleju sól, pieprz, cukier 1 żółtko Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty o wymiarach
Jadło i czytadłoszpinakiem i sosem berneńskim (Sauce béarnaise to sos przygotowany na bazie sosu holenderskiego z dodatkiem estragonu) z chlebkiem panco, do których podano nam cydr. Smażona dorada z zielonym pesto z rukoli i bazylii, surówką z cykorii, sałaty rzymskiej, szczypioru i rzodkiewki. Przy okazji tego spotkania, nauczyłam się filetować doradę, Witek stwierdził, że bardzo zgrabnie mi to poszło
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzepis). Czas przygotowania:30 minutPorcje: 4 Składniki:500 g ciasta francuskiego,1 czerwona cebula,120 g serka Arla Apetina (np. Czosnek i Zioła lub Pesto z Rukolą),3 gałązki zielonego jarmużu,resztki pieczonej gęsi (lub innego mięsa),oliwa. Przygotowania:Ciasto rozmrozić. Cebulę pokroić w pióra, mięso w plastry. Jarmuż oderwać
SzczyptaSmaQcałości szybki sos sojowy przygotowujemy. Rolada jest delikatna i smakuje oryginalnie, a do ostrej, chrupiącej sałatki pasuje genialnie. Składniki: 2 -3 porcje: 125 g serka kremowego z pesto i rukolą ARLA Apetina, 100 g kaszy gryczanej niepalonej, woda, olej rzepakowy, 4 plastry szynki wieprzowej surowej (w zależności od wielkości), ok. 8 szt. całych oliwek
Moniki SmakołykiKolejne pesto-nie-pesto, bo nie bazyliowe. Tym razem wersja z rukoli i roszponki, dzięki nim pesto jest lekko ostre i wyraziste. Konsystencja idealna, a pesto jest doskonale do wszystkiego. Jako danie wystarcza na 2 porcje makaronu. 50 gram rukoli 50 gram roszponki 3 łyżki słonecznika 100 ml oliwy/oleju 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki bazylii
Czerwony Gupikzachować kolor i jędrność sałatki. Dodatkowo kwaśna cytryna bardzo ładnie idzie w parze ze słodyczą jabłka i kalarepki. Całość dopełniły komosa czerwona i rukola. I jedno i drugie ma delikatny, orzechowy smak co koresponduje z orzechowym pesto do steka. Składniki: 250 g polędwicy wołowej 1 duże deserowe jabłko lub dwa mniejsze 1 kalarepka Pół szklanki komosy Garść rukoli(...)łyżka masła 5 łyżek oleju rzepakowego (jedna do sałaty, reszta do smażenia steku) 1 łyżeczka suszonego rozmarynu lub gałązka świeżego Sól Pieprz Pesto Kilka orzechów laskowych 3 pomidory suszone z zalewy Pół garści rukoli (lub pietruszki) Łyżeczka soku z cytryny Odrobina miodu dla przełamania smaku Filecik anchois (opcjonalnie) 1 łyżka parmezanu Przygotowanie: Krok 1 Przygotowujemy stek. Mięso wyciągamy minimum
Niedzielny kucharzrukolą. Ostatnio podjadam takie „go green” pizze w ulubionych restauracjach. Świeża rukola rzucona na gorącą pizzę jest taka aromatyczna. Oprócz rukoli znajdziecie tu kozi ser, pomidory, oliwki i mozzarellę. Bardzo lubię pizzę bez mięsa i często taką piekę. Mój małżonek też nie pogardzi taką pizzą, więc jest mi miło, bo piekę dla dwojga. Pizza z pesto(...)bazylią i rukolą. Podziel na kawałki radełkiem do pizzy. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Pizza z pesto, kozim serem i rukolą appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaMakaron z pesto z suszonych pomidorów, kurczakiem, rukolą, startym parmezanem i świeżą bazylią. Idealna propozycja na szybki obiad. W prostocie siła! Wystarczy dobry makaron, blender, kilka składników i pyszne danie z makaronem gotowe. Makaron z pesto z suszonych pomidorów: Składniki Ilość porcji: 2 Pierś z kurczaka – 200 g Makaron spaghetti – 150 g Rukola(...)błonek, kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, smażymy i odstawiamy. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy gotowe pesto z suszonych pomidorów i podgrzewamy około minuty. Dodajemy mięso, mieszamy i smażymy chwilę. Wrzucamy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy wszystko. Na koniec dodajemy świeżą rukolę, mieszamy i gotowe. Podajemy ze świeżą bazylią i startym parmezanem. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 1 320,4 kcal
ale Pysznieprzygotowane z rukoli, szalotki, czosnku, parmezanu oraz oliwy z oliwek i pestek dyni wymieszane z najzdrowszą z kasz. To danie musi być idealne i takie jest. Tak przygotowaną kaszę podałam z pomidorkami koktajlowymi i listkami rukoli. Szczególnie polecam to9 danie. Składniki (na 1 dużą porcję): 1/3 szklanki kaszy jaglanej 2/3 szklanki wody garść rukoli + kilka listów(...)solą i pieprzem. Po tym czasie zawartość patelni przekładam do malaksera, dodaję parmezan, pestki dyni i miksuję całość na niezbyt gładką pastę. Pesto mieszam z ugotowaną kaszą i podaję z pomidorkami koktajlowymi i świeżą rukolą. Smacznego, Klaudia
Mango Papajadookoła ;) No to jest, takie miałam śniadanko ostatnio, dzień wcześniej wieczorkiem zrobiłam pesto i rano jak znalazł. Składniki: 6 łyżek ugotowanej czarnej quinoy kilka zielonych szparagów pół puszki białej fasoli 5 rzodkiewek 1/4 smaczliwki kilka liści sałaty lodowej mały pęczek czosnku niedźwiedziego garść rukoli garść natki pietruszki liście z 1 pęczka rzodkiewki(...)szklanki tartego parmezanu 1/3 szklanki łuskanych nasion słoneczknika 1/2 szklanki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny klarowane masło pieprz sól Wykonanie: składniki na pesto - czosnek niedźwiedzi, rukola, natka pietruszki, liście rzodkiewki, parmezan, słonecznik, oliwę, sok z cytryny, trochę roli i pieprzu - umieszczamy w rozdrabniaczu i miksujemy na pesto, do takiej konsystencji, jaka Wam najbardziej odpowiada
Quinoa Raz!font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Sałatka z pieczonych buraków i pieczonej sałaty rzymskiej Składniki: Buraki – 2 sztuki Rukola – garść Pomidory koktajlowe – kilka sztuk Sałata rzymska – 1 duża sztuka Parmezan – kilka plasterków Orzechy pini – 2 łyżki Pesto z natki pietruszki – 4 łyżki + 2 do sosu Olej sezamowy – 3 łyżki Miód – 2 łyżki Oliwa z oliwek – 2 łyżki(...)oleju sezamowego i miodu. Pieczemy przez 20 minut lub grillujemy. Gdy buraki będą już przestudzone układamy je na talerzu razem z sałatą rzymską, którą polewamy 4 łyżkami pesto. Dekorujemy całość rukolą i pomidorami koktajlowymi, a także posypujemy parmezanem i orzechami pini. Sałatkę polewamy sosem przygotowanym z wymieszanej oliwy z oliwek i pesto
Kuchnia Bon Appetitoczywiście do samego pesto. Wyszło przeeeeepysznie. Tutaj znajdziesz przepis na gładkie, Kremowe pesto z bazylii , z dodatkiem młodych listków pokrzywy. SKŁADNIKI: 2 porcje (np. 4 gniazda ) suchego jajecznego tagliatelle 1 mała puszka sardynek w oliwie 150 g zielonego: u mnie roszponka, ale może być rukola, szpinak lub mieszanka łącznie z bazylią 100 ml dobrej oliwy 4-6 ząbków(...)pieprz do smaku Wykonanie: Nastawić posoloną wodę na makaron i ugotować go al dente, czyli nie za miękko. Do malaksera wrzucić zielone, czyli to z czego robimy pesto np.: bazylia, rukola, szpinak, roszponka itp. Dodać do malaksera również oliwę, oliwę odsączoną z sardynek i jedną całą sardynkę lub dwie czy trzy jeśli są malutkie), posiekany czosnek, słonecznik (jeśli
Sztuka gotowania w/g Samiryprażony słonecznik, oliwę, ocet balsamiczny i dla ostrości trochę papryczki – koniecznie wypróbujcie mój makaron z zielonym pesto! A rukola nie tylko nadaje się do sałatek: Zupa krem z rukoli Włoskie Cannelloni faszerowane serem ricotta, kalafiorem i radicchio i pesto z rukoli Składniki: - 1 łyżka – słonecznik łuskany - 1/2 pęczka zielonej pietruszki z łodygami, - 1 ząbek czosnku, - garść rukoli(...)łuskany słonecznik, odstawiamy do ostygnięcia. Czosnek obieramy z łusek. Pietruszkę, słonecznik, czosnek, papryczki, ocet balsamiczny i oliwę wkładamy do blendera i miksujemy na jednolitą masę, następnie dodajemy rukolę i ponownie miksujemy (sos pesto powinien być dosyć gęsty), w razie potrzeby dodajemy więcej oliwy. Doprawiamy do smaku solą. Podajemy z makaronem. Takie zielone pesto można przygotować z samej pietruszki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJakiś czas temu robiłam makaron z pesto. Bardzo mi zasmakowało połączenie rukoli i suszonych pomidorków więc postanowiłam pesto połączyć z rybką. Do pesta użyłam oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego warto go używać. Olej ten często gości w moich potrawach, najwięcej używam go do smażenia i sałatek.składniki(...)filetu łososia bez skóry5 suszonych pomidorków z oleju40 g rukoli1 łyżka słonecznika Kresto1 mały ząbek czosnku5 łyżek oleju rzepakowegosólopakowanie ciasta francuskiego 375 gjajko lub białko do posmarowaniaDo blednera wrzucić rukolę, czosnek, suszone pomidory i słonecznik, dodać olej. Wszystko zblenderować. Łososia oprószyć solą i posmarować otrzymaną masą, odstawić do lodówki na min. godzinkę. Potem łososia zawinąć w ciasto francuskie, ja uformowałam
Monia miesza i gotujepieprzu 1 łyżka masła oliwa z oliwek do smażenia Dodatkowo do podania: 100 gram łososia wędzonego jajka ugotowane w koszulkach* (3 sztuki) garść rukoli kiełki rzodkiewki 3 łyżki pesto z bazylii * Jajko wbijam do niewielkiej miseczki. W garnku średniej wielkości gotuję wodę, kiedy stanie się wrząca wlewamy jednym, zdecydowanym ruchem jajko do garnka(...)Dokładnie mieszam składniki. Na patelni rozgrzewam oliwę z oliwek i smażę na niej niewielkie placuszki po około minucie z każdej strony. Usmażone placki smaruję pesto. Podaję z wędzonym łososiem, jajkami ugotowanymi w koszulkach, rukolą i kiełkami rzodkiewki. Smacznego, Klaudia
Mango Papajagotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z sosem. Przekładamy na talerz i posypujemy parmezanem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Szparagi w makaronie na pesto z groszku i rukoli → Piersi z kurczaka z orzechowo-pietruszkowym pesto i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi
Oryginalny smakmąki orkiszowej 3 łyżki oliwy 250 ml wody opakowanie mrożonego bobu 4 ząbki czosnku 1 pęczek pietruszki 100 g sera koziego 1 łyżeczka pieprzu garść rukoli garść bazylii garść pestek słonecznika sok z połówki cytryny sok z połówki cytryny 10 dkg sera grana padano 1/3 łyżeczka soli Przygotowanie: Do przesianej mąki dodajemy oliwę, sól, wodę(...)brzegach, aby ciasto się połączyło. Tak czynimy z resztą ciasta. Ravioli wrzucamy do osolonej wrzącej wody i gotujemy jeszcze przez 3-5 min od wypłynięcia. Zielone pesto: natkę pietruszki, rukolę, bazylię, oliwę z oliwek, czosnek rozdrabniamy za pomocą robota lub blendera, aż składniki się dobrze posiekają, następnie dodajemy pestki słonecznika, ser grana padano i dalej
Łycha smaków