więc śmiało możecie je podać na późny obiad. Faktem jest, iż z talerza znika bardzo szybko :-) Makaron z papryką i boczkiem MAKARON Z PAPRYKĄ I BOCZKIEM 400 g makaronu penne (lub innego) 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku boczek wędzony kawałek 5x5x5 cm 4 łyżki natki pietruszki 1/2 cytryny 2 kule
peggiwkuchniwędlin umożliwiające poznanie oferty delikatesów. Zadowoleni będą również miłośnicy ryb i owoców morza. W karcie jest kilka propozycji, które wypróbował mój Mąż. Znajdzie się nawet coś dla wegan (penne al pomodoro, spaghetti alio olio, bruschetta al pomodoro), choć nie mają oni tu dużego wyboru. Zaczęłam od bruschetty al pomodoro (10 zł) , klasycznej włoskiej przystawki, dania niby prostego, ale smacznego tylko
Chilli Czosnek i OliwaPropozycja dla zapracowanych, czyli szybko, tanio i smacznie, a no i do tego na ostro!! :D Składniki: 300 g makaronu penne 100 g coppy lub boczku wędzonego surowego (można pominąć, albo zastąpić kurczakiem) 2 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 500 ml przecieru pomidorowego lub pomidorów z puszki pieprz cayenne do smaku szczypta cukru sól kilka
Malinowo w kuchniwyrzutów sumienia ;) Z podanych składników wyjdą nam dwie duże lub trzy małe porcje. Składniki: - 0,5 opakowania mrożonego szpinaku - 1 opakowanie serka wiejskiego - 200 g makaronu pełnoziarnistego (u mnie penne) - łyżka oleju kokosowego - czosnek granulowany - gałka muszkatołowa - czerwona słodka papryka - sól, pieprz Lista składników uboga, co może wskazywać tylko na jedno - będzie szybko i łatwo :) Na początku wstawiamy makaron - pamiętajcie
Kulinarne zapędy KokosaSkładniki: 1 pierś z kurczaka 400 g pomidorów krojonych z puszki 1 papryczka chilli papryka ostra mielona, czosnek granulowany, sól, pieprz cayenne 2 ząbki czosnku 250 g makaronu penne (może być każdy inny) Pierś kurczaka kroimy w małe kawałki przekładamy do miseczki i polewamy oliwą, doprawiamy papryką ostrą mieloną, czosnkiem granulowanym i solimy - dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki
Moje-pitraszeniesosu. Podgrzewać wszystko razem i wymieszać. Podawać danie posypane świeżo startym parmezanem. Można posypać suszonym oregano lub bazylią. ----- Podobne: Spaghetti z jarmużem i pieczarkami Spaghetti z suszonymi pomidorami Penne z pieczarkami "Głodna kotka" Barbary Kosmowskiej to książka, na którą natrafiłam przez przypadek. I muszę przyznać, że nie żałuję. To opowieść o Marcie, kobiecie sukcesu - uznana pisarce książek dla kobiet. Dowiaduje
Weekendy w domu i ogrodziepulpeciki. Piec je w 180 stopniach ok. 20 minut pod przykryciem. Pod koniec odkryć, aby mięso się zarumieniło. Makaron: składniki na 2 porcje: 160 g makaronu (u mnie pełnoziarniste penne) garść mrożonej cukinii lub kawałek świeżej garść mrożonej papryki lub 1 mała świeża (u mnie czerwona) mały słoiczek ajwaru (ja dałam domowy) kilka pieczarek 1 łyżka oleju Przygotowanie: Makaron
Fabryka pomysłówDzięki zielonemu makaronowi zapiekanka wygląda prześlicznie na talerzu, ale bez obaw, możecie użyć też zwykłego makaronu - np. penne. Składniki: 300g makaronu 100g masła 250g pieczarek 200g szynki wędzonej 100g szynki typu parma 200ml śmietanki 30% 50ml wody (opcjonalnie) 6 plasterków sera gouda szczypta soli Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego, gdy wystygnie
Gotowanie i blogowaniePyszny i sycący makaron z pesto , suszonymi pomidorami i mozzarellą .Uwielbiam dania z makaronem w roli głównej. Składniki: 0,5 kilograma makaronu penne 1 mały słoiczek Pesto bazylikowego 1 słoik suszonych pomidorów 2 kulki mozzarelli Sposób przygotowania: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pesto podgrzewamy na patelni, dodajemy pokrojone pomidory suszone, podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy ugotowany makaron, dokładnie mieszamy
Bajeczna KuchniaNiezwykle łatwy i szybki przepis na obiad, który z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie. Ulubiony makaron, u mnie penne, z mięsem mielonym, pieczarkami i szpinakiem w doskonałym sosie serowym jest świetnym pomysłem na obiad po męczącym dniu pracy. Danie to jest o tyle przyjemniejsze w przygotowaniu, że makaron gotuje się wraz z innym składnikami, co ogranicza ilość brudnych naczyń
karmelowysolą i pieprzem. Makaron odcedzić i wrzucić na patelnię. Wymieszać, by sos pokrył makaron. Ewentualnie dolać wodę z gotowania makaronu. Podawać posypany ziołami prowansalskimi. ----- Podobne: Sos z całych pieczarek Penne z pieczarkami Sałatka z pieczarek Dziś nie będzie o książkach (czytam coś, w czym trzeba robić przerwy na zastanowienie się), ale o filmie, który mnie wczoraj zauroczył. Oglądaliście już "Ugotowanego
Weekendy w domu i ogrodziemożecie użyć świeżych lub całkowicie je pominąć, nic się nie stanie ;) Z podanych składników wychodzą dwie duże porcje lub trzy mniejsze. Składniki: - 200 g makaronu (u mnie pełnoziarniste penne) - puszka pomidorów - 200 g pokrojonej papryki - 1 duża cebula - 1-2 łyżeczki oleju kokosowego - sól, pieprz - bazylia, oregano - czosnek granulowany - słodka i ostra papryka w proszku Zacząć musimy od wstawienia wody
Kulinarne zapędy Kokosażeby nie przesolić, ponieważ zarówno szynka, jak i parmezan są dość słone. Musicie wypróbować ten przepis, jeśli jeszcze tego nie zrobiliście. Smacznego! Składniki: ok. 400 g makaronu, u mnie penne ok. 150 g świeżej, umytej rukoli garść prażonych orzechów nerkowca 2 ząbki czosnku 1/2 szkl. oliwy 1/2 szkl. startego parmezanu sól do smaku Do podania: starty parmezan, prażone orzechy nerkowca
psgotujemyszpinakiem jest niezwykle zdrowym i smacznym daniem, ponadto bardzo prostym w przygotowaniu. Przepis pochodzi ze strony Kwestia Smaku Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 Składniki: Makaron pełnoziarnisty penne dla 4 osób 200g wędzonego łososia (można też dać 100g wędzonego łososia i 100g wędzonego pstrąga łososiowego) 2 garści szpinaku 3 łyżki serka kremowego Odrobinę masła Makaron gotujemy według instrukcji
Kolizje SmakówMakaron, ser, wino, kiełbaska - mniam <3 Przepis pochodzi z książki "Domowa kuchnia włoska" autorstwa Aleksandry Seghi. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 4 porcje: 400 g makaronu pennette (małe penne) 3 białe kiełbaski (około 250 g) 150 ml białego wytrawnego wina 250 ml śmietanki 18% 3 czubate łyżki tartego parmezanu sól, świeżo mielony pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek CZAS
My Culinary Art