Makaron pełnoziarnisty penne w połączeniu z serem feta oraz pleśniowym komponuje się tutaj z świeżymi kurkami i pomidorami. Prosty przepis na pyszne danie z różnorodną mieszanką smaków
Milion Smakówprostu zawsze w rankingu najwyższe miejsce zajmowały u mnie ziemniaki, teraz jest wręcz odwrotnie. Widać gusta się zmieniają. Składniki 60 dag mięsa mielonego 1 puszka groszku 400 g makaronu penne 30 dag żółtego sera 2 ząbki czosnku 2 duże cebule 0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu majeranek, oregano, bazylia, proszkowana papryka słodka, pieprz 0,5 szkl. wody margaryna
Kuchenne aromatybyły czasy kiedy go wykorzystywano do produkcji leczniczego wina (jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić) . Przepis na zapiekankę pochodzi ze strony internetowej firmy Pudliszki. Składniki 300 g makaronu penne 200g koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 łyżki oleju 200 g boczku 200 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 600 ml śmietany 30% 200 g żółtego starego sera sól pieprz Sposób Boczek
Kuchenne aromatywarzywa, olej sezamowy 5 posilek: ryż, kurczak, warzywa, olej sezamowy 8 1. Owsianka z malinami i orzechami 2. Cynamonowo-orzechowe orkiszowe ciasto z nutą malinową 3. Penne z ostrymi małżami 4. Jogurt z orzechami i płatkami owsianymi 5. Ryżowa pizza z patelni 9 1. Mini protein cakes 2. Czekoladowa babeczka z lodami kokosowymi
Czarnawisienka200g mąki 100g masła łyżeczka soli 3 łyżki wody Nadzienie: 3 papryczki chilli 1 czerwona papryka duża garść bazylii 1 łyżeczka oleju kokosowego 50 g sera Gorgonzola 50g makaronu penne ( u mnie om nom nom) 300 ml śmietanki 30% sól morska gruboziarnista pieprz kolorowy 50 g tartej mozzarelli 1/4 łyżeczki Karobu cebula Sposób przygotowania: Ciasto zagnieść jak najszybciej zimnymi
Wielki apetytprzepisu lekką modyfikację, gdyż znalezienie twardej Ricotty (sera z mleka owczego) w moim otoczeniu, graniczy z cudem. Zastąpiłam go (myślę że z sukcesem ;) ) Cheddarem. SKŁADNIKI: 200 g makaronu (penne lub spaghetti) 1 bakłażan 3 ząbki czosnku 3 pomidory (bez skórki) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka przecieru pomidorowego sól morska pieprz 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka suszonego oregano kilka
Kuchnia w opałachrosołu wołowego 100ml czerwonego wina 1 puszka pomidorów (zmiażdżone na sos) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru świeżo posiekana bazylia 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryczka chili 400g penne S&P Pokrojone grzyby podsmażamy około 5min. Dolewamy rosół i wino. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy 15min. Dodajemy pomidory, koncentrat, cukier, bazylię. Solimy i pieprzymy do smaku
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Pochodzenia nazwy potrawy nie wypada przybliżać. Ważne, że każda z nich ze względu na składniki, uchodzi za afrodyzjak. Spaghetti, penne czy kurczak podane w jednej z odmian sosu kierują łuk amora w stronę serc naszych wybranek… Rozgrzewamy na patelni oliwę. Dodajemy pozbawioną kości i ścięgien pierś z kurczaka. Smażymy 3 minuty i obracamy na kolejne 3. Ponownie dodaemy
Bon Ton Italiagrill, a wiadomo, że potrawy z grilla mają zdecydowane smaki ;) Danie polecam również dla dzieci. ---------------------- Podobne: Zupa kokosowa z soczewicą Kurczak w kokosie i zatarze z selerem Penne w sosie carbonara
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki: kilka plasterków wędzonego boczku natka pietruszki cebula ząbek czosnku pół piersi z kurczaka fix carbonara sól, pieprz makaron penne Przygotowanie: Boczek i cebulę pokroić w kostkę, kurczaka w paski. Wlać na patelnię łyżkę oleju i podsmażyć na nim boczek. Następnie dodać cebulę z kurczakiem. Czosnek dodać na końcu z solą i pieprzem. Przygotowany według przepisu
Gaździnka warzyprzyprawiac to napewno czesciej bedzie goscil na waszych stolach . Ja zawsze przyprawiam czosnkiem, sola i pieprzem. Juz nie bede przedluzala :) Ponizej przepis :) SKLADNIKI: -1 opakowanie makaronu (zazwyczaj uzywam penne pelnoziarnisty, ale akurat nie mialam, wiec dzis uzylam swiderki) -1 opakowanie mrozonego lub swiezego szpinaku (ja uzylam dzisiaj mrozony), - okolo 400 ml smietany lub jogurtu naturalnego, - okolo 1/2 glowki czosnku
PychaDaniaBrokuł, jarmuż, marchewka i fasolka szparagowa – lekki makaronik z warzywami, na obiad lub kolację. Smaczna alternatywa dla makaronu z mięsem i sosem. 250 g cienkiego makaronu penne 1 brokuł 2 garście liści jarmużu 2 marchewki 1 garść fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku sól i pieprz 3 łyżki oliwy - do smażenia Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Fasolkę ugotować w posolonej
Trzeci talerzpracochłonne, a tak na prawdę zrobiło się praktycznie samo :) Na porcję dla dziecka (u nas 8 i pół miesiąca) potrzebujemy: 50 g uparowanego łososia, u nas saute ;) garść makaronu penne duża szczypta rukoli łyżka ziaren słonecznika łyżka oliwy z oliwek pomidorek koktajlowy Łososia parujemy, na taki kawałek wystarczy dosłownie 5-10 minut. W tym samym czasie gotujemy makaron wg zaleceń
MamaOskarkaskładniki: ok. 200 g makaronu penne 150 g pesto z czosnku niedźwiedziego 4 łyżki startego np. parmezanu, w moim przypadku żółty ser a la oscypek domowej roboty opcjonalnie: podprażone pestki słonecznika wykonanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i w tym samym garnku, w którym się gotował łączymy makaron z pesto. Podajemy na głębokim talerzu, posypany
Domowy Smak Jedzeniamakaronu pełnoziarnistego 1 jajko szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Umyte, obrane warzywa wrzucam na wrzątek kolejno - zaczynając od tych które się najdłużej gotują. Następnie wrzucam garść makaronu pełnoziarnistego (świderki, penne) Kiedy już warzywa i makaron są miękkie, ale nie rozgotowane odcedzam je i przerzucam na patelnię. Wbijam jajko, które troszkę solę i pieprzę do smaku. Mieszam jak jajecznicę i kiedy
Kuchnia po mojemu