makaronów , więc danie było strzałem w 10! Spróbujcie … a gwarantuję , że nawet Ci z Was , którzy od szpinaku uciekają z daleka , zjedzą go z ogromną przyjemnością! SKŁADNIKI : * makaron penne – 300 g * czosnek – 3-4 ząbki * filet z kurczaka – 150 g * ser gorgonzola – 100 g * świeży szpinak – 250 g * papryczka piri-piri
Ostra na SłodkoKolejny błyskawiczny, makaronowy przepis! Tuńczyka uwielbiam właśnie z makaronem. A to z penne … a to ze świderkami … w wersji z oliwkami i bez …. Dziś mam dla Was przepis na takiego , który nie tylko smakuje rewelacyjnie , ale i pięknie wygląda! Zachwyci zarówno podniebienie, jak i oczy. Jest fantastycznym pomysłem na romantyczną randkę we dwoje ;) Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje
Ostra na Słodkourodą to danie nie grzeszy, to bardzo smakuje.... Po prostu niebo w gębie! Bardzo proste i szybkie jedzonko - czas przygotowania to tylko kwestia ugotowania makaronu :-) Składniki: Makaron penne 300-400g Śmietana gęsta 18% około 300-400 ml 3 żółtka 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju boczek - wedle uznania 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku sól, pieprz
Anielska Kuchnia Animały bakłażan 1 mała cukinia 1 mały kalafior 2 papryki: czerwona i żółta 2 cebule 1 ząbek czosnku 400 g pomidorów z puszki pół opakowania makaronu penne ok. 200-300 g sól, pieprz oliwa z oliwek bądź olej 200 g fety Sos do zapiekanki: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 500 ml mleka 50 g sera żółtego Sposób przyrządzenia: Warzywa
upichcicznalazłam w kuchni ;) Powstał naprawdę smaczny obiad, który na pewno jeszcze kiedyś powtórzę. Zachęcam do wykonania tej zapiekanki, bo nie wymaga długiego siedzenia w kuchni. Składniki: opakowanie makaronu penne 500 g 0,5 kg mięsa mielonego marchew + groszek ze słoika puszka kukurydzy 1 cebula 1-2 ząbki czosnku sos pomidorowy 500 g ser do starcia sól, pieprz, bazylia, słodka
upichcicogórkiem kiszonym, zostało jeszcze pięć pulpecików w sosie. Nie cierpię wyrzucać jedzenia, ale też nie chciałam podawać kolejny raz tego samego na obiad. Wymyśliłam, że zrobię "makaroniadę". Ugotowałam makaron penne. Usmażyłam drobno pokrojoną cebulę, dodałam pulpeciki, które rozgniotłam widelcem, dodałam więcej pasty pomidorowej i dwie łyżeczki przyprawy do dań meksykańskich, gdy sos zaczął bulgotać dodałam ugotowany (nie przelewałam go zimną
NA MOIM TALERZUnaciowego 300 g ciemnych winogron 200 g roqueforta (lub rokpola albo lazura) 200 g czarnych oliwek 100 g orzechów włoskich 1 słoiczek suszonych pomidorów w zalewie 200 g makaronu penne 1 ząbek czosnku 2 łyżki octu balsamicznego Przygotowanie: Seler naciowy drobno pokroić. Winogrona poprzekrawać na połówki i wybrać pestki. Roquefort pokroić w kostkę. Oliwki poprzekrawać na pół lub pokroić
Food Squarekolor bazylii . Ja dziś zrobiłam wersję bez fasolki, bo taka też jest bardzo smaczna! No i co bardzo ważne, to jedzonko robi się bardzo szybko :-) Składniki: Makaron świderki lub penne (około 8 łyżek) 1 średni ziemniak fasolka szparagowa (około 10-15 sztuk) około 50g świeżego pesto bazyliowego z serem grana padano (ja użyłam tego z biedronki) sól Wykonanie: Ziemniaka kroimy
Anielska Kuchnia AniMakaron ze szpinakiem i mascarpone... Sprężyste rurki makaronu. Pachnący aromatem czosnku szpinak. Kremowy sos na bazie mascarpone. Pycha! Składniki: 250 g makaronu penne; 250 g mrożonego szpinaku; 250 g mascarpone; 3 ząbki czosnku; Sól; Pieprz; Czubata łyżka masła; 50 g twardego dojrzewającego sera np. grana padano - opcjonalnie. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szpinak rozmrozić
Gospodyni MiejskaZapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i sosem pomidorowym... Dwie warstwy sprężystego makaronu penne. A między nimi podsmażone mięso mielone z cebulą. Całość zatopiona w aromatycznym sosie pomidorowym. I oprószona po wierzchu stratą mozzarellą i parmezanem. Pychota! Składniki: 400 g makaronu rurki (surowego); 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 1 duża cebula; 2 puszki krojonych pomidorów (każda
Gospodyni Miejskaszynką... Sprężyste rurki makaronu. Kosteczki podsmażonej szynki i wiórki cukinii. Zatopione w sosie na bazie śmietanki i jajek. Oprószone drobno startym parmezanem. Pycha! Składniki: 250 g makaronu penne; 150 g dobrej jakości szynki (u mnie z indyka); 200 g cukinii (waga przed obraniem); 1,5 czubatej łyżki masła; 200 g śmietanki o zwartości tłuszczu 30 lub 36 % (tzw. kremówki
Gospodyni Miejskamakaronu. A wierzch oblany sosem śmietanowym z serem, czosnkiem i natką pietruszki. Pyszna, domowa zapiekanka. Duża porcja. Smacznego! Składniki: 400 g filetów z piersi kurczaka; 500 g makaronu penne; 700 g cukinii (waga przed obraniem); 1 duża, czerwona papryka; 1 duża, żółta papryka; 1 średnia cebula; 2 ząbki czosnku; 500 ml przecieru pomidorowego; 1 łyżka masła; 1 czubata łyżka
Gospodyni Miejskadelikatnym aromacie cynamonu i bazylii. Z dodatkiem ostrej papryczki chili. W nim zatopione rurki makaronu. A całość oprószona startym parmzeanem. Aromatyczny, inny, pyszny! Polecam! Składniki: 250 g makaronu penne; Puszka krojonych pomidorów (waga 400 g); Puszka tuńczyka w kawałkach w oleju (waga netto, po odcedzeniu 130 g); 1 średnia, czerwona cebula; 1 mała, ostra papryczka chili (u mnie zielona
Gospodyni Miejskabiałym serem i smażoną śmietaną... Sprężysty makaron w otoczeniu pokruszonego twarogu. Oprószony smażoną, kwaśną śmietaną. Niezapomniany smak dzieciństwa. Pyszny, szybki i niedrogi. Smacznego! Składniki: 250 g makaronu penne; 250 g twarogu półtłustego; 200 g kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; 1 czubata łyżka masła; 2 - 3 łyżki białego cukru; Sól. Sposób przygotowania: Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie
Gospodyni Miejskastarganie lub zwykłymi pieczarkami, choć to już nie to samo. Danie na obiad lub kolację Czas przygotowania: 25 minut Składniki: • 150 g makaron Pappardelle (lub penne,tagliatelle, farfalle, fusilli…), • 250 g świeżych grzybów, • 200 g młodej dyni Hokkaido lub piżmowej (ze skórą), • 150 g serka Almette śmietankowy
SzczyptaSmaQ