strony( troszkę zmieniony). Makaron z łososiem w sosie śmietanowym Składniki na 4 osoby( 2 dorosłych i 2 dzieci): • 340g makaronu (lepszy krótki- u mnie mezze penne ) • 300 g wędzonego łososia • ½ cebuli • ½ szklanki mleka • ½ szklanki słodkiej śmietanki • ½ szklanki białego wina • oliwa, pieprz, pietruszka Gotującą się wodę, solimy i wrzucamy makaron. W tym samym czasie zaczynamy przygotowywać sos. Przygotowanie sosu
Mia Cucina Sofietadaniu łączymy makrelę i kukurydzę co razem z serkiem śmietankowym daje nam pyszne doznania smakowe. Coś lekkiego po świętach na pewno się przyda. Składniki : * 2 szklanki makaronu penne * 100 g fileta z makreli * 3 łyżki kukurydzy konserwowej * 2 pomidory suszone w oliwie * 2 łyżki serka śmietankowego * świeżo mielony czarny pieprz * rzeżucha bądź natka pietruszki
Magiczne Życie Martyspora ilość osób. Kiedy doszło do degustacji, zostałyśmy zaproszone na scenę aby wygłosić swoją opinię, jako blogowych ekspertek ;] zdjęcie pochodzi od Kasi. Jak i te inne niepodpisane. Następnie penne z orzechami. Kasia z W KRAINIE SMAKU , jak i ja, zachwycałyśmy się tym nietypowym i nietuzinkowym połączeniem bulionu, miąższu chleba, parmezanu i orzechów. Pewnie niedługo u Kasi się pojawi
W kuchni Karmel-itkipowtórzę, bo robi się ją błyskawicznie – dam tylko odrobinę więcej chili (dałam pół papryczki) i odrobinę mniej cytryny niż w przepisie. Hiszpańska carbonara – składniki: 320 g makaronu penne 70 g kiełbasy chorizo 1/2 – 1 czerwona papryczka chili 2 gałązki rozmarynu 4 ząbki czosnku 1 duże jajko ok. 20-30 g sera manchego lub parmezanu 2 łyżki gęstego
Poezja smakusmaku. Ja pod koniec gotowania wrzucam do sosu polędwiczki, żeby się jeszcze trochę podgrzały i po około 5 min wykładam sos na talerze. Podawać na przykład z makaronem penne, ryżem lub ziemniakami
Zgrabne Gotowanieefektownie, ale było naprawdę smaczne. :) Makaron w sosie kokosowym PRZEPIS (źródło: "Makaron . D ania tradycyjne i nowe przepisy") Składniki (na 3 porcje) 275 g ulubionego makaronu (u mnie penne tricolor) 3 łyżki oleju arachidowego (użyłam oleju z orzechów włoskich) 2 posiekane ząbki czosnku 2 pokrojone szalotki (użyłam jedną średnią cebulę) 226 g fasolki szparagowej (dałam mrożoną) 100 g pomidorków
coolinarnastrefa.blogspot.comŚmietanę wymieszaj z mąką i odrobiną wody.Wlej do kurczaka,ciągle mieszając. 4. Duś razem jeszcze 5 min.Na koniec dopraw do smaku pieprzem i solą. RADA: Najlepiej smakuje z makaronem penne. SMACZNEGO
Słodkości i nie tylkoprzełożyć do rondla z mięsem, dodać pokrojone na kawałki pomidory, zalać szklaną białego wina i dusić razem około 7-10 minut. Przygotowana potrawka idealnie komponuje się z makaronem penne ugotowanym al dente (ja łączę całość przed podaniem ), czy też ugotowanym na sypko ryżem
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamozarrelli, ricotty i parmezanu. Pożywna i zwarta zapiekanka z chupiącym wierzchem. Pierwszy raz jestem zadowolona z zapiekanki ponieważ nie jest wodnista i się nie rozpada. składniki: 400 g makaronu penne Omnomnom 2 kulki mozzarelli 150 g parmezanu (ja użyłam sera Dziugas) 250 g ricotty 3 jajka 3 kopiate łyżki śmietany 18% sól z pieprzem Kamis gałka muszkatołowa Kamis słodka papryka
Monia miesza i gotujegotowca, który zawiera mnóstwo konserwantów i nigdy nie dorówna wersji domowej. Danie smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki na 3 porcje: 250-300g makaronu penne 0,3 kg mięsa mielonego wieprzowego 15 dag pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 liśc laurowy Sól Pieprz 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego 2,5 kubka wody/bulionu - *kubek=300ml
Fabryka pomysłówurozmaicą naszą dietę. A Wy co lubicie ze sobą zabierać do pracy? Chętnie poznam Wasze pomysły. Składniki: ½ brokułu 1 duży pomidor 15dag sera żółtego 2 garście suchego makaronu , np. penne, świderki, kolanka Kilka plastrów szynki Puszka kukurydzy Sól Pieprz Oregano lub zioła włoskie Szczypta cukru 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Makaron ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu. Brokuł pokroić
Fabryka pomysłówSkładniki: 300-400 g filetu z łososia 400 g makaronu-penne lub farfalle 400 g szpinaku mrożonego w liściach sok z 1 cytryny gałka muszkatołowa, sól, pieprz, pieprz cytrynowy, tymianek łyżka sosu sojowego 50 ml białego wina 300ml mleka 50g masła+ łyżka do smażenia 120ml śmietany 18% 1 cebula 2-3 ząbki czosnku starty ser żółty 4 łyżki mąki pszennej
Czerwona PorzeczkaSkładniki: 250g makaronu penne brokuł -1 sztuka czerwona papryka- 1 sztuka 1 udko wędzonego kurczaka czerwona cebula kukurydza konserwowa 2 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego typ grecki 2 łyżeczki musztardy sarepskiej pieprz ziołowy zioła prowansalskie około 2 łyżki czosnek granulowany 3 ząbki czosnku Wykonanie: Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Brokuł dzielimy
Czerwona PorzeczkaWczoraj na obiad zrobiłem penne z pesto. Pomyślałem, że fajnie by było gdy by na stole znalazła się jeszcze jakaś sałatka . Otwarłem więc lodówkę, by zobaczyć z czego mogę wykonać ową sałatkę. Powstała z tego co znajduje się zawsze w mojej lodówce. Składniki: Sałata lodowa Pomidorki koktajlowe Łosoś wędzony opakowanie 200 g Jogurt naturalny Majonez Szczypiorek 3 jajka Sól pieprz
cookpl