penne - 1426 przepisów (strona:64/96)

Dżem truskawkowy, Trattoria Al Forno 204

dżemu zajmie naprawdę mało czasu. O Trattori kiedyś pisałam tutaj. Na zdjęciach: olbrzymie calzone, a właściwie jego połowa (pieróg z ciasta drożdżowego w wersji wegetariańskiej: nadziewany warzywami i mozzarellą), penne w sosie pomidorowym i smażone banany. Bardzo smacznie i duże porcje. Strawberry jam If you use gelling sugar, all the vitamins and taste will have been preserved and the preparation

Qlinarnie i Qlinarnie
Razowy makaron z marchewką i rukolą - 666 kcal 139

wiele w lodówce, a nie chcecie się rzucać na fast-food. Ostrzegam - bardzo ostre, więc wrażliwcy powinni zredukować ilość papryki.  SKŁADNIKI (2 porcje): 200 g makaronu razowego penne (pióra) 3 średnie marchewki 2 garście liści rukoli 1/2 cebuli 3 łyżki oleju/oliwy z oliwek 2 strąki suszonej papryki (można zastąpić sproszkowaną) 1 łyżka łuskanych, niesolonych ziaren słonecznika sól, pieprz

Powiedz dietom nie
Surówka z rzodkiewki i pieczone szaszłyki, Trattoria al Forno 154

były bardziej chrupiące czy miękkie. Przepis dodaję do akcji: Trattoria al Forno serwuje dania kuchni włoskiej. Bardzo smaczne makarony (na zdjęciu papardelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i karczochami oraz penne z brokułami), pizzy jeszcze nie próbowałam (pieczona jest w prawdziwym, opalanym drewnem piecu). Co do dań makaronowych – dość duże porcje (o ile dobrze pamiętam 250 g).  Ceny maksymalnie

Qlinarnie i Qlinarnie
Penne z twarogiem i pieczarkami 191

Składniki 250 gram makaronu penne 500 gram półtłustego, dość suchego twarogu 1/2 kg pieczarek 6 cebul 250 ml śmietanki 12% sól, pieprz vegeta Sposób Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na oleju na złoty kolor, przyprawiamy vegetą. Pod koniec smażenia dodajemy drobno pokrojone pieczarki, wszystko razem dusimy jeszcze chwilkę. Do miski wrzucamy

Kuchenne aromaty
Makaron z pesto z jarmużu, ze świeżymi ziołami i kremowym serkiem. Pyszne danie w 30 minut! 131

proste ale w smaku wyśmienite. To właśnie jest takie danie- zachwyca smakiem, aromatem świeżych ziół. Nie jest przekombinowane. Jest idealne!     Składniki (na dwie porcje): 120 gram makaronu penne- u mnie makaron kukurydziany garść jarmużu 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 pęczka bazylii sól, pieprz garść orzechów nerkowca

Mango Papaja
ZAPIEKANKA GRECKA PASTICIO 194

formie ceramicznej również dostępnej w sieci sklepów Lidl. Gotowe danie podałam natomiast na talerzach z serii JUPITER- PORCELANA BOGUCICE .   Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 szklanki makaronu penne 1 puszka pomidorów krojonych szklanka startego żóltego sera natka pietruszki kilka gałązek świeżego oregano sól,pieprz 15 dag fety 1 kulka mozzarelli oliwa z oliwek beszamel: 50 g masła niecała szklanka

Z Majeczką w kuchni
Penne ze szpinakiem, fetą i pomidorem 91

smaki ;) więc przyrządzać go będę, ale rzadko - bo niestety tylko dla siebie... Mam nadzieję, że Córcia jak podrośnie też szpinak polubi i będę miała towarzysza w pałaszowaniu :) Składniki: makaron penne (lub inny) ok. 150 g świeżego szpinaku 1/2 kostki sera feta 1 świeży pomidor 5 ząbków czosnku 1 cebula pieprz do smaku oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Makaron wrzucamy

Kolorowy Przepisownik
Penne z grillowaną cukinią i suszonymi pomidorami 72

letnie, upalne dni doskonale sprawdzają się szybkie dania na bazie makaronu. W połączeniu z świeżymi, sezonowymi warzywami tworzą zdrowy i pożywny obiad. Poniżej przepis na bazie pełnoziarnistego penne z dodatkiem grillowanej cukinii i suszonych pomidorów

Milion Smaków
Penne z pomidorami i gotowanym jajkiem 89

Przepis na szybkie i zdrowe danie na bazie makaronu penne pełnoziarnistego. Dodatek pomidorów dodaje letniego akcentu a ugotowane na twardo jajka - pożywności. Jeszcze tylko świeże listki bazylii i nic dodać, nic ująć

Milion Smaków
Penne serowo-kurkowe z pomidorami 86

Makaron pełnoziarnisty penne w połączeniu z serem feta oraz pleśniowym komponuje się tutaj z świeżymi kurkami i pomidorami. Prosty przepis na pyszne danie z różnorodną mieszanką smaków

Milion Smaków
Penne z mięsem mielonym i groszkiem 129

prostu zawsze w rankingu najwyższe miejsce zajmowały u mnie ziemniaki, teraz jest wręcz odwrotnie. Widać gusta się zmieniają. Składniki 60 dag mięsa mielonego 1 puszka groszku 400 g makaronu penne 30 dag żółtego sera 2 ząbki czosnku 2 duże cebule 0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu majeranek, oregano, bazylia, proszkowana papryka słodka, pieprz 0,5 szkl. wody margaryna

Kuchenne aromaty
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i boczkiem pod serową pierzynką 233

były czasy kiedy go wykorzystywano do produkcji leczniczego wina (jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić) . Przepis na zapiekankę pochodzi ze strony internetowej firmy Pudliszki. Składniki 300 g makaronu penne 200g koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 łyżki oleju 200 g boczku 200 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 600 ml śmietany 30% 200 g żółtego starego sera sól pieprz Sposób Boczek

Kuchenne aromaty
Mój dzienny przykładowy jadłospis :) 228

warzywa, olej sezamowy 5 posilek:  ryż, kurczak, warzywa, olej sezamowy 8 1. Owsianka z malinami i orzechami 2.  Cynamonowo-orzechowe orkiszowe ciasto z nutą malinową 3.  Penne z ostrymi małżami 4. Jogurt z orzechami i płatkami owsianymi 5.  Ryżowa pizza z patelni 9 1.  Mini protein cakes 2.  Czekoladowa babeczka z lodami kokosowymi

Czarnawisienka
Tarta makaronowa 127

200g mąki 100g masła łyżeczka soli 3 łyżki wody Nadzienie: 3 papryczki chilli 1 czerwona papryka duża garść bazylii 1 łyżeczka oleju kokosowego 50 g sera Gorgonzola 50g makaronu penne ( u mnie om nom nom) 300 ml śmietanki 30% sól morska gruboziarnista pieprz kolorowy 50 g tartej mozzarelli 1/4 łyżeczki Karobu cebula  Sposób przygotowania: Ciasto zagnieść jak najszybciej zimnymi

Wielki apetyt
PASTA ALLA NORMA, CZYLI MAKARON Z BAKŁAŻANEM, POMIDORAMI I BAZYLIĄ 144

przepisu lekką modyfikację, gdyż znalezienie twardej Ricotty (sera z mleka owczego) w moim otoczeniu, graniczy z cudem. Zastąpiłam go (myślę że z sukcesem ;) ) Cheddarem. SKŁADNIKI: 200 g makaronu (penne lub spaghetti) 1 bakłażan 3 ząbki czosnku 3 pomidory (bez skórki) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka przecieru pomidorowego sól morska pieprz 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka suszonego oregano kilka

Kuchnia w opałach