godziny. Na koniec próbujemy, doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem i przecedzamy przez sitko. Bulion gotowy :) P.S. Nie wyrzucjcie ugotowanych warzyw z bulionu! Można z nich zrobić np. sałatkę jarzynową, pasztet lub warzywną pastę
Zawsze głodna!jakości, to najlepsza przekąska nie tylko na karnawałowe imprezy. Rozmaryn Aromatyczne liście usprawniają trawienie, dlatego też tradycyjnie posypuje się rozmarynem pieczoną baraninę i wieprzowinę. Zioło dodajemy do kotletów, pasztetów i kiełbas oraz farszów. Wykorzystujemy pokruszone liście, albo posiekane świeże, jeśli zaś całe usuwamy je z łodyżki przed podaniem dania. Całe łodyżki można dodać do pieczonego mięsa i warzyw oraz
Moja smaczna kuchnianaturalny, majonez, sól oraz pieprz. Sałatkę odstawiamy na 30-40 minut w chłodne miejsce, aby smaki mogły się połączyć, a następnie podajemy samą lub jako dodatek do mięs czy pasztetów
Miód i pieprzsojowej, te zdrowe produkty trafiły na mój stół. Poza wspomnianym wcześniej tofu mogę poznać również smaki innych zdrowych produktów, takich jak: wędlina sojowa z ogórkiem wędlina sojowa z papryką pasztet sojowy Classic Vege Pasta Francuska Kiełbaski Sojowe Wędzone Porówki sojowe chili Vege plastry cheddar Vege plastry gouda W ofercie firmy znajdziecie ponad 20 produktów pełnych smaku i wartości pro-zdrowotnych
Słodkie okruszkiKolejny pyszny pomysł na obiad niedzielny i nie tylko ! Przepis na: Kotlet schabowy królewski z pasztetem kulki ziemniaczane z pieca mizeria z sałatą i koperkiem
Tradycyjna KuchniaŻółtym Przewodniku Gault&Millau 2016. Pod koniec kolacji, dotarła do nas wiadomość, że zespół kuchni Pro Vita zajął I miejsce z V Ogólnopolskim Festiwalu Kulinarnym Borów Dolnośląskich „ Ale Pasztet”. Kolacja odbyła się restauracji proVita, o której zespół mówi: „ w izyta w Restauracji proVita to wędrówka po autorskiej kuchni slow. Jak ją rozumiemy? To dla nas szczególny moment, w którym
królestwo garówZwariowałam na punkcie botwinki :). Wczoraj postało pesto z botwinki, pasztet, zupa z mleczkiem kokosowym, wszystkie przepisy pojawią się w tym tygodniu. Ogłaszam go jako tydzień botwinkowy:) A oto moja Czarnuszka - ogląda TV :) Potrzebne składniki: pęczek botwinki 1 l wywaru warzywnego mały jogurt naturalny 1/3 pęczka pietruszki sól, pieprz 1 jajko puszka fasolki białej puszka fasolki czerwonej
Łycha smakówniej olej kokosowy, cebulę z czosnkiem, sos sojowy, rozmaryn, majeranek, tymianek, posiekaną natkę pietruszki, paprykę, połowę gruszki, pieprz i sól. Całość ponownie blendujemy na gładką masę . Przygotowany pasztet przekładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać, na górę układany pokrojoną w plastry połowę gruszki. Pieczemy w 200 st przez
Łycha smakówkosteczkę czosnek i orzechy włoski (również pokrojone). Całość mieszamy i dodajemy przecier pomidorowy, koncentrat, mąkę, olej kokosowy, bakę plesznik, jajka oraz pokrojone w kostkę suszone pomidory. Przygotowany pasztet przekładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać. Pieczemy w 180 st przez
Łycha smakówkońcu nadeszła pora, abym i ja przygotowała swój pierwszy pasztet roślinny :D Nie spodziewałam się, że efekt końcowy będzie aż tak zaskakująco dobry! Taki pasztecik to "niebo w gębie" :) Nie musi być spożywany standardowo - na kanapkę, a jako np. dodatek do głównego dania, czy jedzony po prostu "solo" :D Smakuje wybornie! Ma delikatny, kremowy smak, delikatną kruchość po bokach ciekawy
Zdrowie na języku :Pkilka minut i gotowe! Sery doskonale współgrają smakowo z żurawiną, czy to w postaci suszonej czy w formie sosu ze świeżych owoców. Żurawina świetnie smakuje z mięsami i pasztetami, a klasyka chyba każdemu z nas znana to oscypki grillowane podawane z żurawiną właśnie. Kilka dni temu otrzymałam kilka górskich, polskich serów w tym bundz. Większą część wykorzystałam na grzanki
Moja smaczna kuchniaminione święta Gwiazdor mi przyniósł Szynkowar, do tej pory nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje. Lubię domowe wędliny przynajmniej wiadomo co się je! Przyrządzam domowy pasztet, schab gotowany, a teraz mogę robić różne szyneczki/ kiełbasy! To moja pierwsza próba! Musiałam pomóc sobie przepisami, które znalazłam w internecie, dołożyłam trochę swoich ulubionych przypraw i myślę, że warto spróbować tej wędliny
Kuchnia BeatyPyszny domowy pasztet pieczarkowy podany w zapieczonej bułce. Składniki: 10 małych bułeczek 2 dag masła 30 dag wędliny (mogą być resztki świąteczne) 10 dag pieczarek 1 łyżka śmietany 1 łyżka mąki 1 cebula biała 2 łyżki tłuszczu 4 łyżki wywaru (może być z kostki) 1 żółtko jaja sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Wędlinę pokroić i zmielić . Pieczarki , cebulę
Tradycyjna Kuchniadwóch tygodniach ciężkiej pracy, czekają mnie dwa tygodnie praktyk, później dwa tygodnie sesji, gdzie czekają na nas tylko 3 egzaminy, więc nie ma tego złego! Pasty na kanapkę, pasztety i inne smarowidła to coś, co Martynka lubi najbardziej. Na moim blogu znajdziecie ich ogromną ilość pod tymi linkami: pasty na kanapkę , smarowidła i kremy na słodko . Tym razem istotną rolę
Be Fit Be StrongPrzez ostatnie dni prawie zamieszkałam w kuchni- na szczęście z każdej opresji wyszłam cało. A wpadek kulinarnych zaliczyłam mnóstwo... do sernika zapomniałam dać rodzynek, pasztet się rozleciał przy wyciąganiu z foremki, bułeczki na śniadanie wielkanocne nie chciały się lepić, spaliłam spód biszkoptowy do jednego z ciast, babeczki opadły, do barszczu zapomniałam dodać jajek... Było wesoło. Z tego wszystkiego
Wrzosowa Polana