Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem
Kulinarne przygody GatityPasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem
Kulinarne przygody GatitySałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Przekąski Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem
Kulinarne przygody Gatityjakimś czasie już nam się nudzi i zjedlibyśmy coś innego. A upieczenie pasztetu jest doskonałą alternatywą. Składniki: gotowane mięso z kurczaka lub indyka 2 marchewki pietruszka kawałek pora ok.10cm kawałek selera 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 200g wątróbki drobiowej 3 jajka sól pieprz gałka muszkatałowa Przygotowanie: Ja wykorzystałam(...)wątróbkę, listek, ziele angielskie, zalać wodą (tyle aby wszystko było przykryte) i gotować na wolnym ogniu, aż wszystko będzie miękkie. Obrane mięso, przestudzone warzywa i wątróbkę przepuścić przez maszynkę. Jeśli chcemy uzyskać gładki pasztet to najlepiej mięso i warzywa zmielić dwa razy. Gdy nam nie zależy na gładkości, to możecie zrobić tak jak ja i wszystko potraktować blenderem. Cebulę pokroić
Dieta Rozdzielna i ZdrowieJajka faszerowane pastą łososiową Mięsne Pieczeń rzymska z jajkiem Świąteczna galantyna drobiowa Biała kielbasa pieczona z cebulą w białym winie Domowa biała kiełbasa wieprzowa Świąteczna galantyna drobiowa Pasztet mięsny Pate z drobiowych wątróbek Polędwiczki wieprzowe w śmietanie Ryby Rolmopsy z ogórkiem Śledź pod buraczkiem Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Pasta
Kulinarne przygody Gatitydomowy pasztet, zawsze robiłam pasztet z królików, teraz zrobiłam z drobiu i powiem, że jest bardzo smaczny. Przepis wyszperałam z kolorowej gazetki. Pasztet drobiowy Składniki: na masę wątróbka drobiowa - 400 g cebula - 1 szt bułka kajzerka - 1 szt udka drobiowe - 1,5 kg jajka - 2 szt przyprawy gałka muszkatołowa liść laurowy ziele angielskie sól i pieprz włoszczyzna marchewka
Kuchnia DanusiDziś znowu na chwilkę wracam do dziczyzny. Jakiś czas temu piekłam pasztet z dzika i zostało mi trochę wątróbki. Postanowiłam zrobić z niej coś w rodzaju pate, z tym, że lekko go zapiekłam w kąpieli wodnej. Doskonały do chrupiącej grzanki z kieliszkiem wytrawnego czerwonego wina. Pate z wątróbki z dzikaCzas przygotowania: 80 minutProporcje dla 8 osóbSkładniki
Kulinarne przygody Gatityupiec pasztet na 2 osoby i to z tego co jest w domu bo choróbsko rozłożyło i nie ma szans na zakupy. Miał być normalny pasztet mięsny. Kupiłam już nawet wątróbki. I klops - ,,odział zamknięty" - leki i żadnego łażenia po sklepach. Wyszło więc tak , że wykorzystałam piersi z kurczaka i wątróbki. A żeby smak nie był za monotonny dodałam
Buniabaje w kuchniwypróbowania tego pasztetu. Święta już niedługo, a ten pasztet świetnie będzie się prezentował na Bożonarodzeniowym stole Pasztet z suszonymi grzybami Składniki: około 2 kg królika około 500 g ćwiartek z kurczaka około 700 g surowego boczku wieprzowego 300 g wątróbki drobiowej 1 duża czerstwa bułka 3-4 marchewki (około 350 g) 2 korzenie pietruszki (około 150 g) połowa średniego korzenia(...)wyciskamy z nadmiaru płynu. Za pomocą maszynki do mielenia mięsa mielimy: wątróbkę (dwa razy), mięso, warzywa, czosnek i bułkę. Do powstałej masy dodajemy pokrojone grzyby, jajka, majeranek, ostrą i słodką paprykę, pieprz i solimy. Całość dokładnie wyrabiamy, aż składniki dokładnie się połączą. Foremki dokładnie smarujemy smalcem i nakładamy pasztet. Pieczemy w 180°C przez około godzinę. Gotowy powinien delikatnie odchodzić
PatiGotujeWykorzystujemy warzywa, które się gotowały w rosole. Ja używam wszystkich warzyw oprócz cebuli. Jedyne co musimy dokupić to świeża wątróbka, ale jeśli ktoś nią gardzi, to może śmiało pominąć. Jeśli nie macie mięsa z rosołu, a chcecie zrobić taki pasztet, to najpierw zróbcie bulion warzywny, czyli warzywa, opaloną cebulę i przyprawy zagotujcie i do tego wsadźcie mięso. Mięso mielimy ostudzone(...)zimny. Ja się spieszyłam, pokroiłam nieostudzony i lekko się pokruszył tam, gdzie była nieostudzona jeszcze masa. PS.: Jeśli nie lubicie wątróbki, a boicie się suchości mięsa, to dodajcie jedną małą kajzerkę namoczoną w mleku i dokładnie odciśniętą. Post Pasztet z resztek pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenSkładniki: mielone z drobiu 1/2 kg, smalec 2 łyżki, bułka odciśnięta z wody 2 sztuki, cebula 1 sztuka, pieprz grubo mielony 1 łyżeczka, przyprawa do pasztetu 1 opakowanie, cebula 2 sztuki, wątróbka z kurczaka 1 kg, smalec 1/2 kostki,jajka 5 sztuk, mięso z 1 kurczaka z rosołu, bułka tarta 1 szklanka, kasza manna 4 łyżki, orzechy włoskie 150 gram(...)wody i na patelni na 2 łyżkach smalcu podsmażyć, wystudzić. Wystudzoną wątróbkę z tłuszczem z patelni, mielone mięso, wbić jajka, rosół 2-3 szklanki, gotowane i obrane z kości, chrząstek mięso z kurczaka, żurawinę blenderem zmiksować dokładnie. Do masy wsypać bułkę tartą, kasze manną, przyprawę do pasztetu i łyżką wymieszać dobrze. Forma silikonowa 20x12 cm, forma 25x15 cm z papierem
W Mojej Kuchni Lubiępistacjami jagnięcinę po neapolitańsku z zielonym groszkiem duszony ogon wołowy alla vaccinara smażone placuszki z ryżu po florencku Wszystkie dania wyszły nam przepyszne. Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasztety i terriny, więc terrina z wątróbką cielęcą podana z ciepłą chrupiącą bagietką to był strzał w dziesiątkę. Zagościła ona również na moim świątecznym stole. Jest bardzo prosta w wykonaniu, a efekt doskonały
Kulinarne przygody GatityOgólnie osobiście masło przed tym zabiegiem rozpuszczam w małym garnuszku, bo w takiej postaci lepiej potem nasącza bagietkę. Cebulę pokroić, podsmażyć na patelni razem z wątróbką (lekko posolić). Wystudzić. Wątróbkę, cebulę, marchew i zioła miksujemy. Dodajemy śmietanę, solimy, pieprzymy i dodajemy paprykę. Na patelni rozpuszczamy 1-2 łyżki masła, dodajemy sok z cytryny i cukier, podsmażamy (będą się robić(...)mieszamy, żeby gruszka pokryła cytrynowym karmelem, delikatnie podsmażamy na złoto. Bagietkę kroimy ukośnie na kromki, smarujemy masłem czosnkowym. Wkładamy na blasze do rozgrzanego piekarniki i podpiekamy na chrupko. Smarujemy pasztetem, dekorujemy gruszką i listkiem z natki pietruszki. Podobne przepisy Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Inny tatar z łososia Wytrawne Babeczki vol au vent Roladki z wędzonego łososia .yuzo_related
Pociąg Do Kuchnikupowanych w sklepie? Mięsa można znaleźć więcej w karmie dla kotów! Najlepiej więc przyrządzić sobie swój własny pasztet, według osobistych preferencji. Pasztety robimy zawsze z gotowanego, mielonego mięsa z dodatkami typu wątróbka, boczek, słonina, grzyby, warzywa, suszone owoce i orzechy. Mój dzisiejszy pasztet jest z kurczaka z warzywami i suszonymi grzybami
To co kochamłyżka, jajka 4 sztuki "L", bułka tarta 1-2 szklanki mięso z kurczaka z rosołu, szponder obrać z kości, chrząstek, w rozdrabniaczu razem z jajkami wszystko zmiksować na papkę wątróbkę wieprzową dobrze w rondlu podsmażyć i udusić z cebulą, wystudzone blenderem zmiksować do masy dodać przyprawy, tartą bułkę tyle, ile masa wciągnie, aby nie była za luźna i za gęsta(...)skośną kratkę, w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół, wstawić pojemnik z wodą, piec około 45 minut, w formie pasztet wystudzić, można porcje zamrozić - pasztet z resztek porosołowych z dodatkiem wątróbki wieprzowej i przyprawami jest bardzo smacznym dodatkiem do pieczywa..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię