pasztet z wątróbki - 565 przepisów (strona:12/38)

Quinoa i pasztet z króliczej wątróbki z konfiturą z jarzębiny i podgrzybkami 194

dumna i gorąco ją polecam, szczególnie, że mamy akurat sezon. Szukałam dla niej jakiegoś fajnego pomysłu na bloga i tak się zgrało, że została mi królicza wątróbka z obiadu, którą postanowiłam przerobić na pasztet. Do tego quinoa, kilka podsmażonych podgrzybków, świeży majeranek i wyszło danie jak marzenie. Na pewno do niego wrócę, może dziś, bo wczoraj znów była wątróbka(...)maci może być np. brandy, ewentualnie można zrezygnować z alkoholu). Jeśli zdarzyło Wam się przeciągnąć wątróbkę i masa wyjdzie za sucha, można dodać trochę wody. W razie potrzeby doprawiamy masę i wkładamy na pół godziny do lodówki.  Formujemy w dłoniach pasztet w takie formy jakie chcemy podać (ja zrobiłam wałeczek, na trochę włożyłam go do zamrażarki i pokroiłam

Quinoa Raz!
Pasztet 103

Składniki 300g wątróbki drobiowej 800-900 g kurczaka 300 g mięsa wieprzowego Ok. 400g podgardla wieprzowego lub tłustego boczku 2-3 Liście laurowe, 1-2 marchewki

mojej kuchni
Pasztet 141

Składniki 300g wątróbki drobiowej 800-900 g kurczaka 300 g mięsa wieprzowego Ok. 400g podgardla wieprzowego lub tłustego boczku 2-3 Liście laurowe, 1-2 marchewki

w mojej kuchni
Pasta kanapkowa z wątróbki po wenecku 183

Fegatini alla Veneziana, czyli wątróbka po wenecku, to pyszna i delikatna pasta kanapkowa z wątróbki i sardynek, podawana z oliwkami. W smaku przypomina pasztet i taką też ma strukturę. SKŁADNIKI 500 g wątróbki z kurczaka 1 cebula 4 łyżki oliwy z oliwek 1 mała puszka (115 g) sardynek w oliwie z oliwek 1 łyżka posiekanej drobno natki pietruszki sól, świeżo

Passions hobbies life
Pasztet z wątróbki drobiowej, bez pieczenia 225

 Składniki: 400g wątróbki drobiowej, mały kawałek selera ( ja miałam po obraniu 35g), mała marchew ( ja miałam po obraniu 50g ), 1/2 cebuli,  1 łyżka masła

W kuchni u Moniki
Drobiowa wątróbka z cebulką - po prostu:) 178

Dawno nie jadłam wątróbki, a została mi z pasztetu , który robiłam jakiś czas temu. Wtedy tę resztkę zamroziłam i zupełnie o niej zapomniałam. Dzisiaj sobie przypomniałam i naszła mnie na nią taka ochota, że nie mogłam się opanować, żeby jej nie zrobić. Taką zwykłą-niezwykłą z cebulką:) Zjadłam z kajzerką. Składniki: 30 dag wątróbki mleko do zalania wątróbki 2 cebule

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Szybkie kanapki z pasztetem 152

naszej lodówce. Jego delikatny smak sprawia, że chętnie wybierany jest nie tylko przez dorosłych, ale też przez dzieci. Na jego podstawie przygotujemy szybką przekąskę, ale przede wszystkim zdrową. Pasztety drobiowe to idealne rozwiązanie, aby zjeść coś pożywnego. Drób zawiera cenne składniki odżywcze, takie jak białko oraz szereg witamin i mikroelementów. Mięso drobiowe zawiera, m.in. cynk niezbędny do prawidłowego rozwoju oraz(...)zalecane jest osobom na diecie niskocholesterolowej lub niskoenergetycznej. Natomiast wątróbki to doskonałe źródło prowitaminy A potrzebnej do utrzymania zdrowej skóry oraz zabezpieczenia przed infekcjami. Pasztety drobiowe mogą być przyrządzone z mięsa kurczaka, gęsi, kaczki lub wątróbki z kurcząt. Ich delikatna kremowa konsystencja oraz delikatny smak doskonale współgrają z szeregiem dodatków. Łączenie smaków Najczęściej w sklepach spotykamy pasztety pieczone, sporządzone

Moja smaczna kuchnia
Wielkanocny pasztet z kurcząt z cząbrem, estragonem i tymiankiem 172

lepszej jakości mięso, tym lepszy pasztet! Przygotowanie zajmie ok. 2,5 godz., ale Wasza wątroba będzie Wam wdzięczna Składniki na pasztet: 2 ćwiartki z kurczaka (koniecznie z kośćmi i ze skórką) 2 piersi z kurczaka 10 dag wątróbki drobiowej ok. 25 dag surowego tłustego boczku lub podgardla włoszczyzna (2 marchewki, 1 pietruszka, por) 1 czerstwa bułka pszenna pół szklanki mleka(...)wątróbkę drobiową - nie gotujemy! Ostudzone mięso oddzielamy o kości i dzielimy na drobne kawałeczki. Rozdrabniamy również ugotowane marchewki i pietruszkę (jeżeli ktoś nie lubi pasztetu z warzywami może z nich zrezygnować). Mięso, namoczoną bułkę, zaparzoną wątróbkę i warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mięsa lub miksujemy na gładką masę. Dodajemy utarte jajko na twardo oraz surowe. Wszystko łączymy. Jeżeli masa jest

Gotujemy i jemy
Wielkanocny pasztet z kurcząt z cząbrem, estragonem i tymiankiem 209

lepszej jakości mięso, tym lepszy pasztet! Przygotowanie zajmie ok. 2,5 godz., ale Wasza wątroba będzie Wam wdzięczna Składniki na pasztet: 2 ćwiartki z kurczaka (koniecznie z kośćmi i ze skórką) 2 piersi z kurczaka 10 dag wątróbki drobiowej ok. 25 dag surowego tłustego boczku lub podgardla włoszczyzna (2 marchewki, 1 pietruszka, por) 1 czerstwa bułka pszenna pół szklanki mleka(...)wątróbkę drobiową - nie gotujemy! Ostudzone mięso oddzielamy o kości i dzielimy na drobne kawałeczki. Rozdrabniamy również ugotowane marchewki i pietruszkę (jeżeli ktoś nie lubi pasztetu z warzywami może z nich zrezygnować). Mięso, namoczoną bułkę, zaparzoną wątróbkę i warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mięsa lub miksujemy na gładką masę. Dodajemy utarte jajko na twardo oraz surowe. Wszystko łączymy. Jeżeli masa jest

Korniszonki
Pasztet wieprzowy z pistacjami 199

robię nie więcej jak jeden mały, gdyż większej ilości byśmy nie przejedli a wolę zjeść świeży. W tym roku zrobiłam z wieprzowego mięsa z dodatkiem drobiowej wątróbki i z dodatkiem pistacji. Jest pyszny. Pasztet podany na talerzu z kolekcji Jesień Porcelana Bogucice. Składniki: 140 g świeżego boczku( bez skóry) 330 g mięsa wieprzowego (z kulki, na szynkę) 250 g karczku

Ala piecze i gotuje
Pasztet kremowy bez pieczenia na winie 341

Święta bez domowego pasztetu to jak oktoberfest bez piwa.  A nic nam nie zastąpi dobrego domowego pasztetu, zrobionego z myślą o śniadaniu świątecznym dla najbliższych. Ten

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 208

Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 297

Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 306

Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Przekąski Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem

Kulinarne przygody Gatity
Pasztet z drobiu 204

jakimś czasie już nam się nudzi i zjedlibyśmy coś innego. A upieczenie pasztetu jest doskonałą alternatywą. Składniki: gotowane mięso z kurczaka lub indyka 2 marchewki pietruszka kawałek pora ok.10cm kawałek selera 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 200g wątróbki drobiowej 3 jajka sól pieprz gałka muszkatałowa Przygotowanie:      Ja wykorzystałam(...)wątróbkę, listek, ziele angielskie, zalać wodą (tyle aby wszystko było przykryte) i gotować na wolnym ogniu, aż wszystko będzie miękkie. Obrane mięso, przestudzone warzywa i wątróbkę przepuścić przez maszynkę. Jeśli chcemy uzyskać gładki pasztet to najlepiej mięso i warzywa zmielić dwa razy. Gdy nam nie zależy na gładkości, to możecie zrobić tak jak ja i wszystko potraktować blenderem. Cebulę pokroić

Dieta Rozdzielna i Zdrowie