pasty - 13297 przepisów (strona:63/887)

GUACAMOLE PASTA Z AWOKADO 219

Guacamole pasta z awokado to meksykańska przystawka, której głównym składnikiem jest, jak już się domyślacie awokado. Pozostałe składniki, tak naprawdę każdy może dobrać pod siebie. Mój przepis nie odbiega dużo od oryginału, jednak nie byłabym sobą jakbym czegoś nie zmieniła Zanim jednak przejdziemy do przepisu na guacamole, zdrową pastę z awokado, to kilka słów na temat tego owocu. Awokado(...)podwieczorek powoduje, że uczucie sytości zostaje z nami dłużej i nie pojawia się wówczas ochota na podjadanie Więc nic innego nam nie zostaje jak zajadanie się awokado GUACAMOLE PASTA Z AWOKADO: 1 dojrzałe awokado 1 pomidor świeża natka pietruszki ½ papryczki chilli sok z 1/3 limonki 1 ząbek czosnku sól Awokado przekrawamy na pół i za pomocą łyżeczki wydrążamy zielony miąższ

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Bogaty w smaki wieczór z bakaliami HELIO 134

deskę i imprezę! Deska serów wspaniale smakuje z czerwonym półwytrawnym lub wytrawnym winem, whiskey z lodem też się zdarzyło. Ważne, żeby popijać tym co wspaniale podkreśla smak serów, wędlin, past. Suszone owoce dopełniają deskę, każdy ich kęs przypomina o słodkości, której nie może zabraknąć podczas imprezy. U mnie deska serów składa się zawsze z serów, wędlin, past, pieczywa, bakalii, rozmaitych(...)sprawdzą się na desce serów marynowana papryka, dynia, ogórki, najlepiej takie mniejsze, pikle w różnych zalewach, np. klasycznej lub musztardowej. Koniecznie suszone pomidory w oleju z ziołami, ewentualnie karczochy. PASTY, PESTO ZIELONE I CZERWONE Domowej roboty dipy rządzą, np. u mnie sprawdzają się pomidorowy, czosnkowy, ajwar, ziołowy, tatarski. Pasta z tuńczyka, hummus, guacamole, pesto czerwone, zielone. Wszelakie ciekawe w smaku

Zasmakuj Kuchni
Makaron z brokułami w sosie z serem pleśniowym / Broccoli and blue cheese sauce pasta 144

chwilę. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, dodaj wodę z gotowania makaronu. Na koniec wmieszaj makaron, rozłóż danie na talerze i podawaj! Smacznego! English version Broccoli and blue cheese sauce pasta (4 servings) Ingredients: 1 broccoli, divided into florets 5-6 pieces of dried tomatoes from oil, cut into strips 80 g blue cheese, chopped 200 ml of double cream(...)onion, diced 2 cloves of garlic chopped 1/2 teaspoon of herbes de Provence salt, pepper 350 g of your favorite pasta Preparation: Bring a large pot of salted water to a boil over high heat. Add the broccoli and cook for about 4-5 minutes, or just until soft but still tender. Using spoon or sieve, scoop the broccoli

karmelowy
Pasta alla norma - sycylijski makaron z bakłażanem i pomidorami 127

Dziś przygotowałam dla Was przepis na słynne sycylijskie danie - pasta alla norma . Sprężysty makaron, aromat pomidorów i bazylii, kremowe bakłażany, dobra oliwa i słony smak regionalnego sera ricotta salata , czyli słonej ricotty - pasta alla norma to idealna potrawa na końcówkę lata!  Pasta alla norma swoją nazwę zawdzięcza włoskiego pisarzowi Nino Martoglio. Kiedy skosztował tego dania, krzyknął "To jest(...)charakterystyczny słony smak, który świetnie łączy się w potrawach z warzywami. Pasuje zatem do warzywnych makaronów oraz do sałatek. Na Sycylii dodaje się ją do dwóch regionalnych potraw - pasty alla norma oraz do sałatki z pomidorów i czerwonej cebuli. We Włoszech można go kupić nie tylko na Sycylii, przywiozłam go na przykład z wyjazdu do Umbrii . W Polsce niestety widziałam

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasta z zielonego groszku 142

mięty, ząbek czosnku, sok z cytryny oraz dopraw solą i pieprzem. Wszystko zmiksuj, aż do rozdrobnienia składników. Stopniowo dodawaj oliwę z oliwek. Ponownie miksuj, aż składniki się połączą. Konsystencja pasty powinna być jednorodna. Pastę podawaj z ulubionym pieczywem. Artykuł Pasta z zielonego groszku pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Pasta z twarogu i jajek 148

Dziś prosta pasta z twarogu, jajek ugotowanych na twardo i siekanego szczypioru . Wspaniała alternatywa dla wędliny na śniadanie, choć pastą smarujemy kromki, cały dzień podjadamy, a co Pasta lekka, zdrowa, na pyszne śniadanie każdego dnia. Do smarowania nadają się chrupkie tosty, świeża bagietka, pieczywo pełnoziarniste. Pastę przygotowuję także z oliwkami, suszonymi pomidorami, kukurydzą lub tartymi pieczarkami. Pastę wzbogacam jogurtem naturalnym

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki z samych jajek z pastą z buraczków i ciecierzycy 116

Obiad wymyślony z potrzeby wyczyszczenia lodówki i przygotowania czegoś na szybko :D Często przygotowuję tego typu pasty głownie jako dodatek do pieczywa. Możliwa liczba kombinacji i zabawy smakami jest nieograniczona ;) Wersja z młodymi ziemniakami i śledziem solonym jest równie genialna ;) Tym razem postanowiłam wykorzystać pastę na ekspresowy obiad. W tej wersji podałam pastę z naleśnikami bez dodatku mąki. Szybko, zdrowo(...)smacznie. NALEŚNIKI Z SAMYCH JAJEK I PASTA Z BURACZKÓW I CIECIERZYCY Czas przygotowania 20 minut Składniki podane na jedną porcję Pasta 3 łyżki tartych buraczków 4 łyżki ciecierzycy 3-4 zielone oliwki 2 małe ogórki konserwowe 3-4 pomidorki koktajlowe Łyżka serka naturalnego Pieprz, sól Naleśniki Jajko Łyżka zmielonego siemienia lnianego Woda/mleko Pasta Połowę ciecierzycy rozgnieść widelcem, resztę zostawić

HealthyCreations
Jajka faszerowane pastą szpinakową 250

jajka, który będziecie mogli przygotować na nadchodzące święta wielkanocne. Do zrobienia farszu wykorzystałam mrożony szpinak, który następnie zblendowałam z żółtkami i serkiem. Efekt jaki uzyskałam to pyszna i wiosenna pasta. Pamiętajcie tylko, żeby szpinak przed zblendowaniem dokładnie odparować i odcisnąć, w przeciwnym razie masa do faszerowania będzie zbyt płynna. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na faszerowane jajka: Jajka faszerowane(...)pastą z makreli Faszerowane jajka z pieczarkami Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane z szynką Jajka z anchois i kaparkami Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane z ciecierzycą Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka w żółtym sosie chrzanowym Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową Jajka faszerowane

Kulinarne przygody Gatity
Złote Mleko (Golden Milk) 108

Ajurwedyjski rozgrzewający napój z mleka (najlepiej roślinnego) oraz pasty z kurkumy, która ma wiele prozdrowotnych właściwości. Przyprawa ta ma bowiem silne działanie antynowotworowe, antygrzybiczne i przeciwwirusowe. Do pasty dodaje się również pieprz, który zwiększa jej przyswajalność oraz olej kokosowy, pozwalający na dłuższe jej przechowywanie. Składniki na porcje: szklanka mleka 1/2 łyżeczki pasty z kurkumy miód lub syrop klonowy - opcjonalnie(...)pastę: 1/2 szkl. kurkumy 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu szkl. wody 3 czubate łyżki oleju kokosowego mielony imbir, cynamon - opcjonalnie W rondelku wymieszać wodę z kurkumą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut na małym ogniu, często mieszając.  Gdy woda odparuje i całość zamieni się w pastę dodać olej kokosowy. Zamieszać i podgrzewać  jeszcze minutę

wyzwania kuchenne
Tygodniowy przegląd śniadaniowy – 5 przepisów na zdrowe śniadania 187

cienkie plasterki boczek. Smażymy jeszcze chwilę aż ser się rozpuści a boczek zagrzeje, składamy omlet i od razu podajemy. Smoothie ze szpinaku 200g szpinaku baby 1 płaska łyżeczka pasty waniliowej 150g skyru 250ml mleka 1 duży banan 1 łyżka masła orzechowego do podania: orzeszki ziemne, chia   Wszystkie składniki poza orzeszkami i nasionami chia miksujemy w blenderze używając funkcji smoothie(...)Rozlewamy do wysokich szklanek, dekorujemy nasionami chia i orzeszkami. Podajemy od razu. Jabłka pieczone ze skyrem waniliowym 3 średniej wielkości jabłka 150g skyru naturalnego 2 łyżeczki miodu rzepakowego ½ łyżeczki pasty waniliowej (albo nasiona z ½ laski wanilii) 3-4 pełne łyżki granoli owocowej bez cukru 3 łyżeczki masła orzechowego   Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C. Jabłka myjemy, odcinamy im szczyty. Wydrążamy

Karo in the Kitchen
Pasta z ciecierzycy z wędzoną papryką i grana padano 135

Lubię weekendowe, leniwe śniadania. Dzisiaj była piękna pogoda podczas śniadania, świeciło słońce i chociaż na chwilę zapomniałam, że wciąż jest zima. Na dzisiejsze śniadanie przygotowałam prostą i bardzo smaczną pastę z cieciorki.  Nie zmiksowałam jej jednak na gładką masę. Do cieciorki z puszki dodałam nieco natki z pietruszki, ząbek czosnku, oliwę z oliwek, wędzoną paprykę i włoski ser grana(...)padano. Ta pasta jest idealna nie tylko do posmarowania na pieczywo. Może być wykorzystana jako dip do warzyw lub dodatek do dań mięsnych. Pyszności, mówię Wam! Spróbujcie? Pasta z ciecierzycy z wędzoną papryką i grana padano / na 6 małych kanapeczek jak na zdjęciu Składniki: 400 g ciecierzycy z puszki 1 ząbek czosnku około 2-3 łyżki oliwy z oliwek kilka

Moja smaczna kuchnia
„Twarożek” ze słonecznika – prosta pasta kanapkowa 192

najprostszy przepis na domową pastę kanapkową ze słonecznika. Jest ona nie tylko bardzo smaczna, ale i pożywna. Pasta ze słonecznika to świetna roślinna alternatywa dla kanapek z twarożkiem. Świetnie smakuje na przykład z dodatkiem szczypiorku. ok. 200 g nasion słonecznika 3 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki soku z cytryny 0,5 łyżeczki soli pieprz do smaku Nasiona słonecznika zalewamy wodą

Dieta bez mleka
Ramen w 3 minuty – OYAKATA Kurczak po japońsku 265

najczęściej występujących tam produktów – można spotkać wywar na samym mięsie, na wieprzowych kościach, z dodatkiem ryb czy owoców morza, a także wywary na kurczaku czy na wołowinie. Zaprawiany jest pastą miso, sosem sojowym, rybnym, ostrygowym.   Wariacjom regionalnym i sezonowym poddają się również dodatki, z którymi podawany jest ramen – od półmiękkiego jajka marynowanego w mirin i sosie sojowym przez szczypior(...)młodą soję, gotowane krewetki lub mięso kraba, płaty wodorostów nori i algi kombu, smażony, gotowany bądź pieczony boczek, gotowane solone mięso wieprzowe, wołowe, drobiowe, prażone orzechy ziemne, masło orzechowe, pastę sezamową, pastę chili itd. itp. etc. Zupy z makaronem instant w takiej postaci, jak znamy je dziś, powstały w roku 1958. Ich wynalazca, Momofuku Ando, chciał w ten sposób zwalczyć

Karo in the Kitchen
Gulasz doenjang jjigae z tofu i cukinią, czyli koreańska zupa miso 220

Doenjang jjigae to tradycyjny gulasz w Korei złożony z warzyw, tofu i mięsa na bazie sfermentowanej pasty sojowej doenjang. Doenjang, to obok sosu sojowego, gochugaru (ususzonych) i gochujang (sfermentowanych płatków koreańskich papryczek chilli), jeden z podstawowych produktów obecnych w każdej koreańskiej kuchni. Niektórzy nazywają gulasz doenjang jjigae mocno warzywną koreańską zupą miso Bardzo prosta a jednocześnie pełna bogatego i zachwycającego(...)Składniki: 2 średnie ziemniaki 1 cebula 1 mała cukinia 4 szklanki wody 3 ząbki czosnku 1 świeża papryka słodka garstka suszonych krojonych grzybów mun (około 10 g) 3 łyżki pasty sojowej doenjang 250 g naturalnego w smaku tofu (ja preferuję twarde) 2 cebulki dymki lub szczypiorek prażone ziarna sezamu (niekoniecznie, ale my uwielbiamy ) płatki chilli według uznania (opcjonalnie) Wykonanie: Grzyby

Lamarida.pl
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i grzybami / Chicken and mushroom pasta bake 275

zawartość patelni do naczynia żaroodpornego i posyp równomiernie z mozzarellą. Piecz w nagrzanym do 200 oC piekarniku przez 40 minut do ładnego zarumienienia. Smacznego! English version Chicken and mushroom pasta bake (6 servings) Ingredients: 400 g favorite pasta 2 handfuls baby spinach 1 tbsp vegetable oil 2 boneless, skinless chicken breasts, sliced into thin strips 1 onion, diced(...)passata 1 tsp herbes de Provence 1 cup chicken stock 1/3 cup of double cream 100-150 g mozzarella cheese, grated salt, pepper and sugar to taste Preparation: Cook pasta according to package directions until al dente and drain. In a large, deep skillet, heat the oil over medium high heat add the chicken, onion and mushrooms and season with

karmelowy

Proponowane wyszukiwania