opublikuje chciałem sprawdzić jak smakuje. Dlatego dodałem do niego suszone pomidory oraz rukolę. Trzeba przyznać, że wyszedł bardzo smaczny obiad w dosłownie 10 minut! Składniki 1 opakowanie Diet Pasta Makaron konjac – spaghetti 80 g suszonych pomidorów w oleju z ziołami (po odsączeniu) 20 g rukoli (garść) Sól, pieprz Przygotowanie Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy(...)patelnię z odrobiną oleju z ziołami, którym są pokryte. Podsmażamy je kilka minut, aż zaczną bardzo ładnie pachnieć. Otwieramy paczkę z makaronem konjac Diet Pasta i wrzucamy go na durszlak. Musimy go dokładnie przepłukać ciepłą wodą. Następnie dodajemy go do naszych pomidorów i podsmażamy razem przez około 3-4 minuty. Całość doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Na ostatnią minutę smażenia
Programista w kuchniroztopionego masła w temperaturze pokojowej 1 czubata łyżka cukru (20 g) 1/2 łyżeczki soli 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka czosnku granulowanego mleko do posmarowania bułek PASTA CZOSNKOWA: 5 ząbków czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek szczypior z 2 główek czosnku lub natka pietruszki pieprz sól Wszystkie składniki ciasta wyrabiamy na gładkie ciasto. Można do tego użyć miksera lub wyrobić(...)się farszem. Natkę lub szczypior kroimy bardzo drobno. Ząbki czosnku podobnie lub jeśli mamy praskę, to wyciskamy przez nią. Dodajemy pieprz, sól i oliwę i wszystko razem mieszamy. Powstała pasta powinna mieć lekko lejącą konsystencję. Jeśli tak nie jest dolewamy jeszcze łyżkę lub dwie oliwy. Zależy to od wielkości użytych ząbków czosnku i ilości zieleniny. Wyrośnięte ciasto ponownie szybko wyrabiamy
Kuchnia od dwojgaZnany i lubiany deser także w Polsce, prawda? Fukuoka – wata cukrowa, smak dzieciństwa. Totti Candy Factory na dworcu Hakata. W Polsce również lubimy watę cukrową. Miasto Mishima – pancake z pastą z czerwonej fasoli, bitą śmietaną z nutą mięty. Na trasie szybkich pociągów Shinkansen po drodze na górę Fuji. Kioto – Wagashi, deser z pasty z czerwonej fasoli. Herbaciarnia Ippodo. Kioto(...)herbata Matcha w formie pasty (konsystencja roztopionej czekolady). Herbaciarnia Ippodo. Fukuoka – herbata Fukamushi Sencha (japońska herbata liściasta o delikatnym smaku). Restauracja Ume no Hana, dzielnica Tenjin. Shizuoka – herbata Fukamushi Sencha z mini ciasteczkiem. Kitakyushu (prefektura Fukuoka) – mistrzyni herbaciana i jej uczennica podczas przygotowania herbaty Matcha. Ogród w Kokura. Gorzelnia Yamazaki między Osaką a Kioto
Kuchcik gotujereguły gotujemy go i zjadamy z odrobiną soli. To chyba najbardziej popularny na niego pomysł. A gdy już się nam znudzi, możemy z niego wyczarować przeróżne pyszne dania: zupy, pasty, sałatki, jajecznice, omlety, pierogi, zapiekanki... Pamiętajmy tylko, że bób warto gotować na parze - to idealny sposób na przygotowanie sezonowych warzyw. Gotując je w wodzie pozbywamy się walorów smakowych(...)groszkiem cukrowym i kwiatami nasturcji Sałatka z kaszą orkiszową Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową Quinoa i smażone zielone warzywa Pieczone młode warzywa Ryż z bobem i szpinakiem Pasta z bobu z miętą Pasta z bobu Letnia sałatka makaronowa z żółtymi burakami, bobem i kozim serem Zielony ryż z bobem i groszkiem cukrowym Zielone warzywne curry ------------------------------------------------------------- Sałatka z bobem
Kulinarne przygody Gatitychce nam się po nim chodzić bez celu. Jednak już od jakiegoś czasu Natalie zachwyca się nowym spożywczym vege działem, gdzie można kupić bardzo dobre i tanie pasty kanapkowe. Dodatkowo zupełnie niespodziewanie w nasze ręce trafiły intrygujące kubeczki zawierające desery z ciecierzycy słodzone miodem w trzech wersjach smakowych (z ananasem, kakao i straciatella). Wybrałyśmy z ciekawości dwa pierwsze smaki(...)wiedząc co w tym momencie czynimy… Nazwa: Deser z ciecierzycy i twarogu: ananas lub kakao Firma: Koro – Nature Line Skład: Z ananasem – pasta z ciecierzycy 37,5% (suszona ciecierzyca 43,92%, pitna woda 56,08%), twaróg kremowy 37,5%, miód pszczeli 15%, suszony ananas napęczniały 10% [suszony ananas 19% (cukier trzcinowy, mąka ryżowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy) pitna woda
Candy Pandaspojawia się tylko jedna recenzja ale zazwyczaj niedzielny przepis opublikujemy w sobotę ;) Życzcie nam powodzenia! :D bez certyfikatu Nazwa: Czekolada deserowa nugatowa BIO Firma: Vivani Skład: cukier trzcinowy nierafinowany*, pasta z orzechów laskowych* 25%, masa kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, ekstrakt z wanilii Bourbon. Masa kakaowa min. 36% *składniki ekologiczne Masa netto: 100g Wartości odżywcze: 100g/ 582 kcal, tłuszcz(...)rękach małe dzieło sztuki. W środku znajdziemy standardowe małe grube kosteczki. Na początku myślałyśmy, że to będzie typowa nadziewajka ale jak później się okazało, czekolada jest jednolita, czyli pasta orzechowa zatopiona została w masie kakaowej. Smak: Co nas uderzyło od razu po otwarciu papierka? To zapach! Cudowny aromat gorzkiej czekolady wymieszany z uwielbianą przez większość osób Nutellą
Candy PandasWitajcie, po ostatnich słodkościach czas na małą odmianę. Dzisiaj będzie to zielona pasta do chleba z czerwonej soczewicy. Prosta w przygotowaniu idealnie wpasowuje się w wiosenne klimaty. Mimo iż, jest zrobiona z czerwonej soczewicy ma zielony kolor a zawdzięcza go dodatkowi szczypiorku. Wystarczy dodać tylko swoje ulubione przyprawy i pasta gotowa. Składniki - 100 gram soczewicy czerwonej(...)gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie zostawiamy do wystygnięcia. Szczypiorek myjemy i bardzo drobno kroimy. Wystudzoną soczewicę bardzo dokładnie blendujemy. Dodajemy szczypiorek i przyprawy. Ponownie blendujemy. Pasta idealnie smakuje z ciemnym chlebem czy świeżutką bułką. Prosta i szybka w wykonaniu będzie równie dobrze komponowała się jako dip to surowych warzyw. Smacznego
Health-Fit-Lifedodać aromat . Aromat w płynie wlewamy zastępując jego ilością część mleka lub śmietanki – to w końcu też płyn i ma wpływ na ostateczną konsystencję kremu. Aromat w proszku lub paście dodajemy nie zmieniając ilości dodanego płynu. Aromat w proszku (pamiętajcie żeby go przesiać przez gęste sito!) dodajemy przed dodaniem płynu do uzyskania odpowiedniej konsystencji. PRZECHOWYWANIE Tak naszykowany krem maślany(...)słoiczek/woreczek jednego koloru zapłacicie na Allegro około 1-3zł. Niewielką ilość barwnika (dosłownie – na koniec drewnianej wykałaczki) mieszam bardzo dokładnie z łyżką kremu, a następnie taką pastą zabarwiam pozostały krem na wybrany kolor, bardzo, bardzo dokładnie go mieszając. Pamiętajcie, że łatwiej krem przyciemnić niż rozjaśnić, dlatego nie dodawajcie na raz ogromnych ilości barwnika. Barwniki w proszku
Karo in the Kitchenflakes / 1 chopped chili with pips 3 tablespoons of black olives 2 handfuls of cherry tomatoes A handful of fresh basil leaves Parmesan for sprinkling Method: 1. Cook the pasta in salted water according the packet directions. 2. Slice garlic and put into hot oil together with chili / chopped chili and anchovies- fry on medium heat until garlic starts turning(...)golden. 3. Cut tomatoes and olives into halves and add to the pan with garlic. 4. Pour in 1/3 cup of pasta water, and a cover with a lid, cook about 3-4 minutes. 5. Put the cooked pasta and basil leaves in a pan with the sauce and toss. 6. Serve with Parmesan cheese. Enjoy! W akcji
Kuchnia w Słońcu Skąpanareguły gotujemy go i zjadamy z odrobiną soli. To chyba najbardziej popularny na niego pomysł. A gdy już się nam znudzi, możemy z niego wyczarować przeróżne pyszne dania: zupy, pasty, sałatki, jajecznice, omlety, pierogi, zapiekanki... Pamiętajmy tylko, że bób warto gotować na parze - to idealny sposób na przygotowanie sezonowych warzyw. Gotując je w wodzie pozbywamy się walorów smakowych(...)groszkiem cukrowym i kwiatami nasturcji Sałatka z kaszą orkiszową Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową Quinoa i smażone zielone warzywa Pieczone młode warzywa Ryż z bobem i szpinakiem Pasta z bobu z miętą Pasta z bobu Letnia sałatka makaronowa z żółtymi burakami, bobem i kozim serem Zielony ryż z bobem i groszkiem cukrowym Zielone warzywne curry ------------------------------------------------------------- Sałatka z bobem
Kulinarne przygody GatityKulinarny hit sezonu cukiniowego! Polecam Składniki: 6 średnich cukinii 1 1/2 łyżki soli (do nasolenia cukinii) 8 łodyg szczypiorku (może być kilka więcej) 5 ząbków czosnku lub łyżka domowej pasty czosnkowej 1/2 łyżeczki cukru brązowego 1-2 łyżki oleju sezamowego 1-2 łyżki prażonych ziaren sezamu 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka – 1 łyżka płatków chilli (według własnego smaku) Wykonanie(...)smażenie spowoduje, że będą się rozpadać. Pokrojoną cukinię solimy, mieszamy i odstawaimy na około 30 minut. W międzyczasie obieramy czosnek i ścieramy na tarce (albo otwieramy słoik z domową pastą czosnkową ). Szczypiorek myjemy i siekamy niezbyt drobno. Na suchą patelnię wrzucamy ziarna sezamu i prażymy na wolnym ogniu aż się zarumienią, co jakiś czas mieszając je suchą drewnianą łyżką. Nasoloną
Lamarida.plblenderem w wysokim naczyniu. Może to zając nawet do 10-15 min gdyż po dłuższej chwili sezam zacznie wydzielać olej. W między czasie dodajemy 2-3 łyżki oliwy. Gotową pastę odstawiamy do ostygnięcia. Odsączamy ciecierzycę (płyn zachowujemy), umieszczamy w wysokim naczyniu, dodajemy kilka łyżek płynu z puszki i blendujemy na gładką masę. W między czasie dodajemy resztę składników(...)cytryny, czosnek, pastę z sezamu, kmin, paprykę, sól i pieprz do smaku, oliwę. Konsystencję pasty regulujemy płynem z odsączonej ciecierzycy, wszystko według naszych upodobań. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym naczyniu w lodówce
Kolejny blog o gotowaniureguły gotujemy go i zjadamy z odrobiną soli. To chyba najbardziej popularny na niego pomysł. A gdy już się nam znudzi, możemy z niego wyczarować przeróżne pyszne dania: zupy, pasty, sałatki, jajecznice, omlety, pierogi, zapiekanki... Pamiętajmy tylko, że bób warto gotować na parze - to idealny sposób na przygotowanie sezonowych warzyw. Gotując je w wodzie pozbywamy się walorów smakowych(...)groszkiem cukrowym i kwiatami nasturcji Sałatka z kaszą orkiszową Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową Quinoa i smażone zielone warzywa Pieczone młode warzywa Ryż z bobem i szpinakiem Pasta z bobu z miętą Pasta z bobu Letnia sałatka makaronowa z żółtymi burakami, bobem i kozim serem Zielony ryż z bobem i groszkiem cukrowym Zielone warzywne curry Salaka z bobem
Kulinarne przygody GatityPasty do pieczywa robię dosyć często...z ryby, jajeczną, z wątróbki , z kurczaka.Wszystkie mi bardzo smakują. Od pewnego czasu jednak rozsmakowałam się w pastach z awokado i to był strzał w 10. Jest maślana, pyszna i aromatyczna. Gorąco polecam. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 100 g sera białego 1 ząbek czosnku kilka listków bazylii 2 gałązki szczypiorku(...)obiera.Awokado, ser i czosnek przecisnąć przez praskę.Paprykę, bazylię i szczypiorek drobno pokroić.Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać olej i porządnie wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pasta smakuje wybornie zaraz po przygotowaniu. Ja podałam ją na bułce wrocławskiej.Smacznego
Gosia gotujeGranola, czyli mieszanka płatków zbożowych, orzechów i suszonych owoców opiekana z dodatkiem słodkiego syropu i pasty z prażonych nasion sezamu, dzięki czemu jest chrupiąca i słodka. To nasza ulubiona przekąska, którą można chrupać przez cały dzień i o każdej porze Świetnie nadaje się na szybkie w przygotowaniu śniadanie – wystarczy zalać granolę mlekiem i gotowe! Dobrze sprawdza się jako słodka(...)szklanki migdałów pokrojonych w większe kawałki 10 śliwek suszonych pokrojonych w większe kawałki 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli (opcjonalnie) 1/2 szklanki syropy z agawy (lub klonowego) 3 łyżki pasty tahini (pasty z prażonych nasion sezamu – opcjonalnie) Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 150 stopni C. W dużej misce mieszamy suche składniki. Polewamy mokrymi składnikami i “wmasowujemy” je aż całkowicie pokryją
Lamarida.pl