startego parmezanu szczypta soli i białego pieprzu 450 g mrożonego Szpinaku Hortex 40 g masła 1 mała cebula Na nadzienie Pastę z tuńczyka : 120 g tuńczyka w sosie własnym 150 g kremowego serka 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki zielonego pieprzu marynowanego 2 łyżki kaparów garść świeżego szczypiorku garść(...)podobnie traktujemy kapary choć ja preferuję nieco większe kawałki dla wzbogacenia tekstury. Siekamy szczypiorek i przeciskamy przez praskę czosnek. Tuńczyka mieszamy ze serkiem i dodajemy pozostałe składniki całość mieszając. Na koniec dodajemy nasiona chia. Wchłoną nadmiar płynu i zagęszczą pastę, dzięki czemu nie wypłynie przy zwijaniu rolady. 5. Ciepłą i upieczoną masę szpinakowo-jajeczną pozbawiamy delikatnie papieru do pieczenia
vaniliowoczekoladowaSzybka i bardzo łatwa pasta z tunczyka i bobu. Wystarczy tunczyk, bób , wazystko odpowiednio doprawić i mamy pyszną pastę do chleba. Polecam :) Składniki: 2 puszki tuńczyka 300 g bobu 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Bób wrzucić na osolony wrzątek, ugotować. Przelać zimną wodą, obrać i pokroić
magiczna kuchnia Kasipuszka tuńczyka 3 jajka 2 ogórki konserwowe ok. 70 g sera żółtego 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Tuńczyka odcisnąć, ugotowane … Czytaj dalej Tortille z pastą z tuńczyka
czarrna od kuchniWitam serdecznie Propozycja na pyszną i zdrową pastę z pietruszki, selera i tuńczyka do pieczywa. Jest smaczna a dodatkowo bardzo zdrowa, możemy ją podawać z pieczywem lub krakersami. Osobiście lubię położyć ją na kanapki z białym serem. Będziemy potrzebować: 250 g natki pietruszki 80 g listków selera lub selera naciowego 50 g białego chleba bez skórki 1 puszka tuńczyka(...)anchois 80 g cebuli czerwonej 1 ząbek czosnku 100 ml oliwy lub oleju do smaku: ocet winny (użyłam 3 łyżeczki) sól Link do filmu z przygotowania: Pasta z pietruszki i tuńczyka https://www.youtube.com/watch?v=pxKDLot_WVY Przygotowanie: Dokładnie wypłukaną i odsączoną natkę pietruszki kroję na mniejsze kawałki i daję do pojemnika w którym przygotuję pastę. Liście selera również dokładnie płuczę, kroję
Uwaga Babcia Gotujetuńczyka, kukurydzę, ogórki, pomidorki i pietruszkę. Dodaj sos i delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku i podawaj. Smacznego! English version Sałatka makaronowa z tuńczykiem (3-4 servings) Ingredients: 150 g farfalle pasta, cooked according to package direction 1/4 cup fresh parsley, chopped salt, pepper 1 can (170 g) tuna, drained 5-6 red cherry tomatoes. quartered(...)fresh parsley in a large bowl. Add the mustard yogurt dressing and stir gently to combine. Season with salt and pepper if necessary. Enjoy! Artykuł Sałatka makaronowa z tuńczykiem / Tuna pasta salad pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowywizualnie ale również smakuje świetnie. Porcja tuńczyka z puszki świetnie nadaje się do przygotowania makaronu z patelni czy typowej włoskiej sałatki. Drugą pozycją jaką się zachwyciłam jest pyszna pasta z tuńczyka – lekka, kremowa i delikatna. Smak nie jest zaburzony zbędnymi składnikami, przez co pasta mocno wyróżnia się na tle innych gotowych produktów tego typu. Generalnie przygotowuję takie smarowidła sama(...)stopnia że zawsze gdy wychodzę na cały dzień to wrzucam puszkę do torebki i zdrową sałatkę mam zawsze przy sobie. Zakochałam się tym produkcie, połączenie lekko słodkiego kuskusu, pysznego tuńczyka i mnóstwa warzyw to strzał w dziesiątkę. Jeśli do tej pory nie znaliście tuńczyka Rio Mare, to zachęcam Was do spróbowania. Może i kosztuje trochę więcej niż standardowa puszka
Gotowanie i blogowaniesię ją bardzo szybko, będzie doskonała na przekąskę lub drugie śniadanie. Idealna do chleba, lub jako dip do warzyw. Przygotowałam ją na bazie ugotowanych żółtek i tuńczyka. Tuńczykowa pasta do kanapek Czas przygotowania: 15 minut Proporcje dla 6 osób Składniki: 8 ugotowanych żółtek 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól(...)pieprz kiełki rzodkiewki Wykonanie: Żółtka wkładamy do miski i rozgniatamy je widelcem. Tuńczyka lekko odsączamy z oleju i dodajemy rybę do żółtek. Mieszamy i następnie dodajemy koncentrat i przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i, jeśli mamy rękaw cukierniczy przekładamy do niego pastę i wyciskamy na kromki chlebka. Jeśli nie mamy rękawa pastę rozsmarowujemy nożem
Kulinarne przygody Gatityzbiór naszych ulubionych i sprawdzonych past i smarowideł, które urozmaicą Wasze kanapki. Dobrze smakują również z pokrojonymi w słupki warzywami. Pasty do kanapek – 10 sprawdzonych przepisów 1. Domowy paprykarz przepis na: Przepiski (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Pasta do kanapek z makreli w pomidorach przepis na: AlleDobre 3. Pasta z tuńczyka i jajek przepis na: Prosta Kuchnia 4. Pasta z jajeczna
BabskiePorady.pl - PrzepisyDzisiaj na tapecie będą pasty do pieczywa. Wszyscy bardzo je lubimy, ale często ograniczamy się do tej tradycyjnej, jajecznej ze szczypiorkiem lub do pasty z tuńczyka. A przecież taką śniadaniową (i nie tylko) pastę można zrobić właściwie ze wszystkiego! Może być mięsna, rybna, wegańska czy wegetariańska i w pełni warzywna. A takie pasty są bardzo zdrowymi alternatywami dla tradycyjnych kanapek
Analiza Smakukukurydzą i oliwkami Szybka pasta z tuńczyka i kukurydzy z dodatkiem oliwek poleca się na zabiegany poranek lub spóźnioną kolację. Na smaczny posiłek! 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała puszka lub 1/3 dużej puszki kukurydzy konserwowej 1-2 łyżki czarnych oliwek 2 łyżki oleju rzepakowego 1/4 łyżeczki soli szczypta kurkumy, kolendry mielonej i czerwonej papryki Połowę kukurydzy miksujemy
KucharzycaPasta z serka śmietankowego, tuńczyka i jajka jest propozycją na kolację. Takie kanapeczki sprawdzą się również na imprezkach, jako przekąska. Pasta jest aromatyczna, konkretna w smaku, a równocześnie, za sprawą serka, delikatna. Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebula czerwona 1 jajko, ugotowane na twardo 1 czubata łyżka siekanej natki pietruszki 150 g serka śmietankowego sól(...)pieprz do smaku Wykonanie: Tuńczyka odsączamy z zalewy. Cebulę i jajko kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki pasty łączymy. Solimy i pieprzymy do smaku. Dokładnie mieszamy. Pasta wymaga dość sporo pieprzu. Smacznego
Smak mojego domuPasta tuńczykowo-pietruszkowa to pomysł na zdrową pastę na kanapki. Zielona pietruszka świetnie smakuje z tuńczykiem. Jestem pewna, że polubicie poniższą pastę, ponieważ jest błyskawiczna w przygotowaniu :) Składniki na porcję dla 2 osób: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (120 g po odsączeniu) połowa pęczka zielonej pietruszki (30 g) 3 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku sól, pieprz Tuńczyka
UgotowaćPasta do chleba z jajecznicy to najlepsza pasta jajeczna jaką jadłam. Wszystkie pasty z gotowanych jajek się przy niej chowają. Ponieważ jestem wielką fanką zarówno jajecznicy, jak i past kanapkowych, pomyślałam, że połączenie tych obu potraw może być udane. I tak właśnie jest! Dodatek smażonej na maśle cebulki i jajka sprawia, że pasta nabiera wyrazistego smaku, podkręconego dodatkowo serem żółtym(...)mieszamy dokładnie. Pastę można podawać od razu albo najpierw schłodzić w lodówce. Pasta do chleba z jajecznicy – najlepsza pasta jajeczna Zobacz inne przepisy na pasty do chleba z dodatkiem jajek: Pasta z makreli i jajek – pyszny przepis na smarowidło do kanapek Fit pasta jajeczna (bez majonezu) Pasta z jajek i twarogu – pyszna klasyka Szybka pasta z tuńczyka i serka
e-PrzepisyKulinarneCiekawe połączenie smaków : jajka, kawior i pasta z tuńczyka. Wypróbujcie koniecznie. Składniki 6 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki majonezu 1 słoiczek czarnego kawioru 1 słoiczek czerwonego kawioru sól pieprz Przygotowanie Jajka ugotowałem na półtwardo. Obrałem, przekroiłem na połówki. Tuńczyka lekko osączyłem, połączyłem z majonezem. Doprawiłem do smaku. Pastę nałożyłem łyżeczką na połówki jajek
R'n'G KitchenPyszna pasta, która zaskoczy Was smakiem. Szybka w przygotowaniu i do tego pyszna od razu po wymieszaniu. Przepis od Sióstr ADiHD. Jest to druga pasta z tuńczyka na moim blogu. Wiem, że poprzednia cieszy się ogromną popularnością i liczę na to, że ta Wam również zasmakuje :) Składniki: - 3 jajka ugotowane na twardo - 250g twarogu (użyłam półtłustego) - 3 łyżki jogurtu naturalnego(...)Zakładamy koszyczek do gotowania na parze. Ustawiamy obroty: 10 czas: 30 sekund. Zeskrobujemy cebulę ze ścianek miksera i dodajemy: jajka, twaróg, tuńczyk, jogurt naturalny i sól i pieprz. Ustawiamy obroty: 10 czas : 2 minuty. Do gotowej pasty dodajemy pokrojonego ogórka i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. Sposób przygotowania tradycyjnego: Jajka obieramy ze skorupki. Ogórka
CookYourself