Pomysłów na faszerowane jajka, które będą królować na naszych wielkanocnych stołach jest wiele. Połówki jajek można faszerować np.: pastą z tuńczyka i twarogu lub szynką i szczypiorkiem . Ilu kucharzy, tyle pomysłów Każdy ma swój ulubiony i sprawdzony przepis, do którego chętnie wraca. Dzisiaj prezentuję prosty i pyszny przepis na jajka faszerowane awokado z dodatkiem świeżej kolendry, czosnku, soku z limonki(...)podawać, ponieważ awokado po jakimś czasie ściemnieje. Smacznego To też może Cię zainteresować: → Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem → Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą → Pasta jajeczna ze szczypiorkiem → Jajka faszerowane tuńczykiem i twarogiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakrybę widelcem. Następnie dodajemy 2 czubate łyżki serka śmietankowego i 3/4 łyżki ketchupu, mieszamy dokładnie tworząc gładką pastę. Kremową pastę tuńczykową doprawiamy solą i pieprzem, próbujemy. Tak przygotowaną pastę z tuńczyka nakładamy na tortillę, zostawiając brzegi wolne. Na pastę układamy 2 liście sałaty. Następnie rolujemy tortillę i układamy na rozgrzanej suchej patelni. Opiekamy na minimalnym ogniu z obu stron
Słodkie okruszkirazu zwiększa ilość kalorii… Mam nadzieję, że ten prosty przepis przypadnie Wam do gustu. Smacznego! Zapraszam także po inne przepisy na pasty jajeczne jak: Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką Przepis na pastę jajeczną z makrelą i groszkiem Drukuj przepis Porcji: 8 kanapek Czas gotowania: 20 minut Składniki makrela
Kuchnia Bazyliipieprzem. Pasta jajeczna z czerwoną fasolą smakuje najlepiej z pieczywem posmarowanym masłem – niebo w gębie! Zobacz też: Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem Pasta z makreli wędzonej z jajkami Wrapy piknikowe z pastami z kremowych serków Przepis na pastę jajeczną z czerwoną fasolą Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania
Kuchnia Bazyliicodziennie na śniadanie. Najważniejsze podczas przyrządzania pasty, jest przygotowanie ryby i dokładne oddzielenie jej od ości, aby podczas jedzenia nie napotkać niemiłych niespodzianek kujących w przełyk. Zobaczcie też: Pasta jajeczna z tuńczykiem Przepis na pastę z makreli Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 30 minut Składniki mała wędzona makrela 4 jajka na twardo 4 ogórki konserwowe mała cebulka sól
Kuchnia BazyliiPasta z tuńczyka to super dodatek do keto chleba (przepis znajdziesz >>>tutaj<<< ) jak również jako osobna przekąska. Pastę robi się bardzo szybko i prosto. Nie wymaga czasu ani zbyt dużo umiejętności kulinarnych. ;-) Przygotowuję ją, gdy chcę zjeść tuńczyka, który sam w sobie jest bardzo suchy i nie lubię go w połączeniu z jajkiem. Serek(...)kostka sól i pieprz - wg uznaniastarte ogórki kiszone (opcjonalne) - wg uznania Przygotowanie: 1. Wymieszaj dokładnie serek topiony z odsączonym tuńczykiem. 2. Przypraw i dodaj odrobinę oliwy. 3. Dokładnie wszystko wymieszaj. 4. Na sam koniec możesz dodać starte ogórki, które nadzą paście jeszcze intensywniejszego smaku. 5. Podawaj z chlebkiem lub jedz samo, jako przekąskę
Keto PrzepisyPyszna, lekka pasta z tuńczyka i twarogu. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie co okidoo . Zapraszam do przygotowań! Składniki: 100 g ogórków kiszonych, startych na małych oczkach 1 jajko ugotowane na twardo 100 g półtłustego twarogu 120 g tuńczyka w sosie własnym (waga po odsączeniu) pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu mały pęczek szczypiorku, posiekanego CZAS PRZYGOTOWANIA(...)POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: w misie blendera lub w rozdrabniaczu umieszczamy tuńczyk, jajko, twaróg, sól i pieprz. Blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy ogórki i szczypiorek, mieszamy. Podajemy z chrupiącym chlebem. Smacznego! :) Rada - Pasta najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy się "przegryzie". Należy przechowywać ją w szczelnym pojemniku w lodówce
My Culinary Artstartego parmezanu szczypta soli i białego pieprzu 450 g mrożonego Szpinaku Hortex 40 g masła 1 mała cebula Na nadzienie Pastę z tuńczyka : 120 g tuńczyka w sosie własnym 150 g kremowego serka 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki zielonego pieprzu marynowanego 2 łyżki kaparów garść świeżego szczypiorku garść(...)podobnie traktujemy kapary choć ja preferuję nieco większe kawałki dla wzbogacenia tekstury. Siekamy szczypiorek i przeciskamy przez praskę czosnek. Tuńczyka mieszamy ze serkiem i dodajemy pozostałe składniki całość mieszając. Na koniec dodajemy nasiona chia. Wchłoną nadmiar płynu i zagęszczą pastę, dzięki czemu nie wypłynie przy zwijaniu rolady. 5. Ciepłą i upieczoną masę szpinakowo-jajeczną pozbawiamy delikatnie papieru do pieczenia
vaniliowoczekoladowaSzybka, smaczna i zdrowa pasta z tuńczyka i suszonych pomidorów. Wspaniały początek dnia na śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. W ogóle uwielbiam różne pasty, świetnie nadają się do przekąszenia w ciągu dnia. Możecie dodać do nich ogórka, pomidora, rzodkiewkę, natkę pietruszki czy koperek, aby wyglądały jeszcze bardziej kolorowo i zachęcająco. Ja do tej przekąski wykorzystałam chleb tostowy, który uprzednio(...)upiekłam w tosterze. Nabrały ładnego koloru, przekroiłam je na trójkąty i posmarowałam pastą. Teraz tylko czekać na gości! a przekąska gotowa:) Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 6 suszonych pomidorów z zalewy połowa opakowania serka śmietankowego, np. Turek sól, pieprz, słodka i ostra papryka, majeranek ząbek czosnku natka pietruszki / koperek do dekoracji różne warzywa: ogórek, rzodkiewka lub inne ulubione
Zasmakuj KuchniSzybka i bardzo łatwa pasta z tunczyka i bobu. Wystarczy tunczyk, bób , wazystko odpowiednio doprawić i mamy pyszną pastę do chleba. Polecam :) Składniki: 2 puszki tuńczyka 300 g bobu 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Bób wrzucić na osolony wrzątek, ugotować. Przelać zimną wodą, obrać i pokroić
magiczna kuchnia Kasipuszka tuńczyka 3 jajka 2 ogórki konserwowe ok. 70 g sera żółtego 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Tuńczyka odcisnąć, ugotowane … Czytaj dalej Tortille z pastą z tuńczyka
czarrna od kuchniWitam serdecznie Propozycja na pyszną i zdrową pastę z pietruszki, selera i tuńczyka do pieczywa. Jest smaczna a dodatkowo bardzo zdrowa, możemy ją podawać z pieczywem lub krakersami. Osobiście lubię położyć ją na kanapki z białym serem. Będziemy potrzebować: 250 g natki pietruszki 80 g listków selera lub selera naciowego 50 g białego chleba bez skórki 1 puszka tuńczyka(...)anchois 80 g cebuli czerwonej 1 ząbek czosnku 100 ml oliwy lub oleju do smaku: ocet winny (użyłam 3 łyżeczki) sól Link do filmu z przygotowania: Pasta z pietruszki i tuńczyka https://www.youtube.com/watch?v=pxKDLot_WVY Przygotowanie: Dokładnie wypłukaną i odsączoną natkę pietruszki kroję na mniejsze kawałki i daję do pojemnika w którym przygotuję pastę. Liście selera również dokładnie płuczę, kroję
Uwaga Babcia Gotujetuńczyka, kukurydzę, ogórki, pomidorki i pietruszkę. Dodaj sos i delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku i podawaj. Smacznego! English version Sałatka makaronowa z tuńczykiem (3-4 servings) Ingredients: 150 g farfalle pasta, cooked according to package direction 1/4 cup fresh parsley, chopped salt, pepper 1 can (170 g) tuna, drained 5-6 red cherry tomatoes. quartered(...)fresh parsley in a large bowl. Add the mustard yogurt dressing and stir gently to combine. Season with salt and pepper if necessary. Enjoy! Artykuł Sałatka makaronowa z tuńczykiem / Tuna pasta salad pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowywizualnie ale również smakuje świetnie. Porcja tuńczyka z puszki świetnie nadaje się do przygotowania makaronu z patelni czy typowej włoskiej sałatki. Drugą pozycją jaką się zachwyciłam jest pyszna pasta z tuńczyka – lekka, kremowa i delikatna. Smak nie jest zaburzony zbędnymi składnikami, przez co pasta mocno wyróżnia się na tle innych gotowych produktów tego typu. Generalnie przygotowuję takie smarowidła sama(...)stopnia że zawsze gdy wychodzę na cały dzień to wrzucam puszkę do torebki i zdrową sałatkę mam zawsze przy sobie. Zakochałam się tym produkcie, połączenie lekko słodkiego kuskusu, pysznego tuńczyka i mnóstwa warzyw to strzał w dziesiątkę. Jeśli do tej pory nie znaliście tuńczyka Rio Mare, to zachęcam Was do spróbowania. Może i kosztuje trochę więcej niż standardowa puszka
Gotowanie i blogowaniesię ją bardzo szybko, będzie doskonała na przekąskę lub drugie śniadanie. Idealna do chleba, lub jako dip do warzyw. Przygotowałam ją na bazie ugotowanych żółtek i tuńczyka. Tuńczykowa pasta do kanapek Czas przygotowania: 15 minut Proporcje dla 6 osób Składniki: 8 ugotowanych żółtek 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól(...)pieprz kiełki rzodkiewki Wykonanie: Żółtka wkładamy do miski i rozgniatamy je widelcem. Tuńczyka lekko odsączamy z oleju i dodajemy rybę do żółtek. Mieszamy i następnie dodajemy koncentrat i przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i, jeśli mamy rękaw cukierniczy przekładamy do niego pastę i wyciskamy na kromki chlebka. Jeśli nie mamy rękawa pastę rozsmarowujemy nożem
Kulinarne przygody Gatity