łososiem Quesadilla (tortilla) z salami i serem Tortilla z tuńczykiem i warzywami Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami Domowa pizza Krokiety z pieczarkami i serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Brokuły w cieście i bułce tartej Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku Kieszonki francuskie z brokułami i fetą Mięsne kulki z ogórkowym dipem Domowe nuggetsy
Kulinarne PrzebojeIdealne rozpoczęcie dnia to dobre śniadanie. Dzisiaj przygotowałam Wam świetną pastę z tuńczyka i twarożku. Przepis jest naprawdę prosty, i szybki w wykonaniu, a to dodatkowy atut kiedy jesteśmy w pośpiechu i śpieszymy się do pracy. Takie kanapeczki możemy zabrać ze sobą bo świetnie spisują się w lunchboxach. Składniki: 250 g twarożku półtłustego 100 g tuńczyka w sosie(...)własnym pęczek szczypiorku sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Twarożek dobrze rozdrabniamy widelcem i dodajemy tuńczyka, wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek i doprawiamy do smaku, dobrze ze sobą mieszając. Taka pasta świetnie smakuje ze świeżą bagietką ale możemy ją jeść z każdym rodzajem waszego ulubionego pieczywa. Smacznego
Niezły Młynekstanie w kuchni, na śniadanie, kolację lub dla niespodziewanych gości. Nie wymagają skomplikowanych składników, ani też doświadczenia w kuchni. Składają się z chrupiącej grzanki przykrytej ciepłą pastą z tuńczyka, kaparów, czerwonej cebuli i majonezowego-czosnkowego dipu. Całość ukryta pod warstwą roztopionego sera i wykończona plastrem świeżego pomidora. Ich sukces to udane połączenie składników. SKŁADNIKI(...)solą, pieprzem, chili oraz roztartm w palcach oregano. Do miseczki z dipem wrzucamy dokładnie odsączonego tuńczyka oraz kapary i posiekaną cebulę. Delikatnie mieszamy, aż składniki połaczą się z dipem. Kromki chleba (całe lub przekrojone na pół) układamy na papierze do pieczenia. Każdą smarujemy przygotowaną pastą. Na wierzchu kładziemy plasterek sera i po dwa plastry pomidora. Posypujemy szczyptą soli, pieprzu
cool and mintyMacie dość nudnych śniadań? Dziś zapraszam na moją wersję śniadania ;) Bajgle (można użyć bagietek, tortilli, chleba tostowego) zapiekane pastą z tuńczyka ,kopru,rzodkiewki ;) Świeże i sycące śniadanie dla każdego smakosza ryb ;) do tego ☕ lub 🍵 . Macie ochotę? Zapraszam : Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło ;) Składniki na 4 porcje(...)majonezu 1 łyżka musztardy miodowej Sól i pieprz do smaku Dodatkowo: 4 bajgle lub 4 tortille Przygotowanie: Tuńczyka odcedzamy z oleju,przekładamy do miski a następnie dodajemy wszystkie składniki. Mieszamy dokładnie. Bajgle przekrajamy wzdłuż , na jedną połówkę przekładamy pastę. Bajgle układam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ok 4 minut w 200 stopniach ;) Smacznego
Gotowanie Patkiraczymy się gotowcami z marketów które po pierwsze: często mają przykry octowy posmak a po drugie są solidnie zakonserwowane. Jeśli dodamy do tego małą ilość składnika głównego (np. pasty z tuńczyka często mają go 6-7 % a reszta to aromat) to czas najwyższy na zmianę. Będzie ona prosta i przyjemna, ponieważ samodzielne przygotowanie pasty jest banalnie proste. Dziś pokażę
Kuchnia PROzdrowotnaczasu do czasu robię pasty do pieczywa. Bardzo lubię szukać nowych pomysłów. Ta jest również smaczna jak pozostałe znajdujące się na blogu. Składniki: 200g wędzonego twarogu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki jogurtu naturalnego zielona cebulka sól Sposób przygotowania: 1. Zieloną cebulkę posiekać. 2. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić. 3. Twarożek wędzony rozdrobnić. Dodać tuńczyka, jogurt
Kuchnia domowa AniPrzepis na prostą w przygotowaniu pastę z tuńczyka i piersi z kurczaka. Najlepiej smakuje z bagietką lub prosto z miseczki ;) Zapraszam do przygotowań! Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka włoszczyzna (marchewka, pietruszka, kawałek selera) liść laurowy, sól, pieprz 1 puszka tuńczyka (185 g) w sosie własnym 1/2 małego słoiczka delikatnego majonezu (ok. 110 g) szczypiorek CZAS PRZYGOTOWANIA
My Culinary Artpuszki tuńczyka 3 jajka 1/2 awokado 2 łyżki jogurtu lub skyru 1 pomidor listki bazylii sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać … Czytaj dalej Krakersy z pastą z tuńczyka
czarrna od kuchniŚniadania... jak ja lubię czasem wstać i "natchniona" porannym głodem wejść do kuchni, by przygotować coś pysznego. Dziś proponuję Wam chrupkie śniadanie z pastą z tuńczyka z dodatkiem kiełków rzodkiewki. Uwielbiam ryby, dlatego często towarzyszą mi one o poranku, ale przygotowuję je również na kolację, a nawet obiad. Spróbujcie. Szybko, smacznie i zdrowo. Składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach(...)mały kawałek szpiczastej czerwonej papryki mała garść mieszanki sałat chrupkie pieczywo Przygotowanie: Do miski wkładamy całego tuńczyka w kawałkach wraz z sosem. Dodajemy majonez, ketchup, dokładnie mieszamy widelcem. Następnie dodajemy 3 łyżki kiełków rzodkiewki, znów mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem, próbujemy smak. Pastę nakładamy na ulubione chrupkie pieczywo. Na wierzch każdej kromki układamy 2-3 plastry czerwonej szpiczastej papryki
Słodkie okruszkichlebem, do momentu, jak zrobiłam z niej pastę. Teraz pasty rybne goszczą na moim stole bardzo często i uwielbiam je jeść z świeżo wypieczonym chlebem na zakwasie. Jeśli lubisz pasty na kanapkę to wypróbuj też przepis na: - pastę jajeczną z łososiem - pastę z wędzonego dorsza - pastę rybną z tuńczykiem i sardynkami Przepis na pastę z makreli: - 1/2 makreli wędzonej
SMYKWKUCHNIjajeczne zaliczam do moich ulubionych dań na śniadania, serwowane z jeszcze ciepłym pieczywem… smakują rewelacyjnie! Zobacz też: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Pasta z makreli wędzonej z jajkami Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem Przepis na pastę jajeczną z groszkiem Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki 4 jajka pół puszki groszku konserwowego 1/4 średniej cebulki
Kuchnia BazyliiPodany przepis na pastę jajeczną jest tylko bazą do wielu kombinacji i rodzajów past. Za każdym razem można bawić się smakami, dodając do pasty ulubione składniki. Zobacz też: Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem Przepis na pastę jajeczną ze szczypiorkiem Drukuj przepis Porcji: 6 kanapek Czas gotowania: 20 minut Składniki 4 jajka na twardo 2 łyżki majonezu garść posiekanego szczypiorku
Kuchnia Bazyliimajonez wymieszać i przyprawić pieprzem. Tortillę włożyć do mikrofalówki na 10 sekund, żeby zmiękły. Rozłożyć je na blacie "na zakładkę". Na plackach rozłożyć liście sałaty. Posmarować je pastą z tuńczyka i zwinąć w rulon. Kroić na małe kawałki i nadziewać je na wykałaczkę. Dodatkowo nabijać winogrona lub pomidorki koktajlowe
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżeczka koreańskiej pasty chili (Gochujang)-można zastąpić pastą z papryki * 2 łyżki sosu sojowego * 1 ząbek czosnku * 1 duża szczypta czarnego pieprzu Przybranie: * garść świeżych kiełków sojowych * grubo pokrojona kolendra Tuńczyka osączyć z zalewy i dokładnie wymieszać z winem ryżowym i pieprzem, odstawić. Składniki(...)pasty (czosnek i papryczki rozdrobnić) wymieszać, na dużej patelni rozgrzać olej i smażyć pastę na średnim ogniu, aż stanie się lekko przezroczysta, ok. 5-7 min. Warzywa i tuńczyka dodać do pasty, podlać wodą i sokiem z kim chi, dobrze wymieszać i gotować na małym ogniu przez 5 min. Na koniec dodać tofu, zdjąć z ognia. Posypać kiełkami i kolendrą
Kuchnia PrezydentowejMuffiny serowe z salami, papryką i oliwkami - mikimama z bloga Czerwień i błękit Przystawki: Konfitura z czerwonej cebuli - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Sardine gratinate al forno - przepis z bloga Da leccarsi le dita ... Szaszłyki(...)bloga Zapach apetytu Makaron z suszonymi pomidorami i oliwkami - Josia z bloga Kuchnia Josi Makaron z szynką i oliwkami w sosie balsamico - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Makaron z tuńczykiem i pomidorami w sosie śmietanowym - przepis z bloga Gospodyni Miejska Makaron po sycylijsku zapiekany z bakłażanem i kozim serem - przepis z bloga W zaciszu mojej kuchni Orecchiette boscaiola - makaron
Chilli Czosnek i OliwaDziś przedstawiam kolejny pomysł na ciekawą przystawkę, która bardzo ładnie prezentuje się na stole - pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka. Jest to idealne "finger food" na wszelkiego rodzaju imprezy. Mam nadzieję, że się Wam spodobają i zasmakują ;) Przepis pochodzi z książki "Szkoła gotowania - kuchnia włoska" z moimi ma ł ymi modyfikacjami. Składniki : Opakowanie pomidorków koktajlowych (średniej wielkości i okrągłych) puszka
Codzienne Gotowanie