pasta z tuńczyka - 877 przepisów (strona:17/59)

Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 4204

łososiem Quesadilla (tortilla) z salami i serem Tortilla z tuńczykiem i warzywami Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami Domowa pizza Krokiety z pieczarkami i serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Brokuły w cieście i bułce tartej Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku Kieszonki francuskie z brokułami i fetą Mięsne kulki z ogórkowym dipem Domowe nuggetsy

Kulinarne Przeboje
Śniadaniowa pasta z tuńczyka i twarożku 125

Idealne rozpoczęcie dnia to dobre śniadanie. Dzisiaj przygotowałam Wam świetną pastę z tuńczyka i twarożku. Przepis jest naprawdę prosty, i szybki w wykonaniu, a to dodatkowy atut kiedy jesteśmy w pośpiechu i śpieszymy się do pracy. Takie kanapeczki możemy zabrać ze sobą bo świetnie spisują się w lunchboxach. Składniki:   250 g twarożku półtłustego 100 g tuńczyka w sosie(...)własnym pęczek szczypiorku sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Twarożek dobrze rozdrabniamy widelcem i dodajemy tuńczyka, wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek i doprawiamy do smaku, dobrze ze sobą mieszając. Taka pasta świetnie smakuje ze świeżą bagietką ale możemy ją jeść z każdym rodzajem waszego ulubionego pieczywa.  Smacznego

Niezły Młynek
KANAPKA NA CIEPŁO Z TUŃCZYKIEM, KAPARAMI I SEREM 136

stanie w kuchni, na śniadanie, kolację lub dla niespodziewanych gości. Nie wymagają skomplikowanych składników, ani też doświadczenia w kuchni. Składają się z chrupiącej grzanki przykrytej ciepłą pastą z tuńczyka, kaparów, czerwonej cebuli i majonezowego-czosnkowego dipu. Całość  ukryta pod warstwą roztopionego sera i wykończona plastrem świeżego pomidora.  Ich sukces to udane połączenie składników. SKŁADNIKI(...)solą, pieprzem, chili oraz roztartm w palcach oregano. Do miseczki z dipem wrzucamy dokładnie odsączonego tuńczyka oraz kapary i posiekaną cebulę. Delikatnie mieszamy, aż składniki połaczą się z dipem. Kromki chleba (całe lub przekrojone na pół) układamy na papierze do pieczenia. Każdą smarujemy przygotowaną pastą. Na wierzchu kładziemy plasterek sera i po dwa plastry pomidora. Posypujemy szczyptą soli, pieprzu

cool and minty
BAJGLE ZAPIEKANE Z PASTĄ Z TUCZYKA 125

Macie dość nudnych śniadań? Dziś zapraszam na moją wersję śniadania ;) Bajgle (można użyć bagietek, tortilli, chleba tostowego) zapiekane pastą z tuńczyka ,kopru,rzodkiewki ;) Świeże i sycące śniadanie dla każdego smakosza ryb ;) do tego ☕ lub 🍵 . Macie ochotę? Zapraszam : Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB  https://www.facebook.com/gotowaniepatki/   Będzie mi bardzo miło ;) Składniki na 4 porcje(...)majonezu 1 łyżka musztardy miodowej Sól i pieprz do smaku Dodatkowo: 4 bajgle lub 4 tortille  Przygotowanie:   Tuńczyka odcedzamy z oleju,przekładamy do miski a następnie dodajemy wszystkie składniki. Mieszamy dokładnie. Bajgle przekrajamy wzdłuż , na jedną połówkę przekładamy pastę. Bajgle układam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ok 4 minut w 200 stopniach ;) Smacznego

Gotowanie Patki
Pyszna pasta ŁOSOSIOWA 172

raczymy się gotowcami z marketów które po pierwsze: często mają przykry octowy posmak a po drugie są solidnie zakonserwowane. Jeśli dodamy do tego małą ilość składnika głównego (np. pasty z tuńczyka często mają go 6-7 % a reszta to aromat) to czas najwyższy na zmianę. Będzie ona prosta i przyjemna, ponieważ samodzielne przygotowanie pasty jest banalnie proste. Dziś pokażę

Kuchnia PROzdrowotna
Pasta z wędzonego twarogu i tuńczyka 58

czasu do czasu robię pasty do pieczywa. Bardzo lubię szukać nowych pomysłów. Ta jest również smaczna jak pozostałe znajdujące się na blogu.   Składniki: 200g wędzonego twarogu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki jogurtu naturalnego zielona cebulka sól Sposób przygotowania: 1. Zieloną cebulkę posiekać. 2. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić. 3. Twarożek wędzony rozdrobnić. Dodać tuńczyka, jogurt

Kuchnia domowa Ani
Pasta z tuńczyka i kurczaka 331

Przepis na prostą w przygotowaniu pastę z tuńczyka i piersi z kurczaka. Najlepiej smakuje z bagietką lub prosto z miseczki ;) Zapraszam do przygotowań! Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka włoszczyzna (marchewka, pietruszka, kawałek selera) liść laurowy, sól, pieprz 1 puszka tuńczyka (185 g) w sosie własnym 1/2 małego słoiczka delikatnego majonezu (ok. 110 g) szczypiorek CZAS PRZYGOTOWANIA

My Culinary Art
Krakersy z pastą z tuńczyka 119

puszki tuńczyka 3 jajka 1/2 awokado 2 łyżki jogurtu lub skyru 1 pomidor listki bazylii sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać … Czytaj dalej Krakersy z pastątuńczyka

czarrna od kuchni
Chrupkie śniadanie z pastą z tuńczyka z dodatkiem kiełków rzodkiewki 159

Śniadania... jak ja lubię czasem wstać i "natchniona" porannym głodem wejść do kuchni, by przygotować coś pysznego. Dziś proponuję Wam chrupkie śniadanie z pastą z tuńczyka z dodatkiem kiełków rzodkiewki. Uwielbiam ryby, dlatego często towarzyszą mi one o poranku, ale przygotowuję je również na kolację, a nawet obiad. Spróbujcie. Szybko, smacznie i zdrowo. Składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach(...)mały kawałek szpiczastej czerwonej papryki mała garść mieszanki sałat chrupkie pieczywo Przygotowanie: Do miski wkładamy całego tuńczyka w kawałkach wraz z sosem. Dodajemy majonez, ketchup, dokładnie mieszamy widelcem. Następnie dodajemy 3 łyżki kiełków rzodkiewki, znów mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem, próbujemy smak. Pastę nakładamy na ulubione chrupkie pieczywo. Na wierzch każdej kromki układamy 2-3 plastry czerwonej szpiczastej papryki

Słodkie okruszki
Pasta z makreli na kanapki 90

chlebem, do momentu, jak zrobiłam z niej pastę. Teraz pasty rybne goszczą na moim stole bardzo często i uwielbiam je jeść z świeżo wypieczonym chlebem na zakwasie.  Jeśli lubisz pasty na kanapkę to wypróbuj też przepis na: - pastę jajeczną z łososiem - pastę z wędzonego dorsza - pastę rybną z tuńczykiem i sardynkami Przepis na pastę z makreli: - 1/2 makreli wędzonej

SMYKWKUCHNI
Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką 173

jajeczne zaliczam do moich ulubionych dań na śniadania, serwowane z jeszcze ciepłym pieczywem… smakują rewelacyjnie! Zobacz też: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Pasta z makreli wędzonej z jajkami Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem Przepis na pastę jajeczną z groszkiem Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki 4 jajka pół puszki groszku konserwowego 1/4 średniej cebulki

Kuchnia Bazylii
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 107

Podany przepis na pastę jajeczną jest tylko bazą do wielu kombinacji i rodzajów past. Za każdym razem można bawić się smakami, dodając do pasty ulubione składniki. Zobacz też: Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem Przepis na pastę jajeczną ze szczypiorkiem Drukuj przepis Porcji: 6 kanapek Czas gotowania: 20 minut Składniki 4 jajka na twardo 2 łyżki majonezu garść posiekanego szczypiorku

Kuchnia Bazylii
koreczki z tortilli z tuńczykiem 310

majonez wymieszać i przyprawić pieprzem. Tortillę włożyć do mikrofalówki na 10 sekund, żeby zmiękły. Rozłożyć je na blacie "na zakładkę". Na plackach rozłożyć liście sałaty. Posmarować je pastą z tuńczyka i zwinąć w rulon. Kroić na małe kawałki i nadziewać je na wykałaczkę. Dodatkowo nabijać winogrona lub pomidorki koktajlowe

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kimchi Jjigae - koreańska zupa z tuńczykiem 226

łyżeczka koreańskiej pasty chili (Gochujang)-można zastąpić pastą z papryki     * 2 łyżki sosu sojowego     * 1 ząbek czosnku     * 1 duża szczypta czarnego pieprzu Przybranie:    * garść świeżych kiełków sojowych    * grubo pokrojona kolendra Tuńczyka osączyć z zalewy i dokładnie wymieszać z winem ryżowym i pieprzem, odstawić. Składniki(...)pasty (czosnek i papryczki rozdrobnić) wymieszać, na dużej patelni rozgrzać olej i smażyć pastę na średnim ogniu, aż stanie się lekko przezroczysta, ok. 5-7 min. Warzywa i tuńczyka dodać do pasty, podlać wodą i sokiem z kim chi, dobrze wymieszać i gotować na małym ogniu przez 5 min. Na koniec dodać tofu, zdjąć z ognia. Posypać kiełkami i kolendrą

Kuchnia Prezydentowej
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 249

Muffiny serowe z salami, papryką i oliwkami  - mikimama z bloga Czerwień i błękit Przystawki: Konfitura z czerwonej cebuli  - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Sardine gratinate al forno - przepis z bloga Da leccarsi  le dita ... Szaszłyki(...)bloga Zapach apetytu Makaron z suszonymi pomidorami i oliwkami - Josia z bloga Kuchnia Josi Makaron z szynką i oliwkami w sosie balsamico - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Makaron z tuńczykiem i pomidorami w sosie śmietanowym - przepis z bloga Gospodyni Miejska Makaron po sycylijsku zapiekany z bakłażanem i kozim serem - przepis z bloga W zaciszu mojej kuchni Orecchiette boscaiola - makaron

Chilli Czosnek i Oliwa
Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka 149

Dziś przedstawiam kolejny pomysł na ciekawą przystawkę, która bardzo ładnie prezentuje się na stole - pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka. Jest to idealne "finger food" na wszelkiego rodzaju imprezy. Mam nadzieję, że się Wam spodobają i zasmakują ;) Przepis pochodzi z  książki "Szkoła gotowania - kuchnia włoska" z moimi ma ł ymi modyfikacjami. Składniki : Opakowanie pomidorków koktajlowych (średniej wielkości i okrągłych) puszka

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania