uwielbiam. Tylko tatuś omija je szerokim łukiem (od dziecka nie lubi pomidorów), ale za to wyjada zawsze większość papryki. Do chrupiących warzyw idealnie pasują też hummus czy inna pasta. Roladki z tortilli lub naleśników na drogę Roladki z tortilli lub naleśników doskonale nadają się do zabrania na drogę. To taka moja pyszna alternatywa do tradycyjnych kanapek. Doskonale sycą, są proste(...)dodatki. A potem wystarczy je tylko ciasno ułożyć w pojemniku i zabrać ze sobą w trasę. U nas takie roladki najczęściej przygotowuję z prostymi pastami kanapkowymi np. z tuńczyka czy z pastą jajeczną. Naleśnikowe roladki dla dzieci można posmarować białym serkiem wymieszanym np. z miodem. Gwarantuje, że maluchy będą zachwycone. Przykładowy przepis na roladki z tortilli znajdziecie tutaj ( klik
Słodkie okruszkiSzybka i bardzo łatwa pasta z tunczyka i bobu. Wystarczy tunczyk, bób , wazystko odpowiednio doprawić i mamy pyszną pastę do chleba. Polecam :) Składniki: 2 puszki tuńczyka 300 g bobu 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Bób wrzucić na osolony wrzątek, ugotować. Przelać zimną wodą, obrać i pokroić
magiczna kuchnia KasiJajka faszerowane tuńczykiem Ciekawy przepis na śniadanie wielkanocne lub imprezową przekąskę. Kolorowe jajeczka wypełnione pastą z tuńczyka na pewno będą piękną i pyszną ozdobą stołu. Polecam! Składniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka w zalewie lub oleju – ok 150g pół pęczka szczypiorku 1-2 ogórki kiszone 2-3 łyżki majonezu sól i pieprz Dodatkowo (do ozdoby): 1 ogórek
Blog z Apetytemktóry nie wchłania “soków” z pozostałych składników i sałatka nie jest przeleżała, tylko bardzo świeża. Zobacz też przepisy na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem, kukurydzą i ananasem Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem Ekspresowa sałatka z tuńczykiem Przepis na sałatkę wędzoną z rybą Drukuj przepis Porcji: 3-4 Czas gotowania: 30 minut Składniki 100 g ryżu (najlepiej parboiled
Kuchnia BazyliiDzisiaj proponuję pyszną, dietetyczną pastę do chleba z tuńczyka. Wystarczy dodać ser kozi a może być to nowa, smaczna, ulubiona wersja pasty z ryby, idealna na kolację, czy przekąskę ze świeżym chlebem. W dodatku o zmniejszonej zawartości kalorii i tłuszczu, za to obfitej w białko. Pomysł mojej siostry. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniktuńczyka w kawałkach w oleju 50 g sera feta 1 mała czerwona cebula 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu pół pęczka natki pietruszki sól pieprz Ugotowane jajka obieramy, wrzucamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do tego odsączonego tuńczyka, pokrojone w drobną kostkę cebulę i fetę, poszatkowaną natkę, jogurt, majonez, sól i pierz. Wszystko dokładnie mieszamy. Artykuł Pasta
Kardamonovydania na ciepło i na zimno, pojawiło się kilak past, które idealnie nadadzą się do krakersów, pieczywa czy np. paluszków grissini. Kilka mięsnych potraw, które Wam podsuwam również można chwycić w garść, nie przestając się bawić np. szaszłyki czy tureckie pizze - lahmacun. Rybne potrawy na jeden kęs to kuleczki z tuńczyka, łososia lub sushi. Poza tym wiele innych. Zapraszam(...)wszystkiego co najlepsze w nowym roku. Wegetariańskie: Ciecierzyca z chorizo Pomidory z mozzarellą i pesto Carpaccio z pieczarek Papryka faszerowana pieczarkami Papryka faszerowana fetą Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka Roladki z pieczonej papryki Konfitura z czerwonej cebuli Pieczarki faszerowane płatkami owsianymi na ostro Pikantne pieczarki w mleku kokosowym Tartaletki z pieczarkami i jajkiem przepiórczym Tartletki z pomidorami
Codzienne Gotowanieczasie zajmujemy się naszym tuńczykiem , do miski przekładamy tuńczyka łącznie z oliwą , następnie cebulkę oraz czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę , kiedy mamy przygotowaną cebulkę , przekładamy do naszego tuńczyka , dodajemy przyprawy , pieprz biały oraz pieprz ziołowy , doprawiamy solą i dodajemy łyżkę majonezu , następnie wszystko dokładnie mieszamy , po dokładnym wymieszaniu odstawiamy na chwilkę . Na talerz wykładamy nasze pieczywo i każdą(...)jajka obieramy i kroimy w plastry , i przekładamy na nasze wcześniej posmarowane masłem kromki chleba . Jak wszystkie kanapki mamy z jajkiem , na każdą z kanapek , po łyżce wykładamy pasty z tuńczyka , i gotowe , możemy podawać nasze kanapki
Mój SmakPasta z tuńczyka: 1 puszka tuńczyka 2 szalotki 2 jajka kilka gałązek koperku 1 garść posiekanego szczypiorku 1 łyżka creme fraiche epaisse ou legere (gęsta śmietana albo jogurt grecki) sól morska i pieprz do smaku Przełożyć do miski tuńczyka, dodać posiekany koper, szczypior, szalotkę, ugotowane na pół twardo jajka, creme fraiche (doda delikatności oraz puszystości paście) przyprawić solą
Wino Francja Kuchniateż kupić gotowe pasty (np. hummus, pasty w warzyw grillowanych), to alternatywa dla osób zapracowanych. Najlepsze jednak są smarowidła przygotowane samodzielnie, które nie zawierają zbędnych dodatków, m.in. barwników konserwantów. Przygotowane pasty możną stanowić dodatek do pieczywa, ale też do ryżu, makaronów, kasz czy surowych warzyw. Mają mnóstwo zastosowań kulinarnych. Warto je włączyć do codziennego menu. Pasta… dla zdrowia Cudowne awokado(...)rozdrobnione awokado. Przyprawić pieprzem, szczyptą soli i kurkumą. Pasta z jaj, awokado i tuńczyka Składniki: 2 łyżki tuńczyka w oleju, jajko, ¼ awokado, ½ cebuli, sol, pieprz Jajko ugotować, pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojoną cebulę, rozdrobnionego tuńczyka i awokado. Przyprawić pieprzem, szczyptą soli i wymieszać. Pasta z pieczonej papryki Składniki: 2 czerwone papryki, 150g sera feta, 2 suszone pomidory, 1 łyżka
Strefa Zdrowego ŻywieniaSkładniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym) 4 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula 4 łyżki posiekane natki pietruszki 3 łyżki majonezu
Qchnia po prostuNie masz pomysłu na kolację? Polecam twarożek z tuńczykiem :) Taki posiłek odżywi Cię i nasyci po ciężkim dniu, a dodatkowo rozbudzi Twój zmysł smaku.
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czaspomysłów na faszerowane jajka , które sprawdzą się nie tylko podczas świąt, ale i przy wielu innych okazjach, na przykład podczas domowej imprezy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 Jajka faszerowane pastą z tuńczyka przepis na: Alle Dobre 2. Jajka faszerowane pieczarkami i szczypiorkiem przepis na: Kulinarne Przygody 3. Jajka faszerowane pastą z łososia przepis na: Kuchnia na Wypasie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
BabskiePorady.pl - Przepisyktórzy myślą o powrocie do formy przed latem. Wysokobiałkowa, pożywna i zdrowa pasta to jest to! A to do tego smakuje naprawdę dobrze. Tym bardziej, że zbliża się Wielkanoc, więc wszystkie jajeczne przepisy na pewno się przydadzą. Zapraszam. Składniki (na 1 porcję): 2 jajka 35 g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1/2 łyżeczki majonezu spora garść posiekanego(...)szczypiorku sól morska pieprz świeżo mielony ( najlepiej kolorowy ) ulubione kiełki bułka razowa/ pełnoziarnista/ grahamka lub inna Sposób przygotowania: Jajka blendujesz z majonezem, i połową szczypiorku na gładką pastę. Dodajesz tuńczyka, resztę szczypiorku i miksujesz tak, aby go mocno rozdrobnić, ale nie na gładko. Doprawiasz do smaku solą, pieprzem. Podajesz na zdrowej, wartościowej bułce z ulubionymi kiełkami. Smacznego
Wielki apetytłososiem Quesadilla (tortilla) z salami i serem Tortilla z tuńczykiem i warzywami Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami Domowa pizza Krokiety z pieczarkami i serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Brokuły w cieście i bułce tartej Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku Kieszonki francuskie z brokułami i fetą Mięsne kulki z ogórkowym dipem Domowe nuggetsy
Kulinarne PrzebojeIdealne rozpoczęcie dnia to dobre śniadanie. Dzisiaj przygotowałam Wam świetną pastę z tuńczyka i twarożku. Przepis jest naprawdę prosty, i szybki w wykonaniu, a to dodatkowy atut kiedy jesteśmy w pośpiechu i śpieszymy się do pracy. Takie kanapeczki możemy zabrać ze sobą bo świetnie spisują się w lunchboxach. Składniki: 250 g twarożku półtłustego 100 g tuńczyka w sosie(...)własnym pęczek szczypiorku sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Twarożek dobrze rozdrabniamy widelcem i dodajemy tuńczyka, wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek i doprawiamy do smaku, dobrze ze sobą mieszając. Taka pasta świetnie smakuje ze świeżą bagietką ale możemy ją jeść z każdym rodzajem waszego ulubionego pieczywa. Smacznego
Niezły Młynek