pasta z kurczaka - 1096 przepisów (strona:39/74)

Ciasto czekoladowe z oliwkami 134

prowadził Sebastian Olma, zwycięzca 2 edycji programu Top Chef. Oprócz ciasta przygotowane zostały: chłodnik z zielonych oliwek z grzankami, pastą z czerwonej papryki i czarnych oliwek. Dorsz gotowany w ziołach z kaszą burgul i dressingiem na bazie czarnych oliwek. Pierś kurczaka z risotto z zielonymi warzywami i oliwkami. Wszystkie dania zostały przygotowane z użyciem Hiszpańskich oliwek.    zastawa

królestwo garów
Guacamole z grillowanym kurczakiem 147

którego dodaje się tradycyjnie cebulę, pomidory, czosnek i przyprawy. Sprawdza się świetnie jako dip do chipsów z tortilli, jako pasta do kanapek, czy nawet dodatek do zup. Przede wszystkim jednak smakuje wyśmienicie w takim połączeniu jak dziś - guacamole i grillowany kurczak

Milion Smaków
Risotto z kurczakiem 352

miałam pod ręką, czuli kurczakiem i marchewką. Risotto z kurczakiem Składniki: 600 g piersi z kurczaka 1 cebula 1 marchewka 1/2 papryczki chili 1 szklanka ryżu arborio ok. 2,5 szklanek bulionu ( przygotowanego na bazie   domowej pasty bulionowej ) 1 łyżka masła 2 łyżki świeżo startego parmezanu olej do smażenia sól pieprz Wykonanie: Pierś myjemy

Kulinarne przygody Gatity
Restauracja Sarmacka - opinia 153

jakiś czas zastawie stołowej. Ostatecznie jednak porcja była spora, więc najadłam się samym filetem i ryżem. zapiekany filet z kurczaka z mozzarellą i risotto z warzywami Mąż trafił trochę lepiej, jego składniki były świeże - fajny sos do makaronu, dobrze ugotowana pasta i smakowity filet. Porcja bardzo duża, więc mężczyźni powinni być zadowoleni. Trochę spróbowałam, więc wiem, że był to dobry

Pasja Smaku
Fit sałatka z kurczakiem w sezamie 422

powinna spodobać się wszystkim dbającym o linię. A może podacie ją na Wielkanoc, zamiast ciężkich majonezowych sałatek? Nie dość, że pyszna będzie się pięknie prezentować na stole. Pyszne kawałki kurczaka w sezamie, do tego porcja warzyw a to wszystko polane dressingiem miodowo musztardowym z dodatkiem oleju lnianego tłoczonego na zimno. Ten olej to przede wszystkim skarbnica kwasów tłuszczowych Omega(...)być spożywany na zimno by zachował swoje właściwości np. jako dodatek do sałatek, kanapek, różnego rodzaju past czy koktajli. Jeśli zachęceni jego właściwościami zdecydujecie się na zakup oleju poszukajcie takiego dobrej jakości, świeżego, naturalnego,  nierafinowanego i niekonserwowanego, ja polecam oleje od Oleania. Kurczak: 1 średniej wielkości filet z kurczaka 1 jajo 4 łyżki jogurtu greckiego 5-6 łyżek sezamu

Cynamonowe szczęście
Curry z dynią i kurczakiem 243

kurczaka 1/2 małej papryki czerwonej ½ małej papryki zielonej 200 g dyni w zalewie słodko-kwaśnej  (do kupienia w Lidlu) lub ewentualnie świeża dynia 1 mała cukinia 200 ml mleka kokosowego ½ papryczki chili (opcjonalnie) 1 mała czerwona cebula 400 g pomidorów z puszki 1 ząbek czosnku ½ łyżeczki trawy cytrynowej w proszku (opcjonalnie) 1 łyżeczka curry 3-4 łyżki czerwonej pasty(...)kurczak się zarumieni. Następnie dodajemy cukinię, dynię i pomidory z puszki oraz trawę cytrynową. Dusimy przez około 10 minut. Jeśli używamy dyni w zalewie to najlepiej dodać ją dopiero w momencie kiedy doprawiamy curry mlekiem kokosowym, gdyż jest ona już miękka. W tym czasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Dolewamy mleko kokosowe oraz dodajemy przyprawę curry i pastę curry

Mania Gotowania
Korba Kuchnia - Czy ktoś tu ma bzika? 139

włoskiej i to niekoniecznie najwyższych lotów, chociaż istnieją także mocne strony. A zatem od początku! Na przystawki Korba proponuje talerz przekąsek z lokalnymi serami, wyborem fajnych warzyw, wędlin, czy past do pieczywa. To zdecydowanie świetny wybór do lampki wina. Kolejną propozycją są grzanki, które uważam za najsłabszy punkt programu. No cóż grzanka jak to grzanka, może trudno oczekiwać fajerwerków(...)szynka parmeńska, pieczywo. Grzanki: z pomidorami, z mozzarellą i szynką parmeńską oraz z pastą, przypominającą tapenadę z oliwek i suszonych pomidorów. Krewetki w tempurze z 3 sosami: mango, limonkowym i kabayaki. Carpaccio z marynowanego antrykotu z roszponką, serem kozim i czosnkiem niedźwiedzim. Smardze faszerowane musem z kurczaka podawane na pureé selerowo-pietruszkowym. Boczniaki podawane na pureé selerowo-pietruszkowym. Tagliatelle

Food Square
Laksa 185

pasty curry) 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 2 małe papryczki chili 2-centymetrowy kawałek galangi lub imbiru 1 łyżeczka kurkumy  1 szalotka drobno pokrojona Poza tym potrzebujemy: 1 duży pęczek Morning Glory, czyli szpinaku wodnego 100-150 g makaronu azjatyckiego pszennego lub ryżowego 500 ml azjatyckiego bulionu lub bulionu drobiowego oraz gotowane mięso kurczaka np. z tegoż bulionu, ewentualnie(...)rybnego 3 łyżki sosu sojowego sok z połowy limonki 2 łyżeczki cukru trzcinowego 200 ml mleczka kokosowego 2 łyżki oleju rzepakowego lub z pestek winogron Przybranie:  gotowane mięso kurczaka(weganie mogą dać dodatkowo paski kapusty pekińskiej) 1 filiżanka świeżych kiełków sojowych lub fasoli mun smażony, panierowany ser tofu / kroimy w plastry, każdy obtaczamy w mące(ziemniaczana i pszenna

Kuchnia Prezydentowej
Soto Ayam (indonezyjski rosół) 244

gotowego "rosołku". Wywar w smaku powinien przypominać rosół. Gotowy wywar przecedzamy, kurczaka zostawiamy do przestygnięcia, resztę wyrzucamy. Mięso obieramy i rwiemy na małe kawałki, odstawiamy. Wywar stawiamy na minimalnym ogniu, żeby nie tracił temperatury. Pasta/baza: 1-2-centymetrowy kawałek imbiru, utarty 3 ząbki czosnku, utarte 1\3 łyżeczki pasty krewetkowej (opcjonalnie) 1 zielona papryczka chili, bardzo drobno posiekana, lub utarta(...)patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pastę, liście limonkowe i trawę cytrynową, smażymy na dość dużym ogniu przez 1-2 minuty. Dodajemy plasterki zielnej cebulki, smażymy kolejne 2 minuty. Zawartość patelni wrzucamy do wywaru, gotujemy ok. 5 minut. Doprawiamy sokiem y limonki i jeszcze ewentualnie solą, pieprzem, sosem sojowym i cukrem. 3. Do miseczek nakładamy makaron, mięso kurczaka, jajko. Zalewamy gorącym bulionem

Kuchnia Prezydentowej
Grzanka z pesto i grillowanym kurczakiem 139

wrzucić do blendera i blendować do momentu uzyskania pasty. Drobno posiekać pomidora. Filet położyć na rozgrzaną patelnię grillową, lub grilla elektrycznego. Grillować po 2 minuty z każdej strony, następnie na grilla/patelnię położyć kromki chleba i grillować do uzyskania pożądanej chrupkości. Gotowy chleb smarować pesto, ułożyć posiekane pomidory, a następnie kurczaka. Smacznego

Cook&Love
Pad Thai z kurczakiem i tofu 166

Tajlandii. Najczęściej jest przygotowywana z krewetkami lub kurczakiem. Idealne połączenie smaków: słodkiego, kwaśnego, słonego i odrobinę ostrego. Danie jest niezwykle lekkie, a zarazem bardzo sycące. Przygotowanie dania nie wymaga od nas dużo czasu. Składniki również można dostać w przystępnych cenach np. w tym tygodniu  tutaj . Pad Thai najlepszy jest z dodatkiem pasty z tamaryndowca. Jeśli w potrawie zastosujemy pastę(...)glutaminianu sodu w skład, którego wchodzi ta pasta, również smakuje doskonale. Potrawa dla osób lubiących poznawać nowe smaki.  Od dziś Pad Thai jest na pewno moją stałą pozycją w menu, szczególnie w gorące, letnie dni. Składniki: (porcja dla 2 - 3 osób) 200 g makaronu ryżowego 600 g piersi z kurczaka 180 g sera tofu 3 ząbki czosnku

Kuchcik gotuje
TAJSKA UCZTA NA GRILLU TOMYANG BBQ ( tuńczyk, krewetki, dorsz, zupa Tom Yum ) 270

KREWETKAMI SKŁADNIKI: * bulion z kurczaka – 500 ml * pomidory koktajlowe – 6 szt * trawa cytrynowa – 2 szt * liście kaffiru – 6 szt * imbir – 6 plasterki * chili – 1 szt * pieczarki – 6 szt * sos rybny – łyżki * sok z limonki – 4 łyżki * cukier trzcinowy – łyżka * pasta chili – 0,5 łyżeczki * pasta

Ostra na Słodko
Kurczak tikka 127

czasu i oczekiwania. Podawać można z ryżem, frytkami lub ziemniakami. Aromatyczny, pachnący i bardzo smaczny. Czy to zachęciło Was do zrobienia takich udek? Polecam, bo warto! 5 udek z kurczaka 2 łyżeczki imbiru 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka kminu rzymskiego 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/4 łyżeczki płatków chilli 5 zmielonych goździków 1 łyżeczka cynamonu 1 liść laurowy(...)wszystkimi przyprawami i jogurtem  zmiksować blenderem. Najlepiej stopniowo dodawać jogurt miksując. Powstałą pastą bardzo dokładnie wysmarować mięso, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na całą noc. Przełożyć całość do naczynia żaroodpornego i piec w 180 stopniach C około 1 godzinę i 15 minut. kurczak tikka

O kuchni z uczuciem