papryka - 32566 przepisów (strona:884/2172)

Garnek warzyw z pulpetami 182

pieprzem i gotować do miękkości warzyw. Po tym czasie dodać pulpety i gotować na małym ogniu około 10-15 minut. 1 cebula 1 łyżka mąki 1/4 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżka oleju Cebulę pokroić w piórka wymieszać z mąką i papryką, a następnie usmażyć na patelni aż będzie chrupiąca. Odsączyć na ręczniku papierowym z tłuszczu i posypać na wierzchu dania

O kuchni z uczuciem
ZIEMNIACZANE SPRĘŻYNKI 178

Powtarzać też nie...Na samo hasło: frytki! już są w kuchni. A na takie sprężynki ziemniaczane to się doczekać wręcz nie mogą, pycha! Składniki: 20 ziemniaków sól,pieprz słodka papryka ew. dodatkowo ulubione zioła olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obieramy. Za pomocą  WYKRAWACZA DO NADZIEWANYCH ZIEMNIAKÓW TESCOMA  usuwamy środki, co przy okazji da Nam właśnie frytki- sprężynki(...)Wydrążone ziemniaki możemy np nafaszerować. Gotowe sprężynki smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Przed smażeniem oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką i ew. też ulubionymi ziołami

Z Majeczką w kuchni
Pieczone ziemniaki w piekarniku 26132

ziemniaki w piekarniku – to smaczny dodatek do obiadu. Jeśli lubicie frytki, to te ziemniaki pokochacie jeszcze bardziej :) Oczywiście gotową przyprawę do ziemniaków można zastąpić mieszanką soli, pieprzu, czosnku, papryki, tymianku, rozmarynu, czy też innych swoich ulubionych przypraw :) Pieczone ziemniaki z piekarnika idealnie pasują do kotletów z piersi kurczaka, schabowych, czy różnego rodzaju dań z panierowanymi lub gotowanymi na parze(...)ziemniaków (waga już po obraniu) letnia woda (tak, by zakryć ziemniaki w garnku) 2 czubate łyżki cukru 4-5 łyżek oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 3-4 łyżeczki przyprawy do ziemniaków ewentualnie sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczone ziemniaki w piekarniku – Wykonanie: Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w większą kostkę (ewentualnie jeśli

Kulinarne Przeboje
Rolady drobiowe z farszem z salami, ziemniaków i żółtego sera 167

spróbować połączyć zwykłe salami ze świeżym czosnkiem. 4 duże szczypty startego na drobnych oczkach żółtego sera lub więcej jeśli wolisz 1 cebula, obierz i pokrój drobniutko sól, pieprz, ostra papryka suszona szałwia masło klarowane do smażenia lub inny tłuszcz Przygotowanie rozbij każdy filet drobiowy zgodnie z przepisem Rolady idealne na rozgrzanej patelni umieść salami i chwilkę podsmażaj, aż delikatnie wytopi(...)łyżkami zimnej wody i chwilkę podsmażaj, aż woda odparuje dodaj ziemniaki i troszkę masła klarowanego, chwilkę podsmażaj dodaj salami, całość wymieszaj dopraw solą, szałwią, pieprzem i ostrą papryką, chwilę podsmażaj (ok. 1 min), co jakiś czas mieszając farsz odstaw do schłodzenia do zimnego farszu dodaj żółty ser całość dokładnie wymieszaj na rozbite filety drobiowe nakładaj po trochę farszu i zwijaj

Szybko Szybkowar
Parówki z serem w boczku 531

Składniki: 12 parówek 12 plastrów boczku  25 dag żółtego sera płaska łyżka słodkiej papryki łyżka tymianku 2 łyżki oleju Sposób przygotowania : Parówki pozbawiamy osłonek. Nacinamy wzdłóż, nie docinając do końca (jak bułki na hot-dogi. Żółty ser kroimy w grubsze paski. Nadziewamy parówki. Owijamy boczkiem. Spinamy wykałaczkami. Naczynie smarujemy tłuszczem. Układamy parówki. Posypujemy papryką i tymiankiem. Pieczemy

Pobite gary Barbary
ZUPA RYBNA CARRY 217

smak jest dla Was idealny) 1 mała puszka fasolki czerwonej 1 duża pomarańcza - wyciśnięty z niej sok oraz starta skórka 1 papryczka chili czerwona 30 dag.fasolki szparagowej zielonej 1 papryka mała czerwona  odrobina wiórków  kokosa suszona kolendra ***********************************************  Rybę oczyścić,jak trzeba rozmrozić ,oplukac i osuszyć ,pokroić na kawałki.Włożyć do garnka i zalać 2 literami wody.Gotowa(...)liściem kafiru,przyprawić.Rybę wyjąć.Do wywaru wsypać curry i wiórki ,dodać odcedzoną czerwoną fasolkę, połamaną drobno zieloną szparagową fasolkę,wcisnąć sok z pomarańczy,zamieszać.Papryczkę chili oraz czerwoną paprykę drobno posiekać i dodać do zupy oraz kolendrę i startą skórkę z pomaranczy ,odrobinę.Chwilę jeszcze gotować , doprawić.Podawać z kawałkami ryby.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Gulasz choby po szegedyńsku (Gulasz jakby po szegedyńsku) 161

masła klarowanego 2 zōmbki czosku 2 łeżki kōncyntratu ze tōmatōw 17 1 szklōnka buliōnu wołowego lampka czerwōnego wina 1-2 łeżki sezamu trocha mōnki 18 Prziprawy: 1 łyżeczka słodki papryki 1 łyżeczka ostryj papryki 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka kminku sōl i pieprz Ananasa łobiercie- nojlepi nojprzōd oberznōńć 19 gōra i dōł, poty postawić go i obrzinać boki. Jak żejście

Chop w kuchni
Tovago zawsze wygodnie - chrupkie pieczywo kukurydziano - jaglane. 96

zainteresowanych zapraszam do sklepu internetowego  http://www.tovago.pl/ . Składniki : Chlebek kukurydziano - jaglany Tovago     5 wątróbek indyczych   sól pieprz do smaku  1 łyżeczka papryki czerwonej  4 łyżki masła  2 łyżki mąki  Sos do mięs Roleski Wykonanie : Wątróbkę umyć i osuszyć, obtoczyć w mące. Na patelni rozpuścić masło, przełożyć wątróbki, oprószyć, pieprzem(...)papryką i solą, dusić pod przykryciem kilka minut aż zmiękną.Podawać na chlebku jaglanym polane sosem. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Makaron z warzywami i sosem sojowym. 122

noodles  2-3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżka cukru brązowego 1 marchew 5 cm kawałek białej części pora 1/2 papryki czerwonej 1/2-1 szt papryczki chili wok oil (olej z kiełków kukurydzianych)/ olej do smażenia prażony sezam świeża zielona cebulka/szczypior Wykonanie: Makaron wrzucamy na gotująca się i osoloną wodę , dodajemy łyżkę(...)średnicy ok 2 mm) z marchewki i pora. Chwilę smażymy, kiedy marchew zacznie delikatnie mięknąć dodajemy cukier, ocet ryżowy i sosy sojowe. Całość dokładnie mieszamy i dodajemy pokrojoną paprykę. Po ok min dodajemy makaron i  mieszamy. Smażymy tak ok 2 min. Kiedy jest gotowe nakładamy na talerze, posypujemy odrobiną prażonego sezamu i posiekaną zieloną cebulką

Malinowe Pocałunki
Wrap / tortilla z kurczakiem i piklami z sosem pomidorowym - śniadanie do pudełka 216

pikli i kiełków. A dla podkreślenia smaku, sos. Proste w wykonaniu no i smaczne. Składniki: Placek tortilli sałata Kawałek pieczonej piersi z kurczaka ( warto wykorzystać pieczonego kurczaka z obiadu ) Papryka konserwowa Pikle z ogórków ( musztardowe ) Kiełki 1 łyżka czerwonej fasoli z puszki Sos: 1 łyżka ketchupu 1 łyżeczka majonezu light 1 łyżeczka musztardy Mała cebulka ( drobno pokrojona ) Sól Pieprz Wykonanie(...)podanych składników przygotowujemy sos, doprawiamy go solą i pieprzem. Placek tortilli smarujemy sosem, dodajemy kawałki sałaty i kolejno wykładamy ( bardziej na środek ) składniki: kawałki kurczaka, pokrojoną w paski paprykę, pikle z ogórków i fasolę. Posypujemy kiełkami. Zawijamy w rulonik. Lekko dociskamy i kroimy plastry około 1 ½ cm. Układamy w pojemniku i zamykamy. Śniadanie gotowe. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Zupa krem marchewkowo-cieciorkowa z nutą pomarańczy 195

wody + 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego ) - 650g marchwi - 400g namoczonej ciecierzycy (lub 1 puszka) - 2 cebule - ziemniak - skórka z 1/2 pomarańczy - 1 łyżka oleju - 1 łyżeczka papryki słodkiej - 1/3 łyżeczki chili *opcjonalnie: prażony słonecznik, makaron Jeżeli nie używamy puszkowanej ciecierzycy: suchą ciecierzycę umieszczamy w sporym garnku, zalewamy dużą ilością zimnej wody i odstawiamy na całą noc do napęcznienia(...)czasu do czasu mieszając. Na sitku płuczemy cieciorkę (puszkowaną lub gotowaną), część odkładamy do dekoracji, a resztę dorzucamy do garnka. Wszystko zalewamy gorącym bulionem, dodajemy skórkę z pomarańczy, paprykę słodką, chili i gotujemy ok. 25 minut. Po tym czasie wszystko miksujemy na gładki krem. Zupkę podajemy posypaną prażonym słonecznikiem i cieciorką, możemy również dodać makaron. Smacznego

Be Fit Be Strong
Pierś z indyka z pieczarkami i ricottą. 132

Składniki: 1 pierś z indyka 250 g pieczarek 250 g sera ricotta papryka ostra mielona, sól, pieprz Pierś z indyka płuczemy i oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy tłuczkiem (grubość około 5 mm) solimy i pieprzymy. Pieczarki kroimy w talarki i smażymy na patelni, kiedy nam zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy woda z pieczarek wyparuje dodajemy ricottę, posypujemy(...)papryką i dokładnie ze sobą mieszamy ściągamy z ognia i przekładamy farsz na piersi z indyka - zawijamy (można związać nitką żeby nam się nie rozpadły). Przekładamy Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut. Podajemy z ziemniaczkami/sałatką z pomidorów i ogórków. Smacznego

Moje-pitraszenie
Śledż a la sałatka grecka 199

który świetnie komponuje się z warzywami, rybą i fetą. Składniki: 5-6 marynowanych płatów śledziowych kilka liści sałaty rzymskiej opakowanie pomidorków koktajlowych lub śliwkowych 4 korniszony 1 mała czerwona papryka 1 cebula czerwona kostka twardej fety mały słoik oliwek (użyłam nadziewanych migdałami) garść kiełków Sos: 1/3 szklanki oleju lub oliwy 2 łyżki octu balsamicznego z Modeny 4 łyżki sosu sojowego(...)łyżeczki posiekanego koperku 1/3 łyżeczki oregano 1 mały zmiażdżony ząbek czosnku Składniki sosu wymieszać, polewać sałatkę po każdej warstwie. W salaterce układać warstwami porwane liście sałaty rzymskiej, kawałki papryki, pokrojone w plastry korniszony, plastry lub połówki pomidorków, kawałki śledzi, pokrojoną w piórka cebulę, fetę, oliwki i kiełki. Można posypać posiekanym szczypiorkiem. Schłodzić. Podawać z pieczywem

Czerwień i błękit
Szynka drobiowa z warzywami 126

zachwycona tym urządzeniem. A smak i zapach szynek jest wprost nieziemski. Ta jest jedną z naszych ulubionych.  Składniki 70 dag filetu z kurczaka 1 marchewka 110 g 1/2 papryki ok. 100 g 1 cebula ok. 120 g 100 g pieczarek 2 płaskie łyżeczki soli morskiej 1 płaska łyżeczka cukru 1płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka bazylii 80 ml przegotowanej(...)mięso mielimy  lub wkładamy do malaksera. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy marchewkę, chwilę smażymy następnie dodajemy cebulę i smażymy, aż cebulą się zeszkli, na koniec dodajemy pieczarki i paprykę całość delikatnie posolić. Wszytko dusimy przez 7 minut. Następnie studzimy. W wodzie rozpuszczamy sól i cukier następnie dodajemy do mięsa  wraz z przestudzonymi  warzywami i przyprawami. Wszytko mieszamy

Delicious Titbits
Boczek gotowany 297

boczku i położyłem jeden na drugim przez co stał się grubiutki.Mięsko trzeba  związać sznurkiem lub włożyć w siatkę wędzarniczą aby dwa kawałki się ładnie połączyły. 2. Nacieramy papryką słodką lub ostrą jak ktoś lubi. 3. Natarte mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby mięso było całe przykryte. 4. Dodajemy do tego przyprawy dowolne dużo ja dałem(...)godz.mięso cały czas w wodzie następnie powtarzamy gotowanie 5 min.wyłączamy gaz i czekamy 6-8 godz.po tym czasie wyjmujemy mięso osuszamy papierowym ręcznikiem i obsypujemy papryką słodką wędzoną i majerankiem wstawiamy do lodówki na minimum 10 godz i SMACZNEGO

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Proponowane wyszukiwania