Karczek dojrzewający

Karczek dojrzewający

Karczek dojrzewający

1 kg karczku 0,5 szkl cukru 0,5 szkl soli czosnek pieprz majeranek czosnek niedźwiedzi papryka  karkówka musi być raczej wąska a długa .. jak są grube potężne to nie biorę. 1. umyć 2. osuszyć 3. zasypać i otoczyć w 0,5 szkl cukru, odstawić do lodówki na 24 godziny 4. umyć 5. osuszyć 6. zasypać 0,5 szkl soli i otoczyć porządnie by sie solą okleiło odstawić na kolejne 24 godziny 7. umyć 8. osuszyć przygotować zioła i czosnek (majeranek, pieprz, pieprz ziołowy, papryka, może być czosnek niedźwiedzi ) czosnek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.