zapiekane pod mozzarellą. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na nadzienie: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1/2 szklanki przecieru pomidorowego z kartoniku 4 listki świeżej bazylii, drobno posiekane 4 igiełki rozmarynu, drobno posiekane 1/2 łyżeczki cukru(...)Zaczynamy od przygotowania nadzienia: na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy posiekaną cebulkę i smażymy 5-7 minut, aż cebulka zmięknie. Dodajemy czosnek, słodką i ostrą paprykę, dokładnie mieszamy, smażymy 1 minutę. Dodajemy mięso i przesmażamy około 7-10 minut. Dodajemy przecier, bazylię, rozmaryn, cukier, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i zdejmujemy z ognia. 2. Wszystkie składniki
My Culinary ArtSkładniki na 3 porcje : 10 – 12 skrzydełek z kurczaka 1 łyżka soli 1 płaska łyżeczka czarnego mielonego pieprzu 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki suszonego imbiru Ciasto : 3 białka 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mleka Dodatkowo : mąka pszenna do panierowania olej do smażenia Przepis(...)lotki ( ja odcinam same końcówki i je wyrzucam ) a następnie przekrawamy je na pół i przekładamy do miski. Do drugiego naczynia wsypujemy sól, granulowany czosnek, imbir, słodką i ostrą paprykę, czarny pieprz i bazylię, wszystkie przyprawy dokładnie ze sobą mieszamy a następnie dzielimy na 2 części. Połową przypraw posypujemy skrzydełka i dokładnie obtaczamy nimi mięso, po czym wstawiamy
Smakowite Daniaprzeciętnego Kowalskiego. Składniki: Chleb bez skórki – 5 kromek Woda – 1/2 kubka Dobre pomidory – 5 sztuk Ogórek gruntowy – 1 sztuka Seler naciowy – 1 łodyga Zielona papryka – 1 sztuka Zielona cebulka – 2 sztuki + do przyozdobienia Czosnek – 2 ząbki Oliwa z oliwek – 100ml Sok z cytryny – 1 sztuka Sól i pieprz(...)smaku Ostra papryka – 1 łyżeczka (opcjonalnie) Mięta – posiekana do podania Wykonanie: Umieść kromki chleba w misce i zalej wodą – 1/2 kubka. Pomidory natnij z jednej strony na krzyż, umieść w dużej misce lub garnku, zalej wrzącą wodą i pozostaw na około 60 sekund. Wyjmij je i odstaw na kolejne 60 sekund do przestygnięcia. Gdy ostygną na tyle
Blendmanpracy na II śniadanie. Chociaż przyznam, że często serwuję ją również na spotkaniach z przyjaciółmi. Przygotowanie jej jest ekspresowe, a prezentuje się zawsze kolorowo i efektownie. Sałatka z papryką, selerem naciowym i salami SKŁADNIKI : 1-2 garście mix sałat 2 pędy selera naciowego 1/2 papryki czerwonej 1 pomidor salami - chipsy szczypiorek PRZYGOTOWANIE : Do miseczki przekładamy ulubiony(...)sałat. Następnie dodajemy pokrojony w plastry seler naciowy oraz czerwona paprykę - delikatnie mieszamy. Pomidora myjemy, kroimy w księżyce i dodajemy do sałatki. Na koniec dodajemy plastry salami (chipsy salami). Podjemy oprószając posiekanym szczypiorkiem. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkihigher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki (dla ułatwienia podaję przepis na 2 szaszłyki; ilość składników proszę dostosować do potrzeb) 1 czerwona papryka 2 gałązki świeżego lubczyku 2 kiełbasy śląskie 1/2 małej cukinii patyczki do szaszłyków do podania sos barbecue od Folwark Przygotowanie Paprykę tniemy na 4 pasy, każdy kroimy na kawałki wielkości kiełbasy(...)kroimy np. na pół, tak aby wszystkie składniki szaszłyka miały zbliżoną wielkość). Szaszłyki z grilla aromatyzowane lubczykiem podane z sosem barbecue Na patyczki do szaszłyków nadziewamy kolejno - plaster kiełbasy, paprykę, plaster cukinii oraz listek lubczyku. Kolejność tą zachowujemy, przez całą długość patyczka, kończąc kiełbasą. Nadziane szaszłyki układamy na kratce grilla i zostawiamy do czasu, aż uzyskamy pożądane przez nas stopień
Słodkie okruszkiprosto z Włoch. A całość uwieńczona świeżymi ziołami. Kochani, nie ma lepszej zupy pomidorowej niż ta. Przysięgam! Składniki (na 2-4 porcje): 1 cebula 2 ząbki młodego czosnku 1/3 papryki czerwonej 400 gram pomidorów z puszki marki Łowicz 3 łyżki przecieru pomidorowego marki Łowicz 1 lampka czerwonego, wytrawnego wina 400 ml bulionu warzywnego lub rybnego 3 łyżki makaronu drobnego: gwiazdki(...)kuleczki 300 gram filetu z pstrąga łososiowego 6-8 krewetek tygrysich przyprawy: szczypta imbiru, chili, papryki wędzonej, bazylii pół łyżeczki soli i szczypta pieprzu 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka syropu klonowego, miodu lub cukru natka pietruszki i szczypiorek W dużym garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim posiekaną cebulę i czosnek. Po chwili
Mango PapajaPrawdziwy ukraiński barszcz! w końcu odważyłam się wypróbować tę zaskakującą kombinację smakową. O dziwo dodatek kapusty i papryki wzbogacił smak ale nie był natrętny. Wspaniała, sycąca zupa. Polecam! Barszcz ukrainski 200 g buraków pokrojonych w słupki 200 g ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę 2 łyżki oleju 1 cebula, posiekana 1 marchew, starta na grubych oczkach 1 czerwona papryka(...)gotujemy ok 30 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i przez 5 minut podsmażamy cebulę z marchewką. Marchewka powinna stać się miękka i zacząć się karmelizować. Do patelni dorzucamy paprykę, przecier i smażymy 2 minuty. Dodajemy pomidora, mieszamy i całość dodajemy do wywaru. Wrzucamy do wywaru kapustę i fasolkę i gotujemy ok 10 minut. Podajemy z natka pietruszki, chlebem
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 pierś z kurczaka 400 g pomidorów krojonych z puszki oregano, bazylia, sól, papryka ostra mielona 300 g makaronu tagliatelle (u mnie pełnoziarniste) Pomidory przekładamy do miski, doprawiamy oregano, bazylią, solą i papryką, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i miksujemy na gładką masę. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy/oleju. Przekładamy pomidory(...)patelnię i podsmażamy do momentu aż powstanie gęsty sos (woda wyparuje) - można dodać oregano i bazylię według uznania. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę doprawiamy papryką ostrą mieloną i solimy. Smażymy na osobnej patelni do zrumienienia. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Kiedy będzie już miękki odcedzamy i przekładamy do miski/garnka dodajemy do niego sos i dokładnie mieszamy. Wykładamy
Moje-pitraszeniesię praktycznie sam. Składniki: 6 placków tortilli kukurydzianej (u mnie o średnicy 20cm) 1 pojedyncza pierś z kurczaka, smażona lub pieczona 10 czarnych oliwek 1/2 małego strąka czerwonej papryki 200g tartego, żółtego sera ( u mnie Maasdamer Mlekoma ) kilka łyżek ulubionego sosu pomidorowego lub keczup Przygotowanie: Patelnię grillową lub grilla elektrycznego rozgrzać. Pierś z kurczaka pokroić w paski, oliwki(...)cztery wzdłuż, paprykę w kosteczkę. Placki tortilli posmarować sosem pomidorowym, rozdzielić po równo ser, kurczaka, oliwki i paprykę, ułożyć na plackach (na jednej stronie), zawinąć na pół. Umieścić na grillu, smażyć do zezłocenia z oby stron
Cakes By Kejtskład, można dodać do nich podgotowane wcześniej ziemniaki i zupełnie pominąć je w czasie przygotowywania obiadu, a jedynie podać do obiadu taki miks warzywny. Ja wykorzystałam w tym zestawieniu paprykę, pieczarki, cebulę i cukinię, ale sprawdzi się również bakłażan czy wspomniane ziemniaki. Nie polecam pomidora, który puszcza sok i całość będzie pływać w soku z pomidora. Za to bakłażan nabiera(...)sosem do grilla, obiadu window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Sos 4 łyżki greckiego jogurtu szczypta ziół prowansalskich 1 ząbki czosnku sól, pieprz Warzywa 1 średnia cukinia 6 pieczarek 1 papryka żółta 1 cebula pół papryki czerwonej 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku sól, pieprz, oregano Wykonanie Warzywa myjemy i kroimy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na blachę z piekarnika rozkładamy
Mieszam w GarnkuRolmopsy- szybka przekąska z filetów śledziowych. Wystarczą dobre filety ze śledzia , ogórek, papryka, cebulka, szczypiorek oraz pomidorki. Składniki: 1 opakowanie filetów śledziowych z oliwkami i kaparami Seko , 1 ogórek konserwowy, 1 kawałek papryki konserwowej, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 1 mała cebula, kilka pomidorków śliwkowych. Przygotowanie: Filety odsączamy na ręczniku papierowym z oleju. Na każdym filecie kładziemy kawałek ogórka(...)papryki. Zawinięte filety układamy na posiekanym szczypiorku. Cebulkę kroimy w plasterki, a pomidorki przecinamy na pół. Posypujemy oliwkami i kaparami z zalewy
Aga w kuchniduży serek topiony ( użyłam pieczarkowego ) 1 duży ząbek czosnku 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka 1/2 szkl śmietany 18% 1/2 szkl śmietanki 30% 1 płaska łyżka mąki pszennej papryka słodka natka pietruszki papryka ostra - szczypta sól, pieprz do smaku 1. Filet kroje w kostkę obsypuje papryką ostrą oraz solą i obsmażam na oliwie. Podczas smażenia dodaje cebulkę oraz czosnek także
Gotowanie...to proste !związując sznurkiem nadajemy mu kształt, jednocześnie lekko zmniejszając jego objętość. Ciasno ‘ubraną’ w siatkę lub obwiązaną szynkę osuszamy papierowym ręcznikiem. Smarujemy ją cienko miodem i posypujemy majerankiem i oboma paprykami. Wkładamy szynkę do zamkniętego z jednej strony rękawa foliowego, nadmuchujemy go (tak jak balon) i zamykamy szczelnie z drugiej strony. Robimy w rękawie 3-4 dziurki –gorące powietrze musi mieć(...)łyżeczka kolendry w ziarnach 1 łyżeczka czarnego ziarnistego pieprzu 1 czubata łyżeczka soli /używam czarnej soli wędzonej/ DO PIECZENIA 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka ostrej wędzonej papryki 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki 2 łyżki majeranku rękaw foliowy
Karo in the KitchenSAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLKI Dziś proponuję Wam prostą, szybką i kolorową sałatkę z czerwonej fasoli, kukurydzy i papryki. Możecie ją podać na przystawkę do obiadu lub do grilla. Dla 4 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 300 g czerwonej fasolki (z puszki) 200 g kukurydzy (z puszki) 100 g czerwonej papryki (świeżej lub z puszki) 1 łyżka musztardy(...)papryczka chili 1 czerwona cebula Kilka gałązek natki pietruszki 1 łyżka octu balsamicznego Oliwa z oliwek Sól, pieprz Fasolkę i kukurydzę odcedź i opłucz. Wymieszaj fasolkę z kukurydzą. Paprykę umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Domieszaj do sałatki. Umyte i osuszone listki pietruszki drobno posiekaj. W misce wymieszaj musztardę z octem
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaudała. Porcja dla 6 ciu osób. Potrzebne nam będą: 450 g ryżu długoziarnistego, 350 g tuńczyka w konserwie, 150 g wypestkowanych czarnych oliwek, 150 g kukurydzy, 2 czerwone papryki, 1/2 pęczku pietruszki, 6 łyżek oliwy z oliwek, sól i pieprz. Przygotowanie: Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Możecie tutaj również skorzystać z przepisu mojej perskiej teściowej na ryż po persku(...)ostygnie. A w tzw międzyczasie … Otwieramy puszkę z tuńczykiem. Odcedzamy ją. Kruszymy w palcach mięso tuńczyka. Odsączamy ziarna kukurydzy. Te 2 składniki jako pierwsze mieszamy z ryżem. Myjemy paprykę. Wyjmujemy ziarnka ze środka. Paprykę kroimy w kosteczkę. Dorzucamy ją do sałatki. Dalej dodajemy czarne oliwki i drobno poszatkowaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku dodatkiem soli i pieprzu. Całość skrapiamy
MODA NA BIO