papryka - 32566 przepisów (strona:1487/2172)

Pierożki z kaszą, grzybami i orzechami laskowymi 133

receptura, proces wyrobu i naturalne składniki (w pełni dojrzałe czerwone papryczki tabasco, ocet wysokiej jakości i trochę soli pozyskiwanej na Avery Island) pozostają w zasadzie niezmienione. Masa paprykowa (miażdżone papryki z dodatkiem soli) używana do sporządzenia sosu TABASCO® Original Red dojrzewa przez trzy lata w dębowych beczkach, zanim trafi do ostatecznej produkcji, jej barwa i aromat są osobiście sprawdzane przez

królestwo garów
Kąski z kurczaka w panierce ze słonecznika 146

Słony Świat Ilony , od której zaczerpnęłam pomysł :) Porcja dla 2 osób * pierś z kurczaka- 2 szt. * jajko- 1 szt. * słonecznik- 1 szklanka * olej ryżowy- 1 łyżka * sól, pieprz, słodka papryka- do smaku Pierś z kurczaka p okroić na kawałki- takie na jeden kęs- za marynować w 1 łyżce oleju  z przyprawami i odstawić na 30 min. Następnie zamoczyć

Kraina Miodem Płynąca
Roladki z mięsa mielonego 149

urozmaicone kotlety mielone. Składniki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) jajko 2 ząbki czosnku bułka tarta pół cebuli 2 ogórki konserwowe 100 g sera żółtego sól, pieprz, pieprz cayenne, papryka wędzona Przygotowanie Mięso mielone mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, jajkiem, przyprawami i ok 3 łyżkami bułki tartej. Mieszamy do połączenia się składników (jeśli masa będzie zbyt luźna dodajemy jeszcze

e-PrzepisyKulinarne
Bajgle. Czas wolny. 138

zostaną - można zamrozić i na weekendowe śniadanie będą jak znalazł. Te zrobiłam rano, ale zjedliśmy je niczym hamburgery w porze obiadowej. Z odgrzanym kurczakiem z dnia poprzedniego, sałatą, pomidorem, papryką, ogórkiem, cebulą i oliwkami. A wracając do czasu wolnego. Ciągle czeka na Was konkurs na blogu. W komentarzu wystarczy dokończyć zdanie... Zajrzyjcie TUTAJ. Ja nie biorę udziału w konkursie

bistro mama
Wegetariański bigos 130

ziaren pieprzu 5 ziaren ziela angielskie 3 goździki 4 liście laurowe 1 łyżeczka kminu 1 łyżeczka majeranku 0,5 łyżeczki kolendry 1 łyżeczka cząbru 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki gorczycy sól, pieprz Przygotowanie: Grzyby zalewamy zimną wodą i zostawiamy na całą noc. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, jak się zeszkli dodajemy kiszoną kapustę (pokrojoną

Łycha smaków
Sushi 166

przygotować z ryb surowych, pieczonych, wędzonych, z ogórkiem avocado - dowolność według preferencji smakowych. Dziś polecam Wam bardzo smaczne rolki z pieczonym łososiem, z tuńczykiem, wędzoną makrelą, avocado, papryką, jarmużem i lekkim serkiem. Potrzebne składniki:   1 upieczony dzwonek łososia 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1/2 wędzonej makreli 1 ogórek 1 avocado garść jarmużu ulubiony

Łycha smaków
Zapiekane Pomidory 79

oraz danie główne, szybko się je przygotowuje i smakują bajecznie. Na moim blogu znajdziecie również przepis z zapiekanymi warzywami: Zapiekane pomidory z kozim serkiem orzechami włoskimi, zapiekanym bakłażanem i papryką . Potrzebne składniki: 6 średnich pomidorów malinowych 100 g koziego sera 1 awokado garść świeżych ziół: bazylia, oregano, majeranek) garść nerkowców pieprz, sól Przygotowanie: Pomidory dokładnie myjemy ucinamy wierzchy i łyżeczką

Łycha smaków
Pieczona papryka z serkiem i świeżymi ziołami 133

sera białego   oliwa    świeże zioła: bazylia, tymianek, majeranek, rozmaryn, mięta papryczka chilli sól ziołowa, pieprz                Przygotowanie: Paprykę przekrawamy wzdłuż wycinamy gniazda nasienne układam na blasze, skrapiamy oliwą i posypujemy pieprzem i solą ziołową. Wstawiam do nagrzanego o 200*C piekarnika i zapiekamy przez 20 minut.  Fetę

Łycha smaków
Krem z kukurydzy z pestkami granatu 103

papryczki 1/3 papryczki chilli sól ziołowa, pieprz pestki granatu                  Przygotowanie: Do wywaru warzywnego dodajemy kukurydzę, papryczkę chilli, słodką i ostrą paprykę. Zupę miksujemy na krem doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy z pestkami granatu

Łycha smaków
Mielonka z szynkowara. 127

jemy i podajemy swoim gościom!! SKŁADNIKI: 60  dag. łopatki 30 dag. chudego boczku 1 i 1/3 łyżki soli peklowej 50 ml wody 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/3 łyżeczki pieprzu grubo mielonego szczypta gałki muszkatołowej 1-2 ząbki czosnku 1 łyżeczka żelatyny odrobina vegety WYKONANIE: mięso mielimy na dużych oczkach, dodajemy sól peklową, wyrabiamy 20 min., wstawiamy

Kuchnia Beaty
Zapiekanka z makaronu 113

włożenia wszystkich składników do naczynia żaroodpornego i wstawienia do piekarnika. Obstawiam 20 - 30 min + czas pieczenia w piekarniku jakieś 30 - 45 min. Zakupy: - paczka makaronu - fasolka czerwona - papryka czerwona - pomidory z puszki - laska kiełbasy - cebula - kostka sera żółtego (250 g) - przecier pomidorowy - przyprawy, sól, pieprz Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente. Wszystkie składniki kroję w plasterki albo

Tanio smacznie i prosto
"Przekąski sylwestrowe" - podsumowanie akcji 175

Stokrotki) A oto linki do nadesłanych przepisów: Rolada jarmużowa z tuńczykiem Hot dog domowym sposobem Ptysie z pastą z groszku Minikanapki - ponadczasowe przękąski Zakrętasy z indykiem, serem i papryką Kanapki Na Imprezę z Łososiem Papad Paluszki Grissini z Szynką Szwarcwaldzką i Rukolą Bułeczki gąsieniczki z parówkami czyli hot dogi inaczej Koreczki imprezowe Kanapeczki imprezowe na krakersach Chrupiący kurczak Trójkąciki

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak z warzywami po chińsku 146

było pyszne. Przepis jest na 4-5 porcji. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie mrożonki warzyw po chiński 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka papryki słodkiej 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki kminku mielonego 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mąki 2 szklanki wody 2-3 woreczki ryżu (według upodobań, ja gotuję dwie torebki

talerz przyjemności
Roladki z piersi kurzych w pysznym sosie z porem 166

kości. Zdjąć skórę, naciąć mięso naokoło kościa i go usunąć. Nie jest to trudne, wystarczy chcieć. Rozłożyć mięso na płasko i lekko rozbić. Doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką w proszku. Na koniec obsypać z dwóch stron suszoną bazylią. Na każdym płacie mięsa rozłożyć pokrojone drobno suszone pomidory i plasterek mozzarelli. Zawinąć płat mięsa tworząc roladkę. Zabezpieczyć wykałaczką, żeby

Kuchnia Pokoleń
Placki w sosie pomidorowo-fasolowym. 98

Składniki SOS: 400 g pomidorów krojonych z puszki 400 g białej fasoli z puszki tymianek, sól, papryka ostra mielona 2 ząbki czosnku Pomidory i fasolę przekładamy razem z zalewami do garnka - doprawiamy do smaku. Czosnek przeciskamy przez praskę i również dodajemy do garnka. Gotujemy od czasu do czasu mieszając, aż fasola będzie miękka. Po przepis na placki zapraszam   tutaj

Moje-pitraszenie

Proponowane wyszukiwania