papryka - 32566 przepisów (strona:1483/2172)

Szaszłyki greckie 124

cukinia. A efekt? Jest rewelacyjny. Dużo smaku na jednym patyku. :-)  500 g mięsa mielonego 1 cukinia 2 duże cebule 1 kiełbasa parę oliwek czarnych oraz zielonych sól pieprz papryka słodka 2 ząbki czosnku bułka tarta 1. Mięso wrzucamy do miski oraz dodajemy wszystkie przyprawy. Dosypujemy bułki tartej do tego momentu, aż będziemy wstanie uformować z nich pulpety. Powinno wyjść

Szefowa kuchni
Pomysł na Lunch Boxa #6 - Pyszne Kotlety z Piekielnym Ryżem 180

zacznij gotować razem z Sylwetką Od Kuchni. Pozdrawiam Pan Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - - PIEKIELNY RYŻ- ✔ 300 g Ryżu ✔ 550 ml Wody ✔ 100 g Buraków ✔ 5 g Ostrej Papryki ✔ Sól -PYSZNE KOTLETY- ✔ 500 g Mięsa Mielonego z Szynki ✔ 125 g Mozzarelli ✔ Szczypiorek ✔ Przyprawa Do Wieprzowiny  ✔ Sól ✔ 300 g Ogórków Kiszonych ✔ 150 g Jogurtu Naturalnego - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie

Sylwetka Od Kuchni
Żeberka w ketchupie i cebuli 745

żeberka. Doskonale smakują z młodymi pieczonymi w skórce ziemniaczkami i ulubioną surówką. Składniki: 1 kg żeberek 150 ml ketchupu 1 łyżka sosu worcester 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka bazylii 2 łyżki oleju 5 cebul sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Żeberka kroimy na porcje. Cebule obieramy i kroimy w pióra. Pozostałe składniki

Na Ciasteczkowych Papierach
Boczek gotowany na parze (na kanapkę) 124

przykryć i gotować do miękkości. (Ja gotowałam około 2,5 h. Czas zależy od wielkości mięsa i naszych preferencji. Mój kawałek wyszedł mięciutki.) (*) Skład: kurkuma pieprz czarny, cebula, majeranek, papryka słodka, gorczyca, kolendra, czosnek, czosnek płatki, sól, sezam, czarnuszka, tymianek, kminek, cząber. (**)  Do gotowania na parze polecam sitko ze sklepu przyjemnegotowanie.pl . Właśnie w takim gotowałam swój boczek

Di gotuje
Ciecierzyca po bretońsku 176

krojonych Mały słoiczek koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku ½ szklanki wody Łyżka oleju do smażenia Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, ziele angielskie, liść laurowy, oregano, ostra papryka, majeranek Ciecierzycę zalewamy wodą i zostawiamy na całą noc do namoczenia. Następnego dnia wylewamy wodę z moczenia, zalewamy świeżą woda i gotujemy około 1,5h pod koniec dodając soli. Ciecierzyca

Kolizje Smaków
Banica z mięsem drobiowym 173

ząbki czosnku, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, ciasto yufka, 150 g masła, Mięso rozdrobnić, nie mielić. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek, mięso, tymianek i posiekaną ostrą paprykę. Wlać bulion i dusić do zagotowania, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do przestudzenia. Na patelni roztopić masło, dodać posiekany czosnek i startą gałkę muszkatołową a następnie wrzucić szpinak. Chwilę dusić

królestwo garów
Gołabki inaczej, czyli bez zawijania 6322

kombinować, by uzyskać "ten smak" :) Składniki: Gołąbki: 1 kg mięsa mielonego 1 mała główka białej kapusty 5 dużych jaj 6 łyżek kaszy manny 6 łyżek ryżu 2 łyżki słodkiej papryki mielonej pieprz sól przyprawa uniwersalna Dodatkowo: bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sos pomidorowy (proporcje na 1 litr wody): 1 kostka rosołowa (lub mięsna) 6 łyże koncentratu pomidorowego

Kolorowy Przepisownik
Roladki schabowe z Lazurem i gruszką w orzechach 185

grubszych plastrów schabu (ok. 2 cm) 6 plastrów szynki parmeńskiej lub szwarcwalskiej ok. 100 g sera Lazur 1 gruszka (może być marynowana) podzielona na kawałki suszony czosnek, słodka papryka, rozmaryn i tymianek sól i pieprz olej do smażenia jajka oraz grubo mielone orzechy włoskie do panierowania Mięso umyć, osuszyć i rozbić bardzo cienko. Obsypać delikatnie z obu stron solą, pieprzem

Czerwień i błękit
Chrupiące kąski z kurczaka 598

będzie pysznie Do mięska polecam pyszny sos czosnkowy . Drukuj Chrupiące kąski z kurczaka Składniki Podwójny filet z kurczaka 1 duże opakowanie krakersów 300 gr jogurtu lub maślanki papryka, pieprz Wykonanie Mięso oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki. Krakersy rozdrabniamy według uznania. Mięso doprawiamy, zanurzamy w jogurcie i obtaczamy w okruchach krakersów. Kładziemy na blaszce posmarowanej lekko olejem. Wstawiamy do nagrzanego

Mieszam w Garnku
Pasztet z cukinii 152

szklanki bułki tartej 1/3 szklanki oleju 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka majeranku 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu 1/4 łyżeczki słodkiej papryki w proszku   Umytą cukinię (ze skórką) zetrzeć na grubych oczkach tarki (starszą obrać i pozbawić gniazd nasiennych). Odstawić na około 30 minut i odsączyć z wytworzonego się soku (lekko odcisnąć). Cukinię

Di gotuje
Rozgrzewający gulasz z indyka. 147

Bazylii suszonej od Skworcu 1 l bulionu z kurczaka ( może być rosół z poprzedniego dnia )  3 łyżki klarowanego masła 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1 łyżka czerwonej słodkiej papryki  szczypta chili 1/2 szklanki wody 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Wykonanie : Mięso umyć i osuszyć, pokroić w grubszą kostkę.Cebulę obrać i pokroić w piórka. W głębokim rondlu rozpuścić masło, dodać

Sama słodycz i szczypta chili
Bulion warzywny 149

liczne zarumienienia (osoby korzystające z kuchenek elektrycznych rumienią warzywa na rozgrzanej patelni) i dodajemy do garnka. Przekrojone na pół cebule (nie obieramy ich), całe ząbki czosnku (nieobrane) i pikantną paprykę również opalamy. Gdy w garnku znajdą się wszystkie przyprawy i warzywa, zalewamy je letnią wodą. Wody powinno być tyle, aby ledwie przykrywała warzywa ( u mnie to było

Zawsze głodna!
Schab pieczony w rękawie, aromatyczny i pyszny 217

ciepło do ziemniaków też będzie pyszne. Ja upiekłam schab z kością, ale możecie upiec bez . Moim zdaniem schab z kością jest bardziej aromatyczny Schab umyć osuszyć. Doprawić solą pieprzem, papryką słodką i ostrą, ziołami. Dokładnie obsypać przyprawami z wszystkich stron. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Suszone pomidorki pokroić na drobne kawałeczki. Włożyć mięso do rękawa foliowego do pieczenia

Kuchnia Pokoleń
ZIEMNIAKI SMAŻONE W CAŁOŚCI 185

również Państwo się one spodobają i na stale zagoszczą w Państwa jadłospisach. Proszę wypróbować bo warto!!! Składniki: male ziemniaki olej przyprawa do ziemniaków (lub własna mieszanka soli, pieprzu, papryki czerwonej, ziół) Przygotowanie: 1. Ziemniaki dokładnie myjemy i obieramy ze skorki (gdy są młode możemy nie obierać ze skorki),  2. Każdy ziemniak dokładnie drapiemy albo za pomocą takiego urządzenia

Kulinarnie z Polką na Kresach
Stek Wołowy - Jak usmażyć stek wołowy? 172

czasie soki równomiernie rozchodzą się po mięsie, dzięki czemu nabiera równomiernego koloru, jest soczyste. Na końcu wystarczy pokroić stek na plastry i ułożyć na talerzu. Ja podałam stek z papryką z bazylią z octem i kromką pełnoziarnistego chleba własnoręcznie upieczonego. *aby uzyskać bardziej wysmażone mięso należy przedłużyć czas smażenia, im mniej mięso ugina się pod naciskiem tym jest bardziej wysmażone

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania