jeść na surowo do wszystkiego. Oto moja ocena: SMAK: Jak dla mnie genialny, nie czuć chemią , nie jest za słodki , fajny delikatny smak , wyczuwalne są przyprawy , papryka oraz słodycz ananasa. OCENA 5/5 ZASTOSOWANIE: Marynata - marynowałam kurczaka i rybę w obu przypadkach marynata się sprawdziła. Mięso jak i rybę piekłam w rękawie w piekarniku, Produkt przeszedł smakiem marynaty
Gotowanie Patkicukrowym i fioletowym kalafiorem ------------------------------------------------------------- Sałatka z pieczonym kalafiorem i ciecierzycą Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1 kalafior podzielony na różyczki 2 łyżeczki kuminu 2 łyżeczki mielonej kolendry ½ łyżeczki ostrej papryki sól pieprz oliwa z oliwek 2 szklanki pieczonej ciecierzycy ocet balsamiczny listki mięty ziarenka z ½ granatu Wykonanie: W misce mieszamy przyprawy z oliwą z oliwek, dodajemy
Kulinarne przygody GatityCzas przygotowania 25 min Czas gotowania 30 min Czas przygotowania 55 min Składniki 350 g makaronu penne 380 g filetów z kurczaka 200 g ogórków konserwowych 200 g papryki konserwowej 180 g kukurydzy konserwowej 2-3 łyżki przyprawy gyros 2 łyżki oleju Sos 5 łyżek majonezu 5 łyżek ketchupu 5 łyżek jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku Dodatkowo 150 g sera
Wędrówki po kuchniwcześniej i przykryty przechowywać w lodówce przez max. 7 dni. Dip jest idealny do mięs (smażonych, pieczonych, z grilla), krewetek, do maczania w nim warzyw (np. selera naciowego, marchewek, papryki, ogórków). Ostrość dipu można dowolnie zmieniać dodając mniej lub więcej ostrego sosu. Źródło przepisu: She Wears Many Huts
Gospodyni Miejskanaszych kuchniach. Proces ich powstawania nie jest skomplikowany, a smak... wyjątkowy. Domowe Hot Wings jak z KFC - Składniki: ok. 1kg skrzydełek z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku chilli w proszku (pieprz cayenne) pieprz sól ok. szklanka mąki (lub więcej) na panierkę ciasto: 2 jajka szklanka mąki tortowej ok. 150 ml mleka pół łyżeczki soli chili w proszku
Słodka Stronawiększe podwójne piersi) 400 g mozzarelli Szczypiorek do podania Pikantny sos: 3-4 łyżki płatków chilli (bardzo ostre) / 1-2 łyżki płatków chilli (mniej ostre) 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1/2 szklanki sosu pomidorowego 1/2 szklanki miodu 2 łyżeczki oleju 2 łyżki sosu sojowego 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu
Kuchnia Łukaszanajlepiej grubej 4-6 cm -czosnek dobrej jakości 2-3 główki -pieprz cayenne -pieprz ziołowy białowieski- jest to mieszanka przypraw w skład której wchodzi(gorczyca,majeranek,kminek,kolendra,lubczyk,papryka ostra i słodka,jałowiec) -sól warzona nie jodowana 5 kg -pojemnik lub garnek WYKONANIE Słoninę dzielimy na mniejsze kawałki i odcinamy skórę. Następnie słoninę szpikujemy czosnkiem co kilka cm.P
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Składniki: 1 główka młodej kapusty 4 szt. pora (biała część) 2-3 pętka dobrej kiełbasy ok. 300 ml soku pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego pieprz sól ostra i słodka papryka olej zielenina Wykonanie: Pora kroimy na talarki, smażymy na oleju około 5 minut po czym dodajemy pokrojoną na plasterki kiełbasę. Kapustę szatkujemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie około
Walijskie PichcenieSkładniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1/2 pęczka koperku 1 mozzarella papryka ostra mielona, sól, czosnek granulowany 1 cebula 1 łyżka bułki tartej 1 jajko Cebulę oraz mozzarellę kroimy w drobną kostkę, koperek siekamy, wszystko dodajemy do mięsa. Następnie dodajemy jajko, bułkę tartą i doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju
Moje-pitraszeniepizze 1 mozzarella 1 cebula Natka pietruszki Koncentrat pomidorowy do smarowania Mięso 🍕🍕🍕🍕🍕🍕🍕 300 g mielonego mięsa z indyka 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej Sól i pieprz Olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Ciasto rozwijam i rozwałkowuję. Smaruję koncentratem pomidorowym. Mozzarellę odcedzam i rwę w kawałki. Natkę pietruszki myję i drobno siekam. Posypuję
Gotowanie Patkioleju 4 szklanki mąki 1 jajko 1 łyżka wódki lub spirytusu sól Farsz: 600 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 ząbki czosnku sól pieprz ulubione przyprawy – u mnie papryka słodka i ostra Dodatkowo: olej do głębokiego smażenia W rondelku łączymy ze sobą 2 łyżki oleju, sól i 1 i 1/2 szklanki wody. Całość zagotowujemy, po czym dodajemy
PatiGotujepassaty pomidorowej 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek pół łyżeczki czosnku granulowanego łyżeczka suszonego oregano łyżeczka suszonej bazylii łyżeczka suszonego majeranki pół łyżeczki papryki słodkiej pieprz sól W rondelku rozgrzewamy masło i oliwę z oliwek. Dodajemy passatę pomidorową i przecier pomidorowy, podgrzewamy na średnim ogniu. Doprawiamy ziołami, przyprawami, pieprzem i solą. Mieszamy i podgrzewamy
PatiGotujeFarsz: 200 g dowolnego żółtego sera (startego lub w plasterkach) około 200 g mrożonego szpinaku około 3 szklanki różnych marynowanych warzyw (ja użyłam w różnych proporcjach pieczarek, kaparów, karczochów, papryki, oliwek czarnych i zielonych, groszku, marchewki, ogórków) 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła Dodatkowo: 1 rozkłócone jajko olej do posmarowania ciasta Mrożony szpinak wrzucamy na roztopione masło i podgrzewamy
PatiGotujewody lub oliwy z oliwek. Podajemy w miseczce udekorowany odrobiną oliwy oliwek, kilkoma ziarenkami ciecierzycy i płatkami chilli. Najlepiej smakuje z chlebkami pita i świeżymi warzywami. Idealnie sprawdzą się papryka, ogórek zielony i seler naciowy. Smacznego Artykuł Hummus tradycyjny z ciecierzycy pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujenastępnie układamy je w natłuszczonym garnku, z grubym dnem. Najlepiej ułożyć je w jednej warstwie, jeśli nie zmieszczą się wszystkie lepiej rozłożyć je na dwa garnki. Gołąbki obsypujemy delikatnie papryką słodką i zalewamy wodą lub bulionem tak aby przykryły gołąbki w 3/4 wysokości. Garnek przykrywamy i dusimy na średnim ogniu około godzinę, aż kapusta będzie miękka, w razie potrzeby dolewając
PatiGotuje