papryka - 32566 przepisów (strona:1278/2172)

Rolada z mięsa mielonego z szynką i serem. 284

około 700 g mielonego mięsa może być z szynki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka suszonej bazylii sól, pieprz do smaku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 jajka 1 namoczona i zmielona bułka kajzerka 200 ml śmietanki 30 % 5 dużych prostokątnych plastrów sera żółtego 6 dużych plastrów szynki ( może być konserwowa ) Cebulę, czosnek obieramy. Bułkę kajzerkę

Sama słodycz i szczypta chili
SKRZYDEŁKA W MARYNACIE MIODOWO - MUSZTARDOWEJ + FILMIK 110

grillu.   SKŁADNIKI :  1 kg skrzydełek  2 łyżki miodu  1 łyżka musztardy sarepskiej 2 łyżki ostrego ketchupu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej i ostrej papryki 1 łyżeczka tymianku pieprz cytrynowy do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
PIECZONE FRYTKI Z TOPINAMBURA 202

surowo, później, na obiad, w wersji pieczonej lub gotowanej. O właściwościach topinambura przeczytacie  TUTAJ . Polecam! Składniki na 3 porcje: 6-7 sztuk topinambura, 1,5 łyżeczki suszonej papryki (słodkiej), 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 0,5 łyżeczki soli, 0,25 łyżeczki pieprzu. Wykonanie: Bulwy topinambura dokladnie szorujemy, a następnie kroimy w słupki. Umieszczamy w misce, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy

Jeść, by żyć w zdrowiu
pikantny krem z kukurydzy z nachosami 142

fajnie się sprawdzi też na domówce jako przystawka.  *dla 4 osób: Składniki: 2 puszki kukurydzy 2 marchewki kawałek selera korzeń pietruszki cebula 2 łyżki oleju sól pieprz ostra papryka paczka pikantnych nachos zielona cebulka Marchewki, seler, pietruszkę i cebulę pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać kukurydzę i zalać 1,5 litra wody. Gotować około pół godziny. Zblendować i doprawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sałatka Korrida 329

zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Grzanki – Z chleba odkroić skórkę i pokroić kromki na małe kostki. Polać oliwą, posypać solą, pieprzem, słodką papryką i dokładnie wymieszać. – Rozgrzać masło i podsmażyć na nim grzanki, aż staną się chrupiące. Składanie sałatki W szklanym naczyniu układać od dołu warstwy: – Pomidory

To co kocham
GOTOWANIE W STUDIO DZIEŃ DOBRY TVN 187

Gotowanie na żywo w kuchni Dzień Dobry TVN . Trema mnie nie zjadła! Ugotowałam m.in. zupę pomidorową z pieczoną papryką, przygotowałam sałatkę z listkowanej brukselki z pesto bazyliowo-jabłkowym, zmiksowałam koktajl szpinakowo-jabłkowy z melisą oraz koktajl jagodowo-jabłkowy z limonką. Artykuł GOTOWANIE W STUDIO DZIEŃ DOBRY TVN pochodzi z serwisu

Looking for Cooking
Kuskus z cieciorką 143

Czas na szybki obiad, który zapewni energetycznego kopa, na aktywny dzień. Szkoda przecież spędzić dzień w kuchni, prawda? Słońce nie odpuszcza - korzystajmy. Składniki: kuskus młoda kapusta lub pak choi papryka cieciorka cukinia Przygotowanie: Warzywa dokładnie umyj i pokrój na równe kawałki. Używam cieciorki z zalewy, którą przed użyciem przepłukuję pod strumieniem gorącej wody. Jeśli nie posiadamy takiej, to równie dobrze

Karczma Honorietty
SOS CZOSNKOWY Z WARZYWAMI 115

POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-10 Składniki: Około 200 g jogurtu greckiego, czubata łyżka majonezu, 3 większe ząbki czosnku, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 1 duża rzodkiewka, sól, pieprz, papryka słodka, bazylia,  oregano, szczypta cukru. Przygotowanie: Czosnek przeciskam przez praskę lub rozgniatam nożem i drobno siekam. Rzodkiewkę kroję w półplasterki, następnie w cieniutkie paseczki. Jogurt łączę z majonezem

JejKuchnia
Sezon grillowy w pełni – za co kochamy grillowanie? 273

była odpowiednio „mięsna”  – tłumaczy Piotr Laskowski Dyrektor Marketingu i Sprzedaży z JBB. JBB przygotowało specjalną ofertę kiełbas smakowych przeznaczonych na grilla: kiełbasa grillowa z cebulą, kiełbasa grillowa z papryką, kiełbasa grillowa z pieczarkami oraz kiełbasę z serem, która cieszy się ogromną popularnością również przez cały rok. Coraz częściej na grillu pojawiają się również białe kiełbasy.– Należy tu wymienić

IMPRESJA SMAKU
Szybki bigos ze słodkiej kapusty 333

karczku b/k 2 średnie cebule 200 g świeżych brązowych pieczarek 6 wędzonych śliwek sól pieprz do smaku 1 łyżka majeranku 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki 1/2 płaskiej łyżeczki kurkumy 1 płaska łyżeczka suszonego tymianku szczypta gałki muszkatołowej 4 ząbki czosnku 3 liście laurowe sok z połowy cytryny 2 łyżki masła klarowanego Sposób przygotowania: Mięso umyć, pokroić w paseczki i wrzucić

Gosia gotuje
Burgery (kotlety) z kaszy jaglanej i buraka 403

małe jajka lub 1 duże 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oliwy z oliwek 2 łyżki mąki jaglanej (lub trochę więcej) - można zastąpić inną 1 łyżeczka słodkiej papryki Szczypta pieprzy cayenne Szczypta oregano Sól Pieprz Przygotowanie: Kaszę jaglaną ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzić. Buraki obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Odcedzić nadmiar soku. Cebulę i czosnek posiekać

Fabryka pomysłów
Czeskie utopence - marynowane parówki (przekąska do piwa) 128

łyżki pieprzu ziarnistego 3 liście laurowe 7 kulek ziela angielskiego 1. Składniki na zalewę łączymy ze sobą. Zagotowujemy, przykrywamy pokrywką, odstawiamy do ostygnięcia.  2. Cebulę kroimy w krążki, papryki i czosnek w plastry. W słoiku układamy na zmianę cebulę, papryczki, czosnek i parówki. Zalewamy ostudzoną zalewą.  3. Słoik odstawiamy na 1 dobę w temperaturze pokojowej. Później przestawiamy

Szefowa kuchni
Kiełbasa zapiekana w tortilli 235

Składniki: 2 tortille o średnicy 30 cm Fanex 3 białe kiełbasy 2 średnie cebule 10 dkg sera żółtego zioła prowansalskie słodka papryka sos słodkie chili Przygotowanie: Cebulę pokroić w piórka … Czytaj dalej Kiełbasa zapiekana w tortilli

czarrna od kuchni
Spaghetti z kukurydzą 222

Składniki: 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 puszka kukurydzy konserwowej 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 2 cebule 1 słoik krojonych pomidorów 3 ząbki czosnku sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie Sposób … Czytaj dalej Spaghetti z kukurydzą

czarrna od kuchni
Chlebek piknikowy 224

gotowy chlebek, deskę nóż i dobry nastrój.     Składniki: -chleb lub bułka pszenna typu wek -szpinak lub sałata lodowa -szynka wędzona lub kiełbasa szynkowa -żółty ser -pomidory -ogórek -papryka -sos czosnkowy lub tatarski -przyprawy do warzyw Z chleba odcinamy górę. Ze spodu wydłubujemy środek. Układamy warstwami składniki według uznania. Smarujemy sosem, który będzie spoiwem. Przykrywamy i dociskamy. Zawijamy

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania