papryka - 32566 przepisów (strona:1284/2172)

Kotleciki z selera 252

zrobić. Znalazłam ostatnio przepis na kotleciki z selera, postanowiłam go trochę zmodyfikować i zrobiłam takie oto kotleciki. Składniki 1 mały seler 2 jajka garść świeżej natki pietruszki pół dużej papryki chili 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Seler trzemy na tarce, dodajemy jajka, mąkę, bułkę tartą, drobno pokrojone chili i posiekaną natkę. Doprawiamy tartym imbirem

Delusional Trine
Karkówka z jabłkami i żurawiną w cydrze 204

puree ziemniaczanym z koperkiem i surówką z czerwonej kapusty. Składniki: 1 kg chudej karkówki 1 szklanka cydru 4 małe jabłka 2 łyżki suszonej żurawiny przyprawy: sól, słodka papryka, pieprz, ziarna kminku, majeranek, rozmaryn, 4 ząbki przeciśniętego czosnku 2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego 4 kulki jałowca 2-3 łyżki oleju Karkówkę pokroić w 1,5 cm plastry, rozbić

Czerwień i błękit
Schab peklowany pieczony na kanapki 393

wody 100 g soli peklowej łyżeczka cukru po 5 ziaren jałowca, ziela angielskiego i pieprzu 5 liści laurowych 6 ząbków czosnku Marynata: op. przyprawy do mięsa wieprzowego łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/4 łyżeczki pieprzu zmielonego 1/3 szkl oleju rzepakowego  W garnku zagotować wodę z przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem, ostudzić. Mięso umyć i włożyć do zimnej zalewy

Smakołyki Asi
Hummus idealny 119

wodę i oliwę. Na koniec naciskamy trzy razy turbo. Hummus podajemy z warzywami, falafelem, na który przepis znajdziecie tutaj ,możecie go podać z kilkoma ziarnami ugotowanej ciecierzycy, posypać ostrą papryką albo jak tak jak ja, wyjeść paluszkami słonymi Smacznego! Post Hummus idealny pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Słonina czosnkowa 235

grubej 4-6 cm -czosnek dobrej jakości 2-3 główki -pieprz cayenne -pieprz ziołowy białowieski- jest to mieszanka przypraw w skład której wchodzi(gorczyca,majeranek,kminek,kolendra,lubczyk,papryka ostra i słodka,jałowiec) -sól warzona nie jodowana 5 kg -pojemnik lub garnek WYKONANIE Słoninę dzielimy na mniejsze kawałki i odcinamy skórę. Następnie słoninę  szpikujemy czosnkiem co kilka cm.P

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Przekąski z twarożku 320

twarożek z białego sera oraz śietany 18% lub jogurtu naturalnego. Najważniejsze, by konsystencja była zwięzła i niezbyt rzadka. Do tego oczywiście obowiązkowo świeży szczypiorek i rzodkiewka lub pokrojona drobno papryka, sól, pierz. Mmmm ... pycha! Smacznego

Mojewlasne.pl
Zapiekanka z patelni 779

pozostałą mozzarellą. Na wierzchu posypujemy resztą posiekanej natki pietruszki i całość przykrywamy. Zostawiamy na kilka chwil, by ser dobrze się rozpuścił i złączył całość. Przed podaniem oprószyłam jeszcze słodką papryką mieloną. Opinia na temat patelni Delimano Stone Legend W temacie patelni Stone Legend (KLIK) zacznę od bardzo ważnej kwestii - rozmiar ma znaczenie ;) Patelnia jest duża! Ma 28 cm średnicy

Kolorowy Przepisownik
PIZZA Z PATELNI 170

cukru * 4 łyżki oleju Dodatkowo: * gotowy  sos do pizzy * żółty ser starty na tarce o dużych oczkach * ser mozzarella * ulubione dodatki, u mnie były to pieczarki podsmażone, papryka czerwona i plasterki kiełbasy pepperoni  Wykonanie: Do miski wsypać drożdże i cukier, wymieszać. Wlać 1/3 letniej wody i wymieszać wszystko, zasypać łyżką mąki. Zakryć ścierką i odstawić

Zrób to smacznie
Pierś indyka z piekarnika. 1820

Kotlety drobiowe przygotowane w piekarniku, to smaczna propozycja na obiad. Pierś płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym, potem kroimy na 1cm kotlety. Mięso solidnie przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami. Tak przygotowane porcje układamy w naczyniu przekładając cebulą w krążkach,  na warstwie 5 cm lekko posolonej włoszczyzny w paskach. Wszystko polewamy 5 łyżkami oleju roślinnego i wstawiamy

chleba naszego
Golonka 112

wodzie do miękkości, dodając w trakcie gotowania oczyszczone i opłukane warzywa oraz przyprawy. Do tradycyjnych posiłków należą  także golonki z kapustą i borowikami, z pieczonym boczkiem i świeżą papryką. W lokalach gastronomicznych dostępna jest również golonka z żurawiną i świeżym chrzanem, po węgiersku, bawarsku lub nadzieniem z zielonego pieprzu. W Beskidach na golonce przyrządzić można kwaśnicę, lub w zależności

KUCHNIA POLSKA
WIOSENNY DETOX DRINK 157

procesu, aby mieć więcej energii, zachować zdrowie i wspierać jego naturalną moc oczyszczania. Jakie produkty należy wybierać? Warzywa: brokuły, kalafior, kapusta, szpinak, jarmuż, rukiew wodna, rukola, żółta i pomarańczowa papryka, buraki, marchew, kiszona kapusta, kiszone ogórki, wszystkie inne kiszonki naturalne. Owoce: jabłko, gruszka, borówki Przyprawy: cynamon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir Zioła: kozieradka, tymianek, mięta, dziewanna, korzeń lukrecji. Dodatki extra: siemię

Mała w garnku miesza
Owoce i warzywa sezonowe – wiosna 146

Mandarynki Rabarbar Koper Włoski Kasztany Mango Rzepa Maliny Kiwi Orzechy Rzodkiewka Melony Koper włoski Pasternak Sałata Morele Kukurydza Pietruszka Seler naciowy Morwa Mirabelki Pomarańcze Smardze Ogórek Morele Por Szczaw Papryka Orzechy Roszponka Szczypiorek Pomidory Pigwa Seler Szparagi Porzeczka Scorzonera Szalotki Szpinak Śliwka Śliwka Topinambur Truskawki Wiśnia Winogrona Ziemniak     Najłatwiejszą porą roku do tej pory była dla mnie zima

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania