odrobinie oleju jakieś 20 minut i przekładamy do naszego wywaru z warzywami i gotujemy razem. Czosnek obieramy ścieramy na tarce i taki podsmażamy, dodajemy do zupy.Można dodać troszkę papryki mielonej ostrej.Kiedy nam się warzywa ugotują i zupa nabierze smaku zostawiamy do studzenia.Kiedy nam się już ostudzi blender-ujemy.Powstaje pyszny gęsty krem.Pestki podsmażamy na suchej patelni i posypujemy gorący krem
Różowa kuchniazastępstwie za masło. Świetnie smakuje hummus z pieczonym czosnkiem. Po upieczeniu kompletnie traci swój ostry i dla niektórych nieprzyjemny smak i staje się słodkawy. Świetnie komponuje się z pieczoną papryką, strączkami, rozmarynem i tymiankiem – to moje ulubione połączenia. W tym wpisie nauczę Was jak upiec czosnek . Jest to bardzo proste, ale zdaję sobie sprawę z tego, że nie każdy
Blendmanząbek czosnku 1 łyżka oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego sól 1 łyżka pasty curry (polecam taką ) lub po 1/2 łyżeczki zmielonych przypraw: kuminu, kolendry, kurkumy, słodkiej papryki i curry w proszku 1 szklanka różyczek kalafiora 1 szklanka różyczek brokułu 1 szklanka marchewki baby (lub zwykłej pokrojonej w szerokie słupki) 125 ml gorącego bulionu lub wody
cool and mintypomidorowej szczypta soli i pieprzu sok z 1/2 cytryny natka pietruszki skórka otarta z 1 cytryny 500 ml bulionu szczypta majeranku i wędzonej papryki Drobiowe pulpety pietruszkowe: 500 gram mielonego indyka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 4 łyżki owsianych otrąb szczypta soli, pieprzu i majeranku
Mango Papajaszybki i niezbyt drogi obiad. Przygotowaliśmy, zjedliśmy i możemy ze spokojnym sumieniem zarekomendować wszystkim miłośnikom kuchni tajskiej. Jeśli nie lubicie zbyt ostrych potraw, możecie zamiast chili dodać czerwoną paprykę. Składniki: około 75 dag piersi z kurczaka 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego 1 lub 2 papryczki chili 10-12 strąków zielonej fasolki 3-4 liście limonki kaffir 2 łyżeczki
Kulinaria - potrawy z różnych stron światażółtym serem w środku i dodatkowo owinięte boczkiem.Wychodzą bardzo smaczne. SKŁADNIKI 800g mięsa mielonego 100g żółtego sera 7-8 plastrów boczku parzonego sól,pieprz gałka muszkatołowa słodka papryka WYKONANIE Ser żółty kroimy na paski o długości ok.5cm.Mięso mielone dobrze doprawić przyprawami według uznania.Dokładnie wymieszać.Dno żaroodpornego naczynia natłuścić masłem.Ręce lekko zwilżyć wodą i nabrać trochę mięsa
Mała w garnku mieszaoprócz podawania jej z bułką czy na kanapkach. Quesadilla to danie z kuchni meksykańskiej. Jest to, najogólniej mówiąc, opiekana kukurydziana lub pszenna tortilla z farszem: serem, ziemniakami, grzybami, mięsem, papryka czy chorizo. Odmian quesadilli jest mnóstwo i myślę, ze trudno byłoby znaleźć jedyna i słuszną . Wykorzystując sporą ilość rwanej wieprzowiny przygotowałam własnie taką quesadillę. Dodatek sosu barbecue i sera cheddar
Codzienna kuchnia niecodziennaświetnie! Przepis do obowiązkowego wypróbowania. 500g ziemniaków 300g świeżego szpinaku 300g kiełbasy 3 ząbki czosnku 100g sera cheddar 1 jajko L 4 łyżki śmietany sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka słodka olej 1. Ziemniaki gotujemy do miękkości. Kiełbasę kroimy w plastry, podsmażmy na rozgrzanym oleju wraz ze szpinakiem. 2. Ser mieszamy z jajkiem i śmietaną, dodajemy czosnek
Szefowa kuchniniego większe skwarki :) Składniki: 1 bardzo duża cukinia 2 marchewki 1 cebula 3 jaja 125 g boczku surowego 1 ząbek czosnku przyprawy do smaku - sól, pieprz, papryka słodka bułka tarta Przygotowanie: cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach - solimy i czekamy aż puści soki - odciskamy na patelni podsmażamy boczek pokrojony w kostkę - studzimy cebulę kroimy w kostkę
Gotowanie z pasjąprzepyszną ucztę :) Taki prosty, zwykły przepis a mogłabym je jeść do każdego obiadu :) Do ziemniaczków używam przyprawę do ziemniaków marki Prymat, w skład której wchodzą: sól, czosnek, kolendra, papryka słodka, cebula, kminek, majeranek, liście kopru, cząber, koper nasiona, pieprz czarny i chili. Tak więc nie trzeba mieć tych wszystkich przypraw choć dla mnie w niej za mało jest majeranku dlatego
Kuchnia Vikipasteryzacji kiedy wszystko się przegryzie jest rewelacyjne! I tak jest i z tą propozycją Składanki: 2 kg dużych ogórków 1 średni przecier / 7 dużych łyżek 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej 7 średnich cebulek 0,5 szklanki octu 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki cukru 2 płaskie łyżki najlepiej domowego kucharka / vegety 2 płaskie małe łyżeczki soli Wykonanie
W Moim Magicznym Domuziemniaczanej płaska łyżeczka soli łyżeczka bazylii 30 g drożdży 1/2 łyżeczki cukru ok. 110 ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy Dodatkowo: 100 g fasolki szparagowej 50 g marchewki 1/2 papryki 150 g pieczarek 1 cebula 1 pomidor na wierzch: marchewka, cukinia, pieczarki Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz
Via GustoPolecam łatwy sposób na upieczenie mięsa na obiad lub do kolacji. Potrzebujemy: mięso mielone, sól, pieprz, majeranek, paprykę, czosnek i pietruszkę. Zestaw dodatków do mięsa można dowolnie modyfikować... podstawą jest sól i pieprz. Mięso wrzucamy do miski i dodajemy pozostałe składniki. Czosnek i pietruszkę siekamy drobno, pozostałe produkty są już gotowe. Wyrabiamy całość dokładnie na jednolitą masę Wykładamy
chleba naszegoPyszna zapiekanka na obiad lub do kolacji, to smaczne danie dla każdego. Potrzebujemy ugotowany makaron, naczynie, przyprawy i dodatki: szynkę konserwową, ser żółty, cebulę, cukinię, kukurydzę, paprykę, trochę tłuszczu do posmarowania naczynia i pieczarki. Przyprawiamy dowolnie wg swojego smaku, podstawowe przyprawy to sól, pieprz i oregano. Do natłuszczonego naczynia wkładamy warstwami wcześniej przygotowane, pokrojone, ugotowane, odsączone warzywa, ser, szynkę
chleba naszegomiseczki. Jakby mało się biedak nacierpiał, to podtopiłem go pod bieżącą wodą, molestowałem ręcznikiem kuchennym i na deser dołożyłem mu sporą dawką ostrego sosu sriracha i szczyptę ostrej papryki. Obtoczony we wszystkich przyprawach był gotowy na swoją ostatnią podróż… Artykuł Kalafior pieczony pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendman