owsiane - 5439 przepisów (strona:218/363)

Granola z żurawiną i pestkami 152

przekąskę do pracy lub dla dzieci do szkoły. Granola dobrze się przechowuje – trzymaj ją w szklanym słoiku i sięgaj po nią, kiedy tylko masz ochotę.  Składniki: 2 ½ szklanki owsianych płatków górskich ½ szklanki roślinnego mleka, np. migdałowego 1 szklanka suszonej żurawiny 1 szklanka mieszanki pestek słonecznika, dyni i sezamu ½ szklanki wiórków kokosowych ½ szklanki syropu klonowego 3 duże łyżki masła migdałowego

Roślinna - blog wegański
Mleko kokosowe 133

udanej produkcji mleka owsianego, za którym dzieci przepadają, postanowiłam zrobić domowe mleko kokosowe. Mleko kokosowe w puszce kupiłam tylko raz i po przeczytaniu składu postanowiłam, że nigdy więcej. Domowe mleko kokosowe jest zdrowe i smaczne, trzeba tylko pamiętać by wybierać jak najzdrowsze wiórki, najlepiej eko, bez dodatków. 200 g. wiórek kokosowych 2 litry ciepłej wody Wodę zagotować i przestudzić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Jesienny crumble 113

banalny. A smakiem można delektować się całkiem bezkarnie, nawet na diecie, ponieważ to samo zdrowie. Składniki: około 10-15 śliwek węgierek 1 jabłko ze skórką 1/2 szklanki płatków owsianych lub musli (u mnie musli Sante z jagodami goji ) 1 łyżeczka masła 1 łyżka miodu ewentualnie bakalie Przygotowanie: Owoce umyć, śliwki wypestkować, jabłko pozbawić gniazda nasiennego i pokroić na mniejsze cząstki

Cakes By Kejt
Jesienna granola 186

ciepłego.  Jednak taka granola niejednokrotnie ratuje mi życie w pracy, dlatego też zrobiłam ją i teraz.  Jest z typowo jesiennych składników.     Składniki: 350 g płatków owsianych zwykłych 100 g ziaren słonecznika 100 g ziaren dyni 50 g sezamu 50 z siemienia lnianego 50 g orzechów włoskich posiekanych 1 łyżka oleju ok 200 g musu jabłkowego

Sto kolorów kuchni
Pieczona owsianka sernikowa 163

razu, jak i zachomikować w pudełku na drugie śniadanie. Gorąco polecam, szczególnie w królewską niedzielą z kubkiem kawy! Pieczona owsianka sernikowa (porcja dla mamy i potomka) 4 łyżki płatków owsianych lub innych (np. orkiszowych) pół szklanki mleka (u nas ryżowo-kokosowe) 125g sera ricotta 1/2 dużego jabłka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia jajko garść bakalii (świetnie komponują się rodzynki, orzeszki

Przepysznik - BLW i nie tylko
Wegańskie razowe ciastka wegańskie 133

przyprawach. Wyszły super, mam nadzieję, że do jutra coś z nich zostanie. Składniki: 140 g mąki pszennej razowej 60 g brązowego cukru 100 ml oleju roślinnego 50 g płatków owsianych pół łyżeczki imbiru w proszku łyżeczka kakao 50 g puree z dyni lub mały banan łyżeczka lub 1 skórki kandyzowanej z pomarańczy Przygotowanie: Utrzeć olej z cukrem i puree dyniowym

greenscarf
Co jadłam w Szkocji? 140

fried mars bar i wishky . Haggis Regionalną potrawą jest haggis . Jest to owczy żołądek napełniony mieszanką posiekanych owczych podrobów (w których skład najczęściej wchodzą: serce, płuca oraz wątroba), płatków owsianych, cebuli i przypraw. Żołądek zostaje zaszyty i ugotowany, zazwyczaj jest podawany w charakterystycznych paskach z ziemiankami. Przed spróbowaniem tej potrawy czułam lęk, gdyż opis nie zachęca do jedzenia. Podana potrawa

Projekty ze smakiem
Śnieżna zadymka 336

ryżu białego 2 łyżka masła 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 150 g wiórek kokosowych 400 mil śmietany 30% 3 łyżki żelatyny 1 litr mleka Ponadto: 1 paczkę ciastek owsianych 2 łyżki masła 200 mil śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: Masło rozpuszczamy w rondlu, przekładamy ryż podsmażamy około 2 minut. Zalewamy 900 ml mleka wsypujemy

kgwjanczewo
Flapjacks z kajmakiem, dynia i orzechami czyli Slodki Czwartek odc.90 138

muscovado ( u mnie demerara) 150 g kajmaku (może być gotowy z puszki lub np wg TEGO przepisu) 80 g pure z dyni 350 g mieszanki płatków zbożowych (u mnie owsiane, orkiszowe i gryczane) 150 g mieszanki orzechów (u mnie nerkowce, migdały, włoskie) Nagrzewamy piekarnik do 160 st.C. Prostokątną foremkę do pieczenia cm wykładamy papierem do pieczenia. U mnie była

Dzieje kuchennej Wiewióry
Owsianka rokitnikowa - bardzo zdrowa, dietetyczna :) 105

posiłek w witaminy, ale także w oryginalny smak i piękny kolor :) Ta owsianka to rokitnikowe szaleństwo śniadaniowe! Pyszna, kremowa, słodka z nutką kwaśności - mniam! Polecam :) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych 200 ml mleka krowiego/roślinnego 1 płaska łyżeczka stewi (bądź inny słodzik) 1 łyżka soku z rokitnika 100% 2 łyżki suszonych owoców rokitnika   Przygotowanie: Płatki zalej wrzątkiem

Zdrowie na języku :P
Ciasto z bezą i bananami 165

jogurtu greckiego 200 g twarogu półtłustego 1 łyżeczka cynamonu 4 żółtka 4 tabletki stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 3 łyżki otrębów owsianych szczypta nasion chilli  1 duży banan Beza: 4 białka, szczypta soli, 1 łyżeczka naturalnego kakao PRZYGOTOWANIE: Zacznijmy od zrobienia masy na ciasto. Wszystkie składniki oprócz bananów umieść w mikserze

ClauditteMissCooking
.1074. ptasie mleczko...jaglane 156

ostatnio i ja odkryłam magiczne właściwości wody z zalewy to już nigdy nie wylewam jej do zlewu a używam zamiast ubitych białek ;) Pewnie większość z Was kojarzy owsiane ptasie mleczko ;) U mnie dzisiaj pojawia się w wersji wegańskiej i jaglanej. Zamiast białka - woda po ciecierzycy vel aqua faba, a zamiast żelatyny - agar :) Puszyste i pyszne :) A jakie cudowne mango

breakfast of dreams
Truflowo - kokosowy mus ze zsiadłego mleka z karmelizowaną gruszką i śliwką 127

kwaśnej śmietany 6 cukierków "Trufli" 3 łyżki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki żelatyny (płaskie) 2 łyżki wrzątku 1/2 gruszki 1 śliwka 3 łyżki cukru 4 ciasteczka owsiane z orzechami 2 łyżki rozpuszczonego masła Przygotowanie: Ciasteczka pokruszyć, wymieszać z masłem, umieścić w niewielkim, walcowatym naczyniu, dokładnie ugnieść. Schować do lodówki. Mleko podzielić na dwie części, każdą umieścić

Cakes By Kejt
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 133

jajko 1 żółtko 470 g mąki pszennej tortowej 1 kg śliwek węgierek (mocno dojrzałych) kruszonka (składniki na solidną porcję kruszonki :) ) 190 g masła 150 g cukru 180 g płatków owsianych, najlepiej błyskawicznych 200g mąki Wykonanie: W misce wymieszać mleko z drożdżami. Dodać mąkę i cukier. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W dużej misce zmiksować jajka z cukrem. Dodać połowę

Pociąg Do Kuchni
Domowy chleb 145

bułką . Taki wypiek w smaku jest delikatniejszy i świeżość zachowa dłużej .Natomiast na oko nie widać różnicy. Często do chleba dodaje jakieś dodatki , typu ziarna słonecznika, sezamu, kminku,płatki owsiane , gryczane lub zioła. Ważne żeby nie dać wszystkiego na raz . Kiedyś tak zrobiłam , był ohydny . Nawet mój pies nie chciał go zjeść

Eli Gotowanie

Proponowane wyszukiwania