rozpakowywanie koszul (i ich prasowanie o zgrozo)i butów wymaga czystych rąk a ja robię to miedzy śniadaniem a serialem w tym samym czasie) Składniki 3-4 łyżki płatków owsianych górskich łyżka soku z cytryny szczypta soli łyżka proszku budyniowego szklanka mleka(ta po małej nutelli) Dodatki : owoce przyprawa korzenna cynamon płatki migdałowe
Fiolka w kuchnihumor z rana :) Króliczek może być przygotowany z dowolnego, ulubionego ciasta naleśnikowego lub z tego proponowanego przeze mnie. Warto czasem przygotować coś miłego dla najbliższych :) Składniki: 3 łyżki mąki owsianej 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki miodu Rozgrzać patelnię. Wszystkie składniki zmiksować na gładkie ciasto. Na patelnię nałożyć jeden większy placek
Chocolate Muffin Blogjeśli "chodzi" za Wami coś słodkiego to będzie idealny do zrobienia! A więc smacznego! Składniki; 0,5 kotki masła 1 szkl. mąki pszennej 1 szkl. otrąb pszennych (lub płatków owsianych) 0,5 szkl. brązowego cukru śliwki ( ilośc zależy od Was) Z podanych składników wyrobić kruszonkę. Rozdrabniać palcami aby była jak najbardziej sypka. Kilka małych foremek lub jedną większą nasmarować masłem
Radość kipiąca uśmiechem.Najzdrowsze placuszki na świecie a do tego jeszcze pyszne, co Wy na to? Dodamy to i owo a rezultat ? no może sprawdzicie sami? Podwójnie owsiane placuszki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczasu, jest to meksykański odpowiednik polskiego siemienia lnianego. Chia podobnie jak siemię lniane mają zdolność absorbowania i żelowania płynów, wystarczy suche ziarna zalać płynem: wodą, mlekiem (krowim, kokosowym, migdałowym, owsianym), lub sokiem, wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki. Płyn zmienia swoją strukturę w żelowy „pudding”, „kisiel”, czy „galaretkę” (każdy ma inne skojarzenia), który
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPiękne i cudowne w smaku kokosowe placuszki podane z gorącym sosem malinowym. Czy jest sens pisać coś więcej? ;-))) Zapraszam! SKŁADNIKI: - 2 kokosy - 2 białka - 2 żółtka - 2 łyżki mąki owsianej - 1 łyżka mąka pszennej - 100 ml mleka kokosowego - słodzik Kokosy obieramy ze skorupy. Dodajemy mleko kokosowe i miksujemy blenderem o dużej mocy na gładką masę. Dodajemy mąkę, żółtko i słodzik
SMYKWKUCHNIKoniecznie je zróbcie, a sami sprawdzicie o czym Wam tutaj piszę :) Składniki: 100 g daktyli 100 g rodzynek 40 g migdałów 20 g wiórek kokosowych 60 g otrąb owsianych 2 miarki białka ryżowego czekoladowego Sunwarrior Protein Classic 3 łyżki płynnego oleju kokosowego 1 łyżka płynu (woda, mleko itp.) Przygotowanie: Wszystkie składniki przekładamy do malaksera lub miksera
Zdrowie na języku :Pjeżyny i chciałam część z nich przechować na zimę. Chciałam też, by zawierały sto procent owoców, bez dodatku wody, by móc je dodać do zimowej rozgrzewającej herbatki lub płatków owsianych. Zrobiłam więc jeżyny w syropie, a właściwie we własnym soku. Pyszne i aromatyczne, zachęcam do zrobienia! jeżyny cukier Do słoików wsypać umyte jeżyny (prawie do pełna) i zasypać cukrem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieworeczkach z odpowiednimi porcjami, które później wystarczy wyjąć, przełożyć do blendera i gotowe. Inspiracje jeżynowe: Kasza manna na mleku z jeżynowym musem Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Sorbet jeżynowy z białym winem Mus z mrożonych jeżyn Składniki: mrożone jeżyny cukier woda Przygotowanie: Do blendera wrzucamy jeżyny, dodajemy
Moja smaczna kuchnianiech opuszczą ten post, nie chcę mieć na sumieniu Waszych złamanych postanowień :) To najlepszy serowy wypiek, który wyszedł spod mojej ręki. Składniki: (na tortownicę 18cm) SPÓD: 150g ciasteczek owsianych 100g rozpuszczonego masła MASA SEROWA: 750g sera twarogowego Emilki od Mlekomy 4 jajka 2/3 szklanki cukru pudru 250g serka mascarpone od Mlekomy 10 cukierków trufli 2/3 szklanki wiśni z syropu
Cakes By Kejtpewno Wam zasmakuje! Do przygotowania 1 (sporej) porcji zapiekanej owsianki potrzebujemy: – 1 małą marchewkę – 1/2 jabłka – 50 g ulubionych owoców (najlepiej sezonowych) – 50 g płatków owsianych (można zastąpić bezglutenowymi lub mieszanką różnych płatków) – 50 ml mleka (użyłam roślinnego) – 1 łyżeczkę syropu z agawy Podgrzejcie mleko w garnku i umieśćcie w nim płatki i miód
Szybko Tanio Smacznieprzekąskę do pracy lub dla dzieci do szkoły. Granola dobrze się przechowuje – trzymaj ją w szklanym słoiku i sięgaj po nią, kiedy tylko masz ochotę. Składniki: 2 ½ szklanki owsianych płatków górskich ½ szklanki roślinnego mleka, np. migdałowego 1 szklanka suszonej żurawiny 1 szklanka mieszanki pestek słonecznika, dyni i sezamu ½ szklanki wiórków kokosowych ½ szklanki syropu klonowego 3 duże łyżki masła migdałowego
Roślinna - blog wegańskiudanej produkcji mleka owsianego, za którym dzieci przepadają, postanowiłam zrobić domowe mleko kokosowe. Mleko kokosowe w puszce kupiłam tylko raz i po przeczytaniu składu postanowiłam, że nigdy więcej. Domowe mleko kokosowe jest zdrowe i smaczne, trzeba tylko pamiętać by wybierać jak najzdrowsze wiórki, najlepiej eko, bez dodatków. 200 g. wiórek kokosowych 2 litry ciepłej wody Wodę zagotować i przestudzić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniebanalny. A smakiem można delektować się całkiem bezkarnie, nawet na diecie, ponieważ to samo zdrowie. Składniki: około 10-15 śliwek węgierek 1 jabłko ze skórką 1/2 szklanki płatków owsianych lub musli (u mnie musli Sante z jagodami goji ) 1 łyżeczka masła 1 łyżka miodu ewentualnie bakalie Przygotowanie: Owoce umyć, śliwki wypestkować, jabłko pozbawić gniazda nasiennego i pokroić na mniejsze cząstki
Cakes By Kejtciepłego. Jednak taka granola niejednokrotnie ratuje mi życie w pracy, dlatego też zrobiłam ją i teraz. Jest z typowo jesiennych składników. Składniki: 350 g płatków owsianych zwykłych 100 g ziaren słonecznika 100 g ziaren dyni 50 g sezamu 50 z siemienia lnianego 50 g orzechów włoskich posiekanych 1 łyżka oleju ok 200 g musu jabłkowego
Sto kolorów kuchni