Naleśniki mogą być zdrowym i pełnowartościowym obiadem jeżeli przygotujemy je z zdrowszych wariantów standardowych składników. Ja do moich wykorzystałam mąkę gryczaną i mleko owsiane. Tak przygotowane ciasto aż prosi się o wyraziste, warzywne nadzienie. Brokuły i serowy sos idealnie spełniły to zadanie. Wyszło naprawdę pysznie
Milion Smakówowsianka a la bounty: kokosowa (ugotowana na mleczku kokosowym) polana wegańskim sosem czekoladowym i posypana wiórkami kokosa Przepis: własny / 1 porcja / składniki: szklanka wody szczypta soli 40 g płatków owsianych, czyli około 4 łyżki płatków 1/4 szklanki mleczka kokosowego z puszki łyżeczka kakao lub karobu łyżka mleka roślinnego opcjonalnie: 1/2-1 łyżeczki cukru pudru łyżka wiórków kokosowych jak zrobić? owsianka
tost z dżememSkładniki: płatki owsiane (1 szklanka) woda (1 1/2 szklanki) banan (1 szt.) łuskane pestki słonecznika (2 łyżki) łuskane pestki dyni (2 łyżki) płatki migdałowe (2 łyżki) Czas przygotowania: 7 min Liczba porcji: 3 Przygotowanie: Płatki wsypujemy go garnka i zalewamy wodą. Gotujemy. w trakcie gotowania dodajemy pokrojonego w kostkę banana, płatki migdałowe oraz pestki dyni i słonecznika. Wszystko mieszamy żeby
Weganka gotujeSkładniki: marchewka (3 szt. duże) łuskane pestki dyni (2 łyżki) płatki migdałowe (2 łyżki) mleko owsiane (1 1/2 szklanki) mąka pszenna (3 łyżki) natka pietruszki (1 garść) makaron do lasagne (12 płatów) woda sól olej Czas przygotowania: 1 h Liczba porcji: 4 Przygotowanie: Marchewkę myjemy obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy płatki migdałowe i pestki dyni. Mieszamy
Weganka gotujeSkładniki: banan (2 szt.) jarmuż (1 garść) mleko owsiane (3/4 szklanki) Czas przygotowania: 10 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Obieramy i kroimy banany. Wrzucamy do naczynia blendera. Dodajemy jarmuż. Wszystko rozdrabniamy blenderem do osiągnięcia zielonej masy. Wtedy dolewamy mleko i mieszamy jeszcze przez chwilę
Weganka gotujeSkładniki: łuskane ziarna słonecznika (1 1/2 szklanki) oliwa z oliwek (5 łyżek) mleko owsiane (3/4 szklanki) Czas przygotowania: 15 min. Przygotowanie: Ziarna słonecznika wsypujemy do naczynia blendera. Dodajemy oliwę. Blendujemy. Kiedy ziarna będą rozdrobione stopniowo dolewamy mleko. Blendujemy do czasu powstania jednolitego sosu. Sos jest dobrą bazą do wielu potraw. Doskonale sprawdził się jako składnik sosu pieczarkowego
Weganka gotujeczosnek (4 ząbki) mąka kukurydziana (1/2 szklanki) bułka tarta (1/4 szklanki) sól pieprz ziołowy olej Sos: pieczarki (20 dag) cebula dymka (1 szt.) sos słonecznikowy (4 łyżki) mleko owsiane (1/3 szklanki) sól pieprz ziołowy papryka oliwa z oliwek Czas przygotowania: 35 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Kotlety: Soczewicę wsypujemy do garnka, zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy aż wchłonie
Weganka gotujenierzadko i smak. Bo są serniki i są Serniki! Sernik z białą czekoladą to jeden z tych wypieków, przy którym inne bledną. Gorąco polecam! Składniki: Spód: 250 g ciasteczek owsianych 50 g masła, roztopionego Masa serowa: 500 g twarogu, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 500 g serka mascarpone 180 g cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 100 ml mleka 500 g białej czekolady
Smakowity Blog Kulinarnywłóż je na kilkanaście minut do zamrażarki i zblenduj schłodzone. Ja do przygotowania swojego koktajlu wybrałam mleko sojowe, ale możesz również użyć krowiego lub mleka roślinnego - migdałowego, ryżowego czy owsianego. Zobacz również inne przepis na -----> KOKTAJLE Koktajl malinowo-truskawkowy - przepis: Składniki: (2-3 porcje) 0,5 litra mleka (u mnie sojowe) 1/2 szklanki malin (mogą być mrożone, koktajl będzie
Moje Qulinariaprostu ulubione :) Dodatek otrąb sprawia, że koktajl jest pożywny i bardzo prozdrowotny. Składniki: 300 ml maślanki 300 g owoców (w moim przypadku truskawki) 3 łyżki miodu 3 łyżki otrąb owsianych Przygotowanie: Owoce umyć i osuszyć. Wszystkie składniki umieścić w kielichu miksera, dokładnie zblendować. Doprawić do smaku miodem, ewentualnie sokiem z cytryny jeśli owoce były bardzo słodkie. Najlepiej smakuje schłodzony, więc
Cakes By Kejtprzekąska dla osób dbających o linię. Idealne na syte śniadanie. Jedna pizzerinka ma około 170 kcal. Składniki (na 6 pizzerinek): 4 jajka po 4 kopiaste łyżki otrębów pszennych i owsianych 4 łyżki maki żytniej pełnoziarnistej łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz, bazylia Ponadto: sos pomidorowy (2 łyżki koncentratu, łyżka wody, łyżka oliwy, 2 ząbki czosnku, bazylia, oregano, sól, pieprz
e-PrzepisyKulinarneBaton Cynamonowy Raj z prażonymi ziarnami Składniki: - mieszanka musli z płatkami owsianymi - mieszanka z cynamonem i prażonymi ziarnami (u mnie Cynamonowy Raj Ziarenkowo ze składem: prażony słonecznik, orzechy arachidowe, sezam, cynamon, kardamon, goździki) - rodzynki - kandyzowana skórka pomarańczowa - 3 jajka - 1 łyżka miodu (u mnie wielokwiatowy) - mleko Forma: mała keksówka 25 cm Przygotowanie: Mieszankę musli oraz rodzynki moczę w mleku
Kuchnia co dnia