owsiane - 5439 przepisów (strona:223/363)

Bardzo kokosowa granola czyli Niedzielne Sniadanie odc.62 162

ślicznie rumiana, pachnąca i bardzo kokosowa.  Wprost idealna na niedzielne śniadanie, także takie po męczącym, koncertowym wieczorze i kawałku  nieprzespanej nocy. Bardzo kokosowa granola 300 g płatków owsianych 100 g innych płatków np. jęczmiennych, u mnie pół na pół orkiszowych i gryczanych 50 g siemienia lnianego 50 g migdałów 50 g płatków migdałowych 50 g orzechów nerkowca

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik nowojorski – sernik New Yorker 284

łyżeczki soku z cytryny – 200 ml kwaśnej śmietany 18% -1 cukier z prawdziwą wanilią albo 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii dodatkowo: – 280 g ciasteczek owsianych/ digestive, ewentualnie petit beurre – 150 g masła ponadto: – 220 ml kwaśnej śmietany 18% – 1 łyżka cukru drobnego do wypieków – 2 łyżeczki soku z cytryny Wykonanie: Ciasteczka dokładnie pokruszyć

Pociąg Do Kuchni
Piątkowe Inspiracje - Fasolaczki 138

Dzieci oczywiście pomagały przy przyrządzaniu a potem zjadły ze smakiem. 2 szklanki ugotowanej fasoli typu jaś pół cebuli ząbek czosnku 4 łyżki ugotowanych płatków ryżowych (równie dobrze mogą być owsiane, kasza jaglana lub ryż) 1 żółtko 1 łyżka posiekanego koperku sól pieprz majeranek suszony lub świeży (u nas świeży z parapetu) bułka tarta (opcjonalnie) Ugotowaną fasolę razem z cebulą

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Czekoladowe muffiny z tartą cukinią 189

muffiny. Wyszły obłędne, pyszne i bardzo czekoladowe! W ogóle nie czuć w nich cukinii, nadaje jedynie odpowiedniej wilgotności ciastu. Składniki (na 8 dużych muffinek): 1 szklanka mąki (ja użyłam owsianej) 1/2 szklanki cukru (lub mniej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 czubate łyżki kakao 2 jajka 1/3 szklanki rozpuszczonego masła 200 gram startej cukinii (bez skórki, na dużych

Mango Papaja
Cudownie owocowe lody jogurtowe 164

Podane w przepisie składniki wystarczą na 10 sztuk, będziemy zatem potrzebować 10 plastikowych kubeczków oraz tyle samo patyczków do lodów.  Składniki: 100 gramów dowolnych ciasteczek (digestive, korzenne, owsiane, bezglutenowe) 405 gramów mleka skondensowanego light 500 gramów jogurtu naturalnego typu greckiego 500 gramów czerwonych oraz czarnych owoców sezonowych (ja użyłam truskawek, czerwonych porzeczek, jagód oraz jeżyn) 30 gramów cukru waniliowego

Garniec Magalie
Parfait jagodowe z kruszonką 209

wstaw do zamrażalki na około 3 godzin. Po tym czasie dodaj kruszonkę i delikatnie zamieszaj parfait. Zamrażaj dalen do uzyskania kremowej lub na wpół zamrożonej konsystencji. Kruszonka 25 g owsianych płatków 25 g cukru 25 g mąki 25 masła, zimnego ½ łyżeczki świeżo zmielonego kardamonu Wszystkie suche składniki na kruszonkę wymieszaj, a następnie dodaj pokrojone masło. Rozcieraj masło z resztą składników

codojedzenia
Domowe stripsy smażone na oleju ryzowym 158

SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki mąki z amarantusa 1 płaska łyżeczka nasion chilli 1 łyżeczka kurkumy 2 jajka sól i pieprz do smaku olej ryżowy do smażenia - za litr płacę 14 zł PRZYGOTOWANIE: W misce rozbełtać jako i dodać pozostałe składniki. Mięso obmyć i oczyścić. Pokroić w paski takie 2 cm grubości. Zanurzyć

ClauditteMissCooking
W kuchni Kari: ryż i kasze 150

tiaminy, ryboflawiny i pirydoksyny. Bogata w dobrze przyswajalne żelazo i miedź. Smaczna zarówno do dań obiadowych, jak i na słodkie śniadanie z owocami. Czas gotowania: 15 minut. - PŁATKI OWSIANE BIO: warto kupować płatki oznaczone jako BIO, gdyż tylko wtedy mamy pewność, ze kupujemy w pełni wartościowy produkt. Owies jest najbogatszy w białko ze wszystkich zbóż, ma też najlepszy zestaw

Wegańska kuchnia orientalna
Owsianka z jabłkiem, kiwi i kakao 158

Owsianka z jabłkiem, kiwi i kakao Składniki: - 100g błyskawicznych płatków owsianych      - ¼ łyżeczki cynamonu - 1 duże słodkie jabłko                                         - ½ łyżeczki kakao - 2 kiwi

Wegańska kuchnia orientalna
Kakaowa owsianka z jabłkiem, bananem i nerkowcem 118

czyli bardzo wcześnie jak na mnie. Nie ma więc mowy o zimnym smoothie, trzeba jakoś rozgrzać organizm. Od razu więc wzięłam się za przygotowywanie ciepłej owsianki;) Składniki: - 100g płatków owsianych błyskawicznych bio        - 1 łyżeczka kakao - 1 banan

Wegańska kuchnia orientalna
HCLFV, czyli kod na najzdrowszą dietę;) 222

jest, by była to dieta niskotłuszczowa, gdyż wysoka zawartość lipidów niszczy zdrowie i większość korzyści wynikających z tego sposobu odżywiania - Starch Solution: dieta oparta głównie na ryżu i płatkach owsianych. Owoce i warzywa stanowią dodatek odżywczy do każdego posiłku, ale większość kalorii pochodzi z węglowodanów złożonych - RawTill4: dieta rozpropagowana przez Banana Girl. Do godziny 4, czyli 16, spożywa się tylko

Wegańska kuchnia orientalna
Bezglutenowy chleb gryczany 158

Bezglutenowy chleb gryczany Składniki: - 200g mąki gryczanej - 100g mąki pszennej bezglutenowej - 100g mąki kukurydzianej - 50g płatków owsianych - 2 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej - 1 łyżka soli - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki pestek dyni - 2 łyżki ziaren słonecznika - 1 łyżka siemienia lnianego - 500ml wody - 1 łyżeczka oliwy Wykonanie: - W misce wymieszać razem wszystkie suche składniki - Stopniowo dodawać

Wegańska kuchnia orientalna
Owsianka z jabłkiem, migdałami, daktylami i tahini 116

jabłkiem, migdałami,  daktylami i tahini                                       Składniki: - 100g płatków owsianych                     - sól himalajska - 1 duże jabłko

Wegańska kuchnia orientalna
Owsianka z truskawkami, daktylami i tahini 107

Owsianka z truskawkami, daktylami i tahini Składniki: - 100g płatków owsianych bio - 200ml mleka sojowego - 150g truskawek - 30g daktyli - 1 łyżeczka jagód goji - 1 łyżeczka miodu - odrobina cynamonu - szczypta soli himalajskiej - łyżeczka tahini Wykonanie: - W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i sól, zmniejszyć gaz - Gdy płatki wchłoną całą wodę dodać mleko sojowe zagotować - Dodać posiekane daktyle i jagody goji, gotować

Wegańska kuchnia orientalna
Owsianka z gruszką, goji, daktylami i tahini 124

Owsianka z gruszką, goji, daktylami i tahini Składniki: - 100g płatków owsianych bio - 200ml mleka sojowego - 1 gruszka - 20g daktyli - 1 łyżeczka jagód goji - 1 łyżeczka miodu -  ¼ łyżeczki cynamonu - łyżeczka tahini Wykonanie: - W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i gotować na małym ogniu przez 10 minuu - Gdy płatki wchłoną całą wodę dodać mleko sojowe i suszone owoce, gotować przez

Wegańska kuchnia orientalna