owsiane - 5439 przepisów (strona:225/363)

Owsianka 104

Składniki: płatki owsiane (1 szklanka) woda (1 1/2 szklanki) banan (1 szt.) łuskane pestki słonecznika (2 łyżki) łuskane pestki dyni (2 łyżki) płatki migdałowe (2 łyżki) Czas przygotowania: 7 min Liczba porcji: 3 Przygotowanie: Płatki wsypujemy go garnka i zalewamy wodą. Gotujemy. w trakcie gotowania dodajemy pokrojonego w kostkę banana, płatki migdałowe oraz pestki dyni i słonecznika. Wszystko mieszamy żeby

Weganka gotuje
Lasagne z marchewką 132

Składniki: marchewka (3 szt. duże) łuskane pestki dyni (2 łyżki) płatki migdałowe (2 łyżki) mleko owsiane (1 1/2 szklanki) mąka pszenna (3 łyżki) natka pietruszki (1 garść) makaron do lasagne (12 płatów) woda sól olej Czas przygotowania: 1 h Liczba porcji: 4 Przygotowanie: Marchewkę myjemy obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy płatki migdałowe i pestki dyni. Mieszamy

Weganka gotuje
Koktajl z banana i jarmużu 106

Składniki: banan (2 szt.) jarmuż (1 garść) mleko owsiane (3/4 szklanki) Czas przygotowania: 10 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Obieramy i kroimy banany. Wrzucamy do naczynia blendera. Dodajemy jarmuż. Wszystko rozdrabniamy blenderem do osiągnięcia zielonej masy. Wtedy dolewamy mleko i mieszamy jeszcze przez chwilę

Weganka gotuje
Sos słonecznikowy 117

Składniki: łuskane ziarna słonecznika (1 1/2 szklanki) oliwa z oliwek (5 łyżek) mleko owsiane (3/4 szklanki) Czas przygotowania: 15 min. Przygotowanie: Ziarna słonecznika wsypujemy do naczynia blendera. Dodajemy oliwę. Blendujemy. Kiedy ziarna będą rozdrobione stopniowo dolewamy mleko. Blendujemy do czasu powstania jednolitego sosu. Sos jest dobrą bazą do wielu potraw. Doskonale sprawdził się jako składnik  sosu pieczarkowego

Weganka gotuje
Kotlety z soczewicy z sosem pieczarkowo-słonecznikowym 152

czosnek (4 ząbki) mąka kukurydziana (1/2 szklanki) bułka tarta (1/4 szklanki) sól pieprz ziołowy olej Sos: pieczarki (20 dag) cebula dymka (1 szt.) sos słonecznikowy  (4 łyżki) mleko owsiane (1/3 szklanki) sól pieprz ziołowy papryka oliwa z oliwek Czas przygotowania: 35 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Kotlety: Soczewicę wsypujemy do garnka, zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy aż wchłonie

Weganka gotuje
Sernik z białą czekoladą i czereśniami 158

nierzadko i smak. Bo są serniki i są Serniki! Sernik z białą czekoladą to jeden z tych wypieków, przy którym inne bledną. Gorąco polecam! Składniki: Spód: 250 g ciasteczek owsianych 50 g masła, roztopionego Masa serowa: 500 g twarogu, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 500 g serka mascarpone 180 g cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 100 ml mleka 500 g białej czekolady

Smakowity Blog Kulinarny
Koktajl malinowo-truskawkowy 159

włóż je na kilkanaście minut do zamrażarki i zblenduj schłodzone. Ja do przygotowania swojego koktajlu wybrałam mleko sojowe, ale możesz również użyć krowiego lub mleka roślinnego - migdałowego, ryżowego czy owsianego. Zobacz również inne przepis na -----> KOKTAJLE Koktajl malinowo-truskawkowy - przepis: Składniki: (2-3 porcje) 0,5 litra mleka (u mnie sojowe) 1/2 szklanki malin (mogą być mrożone, koktajl będzie

Moje Qulinaria
Koktajl truskawkowy 98

prostu ulubione :) Dodatek otrąb sprawia, że koktajl jest pożywny i bardzo prozdrowotny. Składniki: 300 ml maślanki 300 g owoców (w moim przypadku truskawki) 3 łyżki miodu 3 łyżki otrąb owsianych Przygotowanie: Owoce umyć i osuszyć. Wszystkie składniki umieścić w kielichu miksera, dokładnie zblendować. Doprawić do smaku miodem, ewentualnie sokiem z cytryny jeśli owoce były bardzo słodkie. Najlepiej smakuje schłodzony, więc

Cakes By Kejt
Dietetyczne pizzerinki 133

przekąska dla osób dbających o linię. Idealne na syte śniadanie. Jedna pizzerinka ma około 170 kcal. Składniki (na 6 pizzerinek): 4 jajka po 4 kopiaste łyżki otrębów pszennych i owsianych 4 łyżki maki żytniej pełnoziarnistej łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz, bazylia Ponadto: sos pomidorowy (2 łyżki koncentratu, łyżka wody, łyżka oliwy, 2 ząbki czosnku, bazylia, oregano, sól, pieprz

e-PrzepisyKulinarne
Baton Cynamonowy Raj 155

Baton Cynamonowy Raj z prażonymi ziarnami Składniki: - mieszanka musli z płatkami owsianymi - mieszanka z cynamonem i prażonymi ziarnami (u mnie Cynamonowy Raj Ziarenkowo ze składem: prażony słonecznik, orzechy arachidowe, sezam, cynamon, kardamon, goździki) - rodzynki - kandyzowana skórka pomarańczowa - 3 jajka - 1 łyżka miodu (u mnie wielokwiatowy) - mleko Forma: mała keksówka 25 cm   Przygotowanie: Mieszankę musli oraz rodzynki moczę w mleku

Kuchnia co dnia
Wielozbożowe płatki śniadaniowe z błonnikiem i algami 149

Granex, więcej informacji o produkcie na fp Uwaga, zrzucam . Skład: dodatki: mleko Opinia: Te płatki to mieszanina dwóch różnych kształtów. W składzie m.in. znajdziemy błonnik, otręby i płatki owsiane, no i algi. Te z algami nie zachwycają swoim kolorem, zdecydowanie lepiej wyglądają te kółka z dziurką. Smakowo bardzo przyjemne, ja łączę je najczęściej z dodatkiem zimnego mleka, można też podać

Kuchnia co dnia
Budyń miętowy 111

Wpadł mi do głowy nagle pomysł i musiałam go zrealizować. Wyszedł pyszny budyń z miętową nutką. Można go wykonać z każdym rodzajem mleka: sojowym, migdałowym, z orzechów laskowych i owsianym. 2 szklanki mleka 2-3 łyżki syropu miętowego 1,5 łyżki skrobi ziemniaczanej  pół opakowania śmietany kremówki odrobina śmietanżelu  Z podanej ilości mleka odlej odrobinę i rozprowadź skrobię

AZgotuj!
Bezglutenowy chleb z samych ziaren 135

dość mocno proporcji, bo składniki nie tanie. Nie chciałam, żeby wylądował w koszu.  Do chleba zrobiłam masło z orzechów włoskich. Obsesja lekko ucichła.  150 gram bezglutenowych płatów owsianych po 80 gram mielonego i ziaren siemienia lnianego garść orzechów włoskich posiekanych 50 gram babki płesznik łyżka miodu 2 szklanki letniej wody 3-4 łyżki roztopionego oleju kokosowego kilka suszonych

AZgotuj!
Muesli piękności na maślance z sokiem jabłkowym 146

poprawę bariery lipidowej naskórka, przez co skóra  dłużej zachowuje elastyczność. Do tego szklaneczka bursztynowego soku jabłkowego szklanka soku jabłkowego szklanka maślanki ( lub mleko roślinne) 4 łyżki płatków owsianych ( u mnie bezglutenowe) łyżka pestek dynii łyżeczka siemienia lnianego łyżeczka pestek słonecznika kilka rodzynek jumbo banan lub owoce sezonowe Do miski wlać maślankę, wsypać pozostałe składniki. Gotowe

AZgotuj!