łyżki masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 20g czekolady (użyłam gorzkiej) 3 duże łyżki miodu (użyłam słonecznikowego ) 2 łyżki wiórek kokosowych (opcjonalnie) 2 łyżki płatków owsianych (opcjonalnie) Bita śmietana: 200 ml śmietany 30-36% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix (opcjonalnie) Dodatkowo: 1 banan wiórki kokosowe do posypania wiórki czekoladowe do posypania Ryż ugotować
Di gotujeWartość kaloryczna: 300 kcal Składniki: · 120 g dowolnych otrąb (u mnie mieszankach owsianych, gryczanych, żytnich) · 1 szklanka mleka (może być roślinne) · 1 szklanka wody · ulubione owoce, orzechy
Bazując na smakupierwszy odkryłam jakiś rok temu w programie Ewy Chodakowskiej i do dziś się nim zachwycam, zaręczam, że i dla Was ta granola będzie ucztą dla zmysłów! :))) * płatki owsiane- 1 pełna szklanka * mix bakalii- 1 pełna szklanka (nerkowce, orzechy laskowe, żurawina, pestki dyni) * pomarańcza- 1 duża (sok + skórka) * miód- 2 łyżki * olej kokosowy- 2 łyżki * cynamon- 2 łyżeczki Piekarnik nagrzać
Kraina Miodem PłynącaSkładniki: 2 op serka Ricotta ( 400g) 2 jajka 1 kieliszek dobrej jakości mocnego alkoholu 0,5 kubka brązowego cukru 1 kubek puree z dyni 1 op ciasteczek owsianych 0,5 kostki masła 20 dkg śliwek Przygotowanie: ciasteczka rozdrabniamy piekarnik ustawiamy na temp 200*C śliwki kroimy w połówki,karmelizujemy z łyżką brązowego cukru dolewamy kieliszek whiskey,cherry
Luźna KuchniaWzmacnia, oczyszcza organizm, poprawia cerę i humor. SKŁADNIKI: ( 6 szt ) * dynia – 100 g * cukinia – 100 g * świeża natka pietruszki – 1 pęczek * jajko – 1 szt * mąka owsiana – 1 łyżka * sól, pieprz * olej kokosowy do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Dynię oraz cukinię ścieramy na grubych oczkach, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz mąkę, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku
Ostra na Słodkomoglibyśmy jeść codziennie. Kiedy najdzie nas ochota na smaczną przekąskę, batoniki musli są najlepszym rozwiązaniem. Nie posiadają mąki i białego cukru. Dają dobrą dawkę energii. Składniki: - 450g płatków owsianych - 350g ryżu preparowanego - 150g suszonej żurawiny - 100g łuskanego słonecznika - 50g sezamu - 100g orzechów laskowych - 5 łyżek miodu - 4 łyżki oleju kokosowego - jajko - 4 białka Sposób przygotowania: Wszystkie składniki wsypujemy
Pan i Pani Smith w kuchnipokrojone w kostkę 1 marchewka, obrana i starta 500 g filetów rybnych (u mnie po 250 g dorsza i łososia) 3-4 łyżki śmietany 18% (dla alergika śmietanki owsianej z łyżką octu jabłkowego lub winnego) liść laurowy ziele angielskie sól, pieprz do smaku szczyptę skórki startej z cytryny posiekany koperek Cebule podsmażamy na rozpuszczonym maśle, dodajemy czosnek, obrane i pokrojone
Dzieje kuchennej Wiewiórytego smakuje wyśmienicie, robi się je w parę chwil, jedyny minus to, to że bardzo szybko znikają ze stołu. Składniki na ok 3 porcje : 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanka płatków quinoa ( ja użyłam melvit) 5 łyżek wiórków kokosowych 1/2 szklanki masła orzechowego 2-3 łyżki miodu 4 łyżki chia szklanka mleka roślinnego lub zwykłego Przygotowanie : Połączyć
zdrowa vege kuchniauśmiechaj, na dzień szczęśliwy nie czekaj, bo kresu nadejdzie czas, nim uśmiechniesz się chociaż raz." owsianka marchewkowa z mleczkiem kokosowym i orzechami włoskimi Przepis: / 1 porcja / 50 g płatków owsianych górskich 100 ml wrzątku pół szklanki mleka 100 g (2 czubate łychy) puree z pieczonej/ugotowanej marchewki (moje nie było do końca gładkie, ale radzę porządnie przypiec/rozgotować marchew, by wydobyć
tost z dżememciasteczka owsiano - czekoladowe (przepis TU ) Zapraszam do pieczenia;-) Składniki: 100 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanka brązowego cukru 1/2 szklanka pestek słonecznika 1 szklanka płatków orkiszowych/płatków owsianych 1 jajko 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli pół łyżeczki ekstraktu z wanilii/migdałowego 3 łyżeczki gorzkiego kakao garść migdałów garść orzechów laskowych garść rodzynek
potrawyregionalneOrzech arachidowy i laskowy Jest kompozycją stworzoną z myślą o miłośnikach klasycznych smaków. Arachidowo -laskowy Ba! to idealne połączenie chrupiących i dorodnych orzechów z płatkami owsianymi. Dobrze znany i lubiany przez wszystkich orzechowy smak kojarzący się z domową atmosferą. Morela To propozycja, która zaintryguje wielbicieli letnich owoców. Porywające w smaku, słodkie, suszone
potrawyregionalnepapierem do pieczenia. Piekłam je w temperaturze 210 stopni przez około 12-15 minut. Można popruszyć ciasteczka cukrem pudrem. Smacznego! Polecam również inne ciasteczka: maślane kruche ciasteczka waniliowo kakaowe owsiane ciasteczka z jagodami goji muffiny czekoladowe z kawałkami czekolady rożki maślano serowe z jabłkami orkiszowo kakaowe z bakaliami serowe z rabarbarem czekoladowe kruche ciasteczka
potrawyregionalnebardzo wygodna forma przegryzki, nic więc dziwnego, że sięgamy po nie tak często. Przechadzając się między półkami w sklepie możemy dostrzec naprawdę duży wybór różnych batoników z dodatkiem płatków owsianych, orzechów, suszonych owoców, pestek czy nasion. Bywa tak, że bez zastanowienia ani wgłębiania się w skład sięgamy po takie produkty będąc przekonanym, że jemy zdrowo. Tymczasem duża większość stanowi zlepek
Roślinna - blog wegańskienergii, dzięki czemu sycą na długo i nie powodują nagłego spadku cukru we krwi. Produkty, które są ich świetnym źródłem to m.in: kasza gryczana, kasza jaglana, ryż brązowy, płatki owsiane, pieczywo pełnoziarniste, makaron pełnoziarnisty... wszystko, co zawiera pełne ziarno! Z kolei węglowodany proste, jak np. pszenne bułeczki, drożdżówki, słodkie płatki śniadaniowe, biały ryż i makaron, zawierają znacznie mniej błonnika, który
Kuchnia EllieWartość kaloryczna: 120 kcal (88) Składniki: · 1 i ½ szklanki otrąb (230g) np: ü ½ owsianych (75g) ü ½ orkiszowych (50g)* ü ¼ gryczanych (55g) ü ¼ płatków jaglanych (50g) · garść (20g) jagód goji · garść
Bazując na smaku