owoce morza - 5166 przepisów (strona:69/345)

Pora na szparagi! 54

roli! Lubię je wszystkie, choć przyrządzam je inaczej. Klasyczne danie z białych szparagów to szparagi z sosem holenderskim i krewetkami. To danie jest pyszne! Bardzo lubię krewetki. Owoce morza świetnie pasują do delikatnych w smaku szparagów, a sos holenderski na bazie białego wina jest przysłowiową kropką nad “i”. Jeśli nie próbowaliście szparagów w takim wydaniu

codojedzenia
Letnia kolacja w Pesto Ristorante na krakowskim Kazimierzu 31

cebulowa “kupiła mnie” od razu. Zjedliśmy ją faktycznie “na spółę”, nie chcąc objadać się zbyt obficie przed daniem głównym. A była nim patelnia pełna owoców morza w bardzo aromatycznym, smacznym sosie. Jedna porcja obsłużyła nas oboje i nasze apetyty, więc nie można było wyjść, nie kosztując tutejszych deserów. To najpyszniejszy creme brulee jaki dotychczas

Raj dla Podniebienia
Krewetki na maśle z czosnkiem i pietruszką 62

Krewetki świetnie będą smakować podane nie tylko z podpieczoną bagietką, ale też na przykład z brązowym ryżem. Warto też pamiętać o dodaniu świeżej, a nie suszonej natki pietruszki. Owoce morza uwielbiają cytrynę i dlatego nie warto jej żałować. Podaj również chrupiącą bułkę lub chleb do maczania w tym pysznym sosie maślano – czosnkowym. Zobacz jak zrobić pyszne krewetki

Kuchnia Na Wypasie
Gumbo z kurczakiem i kiełbasą 52

Gumbo to wywodzące się z Luizjany danie, które konsystencją przypomina gulasz lub gęstą zupę. W skład gumbo wchodzi głównie mięso, owoce morza, warzywa oraz wywar, a całość zagęszczana jest zasmażką robioną z mąki i masła. Najczęściej gumbo podawane jest z ryżem, jednak podać można je także z pieczywem, sałatą ziemniaczaną bądź puree ziemniaczanym. Moja dzisiejsza propozycja

MeCooks
Przygoda dobiega końca 53

czułem się traktowany jak każdy z tamtejszy pracowników czyli jak członek wielkiej gastronomicznej rodziny. Pod okiem doświadczonego szefa kuchni Jose jak i reszty zespołu mogłem przygotowywać świeże ryby, owoce morza, desery i wiele innych interesujących potraw. Podsumowując, jeśli nadarzy się okazja wzięcia udziału w projekcie „Gotuj po hiszpańsku” nie dopuśćcie aby was to ominęło

Gotuj po hiszpańsku
Risotto z zielonymi warzywami 55

zaokrąglone ziarna zawierające dużo skrobi, co wpływa na odpowiednią konsystencję gotowego dania. Ten ryż bardzo dobrze wchłania płyny i przyprawy. Risotto można przygotować z różnymi dodatkami: warzywnymi, grzybami, owocami morza, itp. U mnie dzisiaj gościło risotto z zielonymi warzywami, takimi jak cebula, por, cukinia i brokuł, ale ta kompozycja może być inna. Różyczki brokułu przed dodaniem do ryżu

Danka Pichci
Bułki nadziewane masłem, czosnkiem i ziołami 60

rzucił na tory krzycząc, że on pierdoli takie chujowe żarcie i sobie pizzę zamówi z kolegami z akademika na grubym cieście z serem podwójnym i dodatkami egzotycznymi jak owoce morza i oliwki. I peron cały pokrył się jedzeniem domowym i szkłem potłuczonym. Przyleciała obsługa dworca i sprzątaczki i SOK-iści i krzyczą, że co to ma być

Marder&Marder Manufacture
Romantyczna kolacja we dwoje – poznaj wyjątkowe miejsce 62

Tripadvisor jako najlepsza restauracja w Kołobrzegu. Obsługa, lokalizacja i oczywiście wyjątkowe menu. Ten ostatni czynnik zdaje się wręcz wysuwać na pierwszy plan. W menu znajdziecie dania z ryb, owoców morza i innych lokalnych przysmaków. Ponadto warto spróbować też wyjątkowych deserów. W szczególności smażonych wiśni z likierem grand marnier lub sernika marchewkowego z cynamonem. Te słodkości rozpieszczają zmysły

Słodkie okruszki
Dieta o niskim indeksie glikemicznym – dlaczego warto ją stosować? 62

które klasyfikowane jest do grupy produktów o zerowej wartości IG: ser żółty, oleje roślinne, czarna herbata bez dodatku cukru, jaja, masło, kwaśna śmietana, ryby, m.in. dorsz i łosoś, owoce morza, wieprzowina, drób, cielęcina, wołowina. The post Dieta o niskim indeksie glikemicznym – dlaczego warto ją stosować? appeared first on Zdrowy Styl Życia Joanny

Zdrowy Styl Joanny