orzechy - 16941 przepisów (strona:783/1130)

Jabłecznik z kokosem i bezą na kruchym cieście 1178

pachnie i apetycznie się prezentuje. Z przepisu otrzymamy dużą blaszkę ciasta, więc powinno coś jeszcze zostać na drugi dzień:). Do masy jabłkowej możemy dodać około 100g ulubionych bakalii, polecam orzechy włoskie lub rodzynki. Jabłecznik nie należy do szybkich w przygotowaniu, ale uważam, że warto go upiec. Smacznego!     Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 6 łyżek cukru

Mała Cukierenka
Kokosanki 249

sobą wymieszać i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Na sam koniec dodać masę z wiórek. Za pomocą dłoni formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Kokosanki piec około 15 minut w 180ºC  (powinny się lekko zarumienić). Kokosanki zdjąć z blaszki dopiero po wystudzeniu

Ugotować
Purée z dyni 190

się kolejne wypieki z wykorzystaniem dyniowego purée. Brownie dyniowe Chlebek dyniowy Ciasteczka dyniowe z cynamonem Ciasto z dynią Korzenne ciasto dyniowe Pączki dyniowe z nadzieniem orzechowym Sernik dyniowy z orzechami Ślimaczki dyniowe z cynamonem

Smakołyki Bereniki
Proste ciasto ze śliwkami i kruszonką orzechową z nutą magicznej przyprawy 152

szczypta soli 4 łyżki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki przyprawy 6 śliwek Kruszonka orzechowa: 1/2 szklanki mąki 4 łyżki cukru 50 g zimnego masła duża garść orzechów laskowych - zmiksować na pył Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ucieramy masło razem z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo 2 jajka. Przesiewamy przez sito mąkę pszenną. Wymieszaj z proszkiem

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Blok czekoladowy 1481

wymaga pieczenia.   Najważniejsze o czym musimy pamiętać to to aby zaopatrzyć się w mleko w proszku. Ja je przygotowuję tylko z herbatnikami, ale można dodać do niego orzechy, rodzynki, migdały czy żurawinę.   Jednym słowem dodajemy to co lubimy;-). Zapraszam!!!   Składniki: 2 kost. margaryny, 1,5 szkl. cukru, 1 cukier waniliowy, 6 łyżek mleka (zwykłego), 4 łyżki kakao

Passion of Cooking
32 rozgrzewające dania na jesień 1761

oregano i chilli Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem

Moja smaczna kuchnia
Owsiane kuleczki z masłem orzechowym 106

miodu (u mnie gryczany) Przygotowanie: Wiórki i płatki połączyć w misce, dodać miód i masło orzechowe. Wymieszać dokładnie i cierpliwie łyżką do powstania jednolitej masy.  Toczyć kulki wielkości orzecha włoskiego w zwilżonych dłoniach. Gotowe wstawić do lodówki do stwardnienia

Cakes By Kejt
Manna czeko-banan 94

Znowu manna, ale tym razem wegańska, z kakao i bananem. połowa tygodnia kasza manna z kakao i bananem podana z orzechami laskowymi Przepis: własny / 1 porcja / składniki: 50 g kaszy manny 250 ml wody (lub mleka roślinnego) łyżka lub dwie kakao średni banan jak zrobić? W wodzie rozpuścić kakao, przelać do garnka i gotować. Gdy woda będzie ciepła wsypać kaszę

tost z dżemem
Ciastka sezamowo - orzechowe 111

błędy dozwolone :)   Składniki: 2 białka 3 łyżki  miodu płynnego 6 łyżek mąki pszennej 40 g margaryny 150 g sezamu 150 g orzechów Pini pół łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Odmierzyłam i  uprażyłam na patelni orzeszki pinii i sezam , zostawiłam do ostygnięcia . Ubiłam białka ze szczypta soli na sztywno , dodałam

Różowa kuchnia
Perfekcyjne ciasto drożdżowe- PORADY 314

gotowe. Jeśli natomiast w cieście pozostanie dołek, musimy dalej wyrabiać i uwalniać z mąki gluten. Dopiero pod koniec możemy dodać stopiony, jeszcze ciepły tłuszcz oraz dodatki (bakalie, skórki owocowe, orzechy itp.) Dobrze wyrobione ciasto jest elastyczne, gładkie, mięciutkie i nie klei się już do rąk. 4. Wyrastanie Prawidłowo wyrobione ciasto formujemy w kulę, umieszczamy w misce oprószonej mąką, przykrywamy ściereczką

Nastoletnie Wypiekanie
Pieczone jabłka nadziewane kaszanką 106

piękna. To właśnie we wrześniu i w październiku mam najwięcej motywacji do gotowania i chęci do sięgania po nasze, lokalne produkty. Dynie, pomidory, maliny, śliwki, jabłka oraz oczywiście orzechy. Ten czas kojarzy mi się także z rodzinnymi spotkaniami, przy ognisku lub kominku, Czytaj dalej... Artykuł Pieczone jabłka nadziewane kaszanką pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Rzecz o gubieniu kilogramów :) 187

domu. Często jest to jajecznica lub kromka chleba żytniego pytlowego (od Wodnickiego lub Konfisza) z plastrem szynki i pomidora lub z plastrem twarogu i chrzanem, albo z twarogiem, orzechami i miodem.   II  ŚNIADANIE (godz. 10.00 - 10.30) Drugie śniadanie jem w pracy. Najczęściej jest to jogurt naturalny lub grecki, do tego domowa granola lub ulubione musli, które kupuję

bistro mama
Akademia CookUp - Potrawy mączne i makarony 200

zabraliśmy się za tortelinni - Paweł Kibart pokazał nam jak w bardzo prosty sposób stworzyć cudowny kształ pierożków! A napełnienie ich puszystym kozim serkiem i stworzenie cudownego sosu na bazie orzechów i octu balsamicznego było najpiękniejszym zakończeniem naszej Akademii! Do domu znowu wróciłam z siatami pełnymi jedzenia - pierogów starczyło na dwa obiady, a ciasta makaronowe poszły na zaś do zamrażalnika - pomysły

Plate of Joy
Monte Snack- Mleczna Kanapka od Zott 222

jest zwarty i sycący. Dodatek nadzienia w mlecznym kremie sprawia , iż przekąska jest bardziej atrakcyjna tak wizualnie jak smakowo. Monte Snack jest idealną pauzą, przystankiem, przerwą. Połączenie wyśmienitej czekolady, orzechów laskowych oraz mlecznego kremu sprawia, że Monte Snack to nie tylko smaczna, ale i pożywna przekąska dla każdego - zarówno dzieci, jak i dorosłych! Produkty Zott – w tym Monte Snack, powstają

Z Kuchni Do Kuchni
Naleśniki jęczmienne z oliwkowo-pomidorowym serkiem z nerkowców 183

łyżki suszonych płatków pomidorowych łyżka płatków drożdżowych kilka listków świeżej bazylii Przygotowanie: Nerkowace zalać gorącą (nie wrzącą!) wodą, odstawić na 15 minut. Następnie odsączyć i zmiksować. Można też zalać orzechy zimną woda i odstawić na co najmniej godzinę, lub na całą noc. Jest to metoda zdrowsza, ale trzeba wcześniej zaplanować gotowanie ;) Dodać pozostałe składniki i ponownie zmiksować na gładka masę

pyszne zdrowości

Proponowane wyszukiwania