orzechy - 16941 przepisów (strona:776/1130)

ciasteczka kawowe 125

posiekać. Dodać pozostałe składniki i zagnieść szybko ciasto. Wstawić do lodówki na minimum pół godziny żeby ciasto się schłodziło. Następnie ręce oprószyć mąką i lepić z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na blaszce do pieczenia i lekko spłaszczyć. Wstawić do piekarnika i piec około 12 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Finał konkursu Taste the Summer by Almette Fruit - relacja 113

Warszawie spotkało się 10 najlepszych blogerów kulinarnych, każdy ze swoim czteroosobowym zespołem. Mieliśmy 90 minut na ugotowanie dwóch dań. W sumie ugotowaliśmy 20 potraw, więc jury miało twardy orzech do zgryzienia. Na miejscu panował ogromy (ale pozytywny) chaos, uwijaliśmy się jak mrówki. Dla mnie to wymarzone miejsce pracy, czułam się jak ryba w wodzie. Strasznie żałuję, że to trwało

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ucierane z brzoskwiniami 133

szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka z cytryny szczypta soli klika brzoskwiń na kruszonkę: 85 g zimnego masła 3/4 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 1/2 łyżeczki cynamonu Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie powoli ucierając dodawać po jednym jajku i po łyżce śmietany. Mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
jabłecznik z mascarpone (bez pieczenia) 141

Ostatnio trochę znudziły mi się letnie ciasta, galaretki i pianki. Ciągnie mnie już w stronę jesiennych smaków- jabłek, orzechów, cynamonu. Nie mogę się doczekać długich jesiennych wieczorów, ponurych deszczowych dni i spadających liści. A wtedy taki kawałek jabłecznika z kremem i czekoladą będzie jak znalazł:)  *foremka 23*28 cm Składniki: 1,5 dużej paczki herbatników kakaowych 1 kg jabłek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasteczka z różanym oczkiem (bez jajek) 153

już puszysta dodać mąkę i miksować. Kiedy ciasto będzie miało już postać grudek wyłączyć mikser i wymieszać ciasto ręką. Ręce oprószyć mąką i formować kulki wielkości trochę mniejszej niż orzech włoski i układać je na blaszce wyścielonej papierem. Palec zanurzyć w mące i w każdym ciastku zrobić dziurkę. Marmoladę przełożyć do szprycy i wyciskać do ciastek. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
DESER WANILIOWY Z DYNIĄ I GRUSZKĄ – dietetyczny – BE FIT! 141

miksujemy na gładki krem. Po zmiksowaniu zagotowujemy dosypując kaszę mannę. Podajemy z pucharkach … Smacznego! Ps. osoby nieliczące kalorii śmiało mogą pozwolić sobie na dodatek startej czekolady,m prażonych orzechów czy też kleks bitej śmietany! Polecam

Ostra na Słodko
Makaron z klopsikami w sosie pomidorowym 382

POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misce umieszczamy mięso, jajko, bułkę tartą, doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masę i formujemy ok. 20 równych klopsików wielkości orzecha włoskiego. Wszystkie składniki na sos dokładnie ze sobą mieszamy. 2. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy. Klopsiki smażymy w dwóch partiach na złoto-brązowy kolor. Wlewamy sos, przykrywamy i dusimy przez

My Culinary Art
Babeczki czekoladowe 143

łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka czekolady pokrojonej w kostkę 1/2 szklanki oleju 1 jajo 1 szklanka mleka Polewa 1 tabliczka czekolady deserowej opcjonalnie wiórki kokosowe, płatki migdałowe, pokruszone orzechy Wykonanie: Przygotować dwie miseczki - w jednej wymieszać wszystkie składniki suche, w drugiej wymieszać składniki mokre . Mokre składniki połączyć z suchymi i wymieszać krótko, tylko do połączenia się składników - nie miksować

kgwjanczewo
Rogaliki drożdżowe z nadzieniem z dyni i masła orzechowego. 181

masła roztopionego gorącego - 1/3 łyżeczki cynamonu - 1 łyżka miodu - 4 łyżki masła orzechowego, ja użyłam marki Primavika masło orzechowe bez konserwantów i ulepszaczy jest idealne, są w nim zmielone orzechy wyczuwalne w smaku i tylko takie prawdziwe się nadaje - 2 łyżki brązowego cukru Wszystko za pomocą trzepaczki mieszamy z gorącym masłem, na gładką masę. Ciasto dzielimy na 3 części

SMYKWKUCHNI
Keks bananowy z orzechami i rodzynkami 173

różne, bo można dodać do nich różne składniki. A to tradycyjną mieszankę keksową a to inne bakalie. Ja mam dziś keks nietypowy bo bananowy z dodatkiem rodzynek i orzechów. Taki keks nie jest suchy a wilgotny i bardzo smaczny. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Muffinki bardzo czekoladowe 116

wiśniowy, a właściwie wiśnie z tego dżemu. Do papierków włożyłam 2/3 masy, na to wiśnie i resztę masy. Muffinki bardzo czekoladowe Możemy również do masy wrzucić pokrojoną czekoladę albo orzechy. Smacznego :) Muffinki bardzo czekoladowe

Pyza i Surówka
Roladki z indyka 154

Bardzo lubię mięso indycze. Dzisiaj zrobiłam na obiad roladki z piersi indyka z serem i suszonymi pomidorami. Wcześniej na moim blogu pojawiły się równie pyszne roladki z orzechami ze schabu (przepis) . Do tego miałam buraczki , które lubię tylko na zimno i ziemniaczki. Prawda, że smaczny obiadek? Jeśli macie ochotę na takie danie to zapraszam po przepis. Składniki na 6 roladek

O kuchni z uczuciem
Bezglutenowe ciasteczka ryżowo-kokosowe z ananasem 170

ziarna. Jak każda odmiana ryżu, nie zawiera glutenu. Jest on najłatwiej przyswajalnym przez nasz organizm zbożem, dlatego należy do produktów lekkostrawnych. Wiórki kokosowe - otrzymuje się je z wysuszonego miąższu orzecha kokosowego. Chociaż zawierają jedynie śladowe ilości witamin, a ich bazę stanowią głównie kwasy tłuszczowe nasycone, nadal pozostają produktem, który warto włączyć do diety. Przede wszystkim wiórki zawierają sporo błonnika

Kuchnia Ellie
Kulki RAFAELLO. Praliny kokosowe 186

kokosowych. Pycha;) Jeśli ktoś woli smak orzechowy, polecam wykorzystać w ten sam sposób krem Bueno, na który przepis znajdziesz tutaj Zamiast kokosu do obtoczenia użyć drobno pokrojonych orzechów laskowych bez soli lub ciemne kakao wymieszane z mlekiem w proszku lub z cukrem pudrem. Składniki na około 15 pralinek: 10 dkg herbatników krem Rafaello ( przepis) - ilość z podanych

Maślane ciasteczko
Blok czekoladowo-bakaliowy 656

zjeść. I właściwie nic się nie zmieniło. Dalej znika ze stołu w oka mngnieniu :)  Blok możemy zmieniać według zawartości naszej spiżarki. Można dodać rodzynki, pokruszone wafle, herbatniki, żurawinę, orzechy, co kto lubi. Smakuje lepiej niż nie jeden firmowy baton:) Składniki: 250 g margaryny 125 g wody 500 g mleka w proszku 6 łyżek kakao 440 g cukru dodatkowo nasze

na moim stole...

Proponowane wyszukiwania