zdrowe i sycące śniadanie czyli owsianka z malinami, bananem i słonecznikiem, która dodaje energii na cały dzień. Taką owsiankę można w prosty sposób przygotować ze swoimi ulubionymi owocami, orzechami, pestkami z dyni czy jagodami goi. składniki na 2 porcje 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych 1,5 szklanki mleka 2 łyżki miodu 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 banan 1 szklanka malin
Smakowite Daniapołączyłam i taka oto sałatka wylądowała na talerzu. Jest pyszna, aromatyczna i godna polecenia, zachęcam do wypróbowania. Sałatkę wystarczy zapakować do pojemnika i drugie śniadanie gotowe. Sałatka z ryżem, orzechami i rodzynkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieBiałka ubijamy na sztywno, dodajemy esencję migdałową lub likier. Do dużej miski wsypujemy migdały i cukier puder. Dodajemy pianę z białek i dokładnie mieszamy. Zwilżonymi rękami formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowujemy odstępy, gdyż ciasteczka podwajają objętość. Pieczemy około 15-20 minut, aż zrobią się złoto-brązowe. Studzimy
Moje Kuchenne Rewelacje/2014/01/brownie-jaglane-z-orzchami-macadamia.html Wykonanie : Przeczytajcie u Siaśki,bo mi się nie chce pisać ;) Nie ma większego sensu powielać i przepisywać słowo w słowo przepis w którym nie zmieniłam nic prócz niedodania orzechów(nie miałam) i dodania melasy(na oko) zamiast stewi. Wcinając pamiętajcie by obejrzeć żubry / pandy /inne stwory , zamieść Saharę i wypucować mieszkanie na tip top . Następnie zasiąść z ciachem
Fiolka w kuchniOtóż pierwszą i podstawową tajemnicą grubaśnych dobrych placków jest... nieżulenie nieżałowanie dodatków! Dlatego posypujcie je orzechami, polewajcie jogurtami i smakowitymi syropami,dodawajcie owoce,marchew,miodelki, nutellki, masło orzechowe lub miód. Wiedza tajemna. Poranne blogerskie plackowanie (lub wieczorne)i kwestia: To Tobie rano się chce?! Oczywiście skoro jestem na wagarach z prawa pracy(tych o 7.30) to jakąś tam pracę wykonać
Fiolka w kuchnigotuj pod przykryciem do miękkości 2. Do kaszy dodaj obrane owoce, jogurt i miód. 3. Zblenderuj. Dosłodź. 4. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. ze śliwkami z sosem winnym, orzechami,słonecznikiem... wspólnie jedzone z Siaśką kilka lat temu
Fiolka w kuchnigrillujemy około 6-8 minut (raz obracamy). Po grillowaniu jabłka wykładamy na dużym naczyniu i posypujemy mieszaniną cukru i cynamonu. Polecamy podawać z lodami, sosem karmelowym i posiekanymi orzechami. The post Grillowane jabłka z cynamonem appeared first on naRuszcie.pl
naRuszciebrokuł ryż Wykonanie: Kilka ziaren kuminu, ziela angielskiego i kolendry ucieracie w moździerzu. W misce mieszacie mięso z jajkiem, bułką, startym czosnkiem, przyprawami, solą i koperkiem. Formujecie klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Smażycie na oliwie na rumiany kolor. Odkładacie na ręcznik papierowy. Brokuł dzielicie na różyczki i gotujecie w osolonej wodzie 5-6 minut. Odcedzacie. Czosnek siekacie drobno, wrzucacie na sporą
GRUBY WAŁEKzwartą i jednolitą masę. Masę do ciasteczek zawinąć w folię i wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki (masa powinna się lekko schłodzić). Następnie formować małe kulki – wielkości orzecha włoskiego. Każdą lekko spłaszczyć, odbić wzorek (np. za pomocą tłuczka) i umieścić w formie do pieczenia. Piec około 15-17 minut w 190°C (ciasteczka powinny nabrać złotego koloru
UgotowaćDziś mam dla Was przepis na trufle, które przygotowałam na naszą imprezę urodzinową. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, doskonałe do zrobienia razem z dziećmi. Kokos możecie zastąpić posiekanymi orzechami. Potrzebne nam (na ok.22 trufle): - 300 g gorzkiej czekolady - 300 ml chudego mleka - 250 g mleka w proszku - opakowanie wiórek kokosowych Przygotowanie: Czekoladę połamać na drobne kawałki i wrzucić
W poszukiwaniu inspiracjipachnie i apetycznie się prezentuje. Z przepisu otrzymamy dużą blaszkę ciasta, więc powinno coś jeszcze zostać na drugi dzień:). Do masy jabłkowej możemy dodać około 100g ulubionych bakalii, polecam orzechy włoskie lub rodzynki. Jabłecznik nie należy do szybkich w przygotowaniu, ale uważam, że warto go upiec. Smacznego! Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 6 łyżek cukru
Mała Cukierenkapół zblendowanego banana (duża łyżka) 80 g masła roślinnego 50 g cukru pudru szczypta soli Masa serowa: 500 g wegańskiej „ricotty” (przepis znajdziecie tu ) 200 g namoczonych orzechów nerkowca 80 g płatków jaglanych (zalanych 150 ml gorącej wody) lub 300 g ugotowanej kaszy jaglanej * można powyższe składniki zastąpić 1 kg serka wegańskiego albo nawet pokusić się o użycie
greenscarfgranoli potrzebujemy: – 500 g płatków owsianych (jeżeli macie ochotę dajcie mieszankę ulubionych płatków) – 3 łyżki/40 g nasion słonecznika – 4 garście ekspandowanego amarantusa – 2 garście orzechów laskowych (posiekanych na mniejsze kawałki) – 2 łyżki/ 30 g siemienia lnianego – 100 g migdałów (u mnie słupki) – 1/4 filiżanki/50 g oleju słonecznikowego – 1/3 filiżanki syropu
Szybko Tanio SmacznieOwsianka z dynią była chyba na każdym blogu, więc i u mnie musi zagościć. owsianka dyniowa (z puree z dyni) z cynamonem i orzechami laskowymi Przepis: brak konkretnej inspiracji, ale przepisy na owsianki dyniowe były już chyba na każdym 'śniadaniowcu' / 1 porcja / składniki: 50 g płatków owsianych górskich 100 ml zagotowanej wody 200 ml mleka 80 g puree
tost z dżememzdrową żywnością. Wersja bez glutenu Składniki: 90 g ziaren słonecznika 60 g pestek dyni 100 g ziaren siemienia lnianego 140 g płatków ryżowych albo gryczanych 70 g orzechów (laskowe/migdały/ziemne) 50 g nasion chia (można zastąpić żurawiną) 4 łyżki nasion babki płesznik 1 łyżeczka soli 1 łyżka miodu 3 łyżki oleju ryżowego / lnianego albo rzepakowego
Bon Appetit Małgorzaty