gładką masę. Dodać mąkę, białko ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z serem. Wyłożyć na patelnię i smażyć po 10 minut z każdej strony. Podawać z jogurtem i orzechami. Smacznego
Chocolate Muffin Blogmnie to ogromna ilość i zobowiązanie. W podziękowaniu dla wszystkich lubiących i tych którzy zaglądają tu do mnie wyjątkowe ciasto. Ciężkie, czekoladowe, połączone z bitą śmietaną, słonym karmelem i orzechami wyszło obłędne. Polecam, warto na jego
Polska Zupapotrawa stwarza także inne możliwości, pomijając nadzienie, tym razem do ciasta dodałam domowy twaróg. Zmieniłam też sposób podania. Tradycyjnie knedle jadamy z masłem, bułką tartą i cukrem, cynamonem, orzechami, ze śmietaną, jogurtem… i nie tylko. Tym razem Was zaskoczę - knedle ze śliwkami zapiekane z kruszonką migdałową . Składniki (proporcje na ok. 15 dużych knedli): - ok. 750g ugotowanych ziemniaków - ok. 300g
mojewypiekiinietylkoPrzed Wami wspaniały schab pieczony , ale dzisiaj wersja z farszem z orzechów włoskich, cebulki, jabłka i natki pietruszki czyli pieczeń raczej na obiad niż do pokrojenia w cienkie plasterki jak wędlina. Aromatyczny, soczysty i bardzo smaczny. Wygląda dość efektownie więc można zabłysnąć na jakimś rodzinnym obiedzie chociaż przygotowanie wcale nie jest trudne. Schab to delikatny kawałek mięsa. Zwarty, chudy
Smaczna Pyzacukierków "Trufli" 3 łyżki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki żelatyny (płaskie) 2 łyżki wrzątku 1/2 gruszki 1 śliwka 3 łyżki cukru 4 ciasteczka owsiane z orzechami 2 łyżki rozpuszczonego masła Przygotowanie: Ciasteczka pokruszyć, wymieszać z masłem, umieścić w niewielkim, walcowatym naczyniu, dokładnie ugnieść. Schować do lodówki. Mleko podzielić na dwie części, każdą umieścić w małym rondelku
Cakes By Kejtrukolą i prosciutto Roladki z cukinii z ziołowym serkiem kremowym, z papryką, koperkiem i chrupiącą dynią Rożki owocowe Tosty caprese Kanapkowa sałatka z kremowym serkiem, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Kanapki z twarożkiem warzywnym Koktajl na maślance z borówkami i truskawkami Bruschetta z pomidorami Chrupiący deser jogurtowy z granolą i świeżymi owocami Tosty ogniste Owocowa pizza Tortilla z szynką drobiową
Moja smaczna kuchniaschłodzić w lodówce minimum 30 minut. W między czasie drobno pokruszyć herbatniki (w malakserze lub za pomocą wałka) Dodać je do schłodzonej masy i dobrze wymieszać. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. W każdej umieścić migdał. Obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Smacznego
Nastoletnie Wypiekaniewytrawnego sosu można dod ać ząbek czosnku, kolendrę, curry lub inne zioła, które lubią dzieci, a do słodkiego miętę, cynamon, kardamon, miód, syrop klonowy, pokruszone orzechy lub migdały. Pierożki można przygotować dzień wcześniej, ich lepienie to świetna okazją do dobrej zabawy, wspólnego spędzenia czasu i nauki gotowania z wykożystaniem zdrowych składników - czym skorupka
SzczyptaSmaQzwolenniczką sałatek na bazie rożnych sałat zielonych i dodatków. Z czym dodatki to jest to co aktualnie jest w domu. Jeszcze tylko jakiś mały akcencik np. z pestek lub orzechów itp.. I mamy za każdym razem inny smak . Składniki garść liści sałat ( dębolistna i karbowana) 1 ogórek 1 pomidor garść rzeżuchy 2 łyżki ziaren lnu 1 łyżka oliwy
Eli Gotowanieśrodka masę serowo śmietanową, przykryć górna połówką Do masy można dodać owoce , posiekaną czekoladę lub orzechy. Dodatkowo ptysie można posypać cukrem pudrem. Ptysie należy
Eli Gotowanieksiążką przy oknie i czytać tylko w świetle świecy. Wybierałam wtedy iście świąteczny repertuar i czytałam Opowieść wigilijną, Baśnie Andersena, Boże Narodzenie w Bullerbyn, Zimę Muminków czy Dziadka do orzechów. Zwykle w tym czasie w moim domu coś się piekło albo gotowało, kapusta z grzybami, zupa grzybowa, schab ze śliwką, sernik, makowiec, piernik staropolski albo malutkie pierniczki. Odłużające zapachy, książki
Przepysznik - BLW i nie tylkoteż już po karmelizacji dodać odrobinę soku z pomarańczy lub innych owoców tropikalnych czy chociażby wodę różaną. Przefajny efekt można też uzyskać mieszając cukier z czekoladą, kakaem, kawą lub orzechami. Jeśli komuś natomiast marzy się karmel kremowy, może dodać do cukru śmietanę lub mleko. Intensywność koloru naszego karmelu zależy od tego jak długo będziemy go gotować, zatem trzeba tego bardzo
Przepysznik - BLW i nie tylkorozpuszczoną czekoladę z masłem, chwilę miksować, dodać suche składniki i miksować aż wszystko się połączy. Wstawić do lodówki na 2h lub całą noc. Ze schłodzonej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, bądź mniejsze (z doświadczenia powiem, że im mniejsze, tym urokliwsze wychodzą) i obtaczać dokładnie w cukrze pudrze tak, żeby nie było widać brązowego koloru ciasta. Ułożyć na blaszkę wyłożoną
Przepysznik - BLW i nie tylkojajka i zagnieść jednolite ciasto. Następnie zawinąć je w folię spożywczą i schować do lodówki na co najmniej 2h. Po wyjęciu odrywać po skrawku ciasta i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Na blasze kulki powinny mieć nieco wolnej przestrzeni dookoła, ponieważ się lekko rozpłyną. Mnie na jeden raz na blasze zmieściło się 12 kuleczek. Piec w 175 C przez
Przepysznik - BLW i nie tylko