orzechy - 16941 przepisów (strona:732/1130)

BUDYŃ Z KASZY JAGLANEJ 191

szklanki mleka roślinnego (lub dowolnie) - u mnie ryżowe - 1-2 łyżki ksylitolu lub cukru (u mnie ksylitol z prawdziwą wanilią ) - olej kokosowy (1-2 łyżki) lub ok.1/2 szkl. zblendowanych orzechów nerkowca * szklanka 250ml + dowolne owoce lub sok - do podania (u mnie świeże owoce i domowy sok malinowy ) Ugotowaną kaszę (u mnie bardzo ciepła, przygotowana wg tego przepisu ) z dodatkiem oleju

Smaczne Zdrowe
Tort czarno-biały 188

nasączania go, lecz jeśli macie ochotę, można nasączyć każdy blat herbatą. Przekładamy blaty masą. Ostatnią częścią masy smarujemy boki. Ja posypałam je płatkami. Wierzch ozdabiamy polewą i opcjonalnie kokosem, orzechami lub owocami: sezonowymi, kandyzowanymi wiśniami czy miechunką. Post Tort czarno-biały pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Mazurek czekoladowy z nutą porzeczkową 152

Ganache czekoladowe: 100 g  gorzkiej czekolady 1/2 szkl śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru   Dodatkowo: kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki płatki kokosowe, żurawina, migdały, orzechy itp. do dekoracji     Przygotowanie:   Ciasto półkruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitej kuli ciasta. Owinąć ciasto w folię spożywczą i umieścić w lodówce

Nastoletnie Wypiekanie
Czekoladowy budyń z kaszy manny 189

linkiem: Czekoladowy pudding z bakaliami. SKŁADNIKI 500 ml mleka 30 g cukru trzcinowego 16 g kakao E. Wedel 60 g kaszy manny cynamon (do smaku) bakalie (rodzynki, żurawina, orzechy itp.) 1 opakowanie sezamków E. Wedel WYKONANIE Do garnuszka wlać mleko, dodać cukier, kakao i kaszę mannę, dobrze wymieszać. Podgrzewać mieszając, aż do zagotowania, po czym doprawić cynamonem. Rodzynki, żurawinę

Passions hobbies life
Papryka pieczona nadziewana kaszą jaglaną z jarmużem. Detox dzień 3 126

widać czyli papryka zapieczona z kaszą. Na podwieczorek wypiję świeży sok z buraka i grapefruita i czeka mnie pyszna kolacja bo będzie świeża sałata z melonem, gruszką i orzechami. To będzie dobry dzień i Wam też takiego życzę! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Seromakowiec z bakaliami 155

żółtka, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, Masa makowa: 400g maku mielonego MAKAR, 1/2 kostki margaryny, 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 50g bakalii MAKAR (orzechy, migdały, rodzynki), kilka kropli aromatu migdałowego, Masa serowa: 700g zmielonego sera białego, 1/2 kostki masła, 6 jajek, 1/2 szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 30g rodzynek. PRZYGOTOWANIE

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kruche ciasteczka z masłem orzechowym (w cukrze) 154

aromat waniliowy. Po wymieszaniu - wbić jajko. Następnie wsypać mąkę - wymieszaną z sodą. Całość dokładnie zagnieść (ręcznie lub mikserem z końcówką do mieszania).  Z ciasta formować kulki (mniejsze od orzechów włoskich, większe od laskowych). Kuleczki obtoczyć w cukrze, lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując odstępy, bo odrobinę urosną i "rozpłyną się") na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku

Di gotuje
Ciasteczka owsiane z żurawiną 94

godziny (ja ciasto zagniotłam wieczorem i zostawiłam je na całą noc w lodówce, a dopiero rano upiekłam ciastka). Po schłodzeniu odrywamy od ciasta małe porcje (wielkości włoskiego orzecha), formujemy w kulkę a następnie spłaszczamy i umieszczamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Ciasteczka powinny mieć grubość ok. 0,5 cm. Należy też zachować między nimi kilkucentymetrowe odstępy, ponieważ podczas pieczenia

MyCookBook.pl
Kokosowe ciasteczka budyniowe 3925

kawałki, wszystko posiekać razem - dodać rozbełtane żółtka i ekstrakt z wanilii, wymieszać, zagnieść ciasto - ciasto zafoliować, schłodzić - ze schłodzonego ciasta odrywać małe kawałki, formować z nich kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego - na talerzyku wymieszać cukier puder i domowy cukier waniliowy - każdą kuleczkę obtoczyć w mieszance cukrowej, ułożyć w niewielkich odstępach na talerzu, schłodzić przez 30 minut - schłodzone ciasteczka poukładać

Smakołyki Bereniki
Skąd pochodzą pączki i faworki? 107

całym świecie. Oprócz nadzienia z róży możemy znaleźć w nich różnego rodzaju konfitury, owoce, czekoladę, karmel, kremy, budyń a nawet słodkie likiery czy bakalie. Posypuje się je cukrem pudrem, orzechami, migdałami, kandyzowaną skórką pomarańczową, oblewa czekoladą, lukrem lub kolorowymi polewami. Włosi mają swoje bomboloni i małe kuleczki zeppole nadziewane konfiturą z kremem budyniowym. Holendrzy zajadają się pączkami przygotowanymi z rzadkiego

Moja smaczna kuchnia
Ciasteczka pomarańczowe 117

składniki suche łączymy w misce. Dodajemy  masło i miód oraz skórkę pomarańczową otartą i kandyzowaną. Wyrabiamy ciasto, powinno być dość lepkie. Z ciasta w dłoni ulepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ja użyłam do tego łyżki nakładania do lodów.  Ciastka w formie kulek można też trochę spłaszczyć dłonią będą miały inną

Bon appetit mon amie
Krem z topinamburu z czerwonym pieprzem i chipsami 166

przed wojną była dość pospolitym warzywem. Zupa krem z topinamburu to odpowiednia zupa na niedzielę lub np.święta. Krem z topinamburu jest zupą o oryginalnym smaku przypominającym trochę smak orzechów. Jak każdy krem można ją podawać z przeróżnymi dodatkami: grzankami, groszkiem ptysiowym czy chipsami warzywnymi. KREM Z TOPINAMBURU Z CHIPSAMI  I  CZERWONYM PIEPRZEM Składniki: 1 litr bulionu

Bon appetit mon amie
Czekoladowy pudding chia 272

jaglanką, bo za owsianką, mimo, że zdrowa i sycąca, nie przepadam) Pudding z chia można robić z jogurtu, mleka czy mleka kokosowego wzbogacając jego smak dodatkiem ziaren, owoców czy orzechów. Na  śniadanie najlepiej przygotować chia wieczorem i zostawić na noc np. w lodówce,aby nasionka miały czas napęcznieć.  CZEKOLADOWA CHIA  z TRUSKAWKAMI i PISTACJAMI   Składniki

Bon appetit mon amie
Zimowe muffiny marchewkowe ze śnieżną polewą 146

marchewki 1 szczypta soli 2 łyżeczki soku z cytryny 3/4 łyżeczki cynamonu polewa: 1/2 szklanki cukru pudru 60 g masła 1/8 szklanki mleka 3/4 szklanki mleka w proszku dodatkowo: orzechy do dekoracji Przygotowanie: muffinki: Marchewki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia,szczyptę soli i cynamon wsypujemy do miski. Do składników suchych dodajemy 2 jajka

Bon appetit mon amie
Pesto z oliwek i suszonych pomidorów 122

zwykłą pastę kanapkową albo dodatek do chleba paleo, o którym już wkrótce. PESTO z OLIWEK i POMIDORÓW Składniki: 1 szklanka oliwek bez pestek 8 kawałków pomidorów suszonych 1 garść orzechów nerkowca (najlepiej nieprażonych) 6 łyżek oliwy   opcjonalnie do smaku można dodać : 1 ząbek czosnku (wysoka ilość FODMAP) 2 łyżki soku z cytryny suszona bazylia  parmezan Przygotowanie:  Oliwki

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania