omlet - 4283 przepisów (strona:67/286)

Omlet gospodarski 97

Omlet gospodarski, to omlet z ziemniakami, boczkiem i cebulką. Niezwykle smaczny i sycący. U mnie z poniższej porcji pojadły 4 osoby. Jedyne o czym należy pamiętać, by w trakcie smażenia, co jakiś czas podważać drewnianą szpatułką ziemniaki, tak by masa jajeczna mogła spływać po trochu na dno patelni. Ja niestety na moment musiałam opuścić stanowisko kuchenne i trochę zbyt mocno

Smaki Na Talerzu
Frittata z pomidorami, serkiem fetą i szczypiorkiem 133

Frittata to włoskie danie. Niezwykle proste i szybkie w zrobieniu. To ciekawy sposób na pożywne śniadanie bądź szybki obiad. Można powiedzieć że to pewnego rodzaju omlet, ale nie do końca. Zaraz powiem Wam dlaczego. Można jadać ją na ciepło, na zimno, jako dodatek do kanapek, a także z różnego rodzaju dodatkami. We wszystkich tych wariantach smakuje wyśmienicie. Przepis na frittatę(...)szczypiorkiem. Zamiast takich składników możecie zrobić ją także ze szpinakiem, szparagami, pieczarkami, szynką, czy mozarellą. Warto doprawić ją także ziołami, np. rozmarynem. Proces jej zrobienia w odróżnieniu od zwykłego omletu, który smaży się na patelni z dwóch stron, podzielić można na dwa etapy. Pierwszy to właśnie krótkie podsmażenie na patelni, a drugi to pieczenie w piekarniku. Dzięki temu

Arbuziaki
Pieczony omlet ze szparagami, fetą i papryką 157

Pieczony omlet ze szparagami, fetą i papryką to bardzo smaczne danie, które sprawdzi się bez względu na okazję. Najlepiej smakuje w sezonie szparagowym, czyli właśnie teraz. Oto przepis na pyszny i aromatyczny pieczony omlet ze szparagami, fetą i papryką. Składniki 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 opakowanie sera feta (200 g) 1 żółta papryka 3 jajka 1 małe opakowanie jogurtu greckiego(...)masy jajecznej i mieszamy. Przelewamy do formy. Na wierzchu układamy szparagi i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30-35 minut. Omlet ze szparagami, fetą i papryką podajemy na gorąco z ulubionym sosem i pieczywem

My Chcemy Jeść
Tanie dania Marzec 106

pieczonym burakiem i oliwkami Makaron z pesto szpinakowym Sałatka z kaszą Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem Pizza z boczkiem i serem feta Ziołowy omlet na parze z pomidorami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa na patelnię Kopytka jaglane Omlet z jarmużem Surówka z kapusty pekińskiej z pieczonym burakiem, groszkiem i olejem

Dorota Smakuje
Pomysły na śniadania w marcu 114

Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem Vege Sushi z burakiem pieczonym Pizza z boczkiem i serem feta Jajka faszerowane dzikim ryżem i jarmużem Ziołowy omlet na parze z pomidorami Sałatka z kabanosami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa na patelnię Sałatka z kurczakiem, awokado, serem pleśniowym i cytrusami Sushi z wędzoną makrelą(...)ogórkiem i jabłkiem Kopytka jaglane Omlet z jarmużem Surówka z kapusty pekińskiej z pieczonym burakiem, groszkiem i olejem lnianym Pierogi z kaszą gryczaną i serem Artykuł Pomysły na śniadania w marcu pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Prosty omlet orzechowy 93

weekendy lubimy zaszaleć i przygotować np. pieczone naleśniki, gofry czy fritattę, tak w ciągu tygodnia sprawdzają się szybsze dania. Dlatego najczęściej jemy wtedy owsiankę bez gotowania lub omlet. Ten jest przepyszny, puszysty i sycący. Wystarczy podać go z ulubionymi owocami i gotowe :) 2 porcje: 4 jajka kopiasta łyżka masła orzechowego dobrej jakości (używam masła 100% orzechów) szczypta soli odrobina oleju(...)masy. Delikatnie mieszamy i wylewamy na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię. Smażymy pod przykryciem na średnim ogniu. Podajemy z wiórkami kokosowymi, dowolnymi owocami i syropem klonowym. Smacznego :) Artykuł Prosty omlet orzechowy pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Grzanki z łososiem, awokado, omletem i dressingiem miodowo - musztardowym 109

się doskonała babcia. Taka ciepła, dobra, przemiła. Taka najlepsza babcia, jak z bajek, wiecie. Z ogromnym serduszkiem. Taka co latem, podczas wakacji, codziennie mogła mi robić na śniadanie omlety lub naleśniki. Co robi najpyszniejszą drożdżówkę i pleśniaka. Co zamiast gotować mówi "upitrasić". Która nauczyła mnie pić kawy i wina, zanim poszłam do podstawówki. Dała mi całe multum najpiękniejszych wspomnień(...)kawy, do ludzi, zbyt łatwowierna  na ogół. Z taką samą dozą szaleństwa i zdrowego rozsądku. Zdecydowane przeciwieństwo asertywności. Taka jest ona, mój tata i ja.  Najlepiej awokado, omlet i łosoś wędzony smakuje na chrupiącej grzance z jej bułeczek, które strukturą przypominają chmurkę.  Składniki (na 2 porcje): 3-4 bułeczki maślane, najlepiej jeśli upiecze je Twoja babcia

Mango Papaja
Nasi goreng 163

najróżniejsze rodzaje mięsa i owoców morza. Częstym dodatkiem jest również jajko w takiej lub innej postaci. Nasz przepis jest tylko pewną propozycją. Zasugerowaliśmy dodatek kurczaka, krewetek i usmażonego na omlet jajka, ale również dobrze można by np. użyć mieszanki samych owoców morza, albo wołowiny lub jeszcze innego mięsa. Różny może być także sposób przyprawiania. Do popularnych dodatków należą kecap manis(...)naleśników/omletów na średnim ogniu rozgrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego i wylewamy masę jajeczną. Podgrzewamy przez kilka minut do ścięcia się jajek, które powinny utworzyć niezbyt gruby omlet. Unikamy nadmiernego zarumienienia. Na koniec przewracamy jeszcze na chwilę na drugą stronę. Gotowy omlet zdejmujemy z patelni, chwilę przestudzamy i kroimy w niezbyt długie i szerokie paski. Odkładamy do osobnego naczynia

Kulinarna Pokusa
Pieczony omlet z brokułem i ziemniakami 72

Pieczone omlety to jeden z moich ulubionych tak zwanych 'kryzysowych obiadów'. Ratują mnie kiedy brak pomysłu lub czasu na przygotowanie czegoś bardziej wymyślnego.  Jajka i warzywa to produkty, które niemal zawsze znajdą się w mojej lodówce. Do tego płatki owsiane czy jaglane lub pełnoziarnista mąka i sycący, zdrowy posiłek gotowy :) PIECZONY OMLET Z BROKUŁEM I ZIEMNIAKAMI Czas przygotowania

HealthyCreations
Kokosowy omlet z płatkami Mlekołaki Choco Muszelki 137

Omlet biszkoptowy z Mlekołakami Choco Muszelkami Lubella, w konsystencji bardzo puszysty i delikatny jak chmurka. Jeżeli chodzi o dodatki, to mamy ogromne pole do eksperymentowania. Ja wykorzystałam czekoladowe płatki Lubella Mlekołaki Choco Muszelki, dodałam jeszcze dostępne świeże figi, ricottę, doprawiłam’ wiórkami kokosowymi oraz skropiłam miodem- rozkosz! Mlekołaki Choco Muszelki to chrupiące, kakaowe płatki śniadaniowe z pełnoziarnistej mąki pszennej oraz kakao(...)patelnię wysmarowaną masłem, a na wierzch wsypać porcję Chocomuszelek. Smażyć na bardzo małym ogniu! W momencie kiedy spód się dobrze zetnie, a wierzch jeszcze delikatnie będzie ‚luźny’, to należy omlet delikatnie zsunąć na talerz, a następnie zakryć patelnią i odwrócić- tak, aby omlet umieszczony był z powrotem na patelni. Smażyć około minuty. Podawać z ricottą, świeżymi figami, skropić miodem

Kraina Miodem Płynąca
Omlet z serem i brokułami. 119

Moja wczorajsza zachcianka :) Puszysty omlet z dodatkiem sera żółtego i różyczkami brokuła. Ostatnio coś często mam zachcianki, to chyba na zmianę pogody :) Wracając do omleta, to niby nic specjalnego, a jednak smaczne i szybkie danie. Tym bardziej, że miałam swojskie jajeczka od cioci ze wsi :) Podaję składniki na jedną porcję. Smażyłam na patelni 14 cm. Składniki: 2 jajka 3 łyżki(...)wylać masę jajeczną. Smażyć na małym ogniu. Po około dwóch minutach posypać utartym serem. Od czasu do czasu poruszać patelnią żeby masa równomiernie się ścięła. Co jakiś czas odklejać omlet od brzegów patelni. Smażyć na malutkim ogniu jeszcze kilka minut. Kiedy omlet będzie już prawie  gotowy powciskać malutkie różyczki brokuła

Agusiowe smakołyki
Muffinki omletowe z kremem czekoladowym 117

smaku omleta :) Można je zjeść zarówno na śniadanie jak i na deser. Takie omleto-muffinki to świetna opcja dla osób, które nie mają patelni lub naczynia przystosowanego do pieczenia omletów. Sama zdecydowanie bardziej wolę te pieczone niż smażone na patelni, a takie mini omleciki można zabrać ze sobą na lekką przekąskę. Dodatki to kwestia gustu, ja do środka wsadziłam kilka(...)kakao oraz niewielkiej ilości mleka roślinnego, żeby całość była bardziej płynna. Tak podane śniadanie wygląda w sumie jak deser i jest bardzo sycące. Z podanych składników wychodzi 6 muffinko-omletów. Składniki: 2 jajka szczypta soli 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki erytrytolu/ksylitolu kilkanaście borówek lub malin Fit nutella: 1/2 dojrzałego awokado 1/2 dojrzałego banana 2 łyżki kakao 1-2 łyżki

Healthy food explorer
Proteinowy omlet z migdałami 112

Szybki i sycący omlet z dodatkiem odżywki białkowej i migdałami. Idealny na śniadanie lub deser.  Przygotowanie: 5 minut Koszt: Tanie  Czasami miewamy takie dni, że mamy na coś ochotę, a nie mamy aktualnie wszystkich składników w lodówce. Ja taki przypadek miałam dziś rano, gdy miałam straszną ochotę na omleta w wersji na słodko, ale bez owoców. Ważne też(...)odżywki=150 g białka jajek. Oraz płatki migdałowe możemy zamienić na migdały (polecam je wtedy lekko podprażyć na suchej patelni). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepis na OMLET KAKAOWY Z ORZECHAMI oraz NALEŚNIKOWY OMLET Z SEREM . Świetne propozycje na śniadanie. Wartość odżywcza: 388 kcal B 33 g W 3 g T 24 g Składniki: ▸2 jajka

Zdrowie i pysznie na talerzu
Nasi goreng 174

najróżniejsze rodzaje mięsa i owoców morza. Częstym dodatkiem jest również jajko w takiej lub innej postaci. Nasz przepis jest tylko pewną propozycją. Zasugerowaliśmy dodatek kurczaka, krewetek i usmażonego na omlet jajka, ale również dobrze można by np. użyć mieszanki samych owoców morza, albo wołowiny lub jeszcze innego mięsa. Różny może być także sposób przyprawiania. Do popularnych dodatków należą kecap manis(...)naleśników/omletów na średnim ogniu rozgrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego i wylewamy masę jajeczną. Podgrzewamy przez kilka minut do ścięcia się jajek, które powinny utworzyć niezbyt gruby omlet. Unikamy nadmiernego zarumienienia. Na koniec przewracamy jeszcze na chwilę na drugą stronę. Gotowy omlet zdejmujemy z patelni, chwilę przestudzamy i kroimy w niezbyt długie i szerokie paski. Odkładamy do osobnego naczynia

Kulinarna Pokusa