mąką. Masę jajeczną połączyć z podsmażoną cebulką, polędwicą i przyprawami ( pieprz cytrynowy, zioła kuchni włoskiej) Wymieszać i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć (na odrobinie masła klarowanego) pod przykryciem. Kiedy omlet zetnie się, odwrócić na drugą stronę. Podawać z pomidorkami koktajlowymi. 320 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czascynamon – ½ łyżeczki Wykonanie: Jajo wymieszać z płatkami owsianymi. Odczekać chwile aż zmiękną. Usmażyć na maśle klarowanym z obu stron. Twaróg rozgnieść z miodem i cynamonem. Posmarować omlet twarożkiem. 406 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasmąką. Masę jajeczną połączyć z podsmażoną cebulką, cukinią i przyprawami (pieprz cytrynowy, zioła kuchni włoskiej) Wymieszać i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć (na odrobinie tłuszczu) pod przykryciem. Kiedy omlet zetnie się, odwrócić na drugą stronę. Podawać z serkiem wiejskim i pomidorkami koktajlowymi. 345 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasWychodzi dość mocno puszysty i ładnie wyrośnięty. Do masy nie dodałam żadnego słodzika, bo gotowego placka polałam melasą z białej morwy od marki NaturAvena . Dzięki niej, a także dodatkom omlet był słodziutki i pyszny. Składniki: 60 g mąki jaglanej (NaturAvena) 1 jajko 50 ml mleka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia dodatki: banan, jagody inkaskie, wiórki kokosowe, melasa morwowa (NaturAvena
Zdrowie na języku :Pmój pierwszy omlet w wersji wytrawnej, który publikuję tutaj na blogu. Wszystkie inne przygotowywałam na słodko (przepisy TUTAJ ) i w rzeczywistości głównie tylko takie jem. Te na słono pojawią się w moim jadłospisie sporadycznie, dlatego dla odmiany przygotowałam sobie poniższego omleta właśnie z łososiem, awokado i szpinakiem. Smakuje bardzo dobrze, także zdecydowanie polecam. Składniki: 2 jajka 30 g wędzonego
Zdrowie na języku :Pkolejny wpis w postaci filmu, w którym gotuję dla Was z marką Poltino. Tym razem pokażę Wam jak prosto i szybko można przygotować pyszne i kolorowe danie w postaci omletu, czyli przed Wami Prosta i szybka frittata z warzywami. Od prawie dwóch lat jestem ambasadorką marki Poltino i wspólnie tworzymy pyszne i proste przepisy. Poltino to jedna
Kulinarne przygody Gatitydynię zerwałam z ogródka na początku sierpnia. Dyni w surowej postaci nie wykorzystałam do poniższego przepisu, bo skorzystałam z gotowego pure dostępnego od niedawna w ofercie marki Look Food . Omlet w wersji kakaowej z warzywnym dodatkiem jak najbardziej okazał się udany, a sam placek wyszedł bardzo smaczny. Składniki: 60 g mieszanki różnych płatków (u mnie gotowe musli - płatki
Zdrowie na języku :Penergetyczny i zdrowy posiłek, a przy okazji kolejna propozycja na popularne śniadanie białkowo-tłuszczowe. Omleta wzbogaciłam o zdrową kurkumę, która przy okazji nadaje fajnego żółtego koloru. Takim omletem można się porządnie najeść, a przy okazji jest on bardzo lekkie i stanowi świetną alternatywa dla tradycyjnych kanapek. Polecam na weekendowe śniadanie lub kolację. Składniki: 2 jajka szczypta kurkumy
Healthy food explorerkakao, aby ciasto wyszło bardziej czekoladowe. Można z tego przepisu zrobić zwykłe naleśniki, ja natomiast zdecydowałam się na jednego dość grubego i puszystego, przez to wygląda on bardziej jak omlet. Rzadko jadam nabiał, a naleśniki z serem nie pamiętam kiedy ostatnio gościły w moim menu, więc dziś naszła mnie wielka ochota, żeby przygotować sobie takie śniadanie. Składniki: 1 jajko
Healthy food explorerJakiś czas temu wrzucałam przepis na Kuku Sabzi ( klik ) czyli omlet z dodatkiem natki, orzechów i żurawiny. Dziś proponuję Wam podobne danie, tym razem z moim ukochanym kalafiorem :) Czytaj więcej
Kasia Sarnawody Zaprawa: 4 łyżki przyprawy z octu ryżowego Blue Dragon 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli Dodatki: sushi nori Blue Dragon przekrojone na 2 części kabanoski omlet szpinak szczypior japoński sos sojowy Blue Dragon sos teriyaki Blue Dragon pasta wasabi Blue Dragon imbir do sushi Blue Dragon Zaczynamy od wypłukania ryżu. To podstawa dobrego sushi. Ryż zalewamy
MamaOskarkarukolę i smażymy jeszcze ok 2 min. Jajka wybijamy do kubeczka i rozmącamy widelcem, oblewamy równomiernie przysmażoną szynkę i rukolę. Przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień. Kiedy jajka się zetną, omlet gotowy. Przed podaniem solimy i pieprzymy do smaku
Gotowanie jest łatwePomidorki myjemy i przekrawamy na pół. Jajka roztrzepujemy w kubku i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Na patelni rozpuszczamy masło, wylewamy jajka i dorzucamy warzywa. Smażymy na średnim ogniu.Kiedy omlet lekko się zetnie, przykrywamy i zostawiamy na małym ogniu do całkowitego ścięcia. Od razu podajemy
KUCHNIA POLSKAłyżki mąki kilka pieczarek kilka różyczek brokuła 1 cebula sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Cebulę obrać i posiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Pieczarki i … Czytaj dalej Omlet z brokułem
czarrna od kuchnimnie ten omlet wygląda mega apetycznie i na prawdę jest bardzo dobry! Pulchny, mięciutki, bardzo subtelnie słodki z nutką kwaśności pochodzącej od żurawiny. Cudowny różowy kolor jeszcze bardziej zachęca do konsumpcji. Nie ma cukru i glutenu. Składniki: 60 g mąki ryżowej 1 łyżka żurawiny liofilizowanej (Kopipi) 1 jajko 2 łyżeczki ksylitolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Zdrowie na języku :P