wierz omleta (70g) WYKONANIE: Jaja roztrzep, wymieszaj z mąka i opcjonalnie proszkiem do pieczenia. Paprykę pokrój w drobną kosteczkę, pieczarki i oliwki w cienkie plasterki. (Jeśli chcesz aby omlet był chrupiący, dodaj warzywa do masy jajecznej, bez podduszania ich na patelni) Wymieszaj warzywa z masą i przyprawami. Wyłóż masę na rozgrzaną patelnię, smaż z obu stron pod przykryciem. WARTOŚCI ODŻYWCZE
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasPrzepyszny omlet na bazie mąki orkiszowej z nutką kokosowych smaków. Tym razem podałam go na bogato, bo jest i dużo masła orzechowego, ale także serek kakaowy. Smakuje genialnie, robiłam go w tej kombinacji już wielokrotnie i zawsze wychodzi idealny. Składniki: 15 g mąki kokosowej 45 g mąki orkiszowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru kokosowego
Zdrowie na języku :Pszczypiorem, solą i pieprzem. Każda wersja farszu znika szybciutko ukryta w pulchnych i dużych naleśnikach podsmażonych na chrupko, tak jest pysznie! Wypróbuj te i wiele innych (zakładka: placki, naleśniki, omlety ) moich przepisów na naleśniki i naleśniki oraz naleśniki budyniowe bez jajek Ser do faszerowania naleśników, łatwy, smaczny, podany na słodko SKŁADNIKI: 500 g twarogu półtłustego 2 żółtka 3 łyżeczki cukru
Zasmakuj Kuchniwystudzone dajemy do śmietany. Mieszamy, odstawiamy na pół godziny do lodówki. Układamy omlecika, smarujemy naszą bitą śmietaną cynamonową, posypujemy posiekanymi daktylami. Znów omlecik, masa, daktyle. I tak do wykorzystania omletów. Wierzch smarujemy śmietaną i obficie posypujemy migdałami i daktylami. Schładzamy minimum godzinę. Smacznego! Share 16 Tweet 0 Google Plus 0 Save 1 17 Shares
LatosiowydomJak co roku, 24 grudnia na polskich stołach pojawi się dwanaście wigilijnych potraw. Świąteczne menu w głównej mierze zależy od regionu, ale przyjęło się, że nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kilka plastrów awokado pieczywo odrobina Jarzynki do smaku Przygotowanie: jajko dokładnie wymieszać z jogurtem i cukrem smażyć na rozgrzanej patelni (można z kroplą oliwy) tak żeby omlet ściął się dokładnie z jednej strony (można przełożyć na drugą stronę lub zmniejszyć całkowicie ogień i przykryć np pokrywką) na pieczywie układamy omleta, a na niego układamy plastry awokado
Gotowanie z pasjązalewamy, przykrywamy i czekamy. Bez zaglądania co minutę, bez obaw, że coś się przypali. Od tej pory jeszcze bardziej kochamy kaszotto z dynią . Oczywiście, jak prawie każdy, lubimy również omlety , jajecznice, jajka sadzone, placki ziemniaczane oraz pozostałe tradycyjne i mniej tradycyjne potrawy smażone. Pewnie się już domyślacie, że tutaj też nie ma się do czego przyczepić. I coś co wydawałoby
Fitsweet.mezalewamy, przykrywamy i czekamy. Bez zaglądania co minutę, bez obaw, że coś się przypali. Od tej pory jeszcze bardziej kochamy kaszotto z dynią . Oczywiście, jak prawie każdy, lubimy również omlety , jajecznice, jajka sadzone, placki ziemniaczane oraz pozostałe tradycyjne i mniej tradycyjne potrawy smażone. Pewnie się już domyślacie, że tutaj też nie ma się do czego przyczepić. I coś co wydawałoby
Fitsweet.mekokosowe. Wszystko dokładnie wymieszać, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Na rozgrzaną patelnię wylać masę i smażyć pod przykryciem z obu stron na małym ogniu. (patelnia najlepiej teflonowa, nie porysowana, aby omlet nie przypalił się i dało się przewrócić go na drugą stronę). z moimi dodatkami makro tego posiłku przedstawia się następująco: 338 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasmąkowych zapasów mąkę ryżową, której termin ważności powoli dobiegał końca. Zatem chcąc ją jakoś zużyć postawiłam na omleta, które swoją drogą jadam od jakiegoś czasu bardzo często na śniadanie. Omlet jest bezglutenowy, a jego istotnym składnikiem jest brzoskwinia. Całość smakuje bardzo dobrze, a dzięki obecności owocu placek nie jest suchy. Składniki: 60 g mąki ryżowej 1 jajko
Zdrowie na języku :Pwłoskich. Dziś wybrałam do pokazania pyszne danie, trochę jak szakszuka , ale taka po włosku. Smakuje wybornie, szybko się robi a delektować warto się rano, w południe czy wieczorem, zachęcam. Omlet w sosie pomidorowym po włosku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWykonanie: Pomidorki i mozarellę pokroić w plasterki. Jaja roztrzepać z mąką. Masę jajeczną połączyć z pomidorkami i serem. Wymieszać i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć pod przykryciem. Kiedy omlet zetnie się, odwrócić na drugą stronę. 300 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasmąką. Masę jajeczną połączyć z podsmażoną cebulką, polędwicą i przyprawami ( pieprz cytrynowy, zioła kuchni włoskiej) Wymieszać i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć (na odrobinie masła klarowanego) pod przykryciem. Kiedy omlet zetnie się, odwrócić na drugą stronę. Podawać z pomidorkami koktajlowymi. 320 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czascynamon – ½ łyżeczki Wykonanie: Jajo wymieszać z płatkami owsianymi. Odczekać chwile aż zmiękną. Usmażyć na maśle klarowanym z obu stron. Twaróg rozgnieść z miodem i cynamonem. Posmarować omlet twarożkiem. 406 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasmąką. Masę jajeczną połączyć z podsmażoną cebulką, cukinią i przyprawami (pieprz cytrynowy, zioła kuchni włoskiej) Wymieszać i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć (na odrobinie tłuszczu) pod przykryciem. Kiedy omlet zetnie się, odwrócić na drugą stronę. Podawać z serkiem wiejskim i pomidorkami koktajlowymi. 345 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas