ogórki z musztarda - 2944 przepisów (strona:96/197)

Sałatka z tuńczyka w muszlach makaronowych 7693

PRZEPIS TUTAJ   Składniki: 20 muszli makaronowych 1 puszka tuńczyka w oleju 10 dkg żółtego sera 4 jajka 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 4 łyżki kukurydzy konserwowej 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka (mała) musztardy 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz     *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach(...)Paprykę oraz ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę *** *** Tuńczyka odsączamy z zalewy i delikatnie rozdrabniamy widelcem *** *** Żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach *** *** Wszystko przekładamy do miski. Dodajemy posiekany koperek oraz odsączoną z zalewy kukurydzę i mieszamy *** *** Majonez łączymy z jogurtem oraz musztardą i całość mieszamy z sałatką. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Makaronowe muszlę gotujemy

Blog z Apetytem
Sałatka makaronowa z sosem tatarskim 145

sobie od podstaw samodzielnie. 1 opakowanie ulubionego makaronu 2 pojedyncze piersi kurczaka po 1 papryce: czerwonej, zielonej i żółtej pęczek koperku 1 ogórek zielony tzw wąż kilkanaście pomidorków koktajlowych 1 mały słoiczek sosu tatarskiego (250ml) 1 łyżeczka musztardy przyprawa do gyrosa sól, pieprz Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Polewamy 1-2 łyżkami oliwy z oliwek, mieszamy. Umyte i osuszone(...)patelni niewielkiej ilości oleju. Gotowe mięso dodajemy do makaronu, mieszamy. Pozbawione gniazd nasiennych papryki kroimy na cienkie paseczki. Ogórka kroimy w kostkę. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Warzywa łączymy z makaronem i mięsem. Posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Dodajemy sos tatarski i musztardę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, mieszamy. Odstawiamy do schłodzenia

Smaki Na Talerzu
Śledzie po cygańsku 2544

śledzi. Jeśli za nimi przepadacie, koniecznie przygotujcie sobie porcję takiego śledzika :) Składniki: 4 duże filety śledziowe solone średni słoik ogórków konserwowych mały słoik marynowanych pieczarek  1 czerwona cebula 1/4 szklanki oleju 1 szklanka pikantnego keczupu 2 łyżeczki ostrej musztardy 3 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier mleko  Śledzie zalać mlekiem na 1 godzinę. Cebulę obrać i pokroić(...)Oprószyć ją solą i odstawić na 20 minut aby zmiękła, często ugniatając ją łyżką. Śledzie pokroić w paski, ogórki na plasterki a pieczarki na połówki. Włożyć wszystkie składniki do miski; dodać cebulę. W osobnej misce wymieszać na gładki sos keczup, musztardę, olej i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić pieprzem i cukrem (sos powinien być słodkawy). Gotowym sosem zalać pozostałe

My simple kitchen
Sałatka z łososiem i szpinakiem 138

mnie Helio) Dressing: 5 łyżek oleju 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 kopiata łyżeczka miodu 1 kopiata łyżeczka musztardy Dijon lub innej ostrej świeżo mielony pieprz sól Szpinak i ogórka dokładnie myjemy i osuszamy. Szpinak wrzucamy do miski. Ogórka kroimy w półplasterki i układamy na szpinaku. Z serka wiejskiego pozbywamy się nadmiaru płynu i wykładamy

PatiGotuje
Sałatka z tuńczyka 176

zarazem bardzo smaczna sałatka. Polecam!   Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju 10 dkg żółtego sera 4 jajka 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 4 łyżki kukurydzy konserwowej 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka (mała) musztardy 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz   *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Ugotowane, ostudzone i obrane jajka oraz ser żółty(...)ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Paprykę oraz ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Rybę delikatnie rozdrabniamy widelcem. Wszystko przekładamy do miski. Dodajemy posiekany koperek *** *** Majonez łączymy z jogurtem oraz musztardą i całość mieszamy z sałatką *** *** Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
WĄTRÓBKA CIELĘCA Z OGÓRKIEM I PAPRYKĄ (keto, LCHF, paleo, optymlana, bez glutenu, jajek i laktozy) 209

tych na adaptacji gdy dodadzą go trochę więcej by uzyskać odpowiednie makro Składniki: 500 g wątróbki cielęcej 20 g musztardy 20 g śmietanki kokosowej (bez laktozy) lub śmietany 30% 150 g papryki czerwonej 150 g ogórków kiszonych 100 g cebuli 50 g tłuszczu do smażenia ( (np. masło klarowane lub smalec gęsi ) – ilość zależy od makro jakie chcecie uzyskać(...)większą kostkę. Mięso włożyć do miski, wymieszać z musztardą i mlekiem kokosowym lub śmietaną (jeśli nie unikacie laktozy). Odstawić na 30 minut do lodówki. W tym czasie pokroić drobno w kostkę cebulę   Paprykę umyć, wydrążyć pestki i pokroić w kostkę.Dodać pokrojone w drobne talarki lub kostkę ogórki. Na rozgrzanym na patelni tłuszczu zeszklić cebulę. Następnie dołożyć paprykę

Ola la LCHF
Sałatka jarzynowa na Wielkanoc 119

Czas przygotowania 40 minutes Czas gotowania 40 minutes Porcje 6 Autor smakowitehistorie.com Składniki 4 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 4 jajka 3 ogórki kiszone ½ cebuli 1 jabłko ½ puszki zielonego groszku 150 ml majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżka octu jabłkowego sól, pieprz Sposób przygotowania Umyj i ugotuj w mundurkach warzywa korzenne – ziemniaki, marchewkę i pietruszkę – do miękkości, przez(...)cebulę, poszatkuj w drobną kosteczkę i dodaj do sałatki. Posiekaj także drobno jabłko i ogórki (możesz je obrać ale niekoniecznie) i dodaj do całości. Odsącz i dosyp do sałatki zielony groszek. Wymieszaj delikatnie. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wymieszaj z majonezem i musztardą. Dodaj ocet jabłkowy. Wymieszaj jeszcze raz. Odstaw do lodówki na 20 minut. Moja rada

smakowitehistorie.com
Sałatka jarzynowa na Wielkanoc 117

Czas przygotowania 40 minutes Czas gotowania 40 minutes Porcje 6 Autor smakowitehistorie.com Składniki 4 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 4 jajka 3 ogórki kiszone ½ cebuli 1 jabłko ½ puszki zielonego groszku 150 ml majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżka octu jabłkowego sól, pieprz Sposób przygotowania Umyj i ugotuj w mundurkach warzywa korzenne – ziemniaki, marchewkę i pietruszkę – do miękkości, przez(...)cebulę, poszatkuj w drobną kosteczkę i dodaj do sałatki. Posiekaj także drobno jabłko i ogórki (możesz je obrać ale niekoniecznie) i dodaj do całości. Odsącz i dosyp do sałatki zielony groszek. Wymieszaj delikatnie. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wymieszaj z majonezem i musztardą. Dodaj ocet jabłkowy. Wymieszaj jeszcze raz. Odstaw do lodówki na 20 minut. Moja rada

smakowitehistorie.com
Ser liptowski wiedeński (Vienna Liptauer) 245

liptowski wiedeński. Składniki: • 50 g masła, • 250 g bryndzy lub twarożku (daję tak, albo pół na pół), • ½  posiekanej cebuli, • 2-3 nieduże ogórki konsewowe, • 1,5 łyżki słodkiej papryki, • 1 łyżeczka musztardy, • 1 sardynka (daję taką z puszki, pikantną w oleju chili, dokładnie odsączoną), • 1 lyżeczka koncentratu pomidorowego, • 1 łyżeczka posiekanych kaparów, • 1-2 łyżki siekanego szczypiorku(...)Masło utrzeć do białości w szklanej lub ceramicznej misce, dodać bryndzę, zmiksować. Dodać ser i posiekaną cebulę, dokładnie połączyć miksując.  2. Dodać paprykę w proszku, koncentrat, posiekane ogórki i sardynkę - ponownie dokładnie zmiksować, aż sardynka całkowicie się rozpadnie, a pasta stanie się kremowa. 3. Dodać posiekane kapary i szczypiorek i wymieszać drewnianą łyżką. Doprawić do smaku solą

Kuchnia Prezydentowej
Sałatka jarzynowa w miseczkach z tortilli 212

false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 1 słoik Mieszanki marchew, groszek, kukurydza (460g) Orzech 1-2 ogórki konserwowe z chilli Orzech 1 ugotowany ziemniak (użyłam ziemniaka z obiadu) 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy 2 pomidorki koktajlowe szczypiorek  sól, pieprz do smaku 1. Z tortilli wyciąć 4 kółka - ja złożyłam(...)jeśli będą się piekły za długo to mogę się później kruszyć). 2. Przygotować sałatkę: mieszankę warzywną odsączyć z zalewy na sitku. Ogórki i ziemniaka pokroić w bardzo drobną kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą, dodać majonez i musztardę i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku. 3. Sałatkę wyłożyć do miseczek. Ozdobić posiekanym szczypiorkiem i przekrojonym na pół pomidorkiem koktajlowym

Kto ugości moich gości?
Sałatka ziemniaczana z prażonym boczkiem 190

najważniejsze najedzą się :) ponieważ sałatka jest dość syta zważywszy na ziemniaki. Składniki: 1 kg ziemniaków 300 g surowego chudego boczku 3 średnie ogórki kiszone 3 jajka 1 cebula 1 pęczek koperku 1 pęczek cebuli majonez musztarda sarepska sól, pieprz Wykonanie:   Ziemniaki gotujemy w łupkach, studzimy, obieramy i kroimy w dużą kostkę. Boczek kroimy w kostkę i na niewielkiej(...)odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Ugotowane na twardo jajka, ogórki kiszone, cebulę kroimy również w kostkę i dodajemy do reszty. Szczypiorek oraz koper siekamy. Wszystkie składniki przyprawiamy pieprzem i solą jeżeli jest taka potrzeba ponieważ boczek może być już sam w sobie dość słony. Dodajemy majonez wedle uznania i łyżkę musztardy. Wszystko mieszamy i  zajadamy się sałatką. Zdjęcie średnie

W Moim Magicznym Domu
Śledzie w Sosie Tatarskim 580

śledzi (najlepiej matiasów) 100 g marynowanych pieczarek (lub innych grzybków) 1 średnia czerwona cebula (lub ok. 100 g szalotek) 100 g ogórków konserwowych łyżeczka cukru 4 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej śmietany 18% 1 łyżka musztardy sarepskiej 2 łyżeczki soku z cytryny łyżeczka octu łyżeczka chrzanu 1/2 łyżeczki pieprzu odrobina soli  szczypiorek (opcjonalnie) Śledzie w Sosie Tatarskim - Sposób(...)długość płukania zależy od słoności śledzi - im bardziej słone - tym dłużej moczymy). Pieczarki i ogórki bardzo dokładnie odsączamy z nadmiaru zalew. Następnie kroimy je w plasterki lub kostkę. Tak samo postępujemy z cebulką i wszytko przekładamy do większego naczynia. Następnie dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, chrzan oraz sos z cytryny, ocet, cukier, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników

Słodka Strona
Sałatka z kurczakiem, papryką i kukurydzą 156

sałatka być powinna:) około 300 g piersi kurczaka przyprawa gyros 1 puszka kukurydzy 5 jajek po jednej papryce: czerwonej i żółtej 3 ogórki kiszone lub 5-6 konserwowych 1 por 4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sól, pieprz garść lub dwie łuskanego słonecznika Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w niedużą kostkę. Posypujemy mniej więcej 1-2 łyżkami(...)kostkę. Obie papryki myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę lub na trójkąty. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Por kroimy na półplasterki. Przelewamy na sicie niewielką ilością wrzącej wody. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę. Majonez mieszamy z musztardą, solą i pieprzem. Dodajemy do pozostałych składników, mieszamy. Na suchej, rozgrzanej patelni prażymy ziarna słonecznika

Smaki Na Talerzu
Sałata z dressingiem z białego wina 242

zainteresowani, to zapraszam do kuchni. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: 250 g roszponki opakowanie pomidorków koktajlowych (ok 200 g) 1/2 zielonego ogórka, obranego ze skórki 1/2 filiżanki wytrawnego białego wina 3 łyżki oliwy z oliwek szczyptę pieprzu cytrynowego 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki miodureszta składników jest dowolna: kawałek szynki (pokrojonej w kostkę, podsmażonej na suchej patelni) kawałki sera W misce umieszczamy(...)umytą roszponkę, dokładamy pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe oraz pokrojonego ogórka (tak jak Wam pasuje). Jeżeli chcecie dodać mięso/szynkę, polecam w tym momencie „wrzucić” na patelnię. Teraz możemy przygotować dressing – w naczyniu umieszczamy wino, musztardę, miód, oliwę oraz pieprz i całość mieszamy. Gotową sałatę posypujemy podpieczonym mięsem i polewamy dressingiem (można go lekko podgrzać, smakuje

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania