ogórki z musztarda - 2944 przepisów (strona:94/197)

Tatar z łososia 150

nieco kaparów aby smak tatara być ciekawszy:) spróbujcie – warto! Tatar z łososia 300g świeżego fileta z łososia 1 średnia cebula 1 duży ogórek kiszony 2 łyżki kaparów 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Oczyszczoną z ości rybę pozbawiamy skóry i kroimy w drobniutką kostkę (można posiekać). Kapary siekamy, cebulę i ogórka kroimy w taką

Pieguskowa Kuchnia
Grillowany mielony z boczkiem i puree koperkowym 150

małej cebuli 1 ząbek czosnku przyprawa do mielonego sól, pieprz 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka musztardy łyżka startego sera - puree ziemniaczane: 4 ziemniaki łyżka posiekanego koperku 1 łyżeczka masła szczypta gałki muszkatałowej - surówka 1 mały ogórek świeży ok. 8 dużych rzodkiewek łyżka śmietany 18% 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz łyżka posiekanego koperku Przygotowanie: Mięso wrzucamy do miski(...)bułkę tartą i musztardę - całość mieszamy i formujemy kotlety. Na rozgrzanej patelni grillowej smażymy kotlety z obu stron - układamy w naczyniu żaroodpornym, na wierzch kładziemy plastry boczku. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 ° C - wkładamy naczynie z kotletami (przykryte folią aluminiową) i zapiekamy ok. 10-15 min. W tym czasie obieramy ogórka i razem z rzodkiewką

Alutka-Gotuje
Dyniowe burgery 115

jajo + łyżka mleka do smarowania bułek HAMBURGERY WOŁOWE 1 kg mielonej wołowiny 2 łyżeczki musztardy dijon 1 łyżka sosu teryaki 1 cebula około 100 ml wody (może być gazowana) sól, pieprz olej do smażenia DODATKI 12 plastrów żółtego sera 12 jaj sadzonych pomidory ogórki kiszone czerwona cebula sałata keczup majonez Wykonanie ZACZYN Dzień wcześniej, wieczorem . W małej misce mieszamy(...)smażymy hamburgery po około 5 minut z każdej strony. BURGER Bułki przekrawamy na pół, spód każdej smarujemy keczupem i układamy: plastry ogórka kiszonego, krążki cebuli, liście sałaty, gorący hamburger, plaster sera, sadzone jajo , majonez i musztarda. Przykrywamy wierzchem bułki, spinamy patyczkiem lub nożem stekowym. Smacznego! * Zaczyn poolish to fermentowana mąka z wodą i drożdżami, dodawana do końcowego wyrabiania ciasta

Tajemnice Smaku
Śledzie w sosie tatarskim 177

inne uroczyste okazje. Składniki: 500 g filetów śledziowych 0,5 l mleka Sos tatarski: 3 średnie ogórki konserwowe 1/2 szklanki marynowanych grzybków mała cebula gałązka natki pietruszki 3 jajka 4 kopiaste łyżki gęstej śmietany 12% 4 kopiaste łyżki majonezu łyżeczka musztardy 1/3 łyżeczki cukru brązowego łyżka soku z cytryny sól i pieprz Przygotowanie Śledzie moczymy w mleku przez około(...)godzin. Następnie osuszamy i kroimy w paski o szerokości około 5 cm. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Jajka, ogórki, cebulę i grzyby kroimy w drobniutką kostkę. Pietruszkę siekamy. Składniki przekładamy do jednej miski. Majonez, śmietanę, musztardę, sok z cytryny, cukier i przyprawy mieszamy ze sobą. Sos dodajemy do reszty składników i dokładnie wszystko mieszamy. Filety śledziowe wykładamy

e-PrzepisyKulinarne
Tuńczyk! 317

cebula 100 g kukurydzy z  puszki pietruszka do przyzdobienia 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania Ryż ugotować wedle instrukcji na opakowaniu, odstawić do wystygnięcia. Paprykę, jajka, ogórka i cebulę pokroić w kostkę wsypać do dużej miski. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do dużej miski razem z ryżem

pink envelope
41. A po czterdziestce... sałatka z piersią kurczaka w occie balsamicznym! 406

łyżki wody Sól Świeży rozmaryn 2 ząbki czosnku Łyżeczka suszonego oregano Odrobina tymianku Składniki sałatki Pierś z kurczaka  Rukola Pomidorki koktajlowe Ogórek zielony Nasiona słonecznika Sezam Składniki na dressing 2 łyżeczki musztardy 1- 2 łyżki oliwy z oliwek Sok wyciśnięty z cytryny (ilość wedle uznania) ½ łyżeczki miodu prawdziwego Duuużo zielonej natki pietruszki Ząbek czosnku Sól i pieprz do smaku(...)marynacie (dobrze, jeśli postoi kilka- kilkanaście godzin). Dressing: musztardę, oliwę, sok z cytryny i miód umieszczamy w miseczce. Natkę pietruszki drobno siekamy – im więcej tym lepiej! Ząbek czosnku także siekamy bardzo drobno i dodajemy wszystko do miseczki. Solimy, pieprzymy i odstawiamy na bok.  Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Ogórka kroimy w dowolny kształt – plastry, paski i marynujemy kilka minut

Symfonia Smaków
Sałatka z awokado, pomidorów i ogórka z sosem miodowym 229

się gotowało, a może smażyło, ale wymagany był dodatek warzywny. Otworzyłam zatem lodówkę i zaczęłam wyjmować to, co nawinęło się pod rękę. Tak powstała sałatka z awokado, pomidorów i ogórka. Ponieważ czas naglił, nie mogłam sobie pozwolić na jakiś skomplikowany sosik do sałaty i sos też powstawał na szybko. Nie wiem co jadacie na śniadania, ale my czasem coś konkretnego(...)u0107.\r","Pola\u0107 warzywa sosem."]} Drukuj Sałatka z awokado, pomidorów i ogórka z sosem miodowym Składniki 1 awokado 2 pomidory 1 średni ogórek zielony 1 mała czerwona cebula Sos 1/4 szkl. oliwy 1 łyżeczka musztardy (miałam musztardę mango) 1 łyżeczka miodu sok z połowy limonki sól, pieprz, zioła do sałatek Sposób przygotowania Warzywa pokroić w kostkę, cebulę w piórka

Mieszam w Garnku
Dzikie zrazy z sarny 247

kuchni.   Składniki: 300 g karczku lub szynki z sarny ewentualnie jelenia ok 10 g słoniny ( kilka cienkich paseczków) 3 łyżki musztardy Dijon czerstwa bułka 4 łyżki oliwy  1 łyżka miodu 1 cebula 3 ogórki konserwowe mąka do panierowania  smalec do smażenia 250 g pieczarek 1 papryka 1 seler 1 szklanka białego wina  1 łyżka(...)miodem, dodaj ją do miseczki z bułką i oliwą, dodaj musztardę i wszystko rozmiażdż widelcem na gładka masę. Karczek pokrój w cienkie plastry i rozklep je. Rozklepane mięso posmaruj farszem wcześniej przygotowanym, i ułóż po jednym plastrze słoniny oraz cienki plaster ogórka, zwiń boki do środka, a potem jak naleśnik, możesz przebić wykałaczką dla bezpieczeństwa

Niezły Młynek
Zraziki wołowe z ogórkiem i suszonym pomidorem na parze 195

parmeńskiej   - kilka łyżeczek musztardy sarepskiej   - oregano - sól, pieprz *opcjonalnie: suszona cebula, liść laurowy i 2 ziela angielskie do wody - wykałaczki Wołowinę dokładnie rozbijamy tłuczkiem przez folię spożywczą na bardzo cienkie filety. Doprawiamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą oraz posypujemy oregano wraz z suszoną cebulą. Każdy filet dzielimy na 2-4 mniejsze, podłużne kawałki. Ogórki i pomidory kroimy

Be Fit Be Strong
Sałatka jarzynowa 259

kiszonych 1 puszka groszku zielonego konserwowego 5 jajek 1 jabłko 5 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżka musztardy pieprz, sól Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Ziemniaki i marchewkę ugotować w mundurkach do miękkości, wystudzić. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Przełożyć do dużej miski. Groszek odcedzić, dodać do pokrojonych warzyw. Jabłko obrać ze skórki, zetrzeć(...)tartce na grubych oczkach. Przestudzone warzywa i jajka, obrać, pokroić w kosteczkę, dodać do miski. W osobnym pojemniczku przygotować sos, wymieszać razem: śmietanę, majonez, musztardę i przyprawy. Dodać do warzyw i dokładnie wymieszać. Doprawić według uznania. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Sałatka śledziowa 4441

matias 3-4 średniej wielkości ziemniaki 5 ugotowanych na twardo jajek 1 duży por 1 duża czerwona cebula 5-6 ogórków konserwowych 1 jabłko 1 pęczek koperku 3-4 łyżki majonezu 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 pełna łyżeczka cukru sól i pieprz do smaku Ziemniaki gotujemy w mundurkach, najlepiej dnia poprzedniego(...)Cebulę kroimy w drobną kostkę.W podobną kostkę kroimy również jabłko, jajka, wystudzone i obrane ze skórki ziemniaki oraz ogórki. Śledzie osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy w niedużą kostkę i łączymy z resztą składników. Majonez łączymy ze śmietaną, musztardą, sokiem z cytryny. Doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem i mieszamy. Łączymy z resztą składników. Całość posypujemy posiekanym drobno koperkiem

Smaki Na Talerzu
Wiosenny burger ze szparagami i sosem duńskim 113

przepyszny, wiosenny sos remoulade! Remoulade to popularny zimny sos na bazie majonezu, znany także jako sos duński. Wypełnioniy po brzegi różnorodnymi dodatkami, takimi jak kapary, kiszone lub konserwowe ogórki, czy nawet anchois, dodaje daniom charakteru i świetnie komponuje się w wiosennym burgerze z rybą i szparagami. Jednak żeby burger miał w sobie tę wiosenną lekkość, zastąpiłam część majonezu(...)pieprz do smaku bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Duński sos Remoulade 2 łyżki naturalnego jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka posiekanego ogórka kiszonego 1 łyżka małych kaparów 1/2 łyżki musztardy 1 mała posiekana szalotka 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól i pierz czarny do smaku Do tego pół pęczka szparagów 1/2 łyżeczki masła

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pulled Jackfruit – chlebowiec à la szarpana wołowina 117

łyżeczka wędzonej lub słodkiej papryki 1 łyżka octu szczypta soli i pieprzu do smaku 2 łyżki oleju Dodatki do wyboru: bułka lub chleb ser żółty ogórek kiszony pomidor pomidor suszony sałata czerwona cebula musztarda, ketchup, majonez Przygotowanie Chlebowiec odcedź z zalewy. Przelej wodą i płucz w misce przez 10-15 minut. Następnie przy pomocy widelca poszarp kawałki na mniejsze włókna

smakowitehistorie.com
Buraczki do obiadu 185

Składniki: 500 g ugotowanych buraków 1 mała cebula 2-3 ogórki konserwowe sos: 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki miodu 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól, pieprz Przygotowanie: … Czytaj dalej Buraczki do obiadu

czarrna od kuchni
SAŁATKA Z SERA I SZYNKI + FILMIK 136

sera żółtego 5 jajek ugotowanych na twardo  150 g szynki z kurczaka w kawału  1 puszka kukurydzy konserwowej 4 ogórki konserwowe  1 czerwona cebula 1 płaska łyżeczka musztardy sól pieprz do smaku  2-3 łyżki majonezu

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania