łyżki majonezu 1 i 1/2 łyżeczki ostrej musztardy 1 łyżka białego octu winnego 2 małe korniszony granulowany czosnek sól, pieprz Przygotowujemy sos. Majonez łączymy z musztardą oraz octem winnym. Dodajemy starte na tarce ogórki. Doprawiamy do smaku granulowanym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Odstawiamy do schłodzenia. Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy na plasterki
Smaki Na Talerzuokoło 15-20 minut. Jajko gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy na plasterki. Mozzarellę i camembert kroimy na plastry. Majonez mieszamy z musztardą i octem jabłkowym. Dodajemy starte na tarce ogórki. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Bułkę kroimy na pół. Smarujemy przygotowanym sosem. Na spód kładziemy listek sałaty, mozzarellę, zwinięty plaster łososia, plasterek jajka, kilka szparagów
Smaki Na Talerzuplasterków boczku 4-5 ogórków konserwowych sos: 2 łyżki majonezu odrobina oliwy z oliwek sok z połowy cytryny (niewielkiej) łyżeczka musztardy sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Ugotowane w mundurkach ziemniaki studzimy i kroimy w kostkę – wrzucamy do salaterki. Ogórki kroimy w kostkę i układamy na ziemniakach. Jajka gotujemy na pół-miękko (około 5-6 minut w zależności od wielkości
Gotowanie jest łatwemiodu 0,5 łyżeczki wędzonej papryki Pozostałe składniki na 4 burgery: 4 bułki hamburgerowe 600 g wołowiny mielonej sól morska pieprz duża cebula szalotka łyżeczka musztardy francuskiej olej Dodatki (jakie lubicie): rukola pomidor ogórek konserwowy cebula ser cheddar Przygotowanie: SLIWKOWY SOS BBQ Wszystkie składniki wrzuć do wysokiego naczynia i zblenduj do otrzymania jednolitego płynu. Przelej wszystko do rondelka i gotuj
Kierunekuchniaśledzik i sałatka jarzynowa. Składniki: 6 filetów śledziowych solonych 2 duże marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera 3 jajka kawałek pora 3-4 ogórki kiszone 4 ziemniaki puszka groszku majonez oraz musztarda sól,pieprz Filety śledziowe moczyć w zimnej wodzie bądź mleku ok 2 godz. Marchew,pietruszkę,seler oraz ziemniaki ugotować.ostudzić,obrać.Jajka ugotować
Niespełnione zdolności kulinarneoleju. Sałatka z Marynowanymi Pieczarkami - Składniki: słoik marynowanych pieczarek 1 duży por puszka kukurydzy 400 g puszka groszku 300 g 3 średnie ogórki konserwowe 4 jajka 4 łyżki majonezu łyżeczka musztardy łyżeczka chrzanu sól, pieprz Sałatka z Marynowanymi Pieczarkami - Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, pora sparzamy wrzącą wodą. Wszystkie składniki na sałatkę kroimy
Słodka Stronakapusta jest zdrowa ;-) 1/4 główki czerwonej kapusty 4 ogórki kiszone lub marynowane 1/2 cebuli 1 łyżeczka musztardy 4 łyżki oleju lub oliwy sól, pieprz sok z cytryny … Czytaj dalej Surówka z czerwonej kapusty
czarrna od kuchnizalewamy mlekiem - pozostawiamy na min. dobę. Na następny dzień śledzie kroimy w paseczki, dodajemy do nich pokrojony por w półksiężyce, szczypiorek, ogórki w talarki oraz jabłko w kosteczkę. Jogurt mieszamy z musztardą, dodajemy pieprz, gorczycę. Śledzie zalewamy sosem jogurtowo-musztardowym
Łycha smakówSkładniki: główka sałaty 3 rzodkiewki 3 jajka na twardo pół ogórka pomidor 1/2 opakowania sera feta w kartoniku sos winegret 2 łyżki musztardy łyżeczka miodu 2 łyżki oliwy łyżka ciepłej wody (musi być ciepła aby oliwa połączyła się z musztardą) łyżka ziół prowansalskich Wykonanie: Sałatę umyć i podrzeć na mniejsze kawałki (nie kroić nożem). Rzodkiewkę pokroić w mniejsze cząstki
Pychotkaaalubię. SKŁADNIKI: 2 większe ziemniaki 1 duża marchewka 1 średnia pietruszka 1/2 małego selera 1 kopiasta łyżka drobno pokrojonego pora 2 jajka 2 średnie kiszone ogórki 10 plasterków szynki 1-2 łyżeczki ostrej musztardy 2 kopiaste łyżki majonezu sól pieprz A jak to zrobić: Ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler ugotować w mundurkach, po ugotowaniu i przestygnięciu obrać. Jajka
Kuchnia w opałachTakie domowe rolmopsy super sprawdzą się na różne okazje, zwłaszcza dla Panów na zagryzkę. Ale ja lubię takie rolmopsy zjeść bez okazji. Bo ja śledzie w
Ewa w kuchniKalorie:1 porcja (kotlety bez surówki): ok. 450 kcal (bez oleju: ok. 360)Dodatkowo:Surówka na zdjęciu: 100 g białej kapusty, trochę marchewki, pół małego ogórka kiszonego, 1/3 łyżeczki cukru i pół łyżeczki musztardy. Smacznego
Malowane smakiemdrobiu, odstawiamy na pół godziny, a następnie obsmażamy mięso na oleju. Odsączamy na papierowym ręczniku.2. Paprykę, ogórki kiszone i ugotowane jajka kroimy w kostkę. Kukurydzę i selera odsączamy z zalewy.3. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy jogurt, majonez, sól, pieprz, musztardę. W razie potrzeby doprawiamy.Smacznego
Kuchnia domowa Anilubi, najważniejsze żeby nam smakowało! Składniki: 0,5 kg wołowiny 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 2 średnie ogórki kiszone 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy 1/3 szklanki mąki 2 szklanki wody 1/3 szklanki czerwonego wina wytrawnego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego Przyprawy: sól, ostra papryka, 3 kulki pieprzu(...)dusimy na niewielkim ogniu przez 1 godzinę, co jakiś czas mieszając *** *** Papryki oraz ogórki kroimy w paseczki *** *** Pokrojone warzywa dodajemy do potrawy, mieszamy. Dodajemy również wino oraz sos sojowy (dla koloru). Całość dusimy jeszcze przez około 30 minut *** *** Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy oraz musztardę, mieszamy doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką *** *** Strogonow w smaku powinien być
Blog z Apetytemszans się zbliżyć. Sałatka jarzynowa 3 średnie ziemniaki 2 marchewki 2 jajka 2- 3 ogórki konserwowe 1 jabłko puszka groszku konserwowego mała puszka kukurydzy 1 cebula sól, pieprz 4 łyżki majonezu (+ do posmarowania) 2 łyżki musztardy Ziemniaki, marchew ugotowałam w całości w osolonej wodzie. Wystudzone, obrałam ze skóry, pokroiłam w kostkę. Jajka ugotowałam na twardo. Także pokroiłam w kostkę(...)Cebulę, jabłko i ogórki potraktowałam tak samo. Groszek i kukurydzę odcedziłam. Wszystkie składniki połączyłam w misce. Doprawiłam solą i pieprzem. W osobnej miseczce wymieszałam majonez (i śmietanę) z musztardą, które następnie dodałam do warzyw. Dokładnie wymieszałam. Całość przełożyłam do salaterki, wierzch posmarowałam majonezem i do czasu spożycia przechowywałam w lodówce
bastalena