ogórki z musztarda - 2944 przepisów (strona:103/197)

Wtorek: Najlepsze i najprostsze hamburgery 171

sensu kupować gotowych bułek. Przepis na hamburgery pochodzi z bloga Girlscangrill.com Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny 4 duże łyżki musztardy dijon, albo musztardowej lub deserowej 4 cienkie krążki cebuli 2 duże lub 4 małe ogórki pokrojone w plastry 4 plastry pomidora 4 plastry cienko pokrojonego sera Duża garść sałaty 1 łyżka oleju Sól i pieprz 4 bułki hamburgerowe(...)patelnię hamburgery stroną posmarowaną musztardą do dołu. Mocno dociśnij szpatułką do patelni. Smaż około 2 minut, albo do momentu aż hamburger przypiecze się od strony musztardy. W międzyczasie pokrój bułki w poprzek na połowy. Krok 5 Przewróć hamburgera na drugą stronę, połóż na wierzchu krążek cebuli, plaster sera, plaster pomidora i kilka plasterków ogórka. Przykryj całość górną częścią bułki

Niedzielny kucharz
Wtorek: Najlepszy i najprostszy hamburger 184

sensu kupować gotowych bułek. Przepis na hamburgery pochodzi z bloga Girlscangrill.com Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny 4 duże łyżki musztardy dijon, albo musztardowej lub deserowej 4 cienkie krążki cebuli 2 duże lub 4 małe ogórki pokrojone w plastry 4 plastry pomidora 4 plastry cienko pokrojonego sera Duża garść sałaty 1 łyżka oleju Sól i pieprz 4 bułki hamburgerowe(...)patelni. Smaż około 2 minut, albo do momentu aż hamburger przypiecze się od strony musztardy. W międzyczasie pokrój bułki w poprzek na połowy. Krok 5 Przewróć hamburgera na drugą stronę, połóż na wierzchu krążek cebuli, plaster sera, plaster pomidora i kilka plasterków ogórka. Przykryj całość górną częścią bułki do hamburgerów. Smaż na dobrym ogniu 2 minuty. Krok 6 Na dolnej

Niedzielny kucharz
Burger z rukolą i zdrowe frytki 141

dowolny kawałek mięsa. Przeczytaj przepis na: Sałatka z buraka i awokado do grilla Składniki 250g mięsa wołowego (mielonego) sól pieprz 1/2 łyżeczki musztardy 2-3 łyżki wody bułki do burgerów Dodatki do burgera rukola pomidor ogórek konserwowy żółty ser majonez ketchup Składniki na domowe frytki 3-4 ziemniaki oliwa z oliwek zioła prowansalskie sól tymianek Warto sprawdzić poradnik: Ile gotować(...)jajka Przepis na burgera z rukolą Mięso wkładamy do miski, dodajemy odrobinę wody, sól, pieprz i odrobinę musztardy dla podbicia smaku. Mięso dokładnie mieszamy, a następnie formujemy kotlety. Powinny mieć po ok. 125g. Odstawiamy na kilka minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w grube frytki. Wkładamy do miski, dodajemy oliwę, przyprawy i mieszamy. Pieczemy je w temperaturze 200st. C przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
marnowane śledzie w sosie tatarskim 198

gościły na naszych stołach. składniki 500 g filetów śledziowych z solnej zalewy 1/2 pęczka szczypioru 3 niewielkie kiszone ogórki 4-5 kapeluszy marynowanych grzybów ( ja użyłem borowików) 3 łyżki majonezu 3 łyżki naturalnego jogurtu ( lub kwaśnej śmietany) 2 łyżeczki musztardy 1 łyżka miodu sok z ćwiartki cytryny szczypta pieprzu i soli marynata  1 szklanki wody 1/3 szklanki(...)octowej marynaty. Kolejnego dnia śledzie wyjmujemy z zalewy i delikatnie płuczemy. Siekamy w drobną kostkę ogórki, marynowane grzyby, oraz cebulę i wkładamy do miski. Następnie  do miski dodajemy majonez, kwaśną  śmietanę  ( lub  jogurt   naturalny ),  musztardę , miód i sok z cytryny, c ałość  mieszamy, doprawiając solą, oraz pieprzem. Opłukane śledzie kroimy

Miód i pieprz
Sałatka z kaszką kuskus i mango 183

dojrzałego mango 3 garści ziarenek granatu  2 łyżki posiekanej natki pietruszki oliwa z oliwek sok z cytryny 1/2 łyżeczki musztardy sól pieprz czarny Wykonanie: Kaszkę wkładamy do miski. Cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę. Ogórka myjemy i kroimy w kostkę, tak samo mango. Wszystko wraz ziarenkami granatu wrzucamy do kaszki. W szklance mieszamy składniki sosu, polewamy nim sałatkę

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka makaronowa z marchewką i majonezem 832

koniecznie musicie zrobić, bo jest wyśmienita. Składniki: 300 g makaronu kolanka 2 duże marchewki 1 czerwona papryka 1 długi ogórek 2 gałązki selera naciowego pączek szczypiorku 1 średnia cebula Sos 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka cukru sól pieprz papryka słodka  papryka ostra Makaron ugotować odcedzić i wystudzić. Marchewki i ogórka zetrzeć

O kuchni z uczuciem
ZAWIJAŃCE Z KARKÓWKI 315

dziś klasyczne nadzienie zrazowe. Do tego pyszny sos, kasza i obiad pierwsza klasa gotowy! :)) Składniki: 6 średniej grubości plastrów karkówki 2 ogórki kiszone 2 cebule (1 do sosu, 1 do roladek) kilka paseczków boczku wędzonego pieprz sól musztarda grillowa ziele angielskie liść laurowy przyprawa do karkówki czosnek granulowany olej Wykonanie:  Płaty karkówki rozbijamy dość cienko. Smarujemy musztardą

Walijskie Pichcenie
Sałatka z jajem, oliwkami, rzodkiewką i miodowo- musztardowym dressingiem 390

kolację! Składniki (na dwie porcje, ha!): garść rukoli 3 jaja ugotowane na twardo 6 rzodkiewek garść czarnych oliwek bez pestek 1/4 ogórka zielonego, pozbawionego skórki i nasion 1/3 białej papryki 100 gram sera feta świeże oregano łyżka musztardy dijon łyżka miodu sól pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek (u mnie pikantna, którą zrobiłam sama) Rukolę myjemy i kładziemy na talerz(...)minut). Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórka siekamy, paprykę kroimy w kostkę. Wszystko układamy na rukoli. Oliwki kroimy w plasterki (wychodzą piękne krążki!). Również układamy na talerzu. Ser feta kroimy w kostkę. Zostały jeszcze tylko jaja- kroimy je na pół bądź w ćwiartki. One również lądują na talerzu. Teraz dressing: musztardę, miód, szczyptę soli i pieprzu dokładnie mieszamy. Teraz wlewamy powoli

Mango Papaja
Zielona sałatka z kiełkami w sosie musztardowym 189

słonecznik 2 łodygi selera naciowego - jeśli młode, mogą być wraz z listkami 1 pęczek rzodkiewek 1/2 długiego ogórka 1 garść szczypiorku 1-2 garście żurawiny suszonej całej ze sklepu GREEN ESSENCE 2 grube plastry dowolnej wędliny  SOS MUSZTARDOWY: 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka s yropu z agawy ze sklepu G REEN ESSENCE - można zastąpić miodem(...)Kiełki opłukać z ewentualnych łupinek i ziaren. Łodygi selera naciowego pokroić w małe kawałki. Rzodkiewki i obranego ze skóry ogórka pokroić w plasterki. Szczypiorek drobno posiekać. Plastry wędliny pokroić w małe słupki. Przygotować sos. W małym naczynku wymieszać dokładnie razem musztardę, ocet winny, syrop z agawy i olej rzepakowy. Doprawić solą i pieprzem do smaku. W dużej misce wymieszać kiełki

Grunt to przepis!
Sałatka makaronowa z serem i salami 228

makaronu – użyłam makaronu świderki 10dkg salami 10dkd chudej szynki 15 dkg żółtego sera 2 -3 ogórki gruntowe 1 czerwona papryka pół szklanki kukurydzy konserwowej pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku   Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy pół łyżeczki miodu 2 ząbki czosnku sól i pieprz – po około pół łyżeczki     *** Makaron(...)opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą *** *** Szynkę oraz salami kroimy w kosteczkę *** *** Ser żółty, paprykę, ogórka i rzodkiewki również kroimy w kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy a kukurydzę odsączamy z zalewy *** *** W miseczce łączymy ze sobą składniki sosu: majonez, jogurt, przeciśnięty czosnek, musztardę, miód oraz sól i pieprz *** *** Sos łączymy ze składnikami sałatki i dokładnie mieszamy *** *** W razie potrzeby sałatkę możemy

Blog z Apetytem
Sałatka z mozzarellą i oliwkami + film 193

liści sałaty lodowej 100 g oliwek zielonych sos 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy czarny pieprz sól Przepis : Porwane na mniejsze części liście sałaty wrzucamy do miski. Pomidorki przekrawamy na pół a ogórki kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa dodajemy do sałaty. Czerwoną cebulę drobno siekamy, ser mozarella kroimy w kostkę i łączymy(...)pozostałymi warzywami, do sałatki dodajemy również odsączone z zalewy oliwki. Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy sok z cytryny, musztardę, odrobinę soli oraz czarny pieprz i wszystko mieszamy. Gotowym sosem polewamy sałatkę i wszystkie składniki ze sobą łączymy. Artykuł Sałatka z mozzarellą i oliwkami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Indycze rolady zapiekane w zupie cebulowej 187

Składniki: 1 pierś z indyka (ok. 1 kg) 150 g wędzonego boczku 100 g dowolnej szynki 1 duży bądź 2 małe ogórki kiszone 1 duży liść pory mała cebula papryka słodka, pieprz, sól, 1 mały słoiczek musztardy stołowej olej do smażenia 500 ml zupy cebulowej / ewentualnie jak ktoś nie ma zupa z paczki. Wykonanie: pierś myjemy i dzielimy(...)mocno uderzać ponieważ indycze mięso jest delikatne i możemy szybko zrobić dziurę :)   Rozbite mięso solidnie smarujemy musztardą, przyprawiamy pieprzem, solą i słodką papryką. Ja uwielbiam pieprz więc dodaję go dość sporo. Następnie dodajemy na górę pokrojoną w kostkę: cebulę, porę, ogórki kiszone, szynkę i boczek. Mięso zawijamy w roladki za pomocą nici. Smażymy na rozgrzanej patelni aż się

W Moim Magicznym Domu
Buraczkowa sałatka śledziowa 179

bardziej bogata. Można oczywiście zdecydować się jedynie na jeden rodzaj śledzi. SKŁADNIKI 1 duży słoik ogórków konserwowych 2 słoiki buraczków wiórki 1 duża czerwona cebula 6 filetów śledziowych w zalewie octowej 6 filetów śledziowych a'la matjas 1/2 szklanki octu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 4 łyżki majonezu pieprz, sól WYKONANIE Śledzie solone a'la matjas przełożyć do miski, zalać(...)ocet i włożyć do lodówki na co najmniej 3 godziny. Cebulę obrać i pokroić w niewielkie piórka. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie filety śledziowe dobrze odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać dobrze odsączone buraczki, musztardę, majonez, posypać pieprzem i wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem lub dodać majonezu. Miskę przykryć folią

Passions hobbies life
Marynowane zrazy z pysznym farszem 130

pół łyżeczki pieprzu mielonego Farsz: 15dkg boczku wędzonego 1 cebula (użyłam pół białej i pół czerwonej) pół czerwonej papryki 2 ogórki kiszone pół pęczka zielonej pietruszki 1 kabanos wieprzowy (lub kawałek innej suchej kiełbasy) Dodatkowo: kilka łyżek musztardy sól, pieprz kilka suszonych grzybków liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego olej do smażenia 1 łyżka mąki + 1 łyżka śmietanki(...)godzin, a najlepiej na całą noc, wówczas mięso skruszeje *** *** Po tym czasie przygotowujemy farsz. Boczek, ogórki, cebule paprykę oraz kiełbasę kroimy w małą kosteczkę, pietruszkę drobno siekamy *** *** Wszystkie składniki na farsz przekładamy do miski i mieszamy *** *** Na każdy płat mięsa nakładamy cienką warstwę musztardy *** *** Na musztardzie rozkładamy około 2 łyżki farszu *** *** Mięso z farszem ciasno zwijamy tworząc roladki *** *** Następnie

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania